Aktív témák
-
natë
nagyúr
Mennyire zavaró a 14 colos képernyő a notebookoknál? A följebb említett Acer Timeline c5i + 5650 mellett ilyen paraméterű kijelzővel rendelkezik. Nem túl miniatűr pl játékokhoz?
-
pumukli23
senior tag
-
-
csurdongulos
tag
Üdv,
külföldön (USA-ban, vagy EU-ban) vásárolt MSI laptopra lehet itthon is érvényesíteni a garanciát?
Előre is köszi a választ. -
tatamama
tag
Üdv!
Notebook vásárlás elött állok a következöt néztem ki magamnak:[link] véleményeket kérnék róla.
Elöre is köszönöm! -
AMD Power
titán
Milyen ez a márka? Nekem "újdonság"...
-
AMD Power
titán
Ezek között mi a lényeges differencia?
V120 2.2GHz
Athlon II Dual Core P340 2.20 GHzMelyik a jobb választás? Gondolom fogyasztásban és cacheben van lényeges különbség!?
-
bdfhz
aktív tag
Szia!
A proci teljesítményével tényleg nem lesz baj. De a többi...
A 3450 alig erősebb a modern integrált megoldásoknál (pl. Radeon HD4250), a merevlemez kb. fele a ma szokásosnak. Nincs magyar bill., és mégis csak használt (az akksira biztos nem jár még 2 év garancia.Én nem tartom olyan nagy vételnek. Kérdés, mely szempontok élveznek elsőbbséget.
-
MiNiM
tag
csökkentettem a lehetőségeket, az asus kiesett, mivel nagy nekem, és a vga hiába erősebb az 5650nél, ha játszok úgyis megy alá egy hűtő, és az 5650re rá tudnék tenni +100/50-et, és ugyan ott járok, a GT330-as i3-al kiesett, így maradt nekem a
AMD Phenom Triple Core N850 (2.2GHz, 1333MHz FSB, 1,5Mb L2 cache, 35W) + HD5650
Intel Core i5-460M (2,53GHz, 4,8GT/s FSB, 3Mb Smart cache, 35W) + GT420
szerintetek? jobban húzok az elsőhoz, mert erősebb a vga, 4gb ram, 500as hdd, és w7-el adják, ráadásul olcsóbban. melyik proci erősebb?
Anyámmal élek, babettával járok, és ne legyek kemény?
-
bdfhz
aktív tag
"Melyik proci erősebb?"
Programfüggő, de valószínűleg a Core i5 gyakrabban lesz nyerő. Az AMD-nek akkor lehet esélye, ha az éppen futtatott program nagyon jól tudja hasznosítani valamennyi magot. Akkor is döntetlen közeli eredményre tippelnék. De ha a program csak két vagy egy magot hasznosít, akkor valószínűleg tetemes előnyre tesz szert az Intel.
Játék szempontjából talán a videókártyának nagyobb a szerepe. Nehéz választás.
[ Szerkesztve ]
-
Dextro
csendes tag
-
bdfhz
aktív tag
Friss játékokhoz soványka ez a kártya a rátett memória méretétől függetlenül. Többnyire futnak a játékok, de le kell butítani a grafikát.
Ha komolyabb játékos vagy, érdemes feljebb lépni.
Legalább GeForce GT 330M vagy GT 420M, még inkább Radeon HD5650 javasolt.[ Szerkesztve ]
-
kiwimadar
csendes tag
Sziasztok,
Grafikai munkához és játékhoz keresek magamnak laptopot.
Maximum 320.000at tudnék rászánni, de inkább ez alatt keresgélnék.
Elvárások:
14es méret vagy nagyobb
Nagy felbontás!
Jólenne Ati 58xx kártya, vagy nvidiától valami bivaly.Előny lenne, ha 9cellás az akku.
Nézegettem a gépeket és DELL, ASUS, HP, LENOVO esetleg Toshiba jöhet szóba.
MSI, ACER, vagy fujitsu nem.
Miket tudtok ajánlani?
-
adm
őstag
válasz kiwimadar #575 üzenetére
első körben azt hogy gondold át melyik a fontosabb. a grafikai munka vagy a játék.
pár hete jártuk körbe, hogy a noti kijelzők 6biten dolgozzák fel az információkat, amihez képest már a legolcsóbb ips monitor 8+2 bitje is hatalmas lépés, a többi tulajdonságról nem is beszélve. ezek egyébként 60-70k-tól kezdődnek.14"-on diszkrét vga-val 16:9 oldalaránnyal 1600×900 a legnagyobb elérhető felbontás. ezt a hp 8440p (~500k), toshiba tecra M11(280k), tudja. az asusok az átlagos 1366x768-at. a 16:10 oldalaránnyal 1440x900 pedig a thinkpad T410 (400k), dell latitude E6410 (400k).
viszont ezek a vga-k maximum is csak alsó-középkategóriásak, 2d-s munkára bőven, kisebb 3d-sekre éppen jók, de játék szempontjából nagyon messze vannak a csúcskategóriától (58xx).
[ Szerkesztve ]
16core - 32thread - 64gb
-
kiwimadar
csendes tag
Minimális grafikai munka lesz, névjegyek, kisebb posztereket és szórólapokat tervezek vele, nagyritkán céglogót.
Eddig ezt egy Asztali 9600Gt-vel csináltam 2giga ram társaságában, ami nem mai darab, szerintem ezt a szintet már bőven tudja egy mobil HD5650 + 4gb ram.Nem üzleti szériás gépekben gondolkodok, mert azokban tényleg csak quadro kártya van, ami tervezéshez valóban jó, de játékra nem.
Szóval maradjunk a multimédiás és gamer noteszeknél.
-
natë
nagyúr
Ez a gép megéri az árát? ACER AS7745G-5464G64MN
Esetleg valakinek személyes tapasztalat? -
natë
nagyúr
Intel Core i5 460M
2,53GHz/4GB/640GB/DVD S-Multi/Windows 7 Home Premium
Képernyő méret:17,3"-os
Felbontás : WXGA HD+ LED (1600 x 900)
VGA:ATI Radeon HD5650 1GBAz adatokból mondjuk nehezen megállapítható pl. az összeszerelés minősége vagy egyéb fizikai paraméterek
[ Szerkesztve ]
-
DrGonzo22
őstag
Sziasztok,
notebook vásárláshoz szeretnék tanácsokat kérni. Megpróbálok pár kritériumot összefoglalni:
OS nem kell, hogy legyen rajta
17" LED képernyő - nagyon fontos, hogy matt felületű legyen
min. 2 órát bírjon töltés nélkül
lehetőleg i3/i5 processzor
zökkenőmentes videónézés, HD filmeket is gond nélkül le tudja játszani (HDMI-n keresztül külső monitorra, TV-re lehessen csatlakoztatni)
320Gb (vagy nagyobb) merevlemez, vagy 64Gb (vagy nagyobb) SSDA nagy méretű, sok képet, animációt tartalmazó powerpoint dokumentumok ne okozzanak problémát (sajnos a mostani notebookomon ezek nagyon lassan töltenek be, illetve 20-30 oldal lapozásnál várni kell megint), sok animációt tartalmazó weblapok se okozzanak gondot, stb. Játékokkal nem játszom, így ez semmilyen szinten nem szempont. Külön örülnék, de azért annyira nem fontos, ha lenne rajta egy USB 3-as csatlakozó is.
Előre is köszönöm
(Ha a későbbiekben esetleg SSD-re váltanék, akkor a cserét szervizzel kell intéztetni, hogy megmaradjon a garancia?)
Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest