Hirdetés

Hirdetés

  • Retro Kocka Kuckó 2024

    lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

  • Ilyen lesz a Zenless Zone Zero

    gp A készíők egy hosszabb gameplay videót osztottak meg velünk a hamarosan megjelenő játékból.

Aktív témák

  • jaja1981

    addikt

    válasz szasanyi #28277 üzenetére

    szasanyi:
    Olvasom CAD-re kell gép.
    Nos a javaslatom, pár éve még aktívan részt vettem CAD rendszerek kiépítésében Pro/E vonalon, szóval ezen tapasztalataim alapján javaslok.

    Nos.
    proci: CAD-re elég a négy mag. A legtöbb még mindig csak 1 magot használ, esetleg rendereléshez kell a több, meg modell betöltéshez.
    Mindenesetre ez a jövő, és hátrányod nincs belőle.
    Ramból soha sem elég.
    A 16GB már jó, mindez attól függ, hogy mit csinálsz a gépen. A végeselem hamar megeszi, de a bővítésre van lehetőség mindig.
    Javaslatom, hogy vedd meg a 16GB-t és meglátod elég-e. Vagy, ha van már tapasztalatod, hogy eddig mennyit használtál, akkor egyértelmű.
    VGA nem kérdés. Ha jó használtan vegyél egy Quadro-t olcsón itt a PH-n.
    Az a legjobb CAD-re. Ha nem használsz pl. Photoshop-ot, vagy valamit, ami valós időben renderel, akkor nincs szükséged különös 3D gyorsításra, mert a modell teret simán elviszi egy Gef 6600-as 128MB-vel. Ez csak parasztvakítás, ami folyik. A proci, de leginkább a ram a lényeg.
    Szóval VGA-ból, vagy Quadro, vagy valami sima Gef, pl 7300-as. ATI felejtős a bugos OpenGL támogatás miatt. (tapasztalat).
    Vinyóból gondolkozz el, egy RAID tömbön, mert nagy modellnél, vagy ha kifogysz a ramból swap-nál elég előnyös, és nem tétel.

    Ez egyéni javaslatom, tapasztalatból ezt ajánlom.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák