- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen házat vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
Drughi
addikt
Szerintem inkább azon gondolkodj el, hogy az az 1 év garancia nem kevés-e?
Szerintem Acer esetében igen.Inkább ajánlanék (még ha nem is teljes szívemből) egy Dell N5010et 3év garanciával.
Ha mindenképp az acer kell, akkor szerintem a 4gigás jobb.
Egyszerűbb és olcsóbb is manapság már venni egy külső hdd-t bővítés céljából.
Nekem is 500gigás a hdd a gépembe és még nem sikerült megtöltenem, igaz van egy külső 500as is, de az legfőképp biztonsági mentéseket tartalmaz meg filmeket. -
Lac99
tag
Sziasztok!
Egyelőre abszolút érdeklődés szintjén kérdeznék (ha vásárlásra sor is kerül, maximum a karácsonyi dömping után, tehát január-februárban).
Főleg munkára kellene notebook, de mivel egyszerre csinálok több dolgot is, memória legyen benne legalább 2-3 giga. Játék abszolút kilőve (max. pasziánsz :-P), de ha esetleg egy 720p-s videót meg akarnék rajta nézni, ne röccentse be lehetőleg. Üzemidőben 2-3 órát bírjon ki átlag felhasználás mellett, hogy út közben is tudjam használni. És legalább 14"-os kijelzőt szeretnék, nem egy netbookot. Oprendsz nem kell rá.
Bármilyen ötlet, tipp? 140.000-nél többet nem tudnék rá költeni. Köszönöm előre is! -
TeeJay
félisten
hát nekem eddig jó tapasztalataim vannak az Acer notikkal
rokonságban ha most gyorsan összeszámolom akkor van úgy 7 Acer noti
és ezek nagy része még a bő 3éves Aspire 3103 széria ami anno a legolcsóbb volt de mégis jól megy azóta is mindenkinek. egyedül az volt a bibi vele hogy a zsanér mellett a monitor kábele megtört és villódzott a háttérvilágítás a monitorban...
öcsém gépe már Extensa 5620Z, és egyik lakótársnak 2hete vettünk egy ilyen Aspire 5742ZG-t és nagyon jónak tűnik.szóval szerencsére a környezetemben mindenki jót választott
árban nagyon versenyképes, és ahogy láttam elég jók a részegységek is
gondolok itt WD vinyókra, Broadcom vagy Atheros N-es wifi kártyákra,
Panasonic DVDíró (Matshita) szóval nem a leggagyibbak kerülnek bele.persze garit lehet bármikor kiterjeszteni szóval nem az az elsődleges
inkább az a lényeg nekem hogy megfelelő legyen a teljesítménye a notinak és hogy megfizethető legyen
max így 130körül szánnék rá mert a 17,3"-os kijelzővel szerelt gépek túl drágák és annyit nem fizetek a nagyobb monitorért... mivel sosem lesz hordva hanem asztalon lesz hálózatra kötve mindig így nem kell félteni annyira csak netezésre filmnézésre meg fotók feldolgozására fogom használni és van egy külső 2,5"-os 640gigás vinyóm szóval van hova menteni a fontos cuccokat.
majd kiderül egyelőre még megvárom a februárt és hátha akkorra megy még le az árailyen konfigot más gyártónál meg ennyiből nem lehet megvenni
gondolok itt Asus HP Dell és társairaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Drughi
addikt
Nem véletlen, hogy az acer olcsóbb, mint a konkurens gyártók. Kapásból az 1-2 év garancia különbség akár 20e ft különbséget is jelenthet.
Itt egy példa: [link]
Jobb proci, jó vga 3év garancia, viszont csak 2 gb ram
Ugyan drágább mint az acer, de ez az árkülönbség meglátszódik.
Ha veszel az acerhez plusz garit, akkor kb ennyinél jársz.Én nem lebeszélni akarlak, mert az acer sokat fejlődött, csak van más megoldás is, de persze a pénz nagy úr és az a fő szempont.
-
TeeJay
félisten
1év gari kiegészítés az Acer-hez úgy 12ezer ha jól láttam
125-ből kijönne az a notebook amit néztem tehát még ha hozzávágom a 12ezret hogy 2év garanciám legyen akkor is jobb konfigot kapok mint 137 pénzért Asus-ból vagy más gyártóból
nekem nem elég 320gigás vinyó bele meg 2GB ram mikor Acer 500-640-es vinyót meg 3-4GB ramot pakol a cuccokba és ahogy láttam az Asus monitorja ilyen árkategóriában még nem is LED-es...Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Manitou
veterán
130k-ig milyen laptopot ajánlotok?
128-ért találtam egy Asus-t K52JE-EX035D
P6100 proci + ATI HD5470, 3GB Ram 320GB winyó
2 év gari
Nekem ez tünik a legjobb ár/teljesítmény arányunak ebben a szegmensben. -
CHIPman
nagyúr
Egy ilyesmit keresek most már én is, a maximum játék a CS1.6 lenne, tehát nem kell atomerőmű, viszont a 3 óra üzemidőt és a jó minőséget még mindig tartanám minimum 2 év garival. A keret viszont csökken, 130k max. Ha a garit nem nézem, akkor talán esélyes lehet a HP G62 P320-szal, 2GB DDR3-mal meg HD545v-vel 120k-ért, de jó lenne az a +1 év. vagy esetleg erre lehet vásárolni még?
szerk.: Most találtam egy HD5470-es ASUS-t 4GB RAM-mal, HD5470-nel 127k-ért(K52DE). Az ASUS milyen minőséget képvisel?[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman
-
Titmouse09
aktív tag
válasz fcs_dorci #1447 üzenetére
Szia én a napokban szereztem (kaptam ) egy acer aspire 5736z-t és meg vagyok vele elégedve.
-kijelzője speckó
-win7en nyomom és irtó gyors
-aksija különösen jó, legalábbis másik laptophoz képest ami nekünk van, durván 5 órát tol átlagos terheltség mellett (netezés, msn , wifiről)
-fedéllel nincs bajom
durván ennyiXiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
trollreign
tag
válasz Titmouse09 #2114 üzenetére
Hát ez az 5 óra ez nekem elképzelhetetlen soknak tűnik. Megkérdeztem ismerősömet, akinek van egy 2 hónapos 5736z-je, wifin netezéssel 180-190 percet bír neki a 6 cellás akksi, az meg azért messze nem 5 óra...
[ Szerkesztve ]
-
Drughi
addikt
válasz trollreign #2115 üzenetére
Nekem is soknak tűnik.
Ahhoz minimum egy 8 cellás akku kellene, de szerintem ezekbe gyárilag 6cellás van, amivel 2-3 óra a működés.
5óra a timelineX-ek reális működési ideje, amire gyárilag 8 at mondanak. -
bdfhz
aktív tag
válasz katona.t #2095 üzenetére
Katona.t!
Megnéztem, nem túl bőbeszédű a katalógus. Az biztos, hogy egymagos processzor van benne. 5-10 ezerrel drágábban jobb gépeket kapsz (kétmagos processzor, 2 év garancia).
Keress rá ezekre:
..Lenovo IdeaPad G565G 59-053282
..Packard Bell EASYNOTE F4081-RB-112HGA kék-narancssárga bolttal nekem eddig jó tapasztalatom volt.
Windows XP-t nem javaslok új gépre.
-
bdfhz
aktív tag
TeeJay!
Lássuk a kérdéseidet!
1. Film lejátszásakor a videókártya mentesíti a processzort a munka nagy része alól, emiatt nem kell aggódnod. Szerintem a konténernek nincs sok jelentősége ebből a szempontból.
2. Ha úgyis van külső merevlemezed (mint írtad), vedd a 4 GB-os változatot!
3. Az általad írt viszonylag egyszerű feladatoknál nem hiszem, hogy jelentős sebességkülönbség lenne a 3, illetve 4 GB-os gép között.
4. Egyáltalán nem törvényszerű, hogy egy 640 GB-os merevlemez gyorsabb egy 500 GB-osnál. Az is lehet, hogy a kisebb a gyorsabb. Az is lehet, hogy egyik típusú feladatban az egyik, másik típusúban a másik a gyorsabb. Volt itt a PH-n egy nagy merevlemezteszt, érdemes elolvasni. -
bdfhz
aktív tag
Lac99!
Ezeknek az elvárásoknak lényegében minden ma kapható új gép megfelel.
Két ajánlat -
Chaser
legenda
Ez led-es gép? Nekem ccfl-es van, ddr2-vel, 65nm-es cpu-val, ebben meg ddr3 van 45nm-essel, az én gépem 3.5 órát wifiről el tud pöntyörögni, ledes gép 45nm-es proccal elmehet ugyanolyan akuvaql 4.5-5 órát.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
vapour01
csendes tag
Sziasztok!
Lassan én is eldöntöm már, hogy mit szeretnék. Az ASUS-ok felé hajlok, viszont itt elég sokba nincs LED kijelző. Vki el tudná nekem magyarázni, hogy mi a különbség a LED-es és a nem LED-es között? Érdemes a hiánya miatt inkább mást választani? Thx
-
Chaser
legenda
Ezt az acert ismeri valaki? Elég korrekt ennyiért. + 2év garral is 130k körül megvan. Ebben gondolom ledes a kijelző.
-
suni100
csendes tag
A Toshiba Satellite A660-166 laptopról érdeklődnék, azt olvastam kb minden teszten hogy a kijelzője nem sikerült a legjobbra, kontraszt szegény és a betekintési szöge sem az igazi. Erről mit tudtok, hogy mennyire igaz? Fotókkal dolgoznék ezért a jó kijelző nekem fontos lenne.
Köszi -
Chaser
legenda
válasz suni100 #2130 üzenetére
Sztem fotós munkához egyik notesz kijelző se az igazi - az 1 milla körüli gépeket kivéve, ahol már talán van egy jobb ips panel-, ha megoldható használd külső monitorral, ha nem oldható meg akkor magad nézd meg a kiválasztott gépeket, ne hallgass másra.
-
veterán
-
veterán
Nagy előnye még a ledes kijelzőnek (azok mellett, amiket felsoroltál):
- nem melegszik az inverter a kijelző alsó közepén, mert ledhez nem kell
- emiatt (mivel nincs) nem is fog elromlani, ami egy gyakori hiba volt a neonos kijelzőknél
- mivel nem melegszik, nem öregszik
- a ledes háttérvilágítás hosszabb élettartamú, mint a neonos, tehát nem fog besárgulni/szürkülni a kép az évek alattHP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
burgatshow
veterán
Sziasztok!
Páromnak esedékes egy notebook vásárlás, kb. 140eFt van rá. Ezek a lehetséges modellek, kérek mindenkit, hogy a lehető legtöbbet próbáljuk meg belőle kihozni mert a vásárlás után egy jó darabig nem valószínű, hogy vásárlásra kerülne a sor.
Egyetlen kérdésem van, hogy az AMD V120 (Danube) prociról mit kell tudni, mert ezt a CPU-t egyáltalán nem ismerem.
Toshiba Satellite C650
Dell Inspiron M5010
Packard Bell F4081-RB-112HGKöszi a segítséget előre is!
-
Chaser
legenda
válasz suni100 #2132 üzenetére
Nézz másikat
SeniorTilla: Melegedést én nem tapasztaltam, öregedéssel se volt problémám, monitor azért járt már sok a kezem közt, 5 évesnél idősebb is. Mindenesetre ha lehet választani, nyilván ledest kell venni, egyértelmű.
-
bdfhz
aktív tag
válasz burgatshow #2136 üzenetére
t|-|om!
Az AMD V120 egymagos processzor, nem javaslom.
A Packard Bellben milyen processzor van?
Mire használnátok a gépet? -
Chaser
legenda
válasz burgatshow #2139 üzenetére
Ha asztalra lesz nézegetheted ezt is, veszel mellé 2 év gart pluszba és 140k-ból van egy 3 év garos géped erős cpu-val. Ha van rá lehetőség nézd meg valahol.
-
bdfhz
aktív tag
válasz burgatshow #2139 üzenetére
Én a PB-re szavazok. Van, ahol 110e forintért árulják...
-
CHIPman
nagyúr
Ehhez mit szóltok? normális teljesítmény 2 év garival, 4GB RAM-mal és jó VGA-val, olcsón. Ha nem olyan rossz minőség, akkor az akksiidőtől eltekintek ilyen áron.
Kis játékra, netezésre agyba-főbe lenne használva, meg még egy kis filmezés akár HDMI-n.[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman
-
Deeptrick
csendes tag
Hy!
Lassan vennék laptopot, karácsonyi ajándék! Tudnátok segíteni?
3-mat néztem ki:
1. [Dell Vostro 1015]
2. [eMachines 730]
3. [Toshiba Satellite c650-177]Ezek közül melyikre szavaztok?
Dellre 3, Toshibára 2, eMachinere 1 év gari van!Leginkább filmnézésre, zenehallgatásra, nettezésre, programozásra használnám!
De várok tippeket 130ezer környékén is!köszi!
-
Chaser
legenda
válasz burgatshow #2142 üzenetére
Az acerben levő erősebb, core i alapú pentium és 32nm-es, a toshibában 65-ös van, az igp-je is fejlettebb. Meg ahogy elnézem a toshi ujjlenyomatgyűjtős lakkos verzió. PB meg úgy tudom szintén acer csak más néven.
-
burgatshow
veterán
válasz burgatshow #2142 üzenetére
Esetleg vélemény erről: Dell Inspiron
-
Chaser
legenda
válasz burgatshow #2146 üzenetére
3 év garral ilyen tudással jóm ha nem zavar hogy lakkos, én a képen úgy látom. Saját vélemény, de sztem valami okádékok az olyan gépek Tükröződnek, ujjlenyomat, maszat, minden rajta marad.
-
-
bdfhz
aktív tag
válasz burgatshow #2146 üzenetére
t|-|om!
Kb. ezzel a belsővel - de csak 2 év garanciával - Lenovo 105e Ft, Packard Bell 110e Ft. Ér ennyit a +1 év gar.? Ami meg a Toshiba Core 2 Duo processzorát illeti, nem sokkal erősebb a P320, P340 AMD-knél.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Óra topik
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen NAS-t vegyek?
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- World of Tanks - MMO
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest