-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
olivera88
veterán
Melyik 7zip verziót érdemes most használni? Én még leragadtam a 9.25 ös alfánál. Látom már van magasabb számú beta is. Lett valami érdemi újdonság benne?
[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
AtHoS
nagyúr
válasz Rodzser Mór #33250 üzenetére
Egyébként az a választás mindössze annyit csinál, hogy előre be tudod állítani a paramétereket, míg ha nem rakod át a pöttyöt, akkor fájlonként rákérdez, mikor mented
read-only mode on the forum
-
DrojDtroll
veterán
válasz neil_mullen #33253 üzenetére
Milyen tesztre gondolsz? Csak sebesség vagy kondício és stb?
-
válasz neil_mullen #33253 üzenetére
HD Sentinel?
Egyébként HDD-től is függ (pontosabban HD kerettől), mert van ami nem támogatja az USB-s detektálást.
USB hard disks: most newer USB-ATA bridge chips used in USB hard disk enclosures supports the detection. Older chips (and early production of USB 3.0 chips, manufactured before Feb 2010) do not have the required function, that's why no hard disk information is displayed.
It is recommended to connect both ends of the Y USB cable when using 2.5" USB drives to supply enough power to the disk.USB merevlemezek: a legtöbb újabb USB-ATA híd chip ami USB külső keretben található támogatja a teljes merevlemez-állapot felismerését. Régebbi chip-ek (és számos korai gyártású USB 3.0 chip, ami 2010. Február előtt készült) esetén viszont erre nincs lehetőség, mivel a szükséges funkciókat a chip nem támogatja.
2.5"-os merevlemeznél javasolt két USB csatlakozó használata (Y USB kábel) a megfelelő tápellátás érdekében.[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
neil_mullen
aktív tag
válasz DrojDtroll #33254 üzenetére
kondició kéne.
ollie:én ugy tudom az sem tudja, de akkor azt is megpróbálom
az az igazság hogy használtam vennék egy külső hdd-t, és nem szeretnék meglepetéseket...
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
válasz neil_mullen #33256 üzenetére
De, a HD Sentinel tudja, a FAQ-jából másoltam ki az idézeteket.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
neil_mullen
aktív tag
lehetséges, ahogy írtam akkor megnézem azt.
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
AtHoS
nagyúr
válasz neil_mullen #33258 üzenetére
ollie jól írja. Amibe rakod a winyót ill. amiben van (külső ház) annak az elektronikai részének kell megfelelő adatokat közvetíteni a PC felé USB-n. Ha az nem képes erre, akkor egy program sem fog vele mit kezdeni.
HDS oldalán van egy jó kis adatbázis. Itt nézelődj kicsit, hátha megtalálod a kinézett példányt benne
[ Szerkesztve ]
-
redspot
tag
CrystalDiskInfo nekem működik USB-s merevlemezre nézve is. Azt ajánlom, egynek jó.
-
csferke
senior tag
válasz Rodzser Mór #33239 üzenetére
De több progit is kipróbáltam, hogyan tudnék JPG-ből PDF-et csinálni, mindegyik ugyanakkorára csinálja a PDF-et
Próbáld ki a FastStone Image Viewer és a BullZip PDF Printer kombinációt.
[ Szerkesztve ]
-
Tv
senior tag
Sziasztok
Tudnátok ajánlani valami jó és ingyenes "registry cleaner" jellegű progit? Rég használtam ilyeneket, de már eléggé be van lassulva a gép, a windowst meg nem akarom most újratenni. -
mekker
őstag
Csináltam egy sérült fájlrendszerű hordozható merevlemezről mentést, és elővigyázatlanul mindent lementettem vegyesen, pedig nekem csak a pdf-ek, doksik, excelek, meg néhány tucat kép kéne belőle.
Van olyan egyszerű program, amivel ~50 gigából ki tudnám ezeket (.doc .docx .pdf .jpg .xls) válogatni? Addig is Windows keresővel próbálkozom.[ Szerkesztve ]
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
addikt
válasz mekker #33264 üzenetére
Persze. Total Commander. F5 másolás, Csak a köv. típusok, és itt vesszővel elválasztva megadod (*.doc, *.docx, *.pdf, *.jpg, *.xls)
Vagy lehet Ctrl+B (Minden fájl egy ablakban) és kiterjesztés szerint rendezed.[ Szerkesztve ]
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
marcyman
aktív tag
Sziasztok!
Olyan ingyenes programot keresek, ami adott mappában lévő fájlokat egy kattintással átmásol akár több másik mappába, illetve felül is írja azokat ha kell. Lényeg az egy kattintás (persze ha már beállítottam) és, hogy hálózatra is tudjon másolni. Ergó valami mappa szinkronizálós progit kellene.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Hello pdfcreator alternatíva kellene szintén ingyenes. Ti tudjátok ajánlani valamelyiket?
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
localhost
Közösségépítő
-
Brett001
aktív tag
Sziasztok!
Biztos volt köztetek olyan aki anno használta a Spotlight on Windows rendszer monitorozó, feladatkezelős progit. Nagyszerűen megjelenitett mindent folyamatábraszerűen, grafikonozva processzor, mem használatot stb. minden futó folyamat külön monitorozható volt. Anno XP meg WIN7 32 bit alatt használtam. Sajna mikor átértem 64 bitre már nem működött jól, (rosszul jelenítette meg a memóriát stb.) Egy ideig vártam, hogy a Quest Software kiad új verzót, aztán leszedtem. Most ismét jól jönne ez a progi, most néztem utána, nemhogy új verzió (utcsó a 3.7.034) nem jött ki, de a cég is megszűnt a Dell oldalára irányít át, de ott is a legutolsó verzió van fent.
Tudtok valami ehhez hasonló kinézetű és és kezelésű progit? Vagy Spotlightnak lett valaki jogutódja?egyébként ő volt az:
De szerettem ezt a progit.
"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester
-
bencsikgab
tag
Sziasztok!
Egy egyszerű modellező programot (már ha van ilyen ) keresek, amivel egy egyszerű polcot le lehetne 'rajzolni'.
Tudtok esetleg ilyenről?
-
DrojDtroll
veterán
válasz bencsikgab #33274 üzenetére
Nekem elég egyszerűnek tűnik.
-
vitemerius
tag
válasz bencsikgab #33274 üzenetére
Nekem még mindig a kockás füzet.
-
bencsikgab
tag
Köszönöm a válaszokat.
-
Jarod1
addikt
Hali ! Elf your self ről hogy tudnám lementeni a videót?
-
King Unique
titán
Üdvözletem!
A Maces Keep Drive Spinning programnak keresnék Windowsra alternatívát. Ez a progi 30 másodperceként ír pl. a külső vinyóra, ezáltal a leálllását (alvó mód) tiltja. HD Sentinelben is van hasonló funkció, de az adott racknél nem működik, ezért kéne másik program.
-
AtHoS
nagyúr
válasz King Unique #33280 üzenetére
Nem próbáltam, de elvileg ugyanaz a funkciója, mint az említett MACes proginak: NoSleepHD
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Már írtam ezzel kapcsolatban, de nem kaptam egy számomra kielégítő választ.
Egy olyan adatforgalom figyelő programra lenne szükségem, ami a hálózatban lévő gépeknek is meg tudja jeleníteni az adatforgalmát, hogy melyik oldalt nézi éppen, hasonlók.
A router itt van nálam, de benne nincs megfelelő információ ilyenekről ( Tp-Link 841n) . Valami olyasmire gondolok, mint a Netflow Traffic Analyzer 4.1 program, hogy IP-re lebontva tudjam figyelni a forgalmat.
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
AtHoS
nagyúr
válasz King Unique #33283 üzenetére
Nem vagy elég kitartó
Win 8.1 HP x64 alatt ezt írta ki nálam a megadott mappába egy NoSleepHD.txt fájlba:
"NoSleepHD v2.0 Tick! By Ashutosh Agarwal - agarwal@hotmail.co.uk"
Tedd csak be win7 kompatibilis módba Még csak rendszergizda mód sem kell neki és úgy indítsd el
-
válasz King Unique #33283 üzenetére
Miért nem jó az energiabeállítások megfelelő konfigurálása?
Amúgy meg no disk sleepFreeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
AtHoS
nagyúr
Vannak olyan külső keretek, melyek belső sleep móddal rendelkeznek. Itt szvsz. nem működik a wines energiagazdálkodás.
De ha már wines energiagazdálkodás. Az is nagy marha volt MS-nél akinek csak a bill és egér használat számít aktív géphasználatnak, szóval elmehetnek a fenébe a hülyeségükkel
-
King Unique
titán
Külső vinyóknál többnyire sz@rt sem ér a Windows energiagazdálkodása (ugyanúgy leáll benne a HDD), az csak főként belső rendszervinyóknál eredményes. Időközben ráakadtam egy registry és PowerShell mókolásra is [link], az vsz eredményesebb, mint a sima energiagazdálkodás.
Az újabb programalternatívát meg köszönöm!(#33287) AtHoS: a gyári kompakt külsőknél van ilyen sleep mód/ Idle Timer, van amelyikhez külön programot is adnak, amivel az időtartamot lehet állítani, pl. WD My Passportok.
A sima külső USB-s rackeknél meg vezérlőchip és firmware függő a dolog. Az érintett személynek egy ASMedia chipes LC-Power háza van, de akárhogy állítgatta a firmware-ben, sehogy nem akart működni... ezért is kérdeztem a Maces progira alternatívát.[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Feladatütemező - Súgó - Idézet
"Üresjárati feltételek
Beállítható olyan feltétel, amely a feladat futtatását akkor indítja, ha a számítógép üresjárati állapotba kerül az eseményindító aktiválása után bizonyos idővel. A feltétel beállítása során meg kell határozni várakozási időt (a feladat indítása után) a számítógép üresjárati állapotba kerüléséhez.
A Feladatütemező szolgáltatás 15 percenként ellenőrzi, hogy a számítógép üresjárati állapotban van-e. A számítógép akkor van üresjárati állapotban, ha a képernyőkímélő fut. Ha a képernyőkímélő nem fut, a számítógép akkor van üresjárati állapotban, ha az előző 15 perc 90%-ában a CPU felhasználás 0% és a merevlemez olvasási vagy írási munkája 0%, továbbá nem észlelhető ezalatt a billentyűzet vagy az egér használata. Ha a Feladatütemező szolgáltatás úgy észleli, hogy a számítógép üresjárati állapotba került, a szolgáltatás megvárja azt a felhasználói bemeneti jelet, amely az üresjárati állapot végét jelenti.
Ha a feladat beállítása szerint az indítás csak a számítógép 30 percnyi üresjárata után történik, és a feladat 10 percet várakozik a számítógép üresjárati állapotában, akkor a feladat elindul 5 percen belül, ha a számítógép üresjárati állapotban volt 25 percig az eseményindító aktiválása előtt. A feladat nem indul el, ha a számítógép üresjárati állapotba kerül 5 perccel az eseményindító aktiválása után."
---------------------------------------------------
Más kérdés, hogy itt a vége felé mennyire zavaros a fogalmazás, de legalább működik, nekem erre van ütemezve egy feladat: indítás 10 perc üresjárat után, de az aktiválódás az említett 15 perces ellenőrzés függvénye is.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok!
Nem biztos, hogy program, lehet, hogy programnyelv, de az alábbi feladathoz kellene segítség:
Egy online felület, egyedi ruhatervezés (pl.: sapka), ahhoz lehetne színt választani (mondjuk 15 színt és annak 1 világosabb egy sötétebb árnyalatát), majd kiegészítőket ráhúzni a sapkára, pl.: szem, fül, stb, ilyesmi. Esetleg egy árkalkulátorral egybekötve (mindennek fix ára van és összeadja). Weblapba integrálva talán Flash lehetne a megoldás? Esetleg más alternatíva?
Köszönöm előre is.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
CactuS
Arcképgyáros
Közben találtam is flash mentes alternatívát, ebből már szerintem el tud indulni a kollegina és a célnak megfelelhet számára. (Nem nagy dologhoz kell, de egyedi kézzel készített termékeket árul és jól jönne számára egy ilyen editor).
LonGleY: Én meg értelmes hozzászólásokat, konkrétumokkal... (de hát az élet néha nem azt hozza, amit szeretnénk...)
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
AtHoS
nagyúr
válasz Kernel #33289 üzenetére
Elég szomorú, hogy alapból mókolni kell az ilyenekkel. Ráadásul ez sem igazán valósul meg a gyakorlatban:
"a számítógép akkor van üresjárati állapotban, ha az előző 15 perc 90%-ában a CPU felhasználás 0% és a merevlemez olvasási vagy írási munkája 0%"Nálam win7-től kezdődően ilyen esetekben olyan szépen elküldi aludni a gépet, hogy öröm nézni:
virnyákkeresés, fájlok tömörítése, winyó felületellenőrzése, videókódolás, stb... közben
Volt akinek lemezírás közben küldte el aludni a gépet, mert 10 percre volt beállítva az alvó állapot. LOLAz, hogy maxra van pörgetve a proci vagy a winyó, meg sem kottyan neki, bár fogalmam nincs miért nem számít az neki aktív géphasználatnak, mert ugye az idézetből kiindulva annak kellene számítania.
Mondjuk én külön progit használok energiamenedzsmentre (többször is a fentebbi problémákba beleszaladva), de ez megragadt bennem, hogy még normális energiamenedzsment rendszert sem tudnak kialakítani.
Egyébként az ütemezett feladattal pontosan milyen "problémát" kerülsz ki?
-
Kernel
nagyúr
Mozizás, sorozatnézés közben, ha elalszom, film végén a számítógép kapcsoljon ki (shutdown parancs), illetve előbb még a TV-ről álljon át a monitorra (DisplaySwitch.exe /internal), hogy másnap a monitorral indulhasson a gép. Jel nélkül a TV is automatikusan kikapcsol, így sötétség, KO.
Napközben, ha magára marad a gép, akkor is lője le magát.
Felvetődhet, hogy miért nem elég a számítógép szokásos alvása / hibrid alvása, de újabban rendetlenkedik a gépem, mióta SSD van (de nem biztos, hogy amiatt), alvó módból ébresztve néha kékhalálba megy, néha meg nem. Ezért egyelőre beálltam a shutdown parancsra, jobban bevált.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Predator2
addikt
Helló
Sry, hogy csak most, de volna egy kérdésem.
Lehet én vagyok vak, de hogyan tudom azt beállítani, hogy gép indulás után automatikusan mutassa, hogy 1dollár xyz forint
1euró pkz forintIlletve honnan nézi, melyik adatbázisból az aktuális árfolyamot? Gondolom közép árfolyamot.
THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest