- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
-
formula01
senior tag
válasz premete #54951 üzenetére
Nyilván beszari vagyok, igen. Különben nemtom feltűnt-e, de én javaról beszéltem előző hszemben, nem a 3g only-ról.
Nemtom mire ez a bolond hangnem, azért, mert valaki szerint nem feltétlen sz@r az, ami szerinted igen. Különben visszatetted a win7-et, problémád megoldva, nem tudom minek folytatod a háborgást, de keresd a microsoftot, ha ennyire komoly problémáid vannak a rendszerükkel.Tikakukac, ki mondta, hogy ugyan olyan gépekről van szó?
Vita részemről lezárva, nem azért vagyunk itt, hogy öljük egymást.
[ Szerkesztve ]
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
premete
veterán
válasz formula01 #54953 üzenetére
Egyszerűen azért, mert arra a problémámra, hogy windows 8.1 alatt nem lehet mobilinterneten "3G only"-t választani, és nem megy a java citrix plugin ezt válaszoltad, idézem:
"Nekem is működnek.. Ez is biztos új funkció, érzései vannak a kicsikének"Tehát egyszerűen hazudtál, nincs se mobilneted, se citrixed.
Mivel ez egy szakmai topik, nem kellene olyan dolgokról nyilatkozni, amiről fogalmad sincs. Ennyi.
Gondolj bele, valamelyik olvasó rád hallgatva megveszi a cuccot, kiderül, hogy nem működik, utána megkeres, és "elbeszélget veled".Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Yager01
senior tag
http://www.usanotebook.hu/compare.php
Dell Latitude E5430
Lenovo ThinkPad Edge E431
Asus x450CC WX037DÜdv. Érdekelne a véleményetek a 3 gépet illetően. Hagyjuk a személyes igényeket, csak azt nézzétek hogy melyik a jobb vétel. Sacc / Kb. ugyanazt tudja mindhárom...Gondolom én laikusként .
[ Szerkesztve ]
-
Tommi000001
aktív tag
Helloosztok
Az lenne a kérdésem ,hogy egy ASUS G60VX REPUBLIC OF GAMERS 16" NVIDIA GEFORCE GTX 260M 320GB 4GB noti megér 120000 Ft ot?Vagy ezért az árért már lehet kapni hasonló teljesítmányú laptopot is?"A Föld,a Naprendszer elmegyógyintézete...."
-
Yany
addikt
válasz Yager01 #54957 üzenetére
Nem az E5430-asat méltatom, inkább több ismerősöm elégedetlenkedésére alapozom az E431-essel szembeni véleményem. A Lenovósok majd úgyis azt mondják, hogy "ez már nem Thinkpad" De engem ez a Thinkpad mítosz nem érdekel, viszont a munkahelyi E5530-asból kiindulva az 5430-as tuti korrekt gép. A Gariról már ne is beszéljünk.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Pocok256
veterán
válasz premete #54954 üzenetére
Van mobilnetem és a stickhez adott szoftverrel tudok kapcsolni 3g onlyt ha retek a a 3G szoftvered vagy a gyártó nem adott hozzá az miért a win 8 hibája?
A citrixrol meg nem volt szó abban a kommentedben amire reagáltam... csak arról hogy a java rossz.
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Tommi000001
aktív tag
Esetleg valaki erre?
Vagy még ezt találtam ugyan ennyiért (120000 Ft) Asus Notebook G72GX-TY009V
[ Szerkesztve ]
"A Föld,a Naprendszer elmegyógyintézete...."
-
premete
veterán
válasz Pocok256 #54962 üzenetére
Nem third-party szoftverről volt szó, hanem arról, hogy a retek winfos nyóc annyit nem tud, amit a legegyszerűbb, 500 MB os linux live: váltani "3g only" módra. És ez nem az összes linux/legtöbb okostelefon plusz szolgáltatása, hanem ilyen xar a winfos 8, hogy annyit nem tud, mint a legegyszerűbb linux; ugyanez van wlannál is: a linux sokkal több kártyát felismer. Jóhogy a winfos nyócnál nem kell ahhoz is külön szoftver, hogy a beépített billentyűzetet kezelje.
A windows 8.1 64 bit java plugin hiba pedig milliókat érint.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
VIBO
őstag
Na úgy néz ki kicsit emelkedhet a keret.
Az elképzelés: i5, 8 GB ram, hybrid hdd, vékony, könnyű, vmi normálisabb vga.
Nézegettem ultrabookokat.
Nagyon sok fajta van.155-től elkezdve már......
el vagyok veszve kicsit.iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
200.000 forintig keresek laptopot, munkára, hasznátlan de garanciával. Jelenleg egy HP 8440p-t nyúzok (1600x900-as kijelző, i7-620m, nvs3100) aminek nemsokára lejár a garanciája, így úgy gondoltam lecserélném. A problémám az, hogy jelenleg kb. hasonló teljesítményű (max. pár százalékkal gyorsabb) üzleti gépek vannak csak a belőtt árkategóriában. Tényleg ilyen keveset fejlődött a számítástechnika az elmúlt két és fél évben?
Mikor a jelenlegi gépemet vettem, az jelentős ugrás volt az előtte lévő Thinkpadhez képest (core2duo > i7, gma950>nvs3100), kb 80.000 forinos árkülönbségért, most meg azt látom, hogy tudok egy 15%-kal gyorsabb gépet venni, aminek ráadásul kisebb felbontású a kijelzője is (pedig ha jól tudom legalább 2 generációváltás volt legalábbis processzor fronton)
Mi ennek az oka? Sajnos kell a vas (Adobe programok, gépészeti modellezés, esetenként renderelés).
Mit javasoltok? Várjak még fél évet? Annyira már nem követem a hardverek fejlődését, de várható valami a közeljövőben, ami jelentősesn lejjebb nyomja a most 300-350ezres, hordozható de jó minőségű, valami erősebb videókártyával szerelt laptopok árát?
-
félisten
válasz KilgoreTrout #54966 üzenetére
Dell Latitude E6520, de ennek is lejár a garanciája még idén.
Ha csak a gari miatt cserélnél, és egyébként meg vagy elégedve a 8440p-vel, akkor szerintem inkább vegyél bele egy SSD-t, bővítsd a RAM-ot, és használd örömmel, amíg megy.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
spyduck
nagyúr
válasz KilgoreTrout #54966 üzenetére
A 8440p sokkal jobb mint a 6520. Volt mindkettőm. Ha valtani akarsz akkor inkabb 8460p/8470p
-
Matada2.3
veterán
Sziasztok,
Egyetemre keresek netbookot 11,6 és 13.3-as képernyőméretben. Eddig kettő tetszetős variációt találtam: asus és acer személyében. Árban maximum 150 ezer forintra gondoltam maximum 160. Windows nem hátrány ha van vele. A vásárlás ennek a félévnek a végén lenne.
Amire használnám:
- egyszerű játékok (age of empireres stb.)
- netezés
- egyetemen való jegyzetelés
- szövegszerkesztés/táblázatkezelés
- filmezés (min 720p kéne)Macbookra nem is gondoltam mert azok drágák. Használtan nem nagyon merek venni mert bármit mókolhatnak benne mielőtt eladják.
Előre is köszi!
Üdv,
MatadaFinn the human
-
Tommi000001
aktív tag
Helósztok
Én a mindennapokra keresek laptopot.Viszont ,ha kedvem szottyan akkor tudjon legalább 1-2 mai játékot legalább HD ben kezelni és ne fustüljön el 15 perc játék utűn.
Eddig ezekkel szemezek,120000 környékén állnának meg:
ASUS G60VX 16" NVIDIA GEFORCE GTX 260M 320GB 4GB
Asus Notebook G72GX-TY009V 6GB RAM 2x320GB HDD
Alienware M17X 17 "l Notebook Intel Core 2 Quad Q9000 2 Ghz, 4 Gb Ram , 640gbÜdv
Tomi"A Föld,a Naprendszer elmegyógyintézete...."
-
Sheld
senior tag
válasz spyduck #54972 üzenetére
Rövid kérdésem lenne. A Lenovo G500-ast i7essel és a 8750m-el meddig forgalmazzák? Márciusban több ismerősöm is olyan gépet akar venni.
Apropó, a G500as ban szidtátok a VGA-t, hogy még a butított GT740m-et se éri utol.De a G500as lenovo-ban emelt órajelű 8750-es van. (Egy olcsóbb G500asban viszont a butított 8750m-van, ami csak 64bit-es sávszélességet kapott.)
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
spyduck
nagyúr
Rövid kérdésem lenne. A Lenovo G500-ast i7essel és a 8750m-el meddig forgalmazzák? Márciusban több ismerősöm is olyan gépet akar venni.
Addig biztos lesz még. Ezek kifutnak és utána már vélhetően csak G510-ek lesznek. Mikor? Nem tudom, senki se tudja, a kereslettől függ. Egyébként minek az i7? Nem sok értelmét látomApropó, a G500as ban szidtátok a VGA-t, hogy még a butított GT740m-et se éri utol.
Én biztos nem. A 8750 emlékeim szerint erősebb jóval mint a butított GT740 bár azonos tesztkörnyezetben nem volt szerencsém kipróbálni (ami késik nem múlik persze, már csak napok kérdése).(Egy olcsóbb G500asban viszont a butított 8750m-van, ami csak 64bit-es sávszélességet kapott.)
Kevered, az a 8570-re vonatkozik, nézd meg még1x. A 7-es és az 5-ös fel van cserélve, nem mind1! -
Sheld
senior tag
válasz spyduck #54976 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ.
Mindannyian MMO rajongók vagyunk, és szinte csak azt toljuk (SW:TOR), emiatt kell az erős proci.
Igazad van, utánanéztem még 1x, és tényleg fel van cserélve a 7-es és az 5ös .Így utánajárva MMO-knál jobb teljesítmény hozható ki az [Lenovo] i7-3612QM+8750m párosításból, viszont az "átlag" játékosok jobban járnak az [Dell] i7-4500U+8850m/8870m párosítással. De cáfoljatok meg, ha tévednék.
Teszteket olvasgatva nincs komoly probléma a lenovo hűtésével, és a billentyűzete is nagyon jó, touchpad is rendben van.Jól tudom, hogy a Lenovo g500asban és a Dell 3737/3537-ben is kombinál jack van? Tehát egyben van a mikrofon+headset?
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 17 colos notit az asztali gépem kiváltására.
Nincsen nagy igényem, mert netezésre lenne, esetleg 3-4 éves játékokat futtatnék rajta.Stalker, Oblivion, F1, 130K a maximum keretem.[ Szerkesztve ]
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
szabi510
tag
Sziasztok,
hátha van ötlet:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Mostanában
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
300k
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
minimális photoshop, irodai meló, net, zene, film,
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
nem
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
igen , vagy max hibrid de ssd mindenképp
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
13-15, többi mindegy
(8) Notebook tömege?
max 1,8 kg
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
mindegy
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
256, 4-8, optikai mindegy
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
nincs
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
nem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
ezret néztem, konkrét nincs
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
új -
spyduck
nagyúr
gy utánajárva MMO-knál jobb teljesítmény hozható ki az [Lenovo] i7-3612QM+8750m párosításból
Ez egyelőre még nincs bizonyítva, már készülünk egy bizonyítással, nagyon kíváncsi vagyok az eredményre.Jó a Lenovo G500, bár nekem a 7537-nél kezdődik egy laptop.
Jól tudom, hogy a Lenovo g500asban és a Dell 3737/3537-ben is kombinál jack van?
Általában már ez a trend, mivel van beépített mikrofon a noteszekben. -
spyduck
nagyúr
válasz Ace Ventura #54979 üzenetére
Én ezt venném: [link]
-
Tikakukac
titán
válasz formula01 #54953 üzenetére
Te. Az mondtad, idézem:
Láttam én már olyat, hogy valami egy gépen rendben működik, egy másikon meg a jóistenért sem
Ha valami szar 5 gépen, mert adott egy fos oprendszer, akkor az valóban rossz. Nem ölni vagyunk itt egymást, de ha valakinek nyilvánvalóan nagyobb a tapasztalata adott témában és kb. tesztflottája van, akkor illik alaposan körbenézni, mielőtt mondjuk, hogy suta.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Sheld
senior tag
válasz spyduck #54984 üzenetére
Star Wars :The Old Republic, Aion, Tera Online, WoW sem maradhat ki szerintem, Startrek online, World of Warplanes, World of Tanks, Neverwinter Online, Guildwars 2, Így hírtelen.
Ami engem személy szerint érint az SW:TOR, és az Aion.
-
spyduck
nagyúr
válasz Ace Ventura #54986 üzenetére
Akkor gyűjts még hozzá, mert ennyiért csak gagyit kapsz Az Inspiron 5737 az első olyan 17-es gép amiért én pénzt adnék. Bár ha szigorúan veszem a dolgokat akkor én csak egy ZBook 17-el állnék szóba.
-
paulkaresz
aktív tag
válasz spyduck #54984 üzenetére
-Lenovo IdeaPad G500 laptop(Intel® Core™ i7-3612QM Processzor / 4GB / 1TB + 8GB / AMD Radeon HD 8750M
-Dell Inspiron 3537 laptop(Intel® Core™ i7-4500U Processzor / 8GB / 1TB / AMD Radeon HD 8850Megy ilyen teszt engem is érdekelne,kíváncsi lennék rá melyik használhatóbb játékokra is,árban kb. egyforma
Az élet olyan mint egy tekercs WC-papír ... Minnél közelebb van a vége annál gyorsabban fogy!
-
spyduck
nagyúr
válasz paulkaresz #54989 üzenetére
-Lenovo IdeaPad G500 laptop(Intel® Core™ i7-3612QM Processzor / 8GB / 1TB + 8GB / AMD Radeon HD 8750M
-Dell Inspiron 3537 laptop(Intel® Core™ i7-4500U Processzor / 8GB / 1TB / AMD Radeon HD 8850M
-Lenovo IdeaPad G510 laptop(Intel® Core™ i5-4200M Processzor / 8GB / 1TB + 8GB / AMD Radeon HD 8750MEgyébként a legjobb talán az i3, i5, i7-es Z510-ekkel lenne, csak kár, h az abban lévő GT740 lófütty a 64 bites memóriabusz miatt
Mit szólsz inkább ehhez?
[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
válasz paulkaresz #54991 üzenetére
Nem lehet egyforma tesztkörnyezetet biztosítani, így egyelőre a lehetetlen kategóriát súrolja. Még törjük a fejünket, h miként lehetne összerakni a tesztet.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz paulkaresz #54991 üzenetére
Hát, aki kiforrasztja a GPU-kat meg procikat és összerakja, na majd az megoldja
Összehasonlítani nehéz, margót lehet húzni, ahol kb. kiderül mi a stájsz.
És akkor ugye nem említettük, hogy ez csak hardver és micsoda káosz van akkor ha egyebet is nézünk, mert a játék egy 10 közül.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
paulkaresz
aktív tag
válasz Tikakukac #54993 üzenetére
miért van az hogy csak az "U" jelű processzorokhoz lehet a 8850/8870 videokártyát kapni?
kifejezetten érdekelne egy olyan típus ahol a lentebb említett processzorokkal van szerelve,de sehol sem találok.[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint egy tekercs WC-papír ... Minnél közelebb van a vége annál gyorsabban fogy!
-
ZavaBalazs
őstag
válasz ZavaBalazs #54924 üzenetére
sziasztok, erre valami tipp?
[ Szerkesztve ]
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
spyduck
nagyúr
válasz paulkaresz #54994 üzenetére
Y510p
szerk: Nem jó laptopba 4 magos CPU, megfőzi Ebben az árkategóriában nem tudnak normális hűtést csinálni. Idézek egy cikkből:
"komolyabb terhelés alatt a processzor 97 fokos hőmérséklet mellett sem még az alapórajelét sem tudja tartani, és visszaugrik 1.4-1.6 GHz-re. Még inkább aggasztó a grafikus kártya 93 fokos maximuma, főleg annak tudatában, hogy ez a teszt egy 21 fokos szobában készült. Mi lesz nyáron, 10 fokkal magasabb környezeti hőmérsékletben? Játékok alatt nem ilyen magas hőmérsékleteken működik a gép, olyankor nincs ekkora terhelésnek kitéve a processzor, csak kérdés, hogy mi értelme van akkor fizetni a négy magos processzorért, ha nem lehet kihasználni az erejét."
[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
válasz ZavaBalazs #54924 üzenetére
Akkor én a Dell Inspiron 7537-et javasolnám:
- unibody fémház
- brutális akku üzemidő
- 4 év gari
- kiváló hűtés
- nagyon jó grafikus teljesítmény
- esztétikusstb...
-
Tikakukac
titán
válasz paulkaresz #54994 üzenetére
Dell-hez címezd a kérdésedet, én úgy képzelem el, hogy itt is, mint sok máshol inkább a marketing osztály tervez gépeket, mint húsvér mérnökök-gémerek.
-
paulkaresz
aktív tag
válasz spyduck #54996 üzenetére
+ 70.000-et már nem biztos hogy adnék érte,lehet hogy a 8850-es olcsóbb mint a GT755M SL főleg hogy az Inspironban már elérhető,és a processzor meg kisebb mint pl. a Dell említett változatában.
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
köszi, de az már pöppet drágának tűnik, 230k+ árakat találok csak rá. :/
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs