Aktív témák
-
eldiablo
addikt
Sziasztok!
Gondolkodom hogy dec-jan környékén veszek egy notit.
Szóba jött egy MSI GX701X-289: C2D T5800, 4Gb RAM DDR2 667Mhz, nV 9600M GT 512 Mb, 250Gb HDD, 17" @ 1440X900. Érdemes még ezzel a konfiggal foglalkozni?
Illetve egy Lenovo IdeaPad B560G 59-050701: Intel Pentium P6100 3Gb RAM DDR3 1066Mhz, nV 310M 512Mb, 500Gb HDD, 15,6" 1366X768.Olyan gépet keresek, amin játszani is lehet. Tudnátok esetleg segíteni?
-
bdfhz
aktív tag
Rendben, én a Full HD felbontáshoz gondolatban magas grafikai beállításokat társítottam. Full HD felbontás + közepes/alacsony minőség működhet. Bár ez elég fura párosítás.
Radeon HD5470-nel (ha jól vettem ki, a fórumtárs által írt gépekben ez van) viszont mind a felbontást le kell venni (akár 800x600-ra), mind pedig a minőséget alacsonyra kell állítani, ha erőforrásigényes játékról van szó (Mafia 2, Starcraft 2, Metro 2033, Risen).
-
scream
veterán
válasz eldiablo #1351 üzenetére
Szerintem MSI-t felejtsd el ... nem a legjobb sem az anyaghasznalat, hajlamos a melegedesre, es az itthoni support sem tul jo ...
Lenovo mint marka jo, de ez a Pentium proci nem tudom mire lesz eleg. Milyen jatekokkal szeretnel jatszani, illetve mennyit szannal a notebookra?
-
Drughi
addikt
Az asztali gépekhez nem értek, így nem tudom mennyi pénz áll benne, de igazad, van, hogy az idő csak lefele viszi az árát.
De mint láthatod, kevesen cserélnek 1:1 ben asztalit notira. Ha cserélnek is, akko rse biztos, hogy mindenki jól jár.
Eddig amiket belinkeltél, szerintem az a Dell a legjobb gép, de mint írtam anyagilag nem éri meg a cserét.
Ha neked mindenképp fontos a laptop és patt helyzetben vagy, akkor nem tudok jobbat, de ha van még időd, akkor ne siesd el.
Hátha karácsony közeledtével bejön egy jobb ajánlat.Lenovo y560:
Műanyag fényes ujjlenyomat gyűjtős gép, viszont árához képest a legerősebb vga van benne.
A lenovo-ra nem jellemző a sz@r minőség így szerintem a géppel nincs gond.
Van itt a fórumon pár tag akinek ilyenje van (Pl rizso )[ Szerkesztve ]
-
-
trollreign
tag
Keveset használtam ilyen IdeaPad-eket, konkrétan annyi ideig, hogy 14 darabra kellett telepítenem win7-et meg csinálni backupot.
Ez igazán nem volt sok használat, de ennek ellenére tiszta ujjlenyomatosak lettek, amiket aztán törölgetnem kellett leszállítás előtt.
Emellett a klaviatúra sem volt túl kényelmes nekem.
Én is éppen notebook vásárlásra készülök, sokat gondolkodtam ezen az IdeaPad-en, de ez után az elkeserítő tapasztalat után valahogy elment a kedvem tőle. -
eldiablo
addikt
Lehetőleg 190 000Ft és alatta.
A Hatalmas képernyő, a jó hangrendszer ami onzó a GX701X-ben.
Én is inkább a Lenovo-t pártolnám, de a Pentium proci gyenge szerintem.
Left 4 Dead 1-2, Fallout 3, Fallout New Vegas, Half-Life 2, Resident Evil 4-5, COD MW2 stb..
Ezek egész jól mennek a GX701X-en. A HDMI is fontos lenne.
Egy teljes AMD rendszernek jobban örülnék, de ami a legfontosabb, az a 2 vagy 3 év garancia. -
eldiablo
addikt
Nem vagyok HC játékos, csak alkalmi szinten játszom.
Ami még szimpatikusnak tűnnek:
Packard Bell TM85-JN-501HG i3 330M, 4Gb DDR3 1066Mhz, ATi HD5470 512Mb, 320Gb HDD, 15,6" 1366X768
Asus K50IE-SX142D: C2D T6570, 4Gb DDR3 1066Mhz, nV 310M 512Mb, 500Gb HDD, 15,6" 1366X768.
Toshibákkal nem vagyok kibékülve.[ Szerkesztve ]
-
bdfhz
aktív tag
válasz trollreign #1368 üzenetére
Valószínűleg az érdeklődő kolléga nem erre a kategóriára gondolt. Az általa említett gépek közül az egyikben HD4250 van.
-
Magnum PI
tag
Sziasztok
Kinéztem pár laptopot szeretném tanácsotokat kérni, hogy ezek közül melyik a legjobb általános használatra hosszabb távra? Ha van ezektől jobb lehetőség azt is szívesen fogadom
-
tototos
őstag
Sziasztok.
Ismerősöm akar laptopot venni maximum 150 ezerig, de jó lenne 130 ezer körül találni valamit. Semmi extrára nem kel neki sima netezés zenehallgatás. Nem tudom mik vannak most a piacon amik megérik az árukat? Lenovo és Hp nálam a nyerő.
-
bdfhz
aktív tag
válasz tototos #1374 üzenetére
Szia!
A "mosolygós" hipermarketban van egy Packard Bell gép 115e forintért, a "földönjáró" hipermarketban pedig egy másik Packard Bell 110e forintért. Mindkettő korszerű gép, az erejük egyszerű használatra több mint elegendő. 2 év garanciával árusítják őket.
Ezeken kívül megnézheted a Dell M5010-et. Arra 3 év a garancia, de drágább (135e Ft körül). Vigyázz, ezt a gépet többféle belsővel is árusítják. Olyat válassz, amiben kétmagos processzor van (AMD Athlon II P320).
-
spyduck
nagyúr
válasz eldiablo #1383 üzenetére
A 9600gt egy kifejezetten tüzes VGA. Figyelj! Fölösleges ezen tovább rágódni. Ne vedd meg, mert
(1) nem ér ennyit
(2) nincs rá garancia
(3) az MSI az egyik leggagyibb gyártóHa ennyi pénzed van és játszani akarsz akkor sokkal jobb egy HP Pavilion DV6 ATI HD4650-el. Jó a hűtése, nem melegszik. Ha megbirkózol a lakkos felülettel akkor irány az apró és már 120-130k környékén találhatsz ilyen gépet.
-
rizso
addikt
Kérdeztem már régebben, de újra, hátha valaki tud segíteni. Bécsben tudna valaki korrekt laptopos boltot?
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
eldiablo
addikt
Mi a baj az Asusal? Nálam egy éve bírja a gyűrődést egy 1001HA netbook. Minden nap cipelem magammal mindenhova, olykor koppan a padlón a táskámmal együtt.
Általában azért két évet adnak a jobb gyártók. Asus garival pl. jó tapasztalatom van. Alaplap+képernyő+zsanér+adapter csere 2hét alatt. És nem futár vitte, hanem hivatalos szerviz intézte.
Persze egy Lenovo gépnek én is jobban örülnék. -
bdfhz
aktív tag
válasz Magnum PI #1380 üzenetére
Nos. Az általad említett 4 HP között nincs "legjobb", mindegyiknek más az erőssége. Garancia szempontjából az 1. gép a nyerő, a videókártya a 2. gépben a legerősebb. A legnagyobb teljesítményű processzort a 3. gépben találod, a legnagyobb memória pedig a 4. gépben van.
Kevésbé erőforrásigényes felhasználásra (internet, iroda, film) mind a 4 gép alkalmas.
-
rizso
addikt
válasz pumukli23 #1393 üzenetére
Nekem 2 ismerősöm is vígan elvan a k50-nel...
babicsbalu: nem mondom, hogy nem lehet hibás 1-1 gép, de ez minden gyártónál jelen van szerintem. A másik, hogy elég sokszor user error miatt hal meg a gép...Nálam egy évig szolgált hibátlanul egy asus n61vn (most ismerősömé már a gép), barátnőmnek 1 éve van meg a gépe (k50ab), és "csak" annyi a hibája, hogy előjött 2 hibás pixel (viszont már 2 HP-m is volt, amik alapba pixelhibásak voltak).
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
natë
nagyúr
Ha valaki Y560A-t akar vásárloni, hátha segítség a véleményem.
Egyenlőre még csak melóban bontottam ki, üzemeltem be, de a sokszor emlegetett "hibáira" rálestem.
Anyaghasználat, összeszerelés: a tetején lévő mintás fekete felület abszolút nem gyűjti az újjlenyomatokat, sőt a billentyűzet körüli terület sem. A kijelző körüli igen, de azt elég ritkán tapizza az ember. Az illesztések, a design szerintem hibátlan (persze a kategóriájában), a billentyűzet tökéletes, elsőre megfogott. A kijelző szebb, mint amit a napokban az Acereknél láttam. A teljesítmény adott. A hangszórók nagyon jól szólnak, ezeken már lehet élvezhetően zenét hallgatni. Én elsőre beleszerettem, igaz saját laptopom még nem volt (a páromnak van egy HP-ja), de munkahelyen használtam többfélét. Ha valaki egy ilyen tipusú gépen töri a fejét, szerintem nyugodtan belevághat, nem fogja megbánni.
A lenovo-shop-ból rendeltem a gépet, gyorsan gond nélkül megkaptam igen jó áron.ps: a zsanérral sincs semmi gond, nem vettem észre, hogy túl könnyen nyílna a gép fedele avagy ránézésre gyengék lennének.
[ Szerkesztve ]
-
trollreign
tag
válasz Magnum PI #1399 üzenetére
Ha a minőség és megbízhatóság az első, akkor ezért az árért Dell N5010-et érdemes nézni. Grafikus teljesítményben gyenge, de jól össze van rakva, és van rá 3 év garancia.
(Itt van egy például)
Aktív témák
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- Új Acer Nitro 3év garancia, i5-13420H, 16GB, 144Hz IPS, RTX 4050 6GB
- Kensington Laptop Locking Station 2.0 K64453WW
- Acer 5750G csere vgara
- 88.000 ft -tól vihető. TOP ÁR. Részletfizetés - Bankmentes & Kamatmentes! I5 , 512 GB , 16 GB
- GETAC UX10G2 ipari Rugged tablet + bill.(I5-10210U 8X4200Mhz, 8GB DDR4, 256 GB SSD, jó akku, WIN11)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest