- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Analóg fényképezés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
-
rastachris
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Laptop vásárlás előtt állok, és mostanában nem követtem annyira a piac alakulását.
Szeretnék segítséget kérni, hogy melyik lenne számomra a legmegfelelőbb gép a sok közül.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Ennek a hónapnak a végén illetve a jövő hónap elején szeretném megvásárolni a laptopot.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
140 000 Ft - 160 000 Ft között keresnék gépet.(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Egyik fontos szempont a játék, illetve még programozásra is használnám.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Egy pár játék, amik megfordulnak nálam:
Diablo 3, Guild Wars 2, Star Wars Battlefront ( az új), Battlefield 3-4.
A minimum felbontás az az 1376x768, de full hd lenne a legoptimálisabb. A részletesség pedig mondjuk medium, gondolom full hd high beállítás azért kicsit komolyabb összeg lenne már.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
13, 14, 15 inch-ben gondolkodok, fényes vagy matt, nem lények, illetve a tn és az ips sem kritérium.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Gyakran hordozom, ezért nézegettem ultrabook féleségeket is, esetleg tudnátok ilyen kategóriában ultrabook-okat is írni? (Nem tudom létezik-e ilyen árban.)(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Ne legyen oprendszer.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Esetleg 64GB ssd, és egy 500-as hdd. Ha ilyen nem létezik, akkor 600 GB HDD.
Ramból minimum 4GB.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI, webkamera(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
új illetve használt is szóba jöhet.Előre is köszi a segítséget srácok.
-
Khelben
nagyúr
válasz rastachris #104402 üzenetére
Asus K501 lesz a te géped. Komolyabb programozáshoz majd vegyél hozzá egy rendes billentyűzetet és hordozásnál vigyázz rá.
-
rastachris
csendes tag
válasz Khelben #104403 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Esetleg linket tudnál dobni, egy olyan boltról, ahol 160k-ért lehet kapni? Mert rákerestem, és 180k körül láttam.
Illetve tudsz véleményezni egy másik gépet?
http://www.laptop.hu/lenovo-z50-75-80ec00f7hv-black-fd-2y
Ő lenne az, Lenovo z50-75. Ha ez a gép nem a legjobb, ebben a kategóriában mit ajánlasz?
Köszi előre is! -
félisten
válasz rastachris #104404 üzenetére
Illetve tudsz véleményezni egy másik gépet?
http://www.laptop.hu/lenovo-z50-75-80ec00f7hv-black-fd-2y
Ő lenne az, Lenovo z50-75. Ha ez a gép nem a legjobb, ebben a kategóriában mit ajánlasz?Most komolyan nem volt eléggé érthető amikor a kolléga beírta a K501-et?
-
rastachris
csendes tag
válasz szabonagyur #104405 üzenetére
Üdv!
Úgy érzem akkor rosszul fogalmaztam, hogy ha egy kisebb lehurrogást kapok. Bocsi
Arra lennék kíváncsi, hogy az AMD FX-7500-as processzorról, illetve a AMD Radeon R7 M260DX videókátyáról mi a véleményetek. Csak kíváncsiság. -
félisten
válasz rastachris #104406 üzenetére
A kinézett Lenovo gép nem ajánlott.
AMD mobil szinten gyengébb, és elég kevés is van belőle.
VGA szinten sem a legtökéletesebb.Összegezve: mindenben lemarad az említett géptől.
-
Khelben
nagyúr
válasz rastachris #104406 üzenetére
Az AMD jelenleg nem versenytársa se az Intelnek, se az Nvidiának notebook fronton. Intelnek nagyon nem, Nvidiának kicsit nem.
-
rastachris
csendes tag
Köszönöm
-
bandi0000
nagyúr
Valszeg nem úszom meg 200k alatt, 2012 es acert néztem na az marha szar volt, bármilyen kis mozdításra fakult a képe, olvastam egy tesztet ott említettek valami wva tipusu panelt az sokkal jobb mint a sima tn paneles de nem tudom hogy van e ilyen
Xbox One: bandymnc
-
-
Tikakukac
titán
válasz bandi0000 #104412 üzenetére
Hát onnan, hogy amiben az van azokat leírtuk mert ez nem úgy megy, hogy mindenbe beledobják, hanem 200k-ban van 4 gép és csók. Szóval vagy azokból válogatsz vagy a végtelenségig fogsz keresni. Egyébként hanyagold a noti.hu-t rendesebb webshopokban fel van tüntetve.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
-
-
bandi0000
nagyúr
válasz Tikakukac #104417 üzenetére
akkor gyakorlatilag megbízhatok abba a boltba és biztos lesz garim, vagy ha már ennyi pénzt költök akkor nézzek utána a boltnak?
Viszont még ajánlották ezt a HP-t, viszonylag olcsó, ips és fullHD, hardver türhető, van valami buktató?
[ Szerkesztve ]
Xbox One: bandymnc
-
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Laptopot Szeretnek vásárolni a gyermekeimnek.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Hónap végén szeretném megvenni.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
300 font... kb olyan 130,000 ft
Angliában venném(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Játék,youtube,film,zene,kb ennyi.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
MesterMC,Minecraft)(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14,15 kb fényes vagy matt az mind1(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hordozva nem igen lesz,talán évente 2-3 alkalommal.Azért kell laptop mert a fiaim azt szeretnének(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Lehet Win 8,1 vagy akár Win 10(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Tárhely legalább 500 giga,memoria minimum 2 giga. optikai meghajtó nem lényeges(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
webkamera mindenképpen(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gép jöhet szóba.Válaszokat Előre is Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Vaze
őstag
válasz Khelben #104423 üzenetére
Köszönöm a gyors hozzászólást,hát én igazából asztali gép párti vagyok,csak hát a gyerekek...
Megprobálom őket meggyőzni,esetleg tudnál segíteni hogy asztali gépet milyent lehet ennyiért össze dobni?Jöhet privibe is ha esetleg ide nem lehet...
KösziMSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Khelben
nagyúr
-
Chaser
legenda
válasz bandi0000 #104410 üzenetére
WVA-t általában HP használja kifejezésként. Lényegében semmi extra, 15" hd+ paneleknél sokszor azt írják. Csak sajnos olyanoknál is amik elég kis színterűek, de előfordul IPS közeli ilyen TN panel is náluk. Főleg régebbi modellekben láttam, újaknál nem. Gondolom ma már csak ws verziókban fordul meg.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
saxonb76
csendes tag
Sziasztok!
Notebook-ot szeretnék venni valamikor.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? KB fél év múlva
(2) A gépre szánt összeg forintban? max 200-230 ezer Ft
(3) Felhasználás? Internetezésre, szövegszerkesztésre pl word vagy táblázat excel, Photoshop, Filconvert, Fifa15-16, programozás
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? csak Fifa16
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? min 15,6 col full hd inkább matt de ha fényes az sem baj lehetőleg IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem
(7) Operációs rendszer? nem szükséges de ha van hozzá az sem baj
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
1-2 Tb, HDD esetleg egy SSD is. Vagy csak az utóbbi?
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) HDMI mindenképpen legyen rajta
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) csak új gép minél több gyári garanciávalNagyon köszi a segítséget előre is,
Üdv,
SaxonB -
Corvu$
csendes tag
válasz Tikakukac #104434 üzenetére
http://www.stuff.tv/apple/macbook-air-13in-2015/review És tényleg TN
De hogyan lehet ennyire jó képe? Nem értem.
Rohadtul felgúztam magam :S Mi a francot vegyen meg az ember, már kezdtem beletörődni a 400e be a 8gb 256 ssd-s-ért. De így nem kell. Book kicsi, a Pro nagy azok persze ips
Mondjuk gondolom fogyasztás miatt tn jobb[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
-
sz.gery
csendes tag
Sziasztok
Tervben van, hogy lecserélem az acer aspire 4820tg laptopomat, de nem sürgős.
Szerteném felmérni a terepet, hogy van-e valami modernebb, de hozzá hasonló gép?
14-15,6", egy normális i5-ös proci, és egy váltható GPU, a dedikált legyen valami jobb féle pl. GTX 960M. Az acerem újonnan az integrált Intel kártyával tudott több, mint 8 órát akkuról netezés közben, ezért lenne fontos a váltható GPU és a vele járó jó akku idő. Ár egyenlőre nem számít, mert csak nyálat csorgatok, hogy van-e ilyesmi gép a piacon. Ha léteznek ilyen gépek, akkor közülük már el tudom dönteni, hogy melyik kéne inkább, de amennyire utána tudtam nézni, nem találtam a feltételeknek megfelelő laptopot.
Köszönöm előre is a segítséget -
Tikakukac
titán
válasz Corvu$ #104435 üzenetére
De hogyan lehet ennyire jó képe?
Az jó kép? Hát ööö, okay.
Fogyiban itt olyan különbségek vannak, hogy nekem IPS vs TN csatában 10 óra alatt sikerült kihoznom 10 percet. Ez abszolút hibatűrés, szóval max bullshit.
sz.gery: Ami nem U-s procis azokban kenheted a vidkarit, ha a proci zabál majd ezerrel.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
kbence31
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket kérném notebook választás terén.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Január 1.-ig kell megvásárolnom a laptopot.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
180.000 és 205.000 Ft közt kell lennie mindenképp.
(3) Felhasználás?
irodai munka (Word, Excel, SPSS)
internetezés, filmnézés (HD filmek is néha napján)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem játszom
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Célszerű lenne a matt kijelző, méret szempontjából a szokásos 15,6 colosra gondoltam, de fontos a képminőség.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Utazás közben nem használom, de hetente nagyjából egy nap munkába is be kell vinnem.
(7) Operációs rendszer?
Csak Windows jöhet szóba.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Optikai meghajtó nem kell, úgy gondolom a HDD számomra elég, ramból legalább 4 Gb-ra van szükségem.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
HDMI és USB 3.0 mindenképp kell, fontos, hogy jó hangszórója legyen.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gép jöhet szóba.Ami még szintén fontos, hogy masszív laptopot szeretnék (jobb minőségű műanyag vagy fém borítás), ez azért fontos, mert esténként ágyban, fotelban szoktam használni. Nagyon sokat gépelek, így legyen kényelmes a billentyűzete (és strapabíró). A kijelzőt elég sokat döntögetem, így nem ártana, ha strapabírak a zsanérok. Köszönöm előre is a tanácsokat.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz saxonb76 #104437 üzenetére
Hát, komoly programozói munkára készülő gépek olyan 600k-tól indulnak. De ott is van azért kompromisszum pl. egy asztalihoz képest.
(#104443) kbence31 : új gépeknél 200k-ból a "masszív" meg a "kényelmes billentyűzet" és a "strapabírás" elég fellengzős szavak. Dell 5558-at nézd meg, a fullhd változatot, kb. az a max, amit ki lehet hozni ennyiből a te felhasználásodra.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Corvu$ #104446 üzenetére
200k körül vannak asusok, és afelett, FHD IPS. HD IPS ekkora méretben régebbi gépeknél volt elvétve, arany áron.
szerk:
kbence31 Ehhez még úgy 100k-t hozzá kéne csapni hogy minden teljesüljön nagyjából. 200k körül van az említett dell és fuji a555g. Ennyiért ezek járnak a legkevesebb kompromisszummal. Windows nem lesz az árban.[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Milyen monitort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Gitáros topic
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest