- Milyen monitort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
New Life
aktív tag
Hello!
Az miért van, hogy egy E5200 olcsóbb, mint egy E4400?
Gyorsabb is megy egy újabb széria is?
Valaki adna egy magyarázatot.
Kösz:
NLEgy jó gépész csak egy lyukat ismer, a többi furat.
-
-
szki
őstag
válasz AMD!4ever #10691 üzenetére
4850e X2 bírja a 2,8 GHz-et gyári hűtővel alapfeszen (1,2 V). A 3 GHz-et nem próbáltam, de menne biztos kis plusz fesz mellett, hisz G2-es steppinges proci gyárilag alulfeszelve.
Amúgy szerintem jobb egy 400-al osztható órajelű (2400 v. 2800 MHz) G2-es procit venni. Azt lehet alulfeszelni, és tuningolni és a cnq is megy. Pl CrystalCPUID nagyon jó, mert 3 lépcső van és a szorzó mellett a fesz is állítható.
-
Shoppy
csendes tag
Sziasztok.
Vettem egy 8800 GTS, 640 megás videokárytát, de néhány játék (Stalkerlear Sky, Crysis: Warhead) nem fut megfelelően. A processzorra gyanakszom, talán azt is le kéne cserélnem. Most egy Pentium D950 -es van a gépben, ami 3,4 Gh-es. Lenne értelme lecserélnem egy Core 2 E6600-as vagy E6750-esre? Mekkora gyorsulást eredményezne?
Előre is köszi a válaszokat.
ShoppyMi az, amikor a részeg prágai speedet kap? – Részegcsehgyorsító
-
Shoppy
csendes tag
Köszi, és az, hogy melyik típus jobb, csak a frequencia és a cache dönti el?
mert pl. E6420 - 2130 Mhz és boltban 43.000,- ft
E 6750 - 2670 Mhz és csak 32.000,- ftHogyan van ez?
Mi az, amikor a részeg prágai speedet kap? – Részegcsehgyorsító
-
AMD!4ever
őstag
Köszi a választ.
Alulfeszelés érdekel,de nemértem hogy miért irod hogy csak a 400al osztható procikat lehet alulfesz+tuning+cnqzni? Levagyok maradva?Én az Rmclock nevü progit használom,ebben van olyan hogy annyi lépcsőt állitok be amennyit akarok(ha erre gondoltál) a procterhelés függvényében. Igaz amenyire tudom a feszkót nem szabályozza,azt a biossal oldotam meg ennél a cpunál. de jol összedolgoznak.cnq-alulfesztől (1ghztől) fullkakaóig(2.6ghz-1.45voltig)
Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
dale74
tag
Hali?
Mire lenne érdemes lecserélni egy E4400-procit, ha a keretösszeg 30-35e Ft és video, hangfeldolgozásra lenne szánva. 2 mag magasabb órajelen, vagy 4 mag alacsonyabb órajelen?
(Az alaplap: Gigabyte GA-965P-DS3, 800-as memóriák) -
AMD!4ever
őstag
Már el is terveztem hogy lesz az uj proccal a konfig
240 "fsb" 667ddr2es beállitás ami igy pont 800..
cpu 12.5ös szorzóval pont 3ghz. 1.3volton mondjuk.
Ha birja....[ Szerkesztve ]
Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában!
-
fekeandras
őstag
Ha egymagos P4 ben gondolkozol akkor csak a 661-est ajánlom (3,6Ghz/2Mb cache,64bit).Dark Messiah-t és a Stalker-t ilyennel nyomtam végig.Az átlag P4-hez képest kevesebbet is fogyaszt.Azon játékokhoz nagyon jó amelyek csak 1magot képesek kihaszálni.De mondjuk a Quake4 is jól megy vele.Nálam 4,2Ghz-n stabil volt egy olcsó noname alaplapban Kingston Value ram kit-el.Az meg már minden játékhoz elég.Még a Crysis-hoz is.
-
fekeandras
őstag
válasz fekeandras #10714 üzenetére
Az ilyen 661 procimat eladtam egy ismerősnek, ő a mai napig is azt használja.Egy Asrock P45 lapban lakik 2db Corsair 1066memóriával karöltve.A saját szememmel láttam, hogy 4,8Ghz-en stabilan ment egy lanparty-n megállás nélkül vagy 5-6órán keresztül.4,4-4,5Ghz körül kihajt egy HD3850-et vagy egy 9600GT-t.De ezeknél jobb kártyához már kevés az 1magos proci.
[ Szerkesztve ]
-
Sky85
tag
Hi!
E2200 2,4Ghz
v.
E4500 2,2Ghz
??? -
Sky85
tag
És akkor mi a külömbség a Dual Core és a Core 2 Duo között?
2mag 2MB cache mindkettő!
Legalábbis amikről beszélünk![ Szerkesztve ]
-
littlelion21
addikt
Mit gondoltok, azonos órajelen hajtva mennyivel nyújt nagyobb teljesítményt az E8200-s mint az E5200?
Játékokban miben mutatkozik meg a 3x-os (6Mb) L2 cache? -
Gyuri27
félisten
Mi? [link], [link], [link]. A 2xxx és 5xxx között a kölönbség 1MB vs 2MB l2 az 5200 javára, jobb tuning. A 4300 és 5200 között a különbség az 5200 javára jobb tuning ill magasabb proci szorzó. Tehát egy rosszab lappban nem kell túl sok fsb. Ha tuningot nem nézzük akkor meg pláne az 5200 a jobb.
Ha ezek után sem világos veszel amit akarsz.littlelion21: mennyi az azonos órajel? Mert 3 giga fölött kevésbé érdekes a dolog. Alapon nyilván látható. Mondjuk a 8000 pont kétszer drágább. Ha mondjuk azt a pénz egy 4850 helyett egy 4870-re költöd jobban megy majd a game. Hiszen 3 giga fölött az 5200-vel nem lesz cpu limit.
New Life: igen érdemesebb 5200-t venni. Azért arra figyeljünk sok tuningnál picit jobban melegszik. De aki tuningol egy CM Hyper TX-t vegyen mindenkép. Új ára 4k. Tehát nem horror.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz littlelion21 #10726 üzenetére
[link] 8200 vs 4500. Azt ne feledjük a 8200 az 2.66-n jár a 4500 meg 2.2-n (arról nem is beszélve hogy eggyik 800 fsb a másik 1333). A lé pedig abszolult meghatározó. Egyik 16k a másik 32 (ezt mondjuk már mondtam).
Sky85: nézz be a totyikjába. Érdemes.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
New Life
aktív tag
válasz bluespirit #10729 üzenetére
És az nem számít, hogy a E5200 Core-duo, az E4400-as meg Core 2 Duo?
Egy jó gépész csak egy lyukat ismer, a többi furat.
-
wid22
aktív tag
És a 7200 s milyen? 1MB nagyobb az L2 mérete minta 5200 nek. 4850 s karihoz érdemesebb azt venni?
-
zsolt1129
addikt
válasz fekeandras #10743 üzenetére
Igazad van. Utánanéztem,és itt is úgy szerepel.
-
Rockybro
tag
Ezek alá:
-Zotac 9600GT AMP! Edition
-Gigabyte p45-ds3
-2x Kingston HyperX 2048 MB KIT
-Samsung 500GB-os merevlemezelegek a 2,66 ghz-es C2D procik, vagy inkább ruházzak be egy 3ghz-esre?
Melyikeket ajánljátok a C2D-k közül?
-
New Life
aktív tag
-
tpeter77
addikt
SZiasztok
Az unokatesómé az alábbi konfig:
Alaplap: ABIT IB9
CPU: Dual Core intel core 2 duo E4600 2.4GHz
VGA: ASUS Extreme Radeon 3870 @ 512MB
Memória: 2 darab Kingmax 1GB @ 800MHz
Vinyó: Samsung HD200GJ 200GB
Rack: Samsung SP0411N 40GBAz a kérdése, mit upgrade-ljen hogy a gépe gyorsabb legyen?
VGA, CPU ?
Főleg játszani szokott. 3dMark06 teszteredményt később tudunk közölni.köszi
-
fekeandras
őstag
válasz zsolt1129 #10744 üzenetére
Gyakorlatilag valóban Core 2 Duo (Wolfi) csak azt mégsem írhatják rá egy 16k-s procira.
Nincs jelentősebb eltérés az E4xxx szériás Core 2 duo és e között.Mindkettő 2mb cache és 800fsb.Plusz az utasításkészlet is ugyanaz.Viszont ez már 45nm és alapból 2,5Ghz.Szerintem az E5200-ak 99%-a alapfeszen viszi a 3Ghz-t.A nagy szorzó miatt a kevésbé tuningos lapokban is jó esély van némi plusz teljesítmény kicsikarására.De tök mindegy minek nevezzük.A lényeg hogy f@x@ kis procc!
rokafiu: Ez így korrektnek tűnik.Én nem bontanám meg.Hiába cserél procit sokkal gyorsabban akkor sem fognak menni a játékok.Ha vesz egy erősebb vga-t akkor meg már (talán a proci mellett) a memóriája lesz a szűk keresztmetszet.Ezzel így ahogy van még azért el lehet játszogatni egy darabig .De ha mindenképp fejleszteni akar szerintem adja el így egyben a konfigot, dobjon hozzá egy kis pénzt és építsen az árából egy másik gépet.Úgy járna a legjobban.
[ Szerkesztve ]
-
balint000
csendes tag
Szevasztok !!
Melyiket érdemesebb venni
egy Core2d E8600 3.33/6M/1333
vagy
egy Core2 Quad Q9400 2.66/6M/1333
és miért..?és szerintetek adnak vele gyári hűtőt, de ami még fontosabb megbízható-e ha igen.
CPU e8500, HD4850 Golden Sample, 2GB Corsair, ASUS P5Q-PRO
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel