Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szabolcs1975

    aktív tag

    válasz kolopele #92360 üzenetére

    de most mi az amin vitázunk ? Én pl egy 4.4 Ghz-re húzott 3770k-ba 1600-as cl10-es helyett 2400 cl11-est raktam, mert a Far Cry 5 - és GTA V alatt egyaránt.60% körül ment a cpu és csak 75-85%on ment a 1070-es vga-m. Csoda nem történt, de a 75-85%ból 85-95%lett és tudomásul kellett vennem, hogy bizony jó eséllyel memória limitem is volt,. Természetesen ilyenkor bejátszik az is, hogy HT, vagy éppen nem egyenletesen van a terhelés elosztva a nevezett programokban szálak között, ezzel tisztában vagyok mint ahogy azzal is, hogy a 85-95% is rossz.

    Valószínűleg a 4790k-nél jobb a cachelés, és simán lehet, hogy abban a helyzetben már ritkább az amikor direkt memóriához kell fordulni, de azért azt nem nehéz elképzelni mi történik ha a rosszabb branch prediction, vagy más miatt gyakrabban kell a memóriához fordulni. A fenti eset valószínűleg ott is jelentkezik csak ritkábban.

    Összeségében nem állítom, hogy a memóra átvitel/késleltetés az általad megnevezett szinten egy jól sikerült cpu cachenél a játékok nagy része esetén szignifikáns változást hozna, de azért abban egyetértünk szerintem, hogy a vga de még a cpu árához képest is relatív kis beruházásról van szó, és nem biztos hogy megéri emiatt frame-t bukni, főleg úgy, hogy ha azért a memória limit elég csúnyán frame droppokat képes eredményezni. Ez azért érdekes hogy mi ezen vitázunk, mert eddig úgy tudtam, te sem nagyon szeretsz framet hagyni a vga-dban, és pont a fenti érvelés mentén vagy intel vs amd vitában egyértelműen az intel pártján.

Új hozzászólás Aktív témák