- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
Online lehetőséget keresek, ahol a dokumentumfájlok is online tárolódnak és biztonságos is. Notepad/excel.
-
pc360
addikt
válasz totron #43751 üzenetére
Bármelyik felhő-szolgáltatás, ha előtte titkosítod a fájlokat, vagy a SpiderOakONE, ami alapból megteszi ezt neked.
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
Újra programra lenne szükségem.
Lányaim csesztetnek, hogy játékról szeretnének videót rögzíteni úgy, hogy a felvételen a webcamera képe is látszódjon.
Youtubeon vannak ilyen gamer videók, olat szeretnének, de nem publikálva, csak saját maguk szórakoztatására.
Valakinek ez irányú tapasztalata esetleg? Ha nem muszáj, ezért az appért nem fizetnék.(#43755) pc360:
havri
-
pc360
addikt
válasz havri1 #43758 üzenetére
Miért is? Hozzá kell adni a játék képét, utána meg a webkamera képét kell elhelyezni a jelenet kiválasztott részén, és ennyi. Semmi nehézség nincs benne, és magyar nyelvvel is ellátták, illetve egy rakás leírás és videó található a használatáról a neten.
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Addig eljutottam, hogy a felvétel ablakban a játék, és a webkamera képe, viszont csak egymás mellett látszódnak. Ha belehúzom a játék képébe a kameraképet, nem látszik. Valahogy lehetne, hogy a játék menjen teljes képen, és a kamera pedig valamelyik sarkban, benne?
havri
-
pete_21
addikt
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Rokon régebben analóg kazettára rögzített felvételeket kiírt DVD-re, és ezeken a DVD-ken lévő videókát szeretném lementeni.
A DVD-ken lévő VOB fájlokat felmásoltam a számítógépre, és le szeretném játszani. PotPlayert szoktam használni, eddig minden formátumot felismert és hibátlanul lejátszott. Azonban ezeknél a VOB fájloknál azt csinálja, hogy pl. 20 másodpercesnek mutatja a videót, ami több perces. Ez nem túl szerencsés, nem lehet rendesen beletekerni, és valójában nem is tudom, hogy hány perces pontosan a videó...
MPC-HC-t is kipróbáltam, azzal is ez a helyzet.
Tudtok javasolni olyan programot, ami jól játsza le ezeket a videókat? Vagy mit kellene tenni velük?
Ha szükséges, MediaInfoval ki tudom olvasni a pontos formátumot.
Köszönöm szépen a segítséget! -
pc360
addikt
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Egy olyan programot keresnék ,ami kijelzi az asztalon a gpu/cpu kihasználtságát és hőmérsékleteket...
Legyen könnyen kezelhető és átlátható...Köszöntem
-
TechN7ne
nagyúr
válasz bluemirage #43772 üzenetére
Köszönöm...
Ezek a programok biztosan rendben vannak ,de még egyikkel sem tudtam hol és mit kell ahhoz beállítani ,hogy automatikusan az asztalon jelezze az adatokat ,meg persze jó ha ki is nézz valahogy...
-
akaido
addikt
válasz TechN7ne #43775 üzenetére
- MSI Afterburner
Riva Tunerrel kiegészítve.
- [XMeters ]XP-re volt egy ilyen:[CPU Usage in Tray ]
[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
őstag
válasz TechN7ne #43773 üzenetére
Csak a tálcán mutatja a jobb alsó sarokban Szint, meg a többit is be lehet állítani.
Az afterburnert akartam én is írni, de az ha jól tudom a játékoknál használják overlay üzemben, YouTube videókhoz és más gyerekes' dolgokhoz.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
carl18
addikt
Üdv !
A közeljövőben össze dobok egy gépet Itthon van jó pár alkatrész
Egy HTPC-ből akarok ilyen emulátor gépet összehozni
Az a fajta rendszer akarom rá rakni amit a Rasperry gépekre szoktam rárakni. Az a Retro Pie asszem a neve
Ez megoldható volna? És ennek mekkora a gépigény kb ? Egy Pentium G640 kiszolgálná ezt a feladatot?Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok
Programot keresnék linux mint 18.3 cinnamon-raMindenképpen grafikus felülettel.
Windows megfelelője win32 disk imager.
Köszönöm.Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Olyan dolgot keresek ami képes lenne arra, hogy amikor a telefonom és az asztali gépem egyszerre van interneten, akkor elkezdje szépen átszinkronizálni egy adott mappa tartalmát, és dobna valami jelzést ha ez készen van.
-
Kékes525
félisten
Van olyan program, amely a routerem WiFijét kikapcsolja egy gombnyomásra? Mikor nem vagyok otthon, akkor kikapcsolnám, de macerás mindig bemenni a beállításaiba kikapcsolni.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
King Unique
titán
válasz hódmaci #43779 üzenetére
Az a program csak annyit csinál, hogy DD képfájl módban írja ki a képfájlokat. Azt pedig a Mint beépített szoftvere is tudja szintén grafikus felületen. Amúgy meg ott van a multiplatformos Etcher, az szintén ilyen írási módot használ. Ja, és egyébként ezek a programok csak az olyan képfájlokhoz jók, amelyeket lehet ilyen módon írni (pl. Linux). Ellenben pl. a Windows ISO-fájlokhoz már egyáltalán nem, azoknál felesleges is ezekkel próbálkozni.
Egyébként van Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzio) is, ha kifejezetten arra a platformra keresel programot.
-
Kékes525
félisten
+(#43784) pc360
Nem, mert IP TV is rajta van és sokszor felvételre van beállítva.
"Vagy le kell védeni, és akkor nem kell kapcsolgatni."
Hogyan? Telekom tulajdona. A jelszó elég biztonságos, de ennek ellenére sérülékeny a szabvány, azaz feltörhető.
[ Szerkesztve ]
-
hódmaci
senior tag
válasz King Unique #43783 üzenetére
Szia
Sajnos ezekkel a szoftverekkel nem sikerül.
Ugyanis nem pendrive-re akarok "írni" hanem sd-re
Még a formázása is "nehézségekbe" ütközik mert Nemo csak a pendrive formázót hozza föl jobb klikkre, ami ugye nem tud mit kezdeni vele grafikusan sajnos.dev/mmclbk0
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
dqdb
nagyúr
válasz Kékes525 #43781 üzenetére
Szólsz egy hozzáértő* webfejlesztő ismerősödnek, hogy automatizálni szeretnéd ezt a folyamatot. Ő elmegy hozzád, kedvenc böngészőjében bekapcsolja a fejlesztői eszköztárat, és megnézi, hogy a router adminisztrációs felülete pontosan mit küld el be- és kikapcsoláskor. Ez alapján összeállít neked mindkét folyamatra vagy egy egyetlen curl/wget hívásból álló scriptet (felugró jelszóablak) vagy egy kissé bonyolultabb scriptet (a router admin felülete weboldalba integrált beléptetéssel rendelkezik).
Hogyan? Telekom tulajdona. A jelszó elég biztonságos, de ennek ellenére sérülékeny a szabvány, azaz feltörhető.
Tehát, ha nem vagy otthon, akkor nem mehet a wifi, mert feltörhetik, ha otthon vagy, akkor mehet, mert akkor úgysem törik fel, vagy hogy van ez Amúgy melyik szabvány szerinted sérülékeny?Ha nem bízol meg a szolgáltatói eszközökben és/vagy nem akarsz az erőteljesen limitált tudásukhoz igazodni, akkor vegyél egy saját wifi routert, és a szolgáltatói eszközt kapcsold át bridge üzemmódba. Ezen felül, ha a saját routeren kizárólag a guest wifit engedélyezed, akkor a wifire kapcsolódó eszközök csak az internetet fogják látni és a saját, vezetékes hálózaton kapcsolódó gépeidet nem.
Másik lehetőség, hogy a szolgáltatói eszközt router üzemmódban hagyod, lekapcsolod rajta a wifit, a saját wifi routert AP módba kapcsolod, és rákötöd kábellel a szolgáltatói dobozra. Így a saját router áramellátását kapcsolgathatod attól függően, hogy kell-e wifi vagy sem (az más kérdés, hogy a folyamatos üzemre tervezett eszköznek mennyire fog tetszeni napi 1-2 ki- és bekapcsolás hosszabb távon).
* a hozzáértő alatt olyan személyt értek, aki ezzel foglalkozik munkaként, és nem olyanra, aki összekattintgatta első WordPress oldalát
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
veterán
válasz hódmaci #43786 üzenetére
Ugyanis nem pendrive-re akarok "írni" hanem sd-re
Tedd bele az SD kártyát egy USB adapterbe és máris pendrive-nak látja a gép.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
PistiSan
addikt
válasz AeSDé Team #43780 üzenetére
Syncthing amit keresel, nekem nincs szükségem a folyamatos szinkronra, ezért úgy állítottam be, hogy amikor töltöm a telefont és otthoni wifire vagyok kapcsolódva, akkor szépen át szinkronizálja a képeimet, vagy az utolsó módosításokat a nasra. Multi platform, mindenre fel lehet rakni.
-
King Unique
titán
válasz hódmaci #43786 üzenetére
Ezeknek a programoknak pont az a lényege, hogy nemcsak pendrive-okhoz használhatók, hanem lehet a célmeghajtó akár USB HDD / SSD, valamint beépített / USB-s kártyaolvasóba tett SD-kártya is. Az utóbbit is kipróbáltam és nálam simán működött pl. a laptop beépített kártyaolvasójába tett memóriakártya formázása, majd a lemezképfájl kiírása is a Mint említett szoftvereivel. Amiket nem értem, hogy miért a fájlkezelőből akarsz megnyitni, amikor eleve ott vannak a start menüben, onnan is elérhetők. Aztán az Etcher szintén működik, azzal is megoldható mindez. Gond max. akkor lehet, ha pl. az SD-kártya read only és amiatt nem lehet rá írni, illetve a zárolt (locked) állapot miatt kiválasztani célként a programokban. Szokott is lenni némelyiken ilyen read-only kapcsoló (példa), amit értelemszerűen a megfelelő állásba kell helyezni ahhoz, hogy írni lehessen a memóriakártyára.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
"Szólsz egy hozzáértő* webfejlesztő ismerősödnek"
Gondoltam ezt már megoldották és van hozzá egy program amely kezeli az ismertebb routereket, legalábbis amióta ismeretes a WPA2 exploit. Addig ez jó lenne, míg be nem foltozzák és lesznek olyan routerek amelyeket nem érint a hiba.
"Tehát, ha nem vagy otthon, akkor nem mehet a wifi, mert feltörhetik, ha otthon vagy, akkor mehet, mert akkor úgysem törik fel, vagy hogy van ez Amúgy melyik szabvány szerinted sérülékeny?" WPA2 exploit, Egy új támadási lehetőséggel könnyedén feltörhető a Wi-Fi titkosítása! Az Apple már saját rendszerében javította a hibát!, súlyos hiba a WPA2 protokollban
Ez most komoly? Kevesebb a lehetőség, másrészt monitorozom a Wi-Fit, tudok időben cselekedni. Kis különbség.
"vegyél egy saját wifi routert"
A WPA2 exploit minden routert érint.
(#43788) tothbe
Igazad van! ezt erre találták ki. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz Kékes525 #43793 üzenetére
Bele se merek gondolni, mit jelenthet esetedben a WiFi monitorozása. Félelmetes vagy, egy hacker is szerintem hanyatt-homlok menekül, amint meglátja, hogy kivel is akad dolga.
És akkor itt abba is hagyhatnánk, teret hagyva inkább az értelmes (nem unalomból és paranoiából generált) kérdéseknek.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Kékes525 #43793 üzenetére
Ne mond már, hogy tavaly október vége óta nem frissítetted a routeredet és az operációs rendszeredet. Már mindenki kiadta a frissítést, ami elhárítja ezt a hibát
-
Kékes525
félisten
válasz Donki Hóte #43795 üzenetére
A router szoftverét a szolgáltató frissíti (Telekom). Nem tudom, hogy a Sagemcom F@ST 3686 V2 routreknél javították e. Az operációs rendszerem a legfrissebb.
-
veterán
válasz Kékes525 #43796 üzenetére
Ha MAGYAR_3.97.0, vagy ennél frissebb firmware van a routeren, akkor problem solved.
Ha régebbi van rajta, akkor gond van, mert a szolgáltató automatikusan frissít időnként, ha hozzád nem jutott el, akkor valamiért kimaradsz a frissítésekből.
-
Kékes525
félisten
válasz Donki Hóte #43797 üzenetére
MAGYAR_3.97.0-es. Akkor ez OK. Köszi!
-
Henrico
tag
Olyan programot keresek, ami x időközönként pingel egy állomást és ha az nem válaszol, akkor küld egy emailt... Tudna valaki ötletet adni?
-
pc360
addikt
válasz Henrico #43799 üzenetére
A pingdom.com-nál van ilyen szolgáltatás. 1 címig ingyenes, legalábbis az volt, és nekem még mindig működik, immáron évek óta, havi összegzéssel együtt. Az oldalamhoz használom, azt viszont nem tudom, hogy IP-címet meg tudsz-e adni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ukrajnai háború
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest