- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ajzi
csendes tag
válasz QwErTy42 #104551 üzenetére
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni laptopvásárlásban!
1. most
2. 200000-250000
3. iskola, filmek, alacsony(abb) gépigényű játékok
4. wot, cod hdban, akár alacsony beállítások mellett
5. 15" (esetleg 17"), IPS
6. Ritkán lesz hordozva.
7. Win7, Win10
8. tárhely mindegy, 8+GB RAM, optikai meghajtó mindegy
9. Webkamera, HDMI, esetleg eSata de nem tragédia, ha nincs.
10. Csak újElőre is köszönöm!
-
tamas.nemeth
csendes tag
Sziasztok!
HP EliteBook 8540p (80e huf) vagy 8560p (95e huf)?
Használt mindkettő. Általános, otthoni használatra, asztali konfig helyett (játékra nem).
Specifikációk:
8540p: http://h20564.www2.hp.com/hpsc/doc/public/display?docId=emr_na-c02030605
i5-540M
Nvidia NVS 5100M
4 GB DDR3
250 GB HDD8560p: http://h20564.www2.hp.com/hpsc/doc/public/display?docId=emr_na-c02782591
i5-2520M
Intel HD3000
4 GB DDR3
250 GB HDDKöszi
[ Szerkesztve ]
-
wocsok
tag
Sziasztok!
Esedékessé vált egy noti vásárlása, 2 kiszemeltem van: ez, és ez.
Szempontok a vásárláshoz:
Asztali gépet használok, azonban a munkámhoz kell a noti, ezért a hordozhatóság fontos! Nagy teljesítmény nem kell, ennek ellenére az ssd csere egyből megtörténne. A megbízhatóság ami fontos lenne, és hogy kicsi legyen(most egy 10.1-est használok, az már nagyon pici...). Van ezeknél jobb ötletetek ilyen árban?
Én az M30 felé hajlok...[ Szerkesztve ]
-
Dareiosss
senior tag
Ebbe az árba elég vékonyan fér bele az amit szeretnél,
Amiből véleményem szerint választhatsz: Asus n50
Lenovo Z70-80
Bár itt a lenovot nem szívlelik, talán ez az egyetlen épkézláb típusa. Teljesen fém borítású ház (a billentyűzetnél is) Egész jó 17" os ips panel. Filmezésre teljesen korrekt. Mivel van egy ilyen tipus a családban azért merem ajánlani, különben lenovot én sem ajánlanék.Vagy jönnek a black fridayek, próbálj egy akciót kifogni, Asus n551 vagy G551 ből.
[ Szerkesztve ]
-
coqito
tag
Köszönöm előre is!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Közeljövőben (2-3-4 hét)
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Körülbelül 140-160 000 ft (de ettől függetlenül szeretnék kérni a követelmények alapján árajánlatot, mert gondolom ebbe az árba nem fog beleférni a követelmény
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
fotószerkesztés, játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
(Cs:GO, CimCity) fullhb-ben játszható minőségben
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
full hd
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
egyetem - munkahely között hordozva, útközben nem használva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
nem kell, majd megoldom
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
mindegy teljesen, külső hdd-re mentek
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
akár használt is, de a garancia fontos[ Szerkesztve ]
-
Bkrisz9
őstag
válasz wocsok #104604 üzenetére
Szia! Összefoglalót olvasd el majd töltsd ki. A két linkelt gép messzire kerülendő! Sajnos mostanában a garanciás dolgaik miatt a lenovo is, mint márka (természetesen új gépekbe). A két gép árkategóriájában nincs ajánlott gép. Az ajánlottak 15,6"-ban is 120-130.000-nél kezdődnek. Használt üzletit érdemes venni. Csúcsminőség, egész jó hw (ezeket kenterbe verik) és még számla és garancia is van náluk pl. az itt sokat említett laptopsystemnél.Ez pl. egy igen jó kis gép: [link]
coqito
Fótószerkesztés milyen szinten? IPS FHD mindenképp kellene neked ha kicsit komolyabban gondolod, de az ritka ennyiért. Használtban sem nagyon láttam. Játékra alkalmas gép csak az Asus K501 (ez FHD de TN panel, fotószerkesztésre kb alkalmatlan) volt 160-as keretből de nem nagyon lehet kapni sehol valószínű, hogy elkapkodták. Más ötletem nekem nem igazán van, talán majd a többiek.[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Chaser
legenda
válasz tamas.nemeth #104603 üzenetére
8540p ha van námi játék is, meg szereted a masszív dolgokat, mert az még eléggé ott van a szeren. 8560 sem rossz, de már más világ. Legtöbb 8540-ben IPS közeli panel van, de azt ugye meg kell nézni. 8560-akban kimagaslóan jót nem láttam.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Khelben
nagyúr
válasz tamas.nemeth #104610 üzenetére
Újabb platfrom, a sandy bridge elég nagy előrelépés az első generációhoz képest. Ha 1600x900-as a kijelzője, akkor ngayon jó panel van benne. A többi meg a szokásos elitebookos dolog, tehát pl. totálkárosra lehet vele verni egy kocsit
-
Chaser
legenda
válasz tamas.nemeth #104613 üzenetére
Egen, csak a 8560-ban nem olyan mint a 40-ekben. Egyik sem rossz választás. De ha fontos a kijelző rástartolnék egy 40-esre.
-
szakszak43
újonc
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy játékhoz szeretnék venni notebookot, de tanácstalan vagyok hogy mik is az igényei az egyes játékoknak.
Ki néztem egy lenovo notebookot, a következő paraméterekkel:
Processzor: Intel Core i5-5200U 2.20GHz
Memória mérete: 4 GB
Memória típusa: DDR3
Képernyő átló: 15,6"
Felbontás: 1920 x 1080
Integrált VGA: AMD RadeOn R9 M375X
Merevlemez: 1000 GB
az lenne a kérdésem, hogy ez kb milyen kategóriás játékokat tudna vinni?
Előre is köszi -
Chaser
legenda
válasz szakszak43 #104616 üzenetére
Lenovot nem akarsz venni sztem. Kérdőívet jó lenne ha kitöltenéd. Komolyabb játszadozáshoz 250k a beugró, bár az még nem is annyira komoly.
-
Tyco
csendes tag
Sziasztok! Ezt miért fikáznátok le: [link] Tudom, hogy nem kerül 120-ba de ez a proci miért lenne kevés facebookra és email-re?
-
félisten
-
Bkrisz9
őstag
válasz coqito #104614 üzenetére
Videóvágáshoz erős proci kéne (nem U végű i5 lenne az igazi szerintem) és a fótószerkesztéshez egy FHD IPS kijelző. Üzleti gépekben a laptopsystemnél nem találtam nagyon ilyet sajnos csak TN paneles gépeket abból meg sajnos nem tudom melyik a jobb fajta TN. Ebben talán a többiek tudnak segíteni.
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Reaper
őstag
válasz Chaser #104617 üzenetére
Hali.
Mivel én javasoltam emberünknek, hogy itt kérdezzen rá, ezért kitöltöm neki:1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
közeljövő, kb 1-2 hónap
(2) A gépre szánt összeg forintban?
180k
(3-4) Felhasználás?
Játék, általános főiskolai felhasználás, Wot, CsGo, FarCry 3
Részletesség, felbontás: mindegy, csak játszható legyen, a keret csak minimálisan rugalmas, ami ebbe belefér.
FullHd
Hordozva lesz, de utazás közben nem lesz használva.
(7) Operációs rendszer?
Nem szükséges/mindegy
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Ide kéne segítség, mert asztali gépbe tudom mi kell, de itt nem tudtam neki mit mondani, azt tudom, hogy legalább 4Gb RAM az kéne, de hátha tudtok olyat amibe belefér 8 is. Háttértár lehet sima HDD, de nem hátrány, ha később belefér mellé SSD is.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Dedikált VGA, ennyit tudok, hogy játékhoz ez nem árt, ide is kéne help
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak új gépSzóval egy átlagos főiskolásnak kéne egy noti, 180k körül, amin el lehet játszani a fent említett játékokkal, persze nem fullos felbontással, és lehetőleg nem hullik szét, megbízható.
[ Szerkesztve ]
-
JHonnny
csendes tag
válasz Bkrisz9 #104620 üzenetére
Szia, én dolgozom a laposommal, itt vannak a paraméterek alul. Nekem 4 full HD multicammal szépen megy, persze külső nagy monitoron. Proci sokat számíz, meg a RAM I7 kelleni fog ha nem akarsz szenvedni..
dslr cinematographer, pro photographer, Asus G 551- I7 4710HQ, 16GB RAM, GTX860M,246GB SSD, 1T HDD 7200rpm
-
törölt tag
Sziasztok!
Ó, remélem tudtok nekem segíteni, már 2-3 hónapja túrok mindent (itt még nem próbálkoztam), de nem jutottam dűlőre. Szélesebbek a vélemények, mint egy politikai vitában.
Amikor végre sikerül találnom valamit, amit megvehetek
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
130.000-150.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Sok internet, sok filmezés és irodai meló.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-
15,6 Felbontásban természetesen jó lenne a full hd, de ebben a kategóriában esélytelen. Inkább legyen erősebb a proci a kategóriában, mint nagyobb a felbontás.
Alkalmanként, nem rendszeresen.
Főként linuxszal használnám. Ubuntu, de nem kizárt a Windows 8-10, cég függő lesz.
500GB-1TB, 4 giga memória minimum. SSD-m van, azt szeretném beépíteni majd.
Optikai mindegy, hogy van-e avagy sem.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI, usb 3.0
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak újEddig acer gépeket nézegettem, tudom hogy nem túl jók a megítéléseik (ár-értékbe azok tűntek legjobbnak a kategóriában), azt mondják hogy régen nagyon megbízhatóak voltak, de manapság kétségesek.
Előre is köszönöm Hölgyek/Urak!
Üdv,
Sáska[ Szerkesztve ]
-
koh
csendes tag
Sziasztok!
A feleségemnek szeretnék (1) Karácsonyra egy laptopot venni (2) 150-200.000 Ft környékén (3) általános felhasználásra (Facebook, YouTube, neki a laptop az "asztali gépe") és némi játékra. (4) A játékok amik szóba jönnek: Heroes of the Storm, Diablo 3, Killing Floor első és második része. Alacsony-közepes részletesség tökéletességgel megfelel. (5) Kijelző felbontásnak jó lenne az FHD (15,6" vagy 17") ha ebben az árkategóriában kapható olyan gép ami ezeket a játékokat élvezhető sebességgel képes futtatni, ha nincs megfelel az 1366x768 (15,6") is. Jelenlegi laptopjában egy kritikán aluli, fényes, TN panel van és nem panaszkodik, tehát nem létkérdés a matt IPS ha nem fér bele a keretbe. (6) Mint írtam, neki ez az asztali gép, ha mozgatva is lesz néha, utazás közben használva akkor se nagyon. (7) Remek lenne ha Windows 10, vagy arra frissíthető korábbi verzió lenne rajta. (8) Tárhelynek egy 1TB 5400-as HDD tökéletesen megteszi, mert ez jönne az én gépembe, a lapos pedig kapna egy 240-256 GB körüli SSD-t. RAM 2x2 GB, ha van értelme és belefér a keretbe akkor 2x4 GB. Optikai meghajtó nem baj ha van de nem létkérdés. (9) Egyéb kívánságként webkamera+mikrofon párost említeném Skype-hoz és a HDMI kimenetet YouTube/film nézéshez plazmán. (10) Csak új gép érdekelne és hát igen, szeretném ha AMD belseje lenne
Mivel az ötlet elég friss, így hirtelenjében ezeket találtam amik elsőre szimpatikusak. Természetesen egyéb gyártók is szóba jöhetnek de szeretnék AMD fronton maradni mindenképpen.A segítséget előre is köszönöm.
-
Khelben
nagyúr
AMD felejtős, Lenovo szintén. Asus K501-et nézd meg, az lesz jó 200k alatt játékra. Operációs rendszer ennyiből nem jön ki, max ha veszel hozzá külön.
(#104624) aSáska : tisztázzuk, hogy ennyiért belépő szintű gépek vannak, amik se minőségben, se strapabírásban, se pl. billentyűzetben nem hozzák azt a szintet, amire azt mondja az ember, hogy "melós gép". Ha ez megvan és nem lesznek túl nagy elvárások, akkor a Fujitsu A514-et érdemes megnézni. De a legjobban egy használt üzletivel járnál, azokat is lehet boltban kapni számlával, garanciával. Egy ilyen HP például megeszi reggelire az összes új gépet olyan 300 ezerig.
(#104622) GrimReaper : ennyiért az Asus K501 az egyetlen, ami normális és játszani lehet rajta.
[ Szerkesztve ]
-
wardemi
senior tag
A tapasztaltaktól kérdezem, hogy HP elitbook-ból van e olyan széria ami mondjuk nem annyira ajánlott vagy van e olyan ami kifejezetten ? (12-14" között gondolok itt a 840 G1, 8470P stb stb)
iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3
-
arcsi84
aktív tag
Sziasztok!
Egy ajánlást kérnék szépen az alábbi paraméterekkel.
1-2 héten belül, de Karácsonyra kell, úgyhogy még előtte.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Maximum 100k.(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Internet, szövegszerkesztés, filmnézés, némi régebbi játék.
Monitor natív felbontása, régebbi játékok, internetes flash játék. LOL/DIABLO 3 max.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6 " 1366X768(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Elképzelhető, hogy utazás közben, esetleg autóban használva lesz. Lakáson belül lenne hordozva.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows 8.1/DOS.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
DVD író + 500 GB HDD (ez lenne a minimum)(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI kimenet legyen rajta, minimum 3 USB csatlakozási lehetőség. Beépített kamera skype-oláshoz(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Elsősorban új gépet szeretnék, megbízható szerviz háttérrel, de garanciális esetén használt is szóba jöhet.Előre is köszönöm a segítséget.
-
félisten
-
donatel
tag
A következő boltok közül melyik megbízható és melyik nem:
PC-Planet
PCland.hu
Focus Camera
Bluechip
A4 Team
USAnotebook[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Corvu$ #104629 üzenetére
Hát ja, utána hogyan adod el.
Ülj le bekalibrált profi monitor elé. Aztán kérj meg valaki aki profi géppel fényképez stúdióban, nagy hozzáértéssel, hogy fényképezze le.
Minden más esetben amit szeretnél pofára esés lesz, tapasztalat.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Chaser
legenda
válasz arcsi84 #104635 üzenetére
Ha új kell 100-ért ami tetszik Mind elég gondos lesz minden téren. Ha találsz dellt akkor azt, de csak a 3 év gar miatt. Laptopszalonnál van 117-ért dell 5558, az már vállalható, alatta pénzkidobás.
-
balbekk12
tag
Valakinek van ilyen gépe?
Asus G771JW-T7062DVélemény?
-
eeeilok1
csendes tag
Sziasztok gep kellene gyorsan az asszony szuletesnapjara lehetoleg amerikai oldalrol ha ossze irnatok milyen parameterekkel rendelkezo gep lenne jo ilyen hasznalatra azt megkoszonnem
Ezen a heten
1200-1300 $ kb. 300-350 000 ft ado nelkul
Munka tervezes video foto vagas szerkeztes minimalis programozas
Nem hasznalnam jatekra
15-17 minimum full hd
Nem max a lakason belul
Windows 7 8 10
1000 gb hdd esetlegssd bovitesi lehetoseg
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Hdmi
Uj[ Szerkesztve ]
-
dsr
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék notebookot vásárolni hamarosan.
Erről mi a véleményetek?Link...Otthoni munkára , filmnézésre , minimális játékra ( cs:go , WoT ) használnám.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Genji
őstag
Én nagyon szemezek ezzel: asus-n550jx. Vehetem nyugodt szívvel? Ebbe tudok tenni M.2 vagy mSata SSD-t?
a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart
-
Egzee
őstag
130-140 között lehető legtöbb garaival mit érdemes venni a héten?
-
Khelben
nagyúr
válasz Egzee #104646 üzenetére
Dobfelszerelést.
(#104645) Genji : honnan tudjuk, ha nem árulsz el semmit arról, hogy mire kell gép? -> Összefoglaló
(#104644) dsr : az Asus X sorozata nem ajánlott. Egy rendesen kitöltött összefoglaló után többet tudunk segíteni.
(#104643) eeeilok1 : HP Probook 650, Dell Latitude E6550, bár utóbbi már lehet, hogy kilóg a keretből.
[ Szerkesztve ]
-
Kareszovics
addikt
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni Tőletek noti vásárlásban:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? 150-200.000 HUF között
(3) Felhasználás? office, otthoni dolgok (zenehallgatás, filmnézés, letöltés)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra: néha offline autós játékok, nem feltétlenül legmagasabb minőségben
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Ami a keretösszegbe legnagyobb képátmérő belefér.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Asztali eszköz kiváltására lenne, komolyabb mozgatás nem valószínű.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Windows 7 és felfele.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Legalább 500 GB, SSD nem fontos, RAM minimum 4 giga
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Különösebb nincs.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával). Új, számlás garis eszköz.Válaszotokat előre is köszönöm!
http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian
-
Khelben
nagyúr
válasz Kareszovics #104648 üzenetére
Ha a játék fontos: Asus K501. Ha a jobb kijelző (ips), akkor Dell 5558 vagy Fujitsu A555G.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe SSD ujjlolv IR kam gar
- Acer Aspire 5552 alaplaphibás bontódik
- Dell Inspiron 7306 2in1 (+ dell toll) - Intel i7 1165G7, 16GB DDR4, 512GB M2 SSD, Intel Iris Xe
- HP 250 G7 15,6" (i3-7020U, 8GB DDR4,256GB SSD, Win11.)
- Dell Latitude 3410 /I5-10310u/8GB/256GB SSD/14" FHD garanciás laptop eladó
- Laptop töltők és akkumulátorok (Dell, Lenovo, HP, Acer, Asus) AAM számlával és garival
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest