Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szasanyi

    félisten

    válasz arcitec #115833 üzenetére

    MSI Optix MAG274QRF-QD - szubjektív véleményem a DELL S2721DGFA monitor után:

    - felépítése, minőség: DELL szintű minőség, itt hátul A sárkányos OGOval és RGB háttérvilágítással (esztétikailag érdekes ami ez "gémer" megjelenést kölcsönöz -a monitornak) DELL-hez hasonlóan ez is jó minőségben kialakított kemény műa., az állvány stabil (tapl kicsit nagyobb) és ugyanúgy minden irányban tetszőlegesen állítható. Itt 4 helyett csak 2db USB port van, viszont van USB TYpe-C. Külső tápegység, és a DELL-hez hasonlóan 3 féle kábel tartozéka.
    - panel, szín, sebesség: teljesen homogén, bevítágítástól mentes (!) Quantum Dot pnanelje kitűnő. Színei látható módon jobbak, a képélesség és a kontraszt is nyilvánvalóan jobb (műszeres ellenőrzésre továbbra sincs lehetőeégem, de teljesen egyértelmű és jól látható a különbség). Ugyanúgy 27" 1440p 10bit panel max. 165Hz képfrissítéssel, és ez is mind2 VRR tanusítvánnyal rendelkezik. Szintén nagyon gyors, játokok közben nem látok különbségez viszont a színek játékok alatt is jól láthatóan teltebbek és élénkebbek. Ami még érdekes, hogy haszonló. beállítás mellett - fényerő 25, kontraszt 70, User (Standard) képmód- élesebb és kicsit világosabb a kép.
    Fekete szintje (valszeg a jobb kontraszttal összeföggésben) jobb, IPS glow szemre ugyanolyan, itt sem túlzott mértékű. Szintén vékony a kijelző körüli keret amelyben uo. 3 oldalas fekete sáv határolja a kijelzőt, de DELL-től eltérően itt alul is van egy kb. 2mm fekete csík (a tálca alsó része és a keret között látható).
    Eddig ez a legtökéletes monitor (fekete szint, kontraszt, színek, bleeding) ami nálam megfordult. Nem mondom, hogy tökéletes mert műszeres kalibrálás nem volt és mert nem OLED, de na. :)
    - menü, vezérlés: jó kezelhető és jól átlátható + személyre szabható ez is, de a DELL a gyorsgomjai miatt jobb (ezen csak a joystick van). Viszont - és ez elég lényeges különbség - itt a driveren kívül letölthető az un. GamingOSD app ami még több opciót és jobb használhatóságot biztosít. Gamma állítási lehetőség itt sincs, ill. nincs sRGB mód (nekem nem hiányzik egyik sem, de van akinek ez fontos lehet).
    Az, hogy jobb nem kérdéses bár, hogy jobb-e annyival mint amennyivel drágább az már kérdéses. A 220k az bizony nem 160k (bár én kis kedvezménnyel tudtam megvásárolni, ami pict javít a helyzeten) így ez marad szubjektív (és buxán alapuló) megítélés kérédése.
    Nekem nagyon bejött, imádom ezért meg is tartom (egyúttal ez a 3.jelenlegi MSI hw-em).

    AdamzHU: minden LCD panelnak natív felbontásban a legjobb képe, és mivel ez TV így interpoláció nincs (1-1 típust kivéve, mint pölö ez). Ezt a funkció tulajdonképpen a VGA látja el, így filmeknél és játékoknál is jó - ha nem is legjobb - az alacsonyabb felbontás, míg a 4K ált. picit jobb hiába csak 1440p-ben van megjelenítve. Filmeknék egy alapvető gond lehet a 24p hiánya maitt, tehát nem tökéletesen sima, folyamatos a kép (z nem mindenkit zavar, esetleg észre sem veszi).

Új hozzászólás Aktív témák