- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
discrate
aktív tag
sziasztok, vásárlás előtt állva kérem a tanácsotokat:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
karácsonyig
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max 100k, de inkább 85-90k
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
12 éves lánynak iskola mellé (office csomag max), egyszerű játékok, az is ritkán, film, netezés; a jövőre is gondolva 2-3 éves távlatban bővülhet a felhasználási kör, de abszolút nem IT-s beállítottságú
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
egyszerű, semmi extra, régiekkel is elvan
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14-15 col, otthoni környezetben használná leváltani az öreg PC-t. nincs elvárás.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
néha hordozná is, tehát előny, ha minél könnyebb, de nem feltétel. utazáskor tabot használ.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
op rendszer nélkül. csak akkor legyen, ha "bolondnak is megéri" akcióban adják hozzá
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
leglább 500 GB, SSD előny, de valszeg ebben a kategóriában nem nagyon lesz, 4 GB ram, optikai nem árt ha van benne
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
hdmire szükség van
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
csak úja problémamentes üzemeltetés, "akadozásmentesség", a megbízhatóság a lényeg.
köszönöm szépen[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz milkabrams #105048 üzenetére
2 óra múlva tudok írni, most sietekmost látom, Chaser leírta
[ Szerkesztve ]
-
kistewe
tag
válasz ronda #105042 üzenetére
Dellből a méret alapján 7240 7250, Elitbookból 820, ( lehet van Probook is ami birná a te melódat és olcsóbb , ezt Khelben jobban tudja...) viszont ezek újonnan 400-500k , ennyiért vehetsz 3 darab használt 6230-at 1+1 év garival SZÁMLÁVAL , és szerintem sokkal jobban jársz..., nem tudom mennyire bírja a strapát a 7240 , nekem a céges napi szinten püfölt az 6430 azt nyugodt szívvel ajánlanám melóra de nagyobb a méret és a súly is..., a privátom 6230 az is bírja a kiképzést, sokszor melóra is azt veszem elő mert fele olyan nehéz mint a 6430...
uff stewe
-
akela91
addikt
Üdv. Haver megkeresett hogy keressek neki egy gépet 180k-ig újonnan. Egyetlen egy kritériumot mondott... Fallout 4 menjen, a többi nem érdeki. Vegyük is úgy hogy a többi szempont irreleváns. Sajnos tudom hogy a keret kicsi új játékos gépre, úgyhogy félek is hogy nem tudtok mit ajánlani. Valami nem nagy felbontású erősebb vga-s gyenge összeszerelésű lesz a vége ha jól sejtem.
[ Szerkesztve ]
-
amdk7
aktív tag
Sziasztok!
1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban?
100.000...150.000Ft ( a 150eFt nagyon max)
(3) Felhasználás?
Internet, Office, netes játékok, semmi komoly.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Régebbi játékok...
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6"-tól nem szeretnék kisebbet.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Minimálisan, nem használnám utazás közben.
(7) Operációs rendszer?
Esetleg Windows, de nem feltétel egyik sem.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
HDD min.: 500Gb, SSD nem feltétel, RAM min.:4gb, de inkább 8Gb, optikai meghajtó nem feltétel
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Webkamera
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak új, garanciális gép érdekel, minnél több gari idővel.Apósomnak keresek laptopot, a lényeg, hogy jól látható szép képe legyen. Internetezésre, adóbevalláshoz stb. Aztán ha az unoka melátogatja azért Ő is tudja használni erre-arra, így legalább 4mag-4Gbram és legalább 15,6" a minimum elvárás Webkamerával, ha Skype-olni akar.
Köszönettel: amdk7
Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
Tikakukac
titán
válasz amdk7 #105057 üzenetére
legalább 4mag
Notiban max 4 mag van, így sikerült betalálni egyből a felső ligát.
Ennyiből ilyen nem lesz. Mondjuk az is kérdés mire kéne 4 mag neki, ha elviekben semmi komolyra nem használja.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Bkrisz9
őstag
válasz discrate #105059 üzenetére
Nem az ASUS nem ajanlott hanem konkrétan semmi 120-130.000 alatt. Ujonnan persze. Hasznalt uzletik vannak garanciaval ennyiert. A legolcsobb ajanlott uj gepek: Dell 5558 (legolcsobb varians) es a Fujitsu A514.
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Isual
veterán
Sziasztok!
Végre elkerülhetetlenül laptopvásárláshoz érkeztem, van már egy kiszemelt, de mivel nem vagyok olyan szinten tisztában a felhozatallal, kikérném a tanácsotokat, jóváhagyásotokat is.
Szóval:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - december közepe-vége, tehát ~1 hónapon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? - 300-350k (fogcsikargatva 380-400 kipréselhető)
(3) Felhasználás? - teljesen átlagos, tartósságon a hangsúly, játék nemigen lesz
(5) Kijelző ... - Full HD, IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - lesz hordva, de nem gyakran
(7) Operációs rendszer? - Win
legalább 1TB HDD, 120 GB SSD, 8 GB RAM, ODD nem kritérium (ha nagyon muszáj, veszek majd külsőt)
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? - Jó általános minőség, megbízhatóság, halkság és jó minőségű IPS kijező.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? - új vagy használt legalább 2 év garis.Dell 7559-es notijával szemezek erősen, mindent tud és ~360k-ból M.2-es SSD bővítéssel kihozható.
A jó általános minőség, kijelző minősége és a tartósság a legfontosabb.
5+ évre tervezek, első laptopom lesz, nem cserélgetem évente a cuccaimat.Köszönöm a tanácsotokat előre is!
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
amdk7
aktív tag
válasz Tikakukac #105058 üzenetére
4 mag
Azért azt se mondjuk, hogy ebben az ársávban nincs választék.Akkor a magyar nyelvü bill. miatt érdekelnének vélemények, mondjuk erről: Lenovo IdeaPad B50-70
Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
jimbim666
újonc
válasz Mikulásbá #105046 üzenetére
Kösz a tippet, de miért adod el; volt valami baja, vagy valamiért nemtetszett?
Sometimes I wonder if people think free software is so fragile that if anyone who works on it ever touches non-free software, everything we built will crumble. I think our community and ecosystem is a lot more robust than that. -- Russ Allbery
-
vandor01
őstag
válasz jimbim666 #105064 üzenetére
mert mar uton van a RED penteki szerzemeny: az MM-es G751 es cucc
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
amdk7
aktív tag
válasz MineFox54 #105063 üzenetére
Ok, tegyük fel, hogy nem kell a 4mag.
Gondolom ezt meg tudom majd megmagyarázni apósnak, miért jobb a kettő, mint a négy.
Két magos CPU-ban, mi az ajánlott, ha a többi fent említett kritériumot változatlanul hagyjuk?Illetve ez csak OFF-ban (akár privátban is jöhet):
Miért kukák az Acerek ill. Lenovok? Jelenleg is egy Lenovo-ról írok, ez a céges standard. Ha a touch padját nem minősítem, akkor a többi részével meg vagyok elégedve.
No meg az emag miért felejtős? Milyen tapasztalatok vannak velük? (Én már több dolgot is rendeltem innen, sőt kollégáim is. Volt garanciális probléma is, ami kimerült abban, hogyjött a futár hozta az újat, becsomagolva oda kellett adni neki a régit és kb. ennyi volt a történet.)Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
vandor01
őstag
válasz amdk7 #105066 üzenetére
ha annyira 4mag kell? ott van a pentium N35xx sorozat!
de az tuti apos kioszt 2 sallert mikozben egy-egy honlap letoltesere varakozik!
ha koki mentesen akarod meguszni a storyt minimum i3-as gepet nezzel...
persze i5 vagy i7 megjobb.... de ha annyira 4mag kell van mar az 6th generaciobol
i5-os 4 magos procik de az nem fer bele a 100-150-es kertetbehogy milyen gyartototol? ami tetszik... ugyis barmit valasztasz ha nem
fuji 514 vagy dell 5888 akkor leleszel ugatva hogy az fos es nem ajanlott!
Igaz ha 2 even belul elvalsz akkor barmit vehetsz aposnak
de ha nem akkor fuji+dell combobol valamelyiketCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
MineFox54
őstag
Milyen Lenovo? A thinkpad a kisebbik nagyon rossz (ezt mondom -volt- TP fanként) Kb a *#20 sorozat után kezdett romlani a minőség (tehát jó a t420 t520 x220, stb.) Ja, és a gari is szörnyű.
Az acer pedig a felső kategórián kívül szemetet gyárt kb.
emagról kérdezd a kollegákat, ebben csak az ő véleményüket osztom.Ebben a kategóriában A514 és 5558 ami lehet.
vagy használtan garival, számlával
[link]
[link]
[link]
[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Feleslegesen szaporítjuk a hozzászólásokat. Senki nem fog a legolcsóbb i3-as Dell 5558 alatt gépet ajánlani, mert nem akarjuk, hogy két hét múlva visszagyere és minket szidj, hogy milyen szart vetettünk veled. Azoknak a gépeknek se a anyaghasználata, se a megbízhatósága nem üti meg az ajánlott szintet. Ha mindenképp 90k és mindenképp új gép, akkor vedd, amelyik tetszik, ennyi. Ha ránk hallgatsz, akkor 90k-ból használt üzletit veszel, pl. egy HP 8560p-t.
Az emag román bolt, a gépek román gépek, magyar billentyűzet se mindegyiken van, hát még magyar garancia. És ha laptoppal gond van, akkor nem fog cseredarabot hozni a futár, abban biztos lehetsz. -
Tikakukac
titán
válasz amdk7 #105062 üzenetére
Istenem...
Nem, ezek nem 4 magosak. Linkelem mit találsz mindegyiknél Ezt pölö
Ezek 2 magosak és 4 szálasak. Ami nagyon nem 4 mag.
Az AMD esetében sem, az 4 modul, bár itt megy a kavarás rendesen, maradjunk annyiban, hogy a legerősebb AMD-s 350k-s gépben lévő CPU-t az erősebb 2 magos i5 éppen befogta. Tanulságot le tudod vonni.Egyéb kérdés még a témában vagy elhiszed amit le merek(ünk) írni? Ha meggyőződésed van valamiről, meg kell venni, nem kell elhinni amit az ebben dolgozók állítanak. Most vagyok túl 2 órányi szövegládán ami után barátom némi késéssel beállított egy olyan Acerrel aminek az elejében van 3mm 15cm-en belül. Tuti vétel volt az is.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz MineFox54 #105063 üzenetére
Arra amire szánja a kérdése alapján,, netezésre filmre meg netes játékokra (olyanokra, amik nem komolyak) bőven sok is az az A10, a 455-ös probookomban A8-7100 van, minden ilyesmire bőven elég.
SZERINTEM.Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
MineFox54
őstag
válasz szetcsuszott #105072 üzenetére
ok, de ugyanennyiért én inkább i3-at vennék! (5558)
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz MineFox54 #105073 üzenetére
én is 450-es probookot vettem volna I3-al anno, de az egy harmincassal volt túl a kereten,ez volt 150, az meg 180, és nekem már nem fért bele. Más akkor nem volt ajánlott (pontosan tavaly ilyenkor). És miután win 8.1 -el megoldódott a wifibajom is, és 50-el jön az amúgy is max 60-as net, maradéktalanul elégedett vagyok vele, utólag is köszi mindenkinek.
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
k-adi
nagyúr
vegye az enyémet, nincs mese...
bezzeg az nem kell neki, mert "használt" -
-
tibi970307
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem teljesen ebbe a fórumba illik a kérdésem, de a Mac OS X PC-re topicban nem tudtak segíteni.
Azt szeretném kérdezni, hogy próbált már valaki Mac OS X-et telepíteni notebook-ra?
Fontos lenne a hordozhatóság, de az Apple rendszerét szeretném használni, 400-500eft-ot pedig soknak találok egy Macbook-ért.Ha lehetséges felrakni bármilyen gépre, amiben nincs dedikált videokártya és Intel processzor van benne, akkor szeretnék tanácsot is kérni, hogy melyik típust érdemes vásárolni kifejezetten erre a célra.
Amire használnám a gépet, az renderelés, képszerkesztés, CAD programok.Ami előny lenne, az egy 1080p-s, IPS megjelenítő, strapabíró ház, kb 8GB memória, minél erősebb processzor, jó hűtés, az IGP elég.
Apróság, de hasznosnak tartom a billentyűzet világítást.Árat nem szeretnék meghatározni, annyit szánok rá, amennyit szükséges.
Köszönöm, Tibi
-
pet3r
csendes tag
Sziasztok tanácsokat kérnék
Ezen a héten(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
100-130k(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Főként netezés, filmezés.
Néha egy kis játék, de főleg régebbi játékokkal (Ha a Starcraft II elindul bőven jó)(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Max. Starcraft II de inkább annál régebbi játékok.
Elég ha elfut natív felbontáson min. részletességgel(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
13-14 col(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Lesz hordozva a gép kb. néhány hetente. Utazás közben is használnám, de csak netezésre(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Legyen Win7 támogatás. Ha lehet akkor Win10(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
A tárhely nem lényeg, optikai meghajtó nem fontos.
4GB RAM(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Strapabíró legyen az árhoz képest (tudom, hogy ilyen árkategóriában nem nagyon lehet komoly gépet találni)(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Fontos, hogy ne legyen vele gond. 2 év gari alap. Ha van ilyen használtan, jöhet.Kinéztem két gépet:
Asus X454LA-VX177D (Intel Core i3-4030U, integrált VGA, 4GB RAM, 1366x768)Asus X455LJ-WX116D (Intel Core i3-5010U, NVIDIA GeForce GT 920M 2GB, 8GB RAM, 1366x768)
Mekkora a GT 920M többletteljesítménye a 4030U integrált VGA-jéhez képest? Mennyivel nagyobb a fogyasztás és a melegedés?
Köszönöm a válaszokat!
-
Tikakukac
titán
válasz tibi970307 #105078 üzenetére
Megoldható, de baromi szűk azon gépek listája amire rendesen fel is fog menni. Ami meg tökéletes lesz kb. nulla. Asztalin is brutális munka ilyet összelegózni és még én is szívok vele.
-
félisten
válasz tibi970307 #105078 üzenetére
Jól látod nem idetartozik, kb. 1000ből 1 gép ami mondjuk 80%-ban kompatibilis vele.
-
Tikakukac
titán
válasz tibi970307 #105082 üzenetére
Azt inkább ne, van OSX-es topik. Nálam most épp eléggé szalad minden és még beteg is vagyok meg zh-k tömkelege.
-
AlteredBeast
csendes tag
Sziasztok!
Két notebook vásárlását tervezem. Ebben szeretném a segítségeteket kérni.
1) A vásárlás e hónap végén, vagy december elején lenne esedékes.
2) Egy 15,6"-os notebookra kb. 115.000 Ft-ot szánnák, egy 17,3"-os notebookra pedig kb. 135.000 Ft-ot.
3) A nagyobb laptopot irodai célú felhasználásra szánnám, a kisebbel dolgoznák.
4) A nagyobb esetében az internet élmény lenne e téren a legfontosabb. A kisebb esetében szeretném, ha a Photoshop, és az Office 365 (PowerMap, PowerPivot, PowerBi), KulcsSoft, RLB (könyvelő programok) maradéktalanul futnának. Itt is fontos lenne a gyors internet elérés.
5) Mindkét laptopnál a legfontosabb funkció a kijelző szemkímélése lenne, már amennyire az lehetséges. A kicsi esetében a FullHD felbontásért hajlandó lennék többet fizetni, már amennyire ez jelentősen számít e szempontból. A maximális képernyő frekvencia terén nem tudom, hogy történt-e előrelépés a 60Hz-ről. A kisebb esetében fontos lenne a matt kijelző is.
6) A nagy laptopot helyben használnám, a kicsivel utaznék, Power Point vagy Prezi bemutatókat is tartanék. Utazás közben nem lenne jellemző a használata, de szükség esetén természetesen kerülne rá alkalom.
7) Mindkét rendszeren Windows operációs rendszert használnék. A kisebb esetében a Win7 is bőven megfelelne.
8) Funkció szerint rátok bízom a Ram méretének megítélését. SSD ebben az árkategóriában nem hiszem, hogy szóba jöhet. A kisebb gépbe fontos lenne a DVD író is.
9) Mindkét gép esetén fontos lenne a webkamera, de gondolom ez ma már természetes. A kisebb gép esetén viszont kiemelkedő fontosságú lenne a VGA csatlakozó megléte, mivel még sok helyen evvel üzemeltetik a projektorokat. Átalakítóval nem szívesen bajlódnék. USB 3.0, RJ45-re szükség lenne.
10) Csak új gép jöhet szóba.Köszönöm!
-
Chaser
legenda
válasz AlteredBeast #105084 üzenetére
5) Mindkét laptopnál a legfontosabb funkció a kijelző szemkímélése lenne, már amennyire az lehetséges. - lehetséges, ha IPS paneles gépet veszel, 180k körül van a beugró 15,6-osból. 17-esből hirtelen nem tudok, 300k környékén lehet. 120k körül kapsz egy alap HD TN paneles gépet Windows nélkül.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
AlteredBeast
csendes tag
Köszönöm a felvilágosítást, utánaolvasok az IPS panelnek, a kisebb esetében lehet, hogy el is gondolkodok rajta.
[ Szerkesztve ]
-
silvergod
őstag
Sziasztok
Egy Dell Inspiron 1564 ( i5 M520 4x2,4GHz ,4Gb ram ,500Gb hdd,ATi HD5000) 50eft
megvehető vagy felejtős széria?
kösziIphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
Chaser
legenda
válasz nelsonmanian #105090 üzenetére
A 8540-e képe általában szebb. 14" HD-nál mindenképp, kategórián belül attól függ melyik panel került bele.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
kp78
addikt
Lassan szeretném lecserélni a régi (2010. év eleji) K52JR SX101D laptopomat. Mivel összességében elégedett voltam ezzel a gépemmel is, (ez már a 2. Asus-om volt) így most is valószínű ebben a márkában gondolkodnék, plusz ez a megbízhatósági program is szimpatikusan hangzik.
Szóval a fenti gépnél kellene egy gyorsabb, jobb, nem kell, hogy a mostani csúcs legyen (ennyiből nem is jönne ki), de szolgáljon ki 5-6 évig.
A kritériumok:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? még idén, amíg van ez a megbízhatósági program.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 200 e - max. 250 e
(3) Felhasználás? irodai munka, fotószerkesztés, néha játék (FIFA, PES, kis COD, MOH, Sniper Elite)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem kell a legrészletesebb játék élmény
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? matt, 15,6
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? havi kb. 2-3 alkalom, szóval minimális
(7) Operációs rendszer? WIN7 támogatás jó lenne (az van jogtiszta), de ha már a 10-es rajta van, túlélhető
Nem lényeg, hogy SSd legyen, jó a HDD, RAM min. 4 GB, de inkább több, de azt végül is lehet venni. Optikai meghajtó nem lényeg, eddig volt, de majd veszek egy külsőt.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? esetleg bill. világítás jó lenne
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? csak új, garis, számlás.Előre is köszönök minden segítséget!
[ Szerkesztve ]
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
intensa_man
tag
Sziasztok!
220e forintom van, ebből szeretnék 15,6" ASUS notebookot, elsősorban játékra. Persze jó lenne a minél erősebb konfig. Ramom van, elég kevesebb is, viszont a fHD-hoz ragaszkodnék. Op rendszer nem kell, viszont az Asus bizalomban szerepeljen.
Előre is köszönöm! -
Khelben
nagyúr
Nem tudok irodai munkára alkalmas Asus-t ennyiért. Sőt, semmilyen gépet nem tudok ennyiért, ami irodai munkára és játékra is alkalmas. 5-6 év meg teljesen irreális igény.
(#105093) intensa_man: ha találsz még valahol készleten Asus K501-et, akkor az lesz a te géped.
[ Szerkesztve ]
-
kp78
addikt
válasz Khelben #105094 üzenetére
Miért irreális az 5 év? A mostanim is annyi múlt, és nem lenne muszáj cserélnem, alapvetően semmi baja, csak most még el tudom adni viszonylag érdemleges összegért, és pénzem is van, hogy vegyek vmit.
Ezek szerint rosszul gondolom, hogy mi tartozik az irodai munkához, mindegy nem lényeg.
A lényeg, hogy agyonhajtva nem lenne a gép, Lightroom talán a legizzasztóbb program a játékokon kívül.
Szóval szerinted nincs ilyen Asus gép ebben az árfekvésben, amin elfutnak a lenti játékok, és megfelel a többi kritériumnak?„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
GTheo
tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Nem sürgős, mondjuk 3 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? - Leginkább 200-240-ig, ha nagyon muszáj lehet kicsit több.
(3) Felhasználás? - Munka, filmek, internetezés, néha photoshop, játék semmi
(5) Kijelző ... - 12-14", Full HD, IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - Lesz hordozva, gyakran repülök is
(7) Operációs rendszer? - Win
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?)
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? - Jó minőség, 12-14" közötti. Leginkább érintőset, amelyik tabletként is használható, "Yoga" stílusút szeretnék (utazáshoz jobb)
Jelenleg egy Thinkpad E420-t használok, imádom, de Lenovoról sajnos rosszakat hallok csak.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? - Csak új. -
törölt tag
Szerintem meglett a kiválasztott noti, ez lenne az.
Megvan benne minden, ami kell 13,3" + FHD IPS Touchscreen + Backlit Bill. + korrekt hardver (egyedül a 4GB RAM sántít kicsit)
Vélemények róla? Jó lesz? -
Khelben
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest