Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Üdv mindenkinek!

    A mostani X6 1090T-t szeretném lecserélni, és mivel Pentium2-es volt az utolsó intelem ezért ezen változtatni szeretnék. Bár az X6 is elegendő majdnem mindenre, azért a minimum fps-el játékokban nem vagyok megelégedve.
    Annak utánnajártam hogy biztosan használtan vénnék valami Xeon-t, mivel jóval olcsóbb mint az asztaliak. (pl igaz hogy régi de egy netre szánt gépbe 6eFt-ért vettem Q9550-nek megfelelő de kicsivel kisebb órajelű Xeont 771 átalakítóval)
    Minden alkatrészt ha lehet használtan szereznék be ebay-ről.
    Tehát milyen Intel procit ajánlanátok max 50e a keret a procira. A lappal kapcsolatban semmi ötletem sincs, nem volt még komolyabb intelem.
    Ramból szinte biztos hogy ujjak kellenek mert nagy sűrűségű van ami nem intel kompatibilis habár szerverlap még ehetné. Nem követem el azt a hülyeséget hogy megveszek 32gb ramot, bőven sok a 16gb is. (pl:quad chanel-es xeonál 4x4gb megfelelne, duálnál meg 2x8gb) Hűtésből maradna a H100, így tuning is lenne.

    De most egyenlőre koncentráljunk csak a procira. Nekem totál köd hogy ivy bridge vagy sandy bridge vagy régebbi legyen. 6 mag elég, órajelben meg azért legyen annyi hogy teljesítményben verje a 4ghz-es X6-ot. (nem tudom mennyi előnye van az i7-esnek megfelelő xeonoknak clock2clock pl 2.2ghz-es i7 annyi mint a 3.2-es x6?)
    Szóval milyen használt xeont 50eFt-ig?

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák