Aktív témák
-
bdfhz
aktív tag
válasz CHIPman #1688 üzenetére
Többféle megvalósítás létezik. Az nVidia Optimus technológiája - tudomásom szerint - a terhelés függvényében vált az integrált és a külön kártya között. Van, ahol attól függ a választás, hogy akksiról vagy hálózatról megy a gép, de itt talán bele is szólhat a felhasználó a választásba.
[ Szerkesztve ]
-
bdfhz
aktív tag
válasz hoffman_ #1692 üzenetére
Szóval. A Radeon HD4250 egy integrált grafikus vezérlő, játékra csak erős kompromisszumokkal alkalmas. Nagyjából ugyanez mondható el az Intel megoldásáról (HD Graphics) is.
A következő szint a Radeon HD5470 vagy GeForce 310M. Ezek már különálló videókártyák, melyek megalkuvással, de képesek futtatni a ma kapható játékok nagy részét. 130 ezerből ez a maximum. A HD4570 az 5470 elődje, állítólag valamivel gyengébb.
Konkrét ajánlatokat például az 1687. hozzászólásban találsz.
-
bdfhz
aktív tag
válasz Magnum PI #1702 üzenetére
Magnum PI!
A T6600 előző generációs processzor, ennek ellenére kicsit erősebb, mint egy mai, azonos órajelű AMD (P340). Viszont elképzelhető, hogy valamivel többet fogyaszt annál. Az lehet még kérdés, hogy milyen grafikus vezérlőt társítanak hozzá. Ha a gyenge 4500M-et, akkor megfontolandó lehet egy Dell M5030. Ebben AMD processzor van, de a videóvezérlője erősebb.
-
csabinka
tag
Sziasztok hozzáértők válaszát keresem főleg privátba szeretném a választ laptopokat nézegetek mostanában Acer párti vagyok szerintetek melyik a jobb választás ha veszek egy P-s sorozatszámú procival szerelt lapit vagy inkább már az i3 és i5 kategóriába keresgéljek mennyire állja meg a helyét a P-s illetve magasabb T-s proci ezekkel szemben?
Előre is köszönöm a segítséget!Sziasztok!
-
bdfhz
aktív tag
válasz csabinka #1706 üzenetére
Egy Core i3 processzor valamivel erősebb az azonos órajelű Core 2 Duónál. Ez leginkább a Hyper Threading technológiának tulajdonítható (virtuális 4 mag). Ugyanakkor a Core i5 csak bizonyos esetekben tud a Core i3 fölé kerekedni. (Jellemzően egy magra készült programok futtatásakor, amikor aktivizálódik a turbó órajel.)
Hogy számodra milyen processzor az ideális? Ez csak akkor derül ki, ha megtudjuk, mire szeretnéd használni a gépet.
Ezt a választ megkapod privátban is.
-
petrovicslas
csendes tag
válasz petrovicslas #1681 üzenetére
valaki?
#1681 -
rekid
addikt
válasz petrovicslas #1710 üzenetére
gondolom programozni fogsz a laptopon kiindulva az eclipseből, ebben az esetben a 900-as vertikális felbontás a minimum, ha nem akarsz éjjel nappal görgetni. Ettöl csak nagyobbal állnék neki progizni. (Saját tapasztalat)
Processzor szempontjából elég az i3.
Mennyi a keret rá?Gyáva népnek nincs hazája!
-
szoti27
tag
Sziasztok! Laptopot szeretnék vásárolni gamingre a keret 120k-130k használt is lehet de debrecen környékén. Tudnátok segíteni? Köszönöm!
-
Melory
csendes tag
sziasztok!!!
újfent hozzátok fordulnék, multkor is bevált
laptopot szeretnék venni, nézelődtem már. igazából netezésre használom, és sok filmet nézek rajta...nincs tvm
igazából már a prociknál elakadok....mi a jobb? Amd athlon II P340, dualcore t3500 és 4500,amd atlon II p320, intel, core2duo....stb
egy asust nyuztam 5 évig, de már kezd lejárni az ideje szegénykémnek...asus,lenovo,acer,hp...ezekben gondolkodok, max 150.000ig.köszönöm szépen előre is
-
TigerCat
nagyúr
Sziasztok,
Kellene egy új gép. Ami fontos:
- DVD lejátszáskor, netezéskor meg se mukkanjon a venti (tök csendes legyen)
- Szép legyen a kijelzője (pl. Apple MacBook Pro)
- Max 15-16 colos kijelző, kicsit nagyobb felbontással (pl. 15 col 1440x900)
- N-es wifi, bluetooth
- HDMI kimenet
- Világítós billentyűzet (ha lehet)
- Minimum 4 giga rammal
- Ár max. 250-300e Ft♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Kbali
nagyúr
válasz petrovicslas #1712 üzenetére
Nem sokkal a beírásod alatt linkelt valaki egy HP 6530b-s használt gépet 120-ért.
1440x900-as monitorral, p9000-es procival. Én egy hasonlót hajtok, teljesen jó.
Ha rászánod a kicsivel többet, akkor ez jó lehet. -
matyi94
senior tag
Sziasztok! Karácsonyi ajándéknak szeretnénk meglepni keresztanyámat egy notebookkal, ám én ebben a témában nem vagyok igazán otthon. Tudnátok ajánlani egy vállalati szférába szánt gépet? Kritériumok: 13"-os méret, minimum kétmagos proci, filmnézésre megfelelő grafikus vezérlő, windows 7 oprendszer, konzervatív szín. Ha lehet több alternatívát is ajánljatok. Köszi!
Legyen szép napod!
-
matyi94
senior tag
Árban konkrétumot nem tudnék, legyen a 200e a felső határ, mindenképpen új kellene, néztük a Packard Bell butterflyt, de édesapámnak nem tetszett a színe.(ő beszél, aki acer ferrari tulaj )
Legyen szép napod!
-
Melory
csendes tag
azóta tovább nézelődtem...szerintetek oprendszerrel együtt éri meg venni, vagy lehet beszerezni olcsóban külön is? ill ti melyik oprendszert ajánlanátok? nekem még xp van csakkösziii
-
bdfhz
aktív tag
Melory!
Filmnézéshez és szörföléshez nem kell erős processzor. Egy olcsó, szerény teljesítményű AMD (P320/P340) is bőven megteszi. Videókártyából elég egy integrált, kivéve talán az Intel GMA 4500M-et (itt a FullHD-vel gondok lehetnek).
Olyan gépet javasolnék, amire legalább 2 év garanciát kapsz. Legolcsóbban a Packard Bell F4081-et vásárolhatod meg, szerencsés esetben akár 110e forintért.(Vigyázz, ne olyat válassz, amiben egymagos processzor van.) Lenovóból a G565G-t ajánlom, Toshibából a C650D-t. Ezek szintén bőven beleférnek a keretbe. Számos márkánál lehetséges garanciahosszabbítás, így pl. az alapáron 1 évet kínáló Acernél is.
Ha mind a 150e forintot el akarod költeni, vehetsz erős (Core i3) processzort, VAGY egy különálló videókártyát. Attól függ, a gép melyik képességét erősítenéd.
-
ro_bert17
őstag
válasz matyi94 #1719 üzenetére
Most akkor konzervatív kell, vagy sem?
Az általad leírt feltételeknek szerencsére rengeteg noti megfelel.
Pl. HP 4320s, Lenovo Edge, Dell Vostro v13, Dell Inspiron M301Z, Acer TimelineX, Toshiba Satellite L630, Toshiba Satellite U500, Asus U30JC, talán HP Envy renew, stb, stb...
Vállati szférába szánt 13"-os gép nekem nem is jut az eszembe így hirtelen.(#1720) Melory: Olyan op. rendszert használj, amelyik kényelmes, szimpatikus, kézre esik. Ha viszont maradsz a vindóznál, akkor már inkább W7. Géppel együtt megéri, hiszen minimális többlet költség a gép árához képest, és van legális op. rendszered. Olcsóbb akkor lehet, ha mondjuk sulis vagy még.
-
suni100
csendes tag
Még egy utolsó kérdés mielőtt végleg döntetnék laptop ügyben.
Az ASUS N53JF gépről tud valaki bővebb felvilágosítást adni? Ahogy látom elég új típus és nem nagyon találtam még róla leírásokat a specifikációkon kívül. Képek alapján elég jó félépítésűnek tűnik, de azok igen csalókák lehetnek -
czetosz
tag
Hali
Notebookot keresek általános használatra (régi kisebb játékok, net, zene, film) olyan 120k körül. DVD - író és kamera legyen benne/rajta, és az árához képest gyors legyen.
-
bdfhz
aktív tag
Melory!
Ami az operációs rendszert (feltételezem, valamilyen Windows) illeti, mindenképpen úgy a legolcsóbb, ha géppel együtt veszed. Nem tudom, azoknál a gépeknél is van-e ilyen lehetőség, amelyeknél az ár eredetileg nem tartalmaz Windows-t. A hozzáértőbbek nem szokták kedvelni a telepített gépeket, mert egyrészt jobban szeretik saját ízlésük szerint telepíteni az operációs rendszert, másrészt ezek a gépek tele vannak különféle segédprogramokkal, próbaverziókkal. A nem annyira hozzáértőknek viszont ez a legkényelmesebb és legbiztonságosabb megoldás.
Új gép esetén én mindenképpen Windows 7-et javaslok. Mégpedig filmnézős, netezős gépre 32-bites, a komolyabb gépekre 64-bites változatot.
-
matyi94
senior tag
Értem, akkor úgy kérdezem, hogy 13"-os irodai és média alkalmazásokra megfelelő noti, a konzervatív szín alatt pedig azt értettem, hogy ne legyen pinkes helókittis feliratos akármi.
Legyen szép napod!
-
bdfhz
aktív tag
-
petrovicslas
csendes tag
Használtat nem szeretnék venni. Amit linkeltél az viszont szimpatikus. Bár a HP-t valahogy hanyagoltam eddig, nem tudom okát. Dell N7010-esben van valakinek tapasztalata?
A HP, Lenovo, Dell, Toshiba gépek között van számot tevő különbség, vagy hasonló színvonalat képviselnek?
-
matyi94
senior tag
Tudom, de ha ezek a szülők fejükbe veszik, hogy nekik ilyen méret kell, nem lehet őket semmilyen észérvvel lebeszélni. Egyébként köszi.
Legyen szép napod!
-
bandus
veterán
sziasztok!
egy barátom szeretne notebookot venni. semmi különös igénye nincsen, netezni, filmezni tudjon rajta (persze nem kell az 1080p hd ). ennyi lenne, határként 110k-t mondott. ehhez mit tudtok ajánlani?
amit én hirtelen néztem:
[link]
[link]
[link]
[link]
ezek közül valamelyikről vélemény?ha nem muszáj, azért az acer, fusi vonalat nem erőltetném.
köszönöm szépen előre is a választ
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Drughi
addikt
Sajnos ezért a pénzért nem lehet egy olyan gépre is azt mondani, hogy "vedd meg bátran".
Legyen bármelyik nagy gyártó terméke, ezek mind a legalsó kategóriába tartoznak.Netezni természetesen bármelyikkel lehet és egy filmet is le fog játszani Viszont az összeszerelés minősége, az anyaghasználat, a support, melegedés, zajszint, recsegés ropogás stb...nem lesz makulátlan.
Én azt mondom, ha teheti, akkor szánjon rá egy picivel többet, de ha nem megy akkor válasszon egy nagyobb gyártó terméke közül inkább egy gyengébb hardverrel szerelt gépet.
Hp, Dell, Lenovo előnyben.A 2. linken szereplő lenovo egész korrekt
Kicsivel többért már van Hp 620, vagy még többért HP G62, Dell N/M 5010 -
Járókeret
senior tag
na, most már én se tudok dönteni. eddig volt egy tuti befutóm, de elbizonytalanodtam.
kérlek segítsetek:
http://www.radium.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=10260&category_id=696&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1
vagy:
http://www.radium.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=10192&category_id=713&keyword=n52&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1
a JT-ben lévő Radeon nem jobb, mint az N52-esbe ?:S Illetve a JT-be i3-van....
vélemények ?
és igen, leginkább játékra kéne
ui.: hogy tudok nevet adni a linknek? mert ez így nagyon böszmén néz ki
[ Szerkesztve ]
-
Járókeret
senior tag
....
köszönöm a "link" segítséget[ Szerkesztve ]
-
Járókeret
senior tag
miközben kerestem a radeon-ról infókat, találtam egy oldalt ahol összehasonlítják a geforce 360m-el.... ahogy néztem az adatait, jóval erősebb , mint egy radeon.
de akkor miért hasonlítják össze?:S
nem vok járatos a témába, lehet hogy nem mindig a nagyobb szám a nyerő
-
gilfoyle
őstag
Sziasztok!
Notebook vásárláson gondolkodom, ki is néztem ezt.
Amire kellene: programozás net, zene, film, office és némi játék -mondjuk ez nem a fő rendeltetés-, szóval teljesen általáűnos célú használat.
Főként linux alatt használnám, ezért kell az nVidia kártya.Ha hasonló árkategóriában (kb 200k) tudtok jobb gépet, ne tartsátok magatokban... -
Járókeret
senior tag
Na, kicsit rendezem a soraimat. Szóval a 2 gép, ami között egy kicsit vacillálok:
-
--Disztroj--
senior tag
Sziasztok!
150e Ft-ig keres egy barátom laptopot
felhasználás: Adobe programok (Ps, Ai, Flash,iD) , filmnézés, + az alap dolgok, (office, net stb.)
A márkák amikben gondolkodom: Hp , Dell, Lenovo
De lényeges pont hogy külföldön is használható legyen a garancia és úgy tudom a Hp ilyen, de nem vagyok benne biztos.
(fél év múlva Skóciába utazik tanulni)A válaszokat előre is köszönöm!
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
rizso
addikt
válasz Járókeret #1744 üzenetére
Ha játékra is kell, akkor nem értem miért nem tudsz dönteni...Egyértelműen az 5730-as vga-val szerelt!
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Járókeret
senior tag
igen, a posztolásom után fogtam magam és rámentem az Ati-AMD oldalra és összehasonlítottam a tudásukat.
Valóban jobb az 5 ezres szériás kártya.
Köszöntem a megerősítést
-
szasanyi
félisten
Ajánljatok már lécci vagy 3 különböző notebookot ~160k körüli áron, amelyik HD Ready felbontású LED kijelzővel szerelt, és játszogatni is lehet vele.
Aktív témák
Hirdetés
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Óvodások homokozója
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xbox Series X|S
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen SSD-t vegyek?
- macOS PC-re
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- Új Acer Nitro V 3év garancia, i5-13420H, 16GB, 144Hz IPS, RTX 4050 6GB, Windows 11 Home
- Kensington Laptop Locking Station 2.0 K64453WW
- Acer 5750G csere vgara
- 88.000 ft -tól vihető. TOP ÁR. Részletfizetés - Bankmentes & Kamatmentes! I5 , 512 GB , 16 GB
- GETAC UX10G2 ipari Rugged tablet + bill.(I5-10210U 8X4200Mhz, 8GB DDR4, 256 GB SSD, jó akku, WIN11)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest