Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz Mephike #98155 üzenetére

    Bálnát vártam delfin súllyal, de delfint kaptam delfin súllyal. Majdnem tökéletes lett nekem, de az a majdnem azt eredményezte, hogy már el is ajándékoztam.

    1. A szenzorról és kapcsolókról nem mesélek, a többség ismeri őket. Röviden és tömören, rendben vannak. Nekem az egér fő gombjai nagyon tetszettek.
    Ezzel egyetértek, a fő gombok nagyon is rendben vannak. A talpak kicsit gyengébbek, mint ami az Xlite V2-n vagy a Stormbreakeren van, de az MX Master 3-hoz képest ég és föld.

    2. A formától kicsit tartottam, amikor elkezdtek szállingózni a hírek, hogy túl keskeny. Ez igaz, nekem a feneke lehetne nagyobb, mondjuk a Thornt pont a segge és a háta miatt szeretem. Ugyanakkor az M6 is renden van, egyáltalán nem mondanám rossz fogásúnak. Azért a lapátkezűeknek lehet nem ajánlanám. Saját véleményem, hogy az egér teljes jobb oldalán pár mm pluszt méretet elbírna az egér. Ez utóbbi esetbben méretileg is közelebb állna a Logi MX-hez és kellene is neki ez a plusz.
    Nekem túl keskeny, és nincsen hely a kisujjnak, ami mellékhatásaként fél óra után fájdalom lett a vége. Egy kicsit lenne szélesebb, vagy a jobb oldala ne lenne emiatt lecsapva, és tökéletes lenne, mert amúgy nagyonk közel van hozzá. Így sajnos már közepes vagy kicsit nagyobb kézméret esetében sem biztos, hogy jó lesz-e (kettőt rendeltem, a másik darab kis kézmérethez tökéletesen bevált).

    3. Anyagminőség a szokásos enyhén textúrázott felület. Itt ez remekül meg lett oldva, kár hogy Model D2-nél nem ilyen volt.
    Egyetértek.

    4. Oldalsó görgő kézre áll, finoman taktilis, jól kézre áll, Excelben vagy Photoshopban remekül jöhet.
    Az oldalsó görgő nekem nem állt kézre, ahogyan a két gomb közül sem az egyik. Az oldalsó görgőt magát sem találtam túl jónak.

    5. A fő görgőn lévő gumiréteg textúrázottsága lehetne határozottabb. A görgő görgetése kicsit lehetne határozottabb, kicsit könnyű görgetni, de ez nem vészes.
    A görgő felülete szerintem rendben van, de normál módban nagyon rossz görgetni, az egész ház rezonál tőle.

    A végtelen görgetés nekem rendben van, tetszik, jó a váltó kapcsoló hozzá az egér tetején.
    A végtelen görgetés majdnem tökéletes, ezt fanboyként mondom. Egyetlen dologgal lehetne még jobb, ha a görgőt kicsit jobban kiemelkedne, és a bal gombon pihenő mutatóujjam oldalával meg lehetne pörgetni a görgőt olyan könnyen, ahogyan az MX Master 3-nál meg lehet (most is meg lehet, de nem annyira kényelmesen), a görgő megállítása megy így.

    Ami gond a fő görgővel még, hogy a balra döntés oké vele (az ujjamnak "kézre" áll), viszont a jobbra döntés macerásabb vele (az ujjamnak kevésbé áll jól). Szóval vagy a görgő lehetne kicsit magasabb, vagy kicsit lehetne a görgő döntése puhább.
    Pontosan ugyanezt tapasztaltam, balra sokkal könnyebben megy, mint jobbra, jobbra eléggé kényelmetlen. A legjobb megoldás egy fix görgő lenne, úgyis ott van a másik görgő az oldalán.

    Szóval remek egér lett az M6, az árát röhögve megéri, ugyanakkor a Logi Mx-et szerintem nem löki le a trónról (ár/értékben igen), hanem úgymond odaállít a trón mellé. Ha ezt az egeret a Keychron egyszer újratervezi, a méreteit kicsit megváltoztatja (oldala és segge) és a fő görgőt kicsit feszesebbé teszi, akkor még a trónfosztás is megvalósulhat. Márpedig ismerve a Keychront, ez idővel meg fog történni és jönni fog az M6v2.
    Nagyon remélem, hogy a Keychron kihoz majd az M6-ból M6L vagy hasonló néven bálnaméretet is.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák