Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • beginnerguy

    tag

    Sziasztok!

    Elolvastam az összefoglalót és utánanéztem pár dolognak (pl freesync technológia stb), visszaolvasgattam és rákerestem pár kulcsszóra, de eléggé tanácstalan (és tapasztalatlan, ld. később) vagyok, és eléggé szorít az idő, durván 2.5 napom van dönteni monitor ügyben. Remélem, hogy ki tudtok segíteni.

    Említettem a tapasztalatlanságot, ki is térnék rá. Világéletemben 15' mérethez közeli laptop képernyőim voltak, abból is szerintem a gagyibb fajták (villog, közel sem homogén megvilágítású, sávozódós), max 60 Hz-es frissítési rátával. (jó 10-12 éve volt 21'-es crt-m, de hát az sem mai darab...), így nekem akármilyen újítás mondhatni űrtechnológia lesz (és valószínűleg nagyon boldog leszek vele !).

    keret: 3 kategóriát jelölnék meg: 80E Ft-ig, 100E Ft-ig és 130E Ft-ig.
    két fajta (vagy egyik vagy másik) grafikus vezérlőben gondolkodom: AMD Radeon HD R9 360 2GB vagy nVIDIA GeForce GT 710 2GB

    Amiben nem vagyok kompromisszumképes és inkább másból adok lejjebb: nagyon sokat ülök a gép előtt (napi 8-14 órát), így mindenképpen szeretném, hogy az alap megjelenítése "kifogástalan" legyen. (értsd: nem villog, nem ég szénné a szemem, nem sávozódik ha már nem teljesen középről nézem, homogén a megvilágítása stb). (Ehhez kell az IPS panel és a magas frissítési ráta?) Tehát nem játékhoz és nem kifejezetten fotószerkesztéshez, hanem inkább programozáshoz és "átlagos" felhasználáshoz (ha az átlag napi 10 óra monitoron olvasás és annak bámulása átlagnak számít) kellene.

    Amiben kompromisszumképes vagyok: rgb lefedettség(90+% lehetséges? azzal már boldog lennék)

    Játékra ritkán úgy használnám, mint a laptopot, tehát semmi extra musthave 2ms-es CS:GO és barátai, szóval ez a szempont lényegtelen. Ellenben hobbi (haladó/amatőr) szinten szeretek fotókat szerkeszteni, ezért az RGB lefedettség már fontosabb lenne, de abból is szívesen adok lejjebb.

    képarány: mindegy
    méret: 22-23' vagy nagyobb
    számítógép specifikáció: 32gb ram, legalább i5-7400 @3GHz lesz ssd-vel karöltve
    márka: mindegy
    külcsín: lényegtelen

    Ha valamit esetleg kihagytam, nyugodtan kérdezzetek és amint tudok, válaszolok. Ha valami nem egyértelmű (vagy butaságot írtam), nem lehetséges a kérésem valami miatt stb, akkor is szóljatok nyugodtan.

    Azért remélem, hogy nem adtam fel nagyon a leckét és nem bonyolultak (vagy kivitelezhetetlenek) a vágyaim.

    Előre is hálásan köszönöm már annak is, aki elolvassa :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák