- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen notebookot vegyek?
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz csferke #32238 üzenetére
Ha ez a része:
"Ezért keresek egy programot amely automatikusan a megadott időben (pl. minden nap reggel 7 órakor) készít másolatot az adataimról (fájlok, mappák stb.) a Goggle Drive-mappába."
még igaz, akkor arra legegyszerűbb csinálni egy .bat fájlt. copy, xcopy parancsnak nézz utána, de tudok adni mintát is az enyémről (ettől még a parancsoknak utána kell nézned, meg a könyvtárakat beállítgatni).Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Kernel
nagyúr
válasz csferke #32238 üzenetére
Vagy keress rá a topikban a Robocopy szóra.
Tükrözésre ideális (vagyis, amikor valamit törlök az adataim közül, azt legközelebbi szinkronizáláskor a szerverről is törli).
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
törölt tag
Sziasztok,
Szeretnék egy weboldalt lementeni. Nagyjából úgy épül fel, mint egy könyv, van egy tartalomjegyzék, de a linkek alatt vannak további linkek és így tovább, elég sok anyag.
Találtam egy HTTrack nevezetű progit, de az 20 KB-al szedi az adatokat.
Ez a sebesség függ valamitől?
Tudtok ajánlani más programokat?[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz #54715584 #32253 üzenetére
Letöltéskezelőkben szokott ilyen lenni, én FlashGotnál is mintha emlékeznék ilyenre, hogy be lehetett állítani hogy milyen mélységig szedje a linkeket. De lehet hogy FlashGet-tel keverem már, vagy Download Accelerator Plus-al, franc tudja régen használtam bármelyiket is.
Firefox FlashGotjában van egy csomó választható külső, azokkal próbálkoznék.Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Predator2
addikt
Helló
Elég buta kérdés lesz szerintem, de kíváncsi vagyok.
Ha emailt küldök akkor mindig a webes gmail felületet használtam.
Meg lehet azt oldani valamelyik levelező programmal, hogy amit Word-ben készítek azt egy az egyben változatlan formában megkapja a címzett? Mert a gmail-ben nincs annyi szerkesztési lehetőség stb..
Melyik az ajánlott erre?Üdv
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
-
Predator2
addikt
Jogi herce hurcába keveredtem. És a normálisan megírt levelemet szeretném NEM mellékletként elküldeni.
Amit megszerkesztek a wordben azt lehetőleg ugyan úgy kapja meg a címzett is.>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
-
Predator2
addikt
És akkor ha mondjuk ügyvédnek vagy máshová küldtök levelet akkor leírjátok, hogy:
Tisztelt címzett!
Mellékletként csatolom válasz levelemet.
Üdv: XY
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
-
Kernel
nagyúr
válasz Predator2 #32261 üzenetére
Ilyen helyeken még akkor is Wordben kínlódnak, meg formázott HTML levekkel, amikor tök felesleges lenne. Úgyhogy nekik nagy barátjuk a Word meg a PDF, ne félj te attól...
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Predator2
addikt
Értem és köszönöm a válaszokat.
-
AtHoS
nagyúr
válasz Predator2 #32264 üzenetére
A PDF megoldás azért is célszerűbb, mert word-ben (vagy hasonlóban) szépen megszerkeszted, kinyomtatod, aláírod, majd szkennelés után mehet pdf-ben a címzettnek. Hivatalos levél így korrekt a saját kézírásoddal.
Nem ismerem a jogi buktatókat, de ha saját kézzel aláírt verziót kap elektronikusan, akkor lehet csak biztos benne a túloldal, hogy azt Te küldted és nem valaki szórakozik helyetted. Én már jártam így sajna, szóval magam kárából tanulva hivatalos úton csak saját kézzel aláírt dolgokat küldök elektronikusan (persze nem elektronikusan is)
read-only mode on the forum
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Keresek egy programot, amivel különböző fájlokat/mappákat tudok jelszóval titkosítani, védeni. Képeknél és videóknál az előnézeti képekből se lehessen semmit kivenni, de gondolom ez alap. Nem kell nagyon bonyolult programra gondolni, épüljön be a helyi menübe, a jelszó megadása után gond nélkül tudjak dolgozni a fájllal.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
válasz LonGleY #32267 üzenetére
Köszi, ez megteszi! Esetleg alternatíva, aminek van windows és android verziója is? Pl. egy laptopon és telefonon is szinkronizált fájlhoz jól jönne...
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Kernel
nagyúr
Nekem van szkennelt aláírásom is, kisméretű kép formájában, azt direktben be tudom illeszteni Wordbe, illetve a faxolnivalóba (ami ugyan már kiment a divatból, de régebben voltak ilyen esetek, PC-ről toltam a faxot, modemmel).
Így kimarad a nyomtatás --> aláírás --> szkennelés játék.
[ Szerkesztve ]
-
Mate-HS
csendes tag
Sziasztok. A médialejátszó (elsősorban zene)programok közül melyik az amelyik a legkevésbé használja a cput, ramot stb?
Hearthstone battletag: Máté#2958
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Az új notimon van egy subpixel hiba, de nincs pixelgarim rá. Van valami program,amivel meg lehetne próbálni kimozgatni? Mint a plazmáknál a fehérmosás vagy hasonlóra gondolok.-
-
Kernel
nagyúr
válasz V.Stryker #32275 üzenetére
Kétes dolog, de lehet éppen próbálkozni:
http://www.google.hu/search?q=lcd+pixel+repair
http://www.digitaltrends.com/mobile/how-to-fix-a-dead-pixel/3/
-
Silious
tag
Sziasztok!
Adott 2 számítógép, csak is kizárólag munkára (semmi 3d) szeretném használni az egyiket.
Ehhez keresnék olyan programot, ami segítségével meg tudnám nézni, úgy, hogy a program teszteli a hardver elemeket, hogy melyik a jobb teljesítményű gép.
Most nem a nagyobb ram, nagyobb proci dolog lenne a lényeges, hanem konkrét teszt adatok alapján szeretném látni, melyik a jobb konfig.
Valamilyen bechmark programra lenne tehát szükségem, nagyon régen próbáltam a 3D mark-okat, de ugyebár az csak a grafikai, 3D tesztekre van kihelyezve.
Valaki tudna ilyen programot ajánlani? -
brd
nagyúr
válasz Silious #32278 üzenetére
Konkrétan milyen munkáról van szó? Irodai, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, vagy adatsorokon végzett matematikai műveletek, amelyek jól párhuzamosíthatóak (dinnyére hasonlító CPU-k előnyben)? Mert nagyon nem mindegy. De általában egy tömörítőprogrammal végzett benchmark (WinRAR/7zip) talán az egyik jó megoldás erre, a legtöbb esetben az egyéb területeken érezhető sebességgel jól korrelál az így mérhető sebesség (egy szálon legalábbis). Fontos, hogy többmagos CPU-k esetén úgy tesztelj, hogy csak 1 szálon fusson a teszt (multithreading kikapcsolva), hiszen pl. a legtöbb irodai program a legtöbb műveletre csak egy magot tud használni (esetleg speciális esetekben párat, pl. az Excel bizonyos számításokra).
The only real valuable thing is intuition.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Van jobb program az mp3tag-nél a zenéim rendszerezésére?
-
nagyúr
válasz vitemerius #32283 üzenetére
Ha annyiért árulnák a programokat mint a google play-en, akkor sokkal több ember vásárolna.
500-2500Ft-os programokat szó nélkül megveszem, de $30-t ilyen kis programért biztos nem fizetnék.[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Willie
őstag
Köszönöm!
-
Willie
őstag
Nagyon off, van esetleg arra ötletetek, hogy milyen oldalról érdemes az adott előadók műfaját megnézni? Wikipedia?
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
Keresek pár progit. Előny, ha gpl-es, vagy teljesen free licences. w7-re kell.
- Képnézegető kellene. Valami fél úton a windows beéptített és az infranview között.
- pdf olvasó. Evincét felttem már, egy ilyen tudású jó lenne. csak ez valahogy nem hajlandó nyomtatni.- Valami olyan program, ami tud biztonsági menteni/szinkronizálni. Automatizálható és esetleg felhőre is dolgozik.
A licenc nagyon fontos, mert céges gépekre kell majd.
Kereségélek én is, de a tapasztalatokra kíváncsi vagyok.
il sole non sorge più ad Est!
-
LonGleY
veterán
1. IrfanView... úgy beállítva, ahogy kell. Nem tudom, mi az a félút... Itt van a saját, legújabb, portable verzióm, aminél csak a fájlok társítását kell beállítani az opciókban. Alternatíva lehet még a FastStone Image Viewer, de az sem tud kevesebbet. Az IrfanView szerintem kezesebb – így is csak egy ablak, pár alap gombbal. Enterre nagyítja a képet teljes képernyőre... hogy lehetne ennél egyszerűbb?
2. Sumatra PDF – egyszerű, gyors, jól működik.
3. A Dropbox jó választás, ha elég a 2 giga (így lehet 20-ra feltrükközni). Esetleg ott a Google Drive, ami több helyet ad alapból. Ha egy másik gépre kellene adatot szinkronizálni, akkor még jó lehet a felhő nélküli BitTorrent Sync (magyar leírás). Nem tudom, milyen biztonsági mentésre, meg automatizálásra gondoltál mondjuk...
[ Szerkesztve ]
-
bencsikgab
tag
Sziasztok!
Egy olyan programot keresek, amivel JPG-ből tudok PDF-be konvertálni, a képek összefűzése nélkül.
Köszi,
G. -
LonGleY
veterán
válasz bencsikgab #32290 üzenetére
Word...
-
válasz bencsikgab #32292 üzenetére
Irfanview az IMPDF pluginnal.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
LonGleY
veterán
válasz bencsikgab #32292 üzenetére
Jahogy totál egyesével... Közben megnéztem, szépen sorjázza az IrfanView az említett kiegészítővel a PDF-eket magából, akár kötegelve is (program indít > 'B' gomb megnyom > képeket alulra hozzáad > bal felül a formátumot kiválaszt). Pont előtted linkeltem a friss postable verzióm, amiben már eleve benne van a plugin.
Az ImPDF beállításaiban a Security fülön ki kell/lehet kapcsolni a jelszavazást. Arra nem jöttem rá, hogyan lehet belőni, hogy ne kérdezze meg képenként a formátumot, de 300 klikk már hamar megvan.
[ Szerkesztve ]
-
csferke
senior tag
2. Foxit Reader
3. én az fBackup-ot használom a Google Drive-al karöltve.
A GD-t gondolom ismered, teszi a dolgát. Picit számomra macerás, hogy a C:\Users\UserName\Google Drive mappából dolgozik. Tehát vagy ide rakod az összes eddigi adatodat vagy egy másik progival szinkronizálod az adatokat a GD mappában. Persze ez nem minden esetben működik mert a GD nem mindenkit enged írni ebbe a mappába.
fBacup tud menteni HD-re, külső HD-re, USB-re és FTP-re is zip-ben vagy tükörképet készít. Minden feladathoz több időpontot lehet adni, hogy mikor készítse a másolatot. A kevésbé fontosakról pl. havonta, egyesekről hetente/naponta a fontosakról naponta többször is. Jelszóval védhető.[ Szerkesztve ]
-
csferke
senior tag
Közben kifutottam a szerkesztési időből.
az fBackup-ról azért írtam bővebben mert nemrégen pont én érdeklődtem erről a témáról és most meosztanám a tapasztalataimat.
-
LonGleY
veterán
válasz csferke #32295 üzenetére
Picit számomra macerás, hogy a C:\Users\UserName\Google Drive mappából dolgozik
Az nem jutott eszedbe, hogy átállítsd az elérési utat a Drive-ban? Úgy írod, mintha kötelező lenne az alapértelmezést használni... A Dropbox mappa helye is változtatható, és minden felhős backupnál így van ez. Olyan viszont nincs, hogy ne lehetne a Drive mappájába fájlokat másolni akár egy másik programmal.
A Foxit Reader pedig gány szerintem. A FastStone Image Viewer nem tudom, mennyiben hasonlít jobban a Windows-os nézegetőre. Az fBackupot megnézem, hogy mit tud a FreeFileSync és a SyncBackPro mellett.
[ Szerkesztve ]
-
bencsikgab
tag
(#32293) ollie
(#32294) LonGleYKöszönöm, kipróbálom!
-
Willie
őstag
válasz bencsikgab #32290 üzenetére
Szia!
Én ezt használom egy ideje. Ingyenes, kicsi, gyors.
Üdv.
szerk.: (#32289) LonGleY: Köszi, valószínűleg úgy lesz.
[ Szerkesztve ]
-
csferke
senior tag
válasz LonGleY #32297 üzenetére
Az nem jutott eszedbe, hogy átállítsd az elérési utat a Drive-ban?
De igen, eszembe jutott. Nem is azzal van baj, hogy hol van a GD mappa. A gondom az, hogy több programomban meg vannak határozva bizonyos adatelérési útvonalak. Word doc-ok frissítik az adatokat megadott helyen lévő excel-ből. Excel munkafüzetek adatokat kérnek, írnak ki pontosan megadott helyekre.
Na ezeket az útvonalakat mindenhol át kellene írnom, hogy a Google Drive mappát használják. EZ a macerás. Sz.tem az lett volna az igazi bumm a Google részéről, hogy elég csak hivatkozásokat tenni a GD mappába azokról a mappákról/file-ok-ról amiket szeretnék a GD felhőbe is tárolni.Olyan viszont nincs, hogy ne lehetne a Drive mappájába fájlokat másolni akár egy másik programmal.
Pl. a Cobian Backup-al sehogyan sem tudtam megoldani, hogy GD mappába írjon. Access is denied hibát jelez a Cobian.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- PC játékok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest