- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Vladislav #55439 üzenetére
A listával ne foglalkozz az csak max iránymutatásnak jó, hogy egy kártya milyen helyen lehet kb, de semmi több. Nekem a gépemen a 3537-nél a játékok nagy része szaggat még lebutítva is. Az új COD részek meg sehogy sem mennek.
Acer és Asus ebben az alsó kategóriában nagyon gyenge, minőség és hűtés egyaránt nem elfogadható, max ha évente cserélsz gépet esetleg bevállalnám, amúgy nem.
A Lenovo pedig azért ajánlott mert ha gyengébb is a gép hardveresen, strapabírás, hűtés, minőség terén jobb mint a többi.
-
Pocok256
veterán
Valahogy én sosem értettem mi kerül ezekbe a gépekben fél misibe. Elhiszem és tudom, hogy nagyon kafa, de az anyagköltség tuti nincs ennyi a tervezés meg már rég csak copy paste munka ezeknél a nagy cégeknél.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
brumi1024
veterán
válasz runner 125 #55450 üzenetére
Hozzám is, ez sajnos túl sok helyen emlékeztet a MBA-re.
(#55452) Pocok256: Még jó, hogy nem ez az ár valósul meg.
[ Szerkesztve ]
-
wttfw
tag
Sziasztok!
Hp Pavilion 15ről vélemények?
i5-4200U
8gb ddr3
geforce gt 740 2GB
Játszani mennyire lehetne rajta? -
ammuni
újonc
Sziasztok, vásárlás előtt állok, de sajnos nem találtam olyat ami megfelelő lenne.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A héten
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 250.000 Ft
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Videó szerkesztés és renderelés, képszerkesztés
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Jó lenne, ha mondjuk elmennének az idei játékok medium-low beállításon
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Teljesítmény, de most legalább 3 évig ne kelljen gépet cserélni.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Legyen benne mSata, hogy később lehessen bővíteni
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 14-17", FHD a legfontosabb, esetleg matt?
(8) Notebook tömege? lényegtelen
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? nélküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? legalább 8GB ram
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Csak az mSata, habár egy kártyaolvasó se lenne rossz
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? igen
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Ezt néztem ki, viszont sajnos nincs FHD változata, így emiatt ki is esik
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Jöhet bármi, de legalább 2 év garancia jó lenne rá.Köszönöm így előre is, ha tudtok eme problémámban segíteni
-
Vladislav
tag
válasz szabonagyur #55451 üzenetére
Tikakukac, szabonagyur köszönöm az infókat, végül lehet e mellett kötök ki. [link]
[ Szerkesztve ]
Üdv: Vlad
-
Cidan
tag
Sziasztok!
Szülőknek szeretnék egy betanulós laptopot venni. Általános használatra lenne: böngészés, filmnézés(nem fullhd-ban természetesen), irodai programok futtatása.
A keret nagyon max 50e FT.
Ami kritérium, hogy legalább 15"es kijelzője legyen és 16:9/10es képarányú. Ezenfelül legalább 80GB hdd/ssd(ha belefér) és magyar kiosztású bill.
Ha nem fér bele a keretbe a kijelző kritérium akkor abban az esetben lehet másmilyen is.
Első körben ezt találtam ideálisnak:Lenovo TP T61
-
félisten
-
runner 125
nagyúr
válasz istnag #55460 üzenetére
Felejtős mindkettő, ennyiért Lenovo G500.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
istnag
addikt
válasz runner 125 #55461 üzenetére
Köszönöm.
-
kefear
csendes tag
Sziasztok!
Páromnak keresnék egy 15" körüli kijelzővel megáldott laptopot, főleg irodai alkalmazásokra + netezésre.
Elsődleges szempont a minőség és a kis súly. Létezik egyáltalán 2 kg alatt?
Használt is lehet, és ne Macintosh legyen.Köszi!
-
runner 125
nagyúr
válasz kefear #55463 üzenetére
Asus X502, kb ez az egyedüli ami az átlagnál könnyebb és 15,6"-os, viszont optikai meghajtó nincs. ( Ha, használ még lemez egyáltalán..)
Ha, viszont írsz egy max árat, akkor pontosabban behatárolható a számára ideális gép.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Egon
nagyúr
Új laptopot keresek egy rokonnak, max. 150K-ig,elsősorban suliban jegyzetelni.
Elvárások: Intel proci, matt kijelző, minél hosszabb akkuidő, minőségi kivitel (már amennyire az ár engedi: nyilván nem EliteBook/Latitude szint kell, de azért ne a fullgagyi recsegős-hullámzós legyen).
Előny: 15 colosnál kisebb kijelző (praktikusan 14 col kellene, mivel a kisebbek sajna jóval drágábbak, ahogy nézem), dedikált nV vga.
Jó lenne, ha minél többet ajánlanátok, hogy legyen miből válogatni.Még egy kérdés: Lenovo Z510-et nézegettem magamnak. Lehet tudni valamit a LAN csatoló sebességéről (Z500-nak mintha csak 100 MBit-es lett volna...)?
Thx a válaszokat!
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
drmazsi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy lehetőségem, és szeretném is kihasználni.
Bátyám Amerikában állomásozik, és április végén jön haza onnan.Laptop vásárláson törtem eddig is a fejem, de inkább kintről hozatnék vele 2/3-ad áron az itthonihoz képest.
Milyet ajánlanátok? Eddig ezt néztem : Dell Inspiron I7537T-4340SLV
Ilyen árkategóriában gondolkozok, max 1200 USD a vége.
1. Igazából van asztali gépem, a laptopot munkahelyre, majd haza hurcolásznám.
2. Akkuidő fontos, legalább 6 óra internetezés mellett ami nekem tökéletes lenne.
3. A billentyűzet háttérvilágítás már kényelmi szempont, de Legyen!
4. mSata bővíthetőség nem annyira fontos, de ha van az jó.
5. Nem feltétlen szükséges nekem a dedikált videókártya, de ha belefér, jöhet valami.
6. Garancia!! Itthon lehet ezeket szervizeltetni? Pl. Dell-nél? Jó lenne ha lehetne.
Ha valakinek jobb meglátása van, kérem írjon!
Köszönöm a segítségeteket!
Üdv
Don't hate the player, hate the game ...
-
premete
veterán
válasz drmazsi #55466 üzenetére
Onnan inkább egy E6440-est hozass ilyen kerettel. A link rövid ideig él.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Egon
nagyúr
válasz Dhampir #55467 üzenetére
Nem értem, hogy lehet elcseszni egy ilyen pitiáner dologgal, egy egyébként tutkó notit...
Más (nem válaszként). A fentebb említett igényekre, ezt a notit néztem ki:
[link]
Van jobb ebben a kategóriában?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
kefear
csendes tag
válasz runner 125 #55464 üzenetére
Köszi, ez akár jó is lehet. Az ár... 100e a nagyon maximum, igazából 80 körül lenne jó, ha használtan nincs olcsóbb.
-
Dhampir
félisten
Ezt a topicot érdemes elolvasgatni.
-
Gergőke88
addikt
HP Probook G1 laptopokról mi a vélemény?
Semmi extra felhasználás nem lenne, csak minőségi gép legyen.
150-170e Ft között nézelödők. -
wariorinside
csendes tag
Hali!
Már írtam ide: [link]
Ezt annyival egészíteném ki, hogy közben nézegettem és ezeket találtam szimpatikusnak:
lenovo z510
Inspiron 3521
lenovo g580AH
Ezeken kívül még néztem Dell Inspiron 5521-et, ez a 3521nél az alumínium borítás miatt tetszene jobban (mivel elvileg nincs is nagyon más különbség). Ebből viszont már csak 175k+osokat találtam. Ennyit jelentene az alumínium borítás, vagy akkor csak van más jelentősebb különbség is? Szóval ezek közül érdekelne ki, mit, miért ajánlana? Illetve más hasonló gépek ellen sincs kifogásom... -
nagyúr
Üdv!
Érdeklődnék,hogy a HP-nak milyen a magyarországi szervíz háttere?A jobbak közé tartozik? -
boOzZ
csendes tag
válasz Gergőke88 #55472 üzenetére
Én is érdeklödnék ezekrol a HP 455esekrol (probook g1) nekem erre fáj a fogam: [link] nálunk 590 euroert sztem korrekt ár is, csak nemtudom tudtok e mondani valami tapasztalatott a hutéssel kapcsolatba, mert nekem az a fontos, az elözö acer aspirem is 4 év után hütés miatt halt meg, nem szeretném ha ezzel is így járnák. Sokat olvastam utánna, azt irták h jó a hütés csak hangos. Aztan láttam ezt [link] hát nem is tudom, lehet nem értek hozzá, de félnem kell egy ilyen hütéstö? Nem egy Thinkpad vagy latitude. :S Mit gondoltok érdemes a hp-ba fektetni? A vásárlás a héten esedékes. Jaj és diák vagyok, alap dolgokra gondolom elég ez, gondolok creo, solid.
Köszi a segítséget, tanácsot. -
HUNRobar
tag
Hello!
Sok fejtörést okoz nekem, hogy szinte minden laptopot ami nekem megfelelne, fényes kijelzővel árulnak. Ezt utólag nem lehet kiküszöbölni valami plusz fóliával, vagy ebből csak valami rossz félmegoldás születhet? -
kisza25
félisten
annyiért az nagyon drága itt van 130eFt-ért, de én az A8 változatot venném 150eFt-ért, de jelenleg nem kapható
ja bocsi benéztem a procit
itt egy teszt az inteles változatáról[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
nofear2t
csendes tag
hy all! Nagy noti dilemmában vagyok.... akarok egyet, melohelyre, 2 járőr közi használatra, filmezés 70%.. de mindenképpen elvárom hogy a call of duty 1, mediumon, effektek nélkül,ill cod2 low on...800x600ba szépen fusson..min25 fps.. lehet 14,1" os is, nem gond.. illetve nagyon megbízható, és strapíbíró legyen, ill elismert típus.. én erre gondoltam, ennél többet semmiképpen nem tudok adni notira...(a "komolyabb" vga mindenképpen fontos...mivel nagyon sokat játszom az otthoni 200k-s gépen, így még egy 30-40 ezres lapostól is elvárom h a cod1 legalább menjen vajsimán.. intel gma 945 ös vga-s laposom volt régen, de abba csalódtam még a cod1 is laggolt rajta..ezért kélek az intel vga-k től.) válaszokért előre is ty erre gondoltam: http://hardverapro.hu/apro/ibm_t60_notebook_elado_t2400183ghz3gb_ramati_x1300 a 40 ezer az komolyan a plafon, sajna nem lopom a pénzt, de örülnék neki ha egy 25-35 ezres is megtenné..csak tényleg nem akarok kompromisszumot a leírt játékok terén..
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
f4cg80
tag
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állok, az elkövetkező hónapokban nyugdíjaznám a T500-asom.
Hasonlóan minőségi,üzleti kategóriás gépet néznék (Lenovo Thinkpad,Dell Latitude),viszont frissebb kiadást,usb 3.0,hdmi,később SSD bővítés. Processzor i3-tól felfele,matt kijelző,15"-ös kijelző,a többi nem lényeg. Miket ajánlanátok nekem? Max.keretet 150 környékén gondoltam,természetesen használtan,de minőségi,még hosszú évekig megbízhatóan működő laptopot keresek. Esetleg egy Probook mennyivel "gagyibb",vagy valami más hasonló újonnan 150 körül? Az új mégis csak új,2-3 év garancia...
Köszönöm előre is a segítséget. -
Misi1980
senior tag
Sziasztok!Ezt a gépet néztem ma a media markt-ban.[link]122.000ft-ért el lehet hozni cetelem hitelkártyáva..Szerintetek ez jó gép.A minőségre és a megbízhatóságra gondolok.A másik alternatíva a Lenovo U510.Van olyan jó a HP mint a Lenovo?
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Erre valaki?
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Misi1980
senior tag
Bocsánat hogy ismétlek de nem lett jó a link és lejárt a szerkesztési idő!Tehát kezdem elölről.
Sziasztok!Ezt a gépet néztem ma a media markt-ban.]122.000ft-ért el lehet hozni cetelem hitelkártyáva..Szerintetek ez jó gép.A minőségre és a megbízhatóságra gondolok.A másik alternatíva a Lenovo U510.Van olyan jó a HP mint a Lenovo?
-
pimbi
csendes tag
Sziasztok!
Jól jönne egy kis segítség laptop vásárlásban, a nővéremnek lesz.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Minél előbb.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 150e, de inkább alatta
(3) Felhasználási kör? Internet, MS Office, filmnézés
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? esetleg Sims 3
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Nem fontos, de ha belefér a keretbe és úgy gondoljátok hogy megéri akkor persze lehet.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15,6-os vagy kisebb
(8) Notebook tömege? mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? jó lenne Windows 8-al, de nem kizáró ok ha nincs OS
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? min 4GB ram, a többi mindegy
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) USB 3.0
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? nem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)[HP 250 G1 H6Q81EA]
[Lenovo ThinkPad Edge Plus E535 NZR7AHV N]
[Sony Vaio SVF1521B1EW](14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? új
Köszönöm előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Misi1980 #55491 üzenetére
Ez olyan mint a moncsim. Elsőre ment a gari 3 nap alatt. Másodjára kellett 1 hónap és mivel vertem az asztalt végül elismerték, hogy kamuztak, így csere.
B-L-A-C-K anno negyed évig szívott egy fél millás HP-val, szóval ez is belefér meg az 1 hét is.
Nagyon belépőben a HP is fos, épp elég gépükben csalódtam már. Plusz nekem vagy 6-7 évig csak HP notijaim voltak megtartós heavy használónak, tudok regélni
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Mikulásbá #55497 üzenetére
Konkrétan mindent nyilván nem bírok fogdosni.
Valami 4.5 évig volt Pavilionom, hát az volt minden csak nem okés. Aztán elitebook is és azért na.
Ezzel a géppel ami bajom már képről is van: billzet, zsanér, kijelző, fényes felületek, ventilátor hang. Nyakamat teszem rá, hogy ez mind olyan, mint a többi gépből kilegózva, ergo billzet akadós, zsanér leng, kijelző hát na igen, fényes lakkozások kényesek, venti hangja nagyon bántó.De! Ne nekem legyen igazam, csukott szemmel tudom a HP ventik hangját, annyira meg lehet utálni hosszabb távon, pláne ha volt más géped is mellette.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
HUNRobar
tag
A lenovo z510-en gondolkozom, de nagyon elbizonytalanítanak az ezekhez hasonló negatív review-k. Mit szóltok hozzájuk, ez mind csak user error lenne? (a wifi és az akku aggaszt leginkább) Választanék dellt, de csak a Vostro 3460 van matt kijelzővel, de a gt630 nem hiszem hogy elég lesz.. Alternatívaként ott van a probook, de nvidia kártyára lenne szükségem, a legközelebbi ilyen pedig egy E540 de 210 körül már sokallom ilyen vas mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz HUNRobar #55499 üzenetére
A 64 bites 740M után nem mondanám hatalamas visszalépésnek mondjuk a 128bites 630M-et ha úgy alakul...
A fórumokon eleve sok a rinya. Lásd itt Veér Istvánt és ikertesóit. Ordít a user error, de ő nem hibás, barom a cég. Bezzeg ami tényleg hiba és ordít a gépről, azt letojja, mert életében nem látott még másik gépet, csak képről. Ezért is kell nagyon tudni olvasni a fórumos bejegyzéseket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest