Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsivaagoo

    őstag

    válasz Bossi #51006 üzenetére

    OK. :) Másik oldal... :D

    Nos, azt azért tudni kell, hogy sok technológiát egymástól licenszel (borzalmatos jövevényszó) az Intel és az AMD is. Csak a "nagyon finomat" nem adják át egymásnak. Ez már régi háború a 486-586 nevezéktani összeveszés óta (kb. 15 éve). Azóta 2 különböző architektúra van. A "hagyományos" Intel processzor(mag)-ok borzasztóan fürgék - köszönhetően az L2-L3 cache memória kezelésnek és időzítéseknek is - de VGA oldalról mindig le voltak maradva, akár így, akár úgy.
    Az AMD-nek pedig új architektúrákat kellett kidolgoznia - technológia licenszelési STOP miatt - és emiatt más. Az Intelnél "fürgébb a molnárlegény", előbb darálja le a lisztet, AMD oldalon pedig talán lassúbb, de egyszerre 2 zsák liszttel is elboldogul.

    Na, eddig a "részeg nagypapa" meséje... :D

    ---------------

    Az architektúrális különbségek miatt:
    - alkalmazástól függően eltérő teljesítményt tapasztalsz
    - az "Intel mag" hagyományos, az AMD AM3+-os moduljainak magjai pedig baromira nem illenek a képbe. (Utoljára az AM3-asokkal lehetett értelmes összehasonlításokat végezni.)
    - az intel féle HT technológia egy célspecifikus zsákutca - ami pöpecül kihegyezett alkalmazásoknál baromi jól működik - ellenben az AMD 1 modul-2 mag technológiával, amire a "szoftver-ipar" még nincs igazán felkészülve.

    Iszonyú hosszú, egyszerűbb 2 sör mellett átdumálni, mert leírni képtelenség... :)

    ---------------
    FX-8320/8350 alatt felesleges különbségeket nézni. A csúcsprocikat kell "megszagolni" jó alaplapban, jó táppal. Ha van 70 K-d a kíváncsiságra, örömmel segítek/segítünk. ;)

    Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.

Új hozzászólás Aktív témák