- Dell notebook topic
- iPad topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy0628
aktív tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem, van egy régi Canon MV600 videókamerám ami nem műkődik, pontosabban bekapcsol de nem játsza vissza a felvett anyagot és nem is vesz föl csak fekete képernyőt mutat felvételkor, de a menü az működik. Esetleg aki ért kicsit hozzá megtudná mondani mi baja lehet, vagy hogy érdemes e javítani? -
q13579
senior tag
Egyébként a SONY-val már nincsenek a régről ismert inkompatibilitási problémák?
Régebben nagyon sokat szenvedte vele, hogy mindenből a saját formátumait használta, saját kártyát stb... Nekem viszont lenne egy panasonic plazma tv-m, ami képes SDHC kártyáról közvetlenül megjeleníteni a tartalmakat.
Ha vennék egy ilyen hdr-sc190 típusú készüléket, ezt minden gond nélkül meg tudnám tenni?
-
mokiber
tag
-
Chrystall
senior tag
válasz mokiber #9607 üzenetére
Ha úgyis DVD-re írod, olyan kamera lenne praktikus, ami tud SD-ben is felvenni. Szerintem. De nem tudom melyik tud olyat. Nekem Samsung van, az tud, de az enyém drága fajta. Van ilyen Samsung H300 meg 400, lehet az is tud. Egyébként meg van sok FullHD kamera, szét kell nézni az Árgépen.
-
Wlac
Ármester
válasz mokiber #9609 üzenetére
Sok más megoldás van még: mediabox, flash drive, de egy HDMI kábellel egy PC-t/notebookot is ráköthetsz - én például így szoktam filmezni. A legtöbb kamerát szintén rákötheted a TV-re egy kábellel, ez lehet saját kábel, vagy éppen egy (mini)HDMI.
Ha jól vettem ki, a következő a lényeg neked: 100 ezerből meg legyen oldva a dolog, ne keljen a lejátszással vacakolni, és a DVD-khez szoktál hozzá, de nyitott vagy az új dolgokra is.
Mivel van HD tévéd, elég jó helyzetben vagy ilyen pénzmaggal. Ha nem ódzkodsz a használt dolgoktól, akkor ajánlom, hogy hajts fel minimum egy Samsung Q10 szintű készüléket, véleményem szerint ez már az a szint, ami családi videózásra tökéletes, sötétben nyilván kevésbé, de ami éjszakai is szépen vesz, az messze a száz fölötti ársávban mozog. Itt van pl. egy Q10-es, vagy H200-as. Nekem ez utóbbi van, én imádom. Sajnos újonnan nem árulják már sem a H200-ast, sem a Q10-est, egyedül H300-ast láttam, de az 80 ezerért szerintem kicsit sok.
Ha nem megfelelő a használt, vagy mindenképpen merevlemezes kamerára vágysz, abban sajnos nem tudok segíteni, de biztos kószál erre valaki, aki igen. Viszont szerintem a microSD-s kamerák tökéletesen megfelelnek a céljaidnak. A HDD miatt a merevlemezes kamerák nehezebbek, ráadásul balesetek során (pl. leejtés) a mozgóalkatrészek miatt nagyobb a sérülésveszélyük is. Az SSD pedig szimplán nagyon drága. Ellenben egy 16 gigás memóriakártyára is több órányi anyag fér rá, és pár ezer forintért hozzájuthatsz.Ha a kamera megvan, és maradt pár tízezer forintod, ajánlom egy külső HDD és egy mediabox beszerzését. Így nem kell kiírni az anyagokat, elég csak a HDD-re másolni, és pár pillanat múlva már játszhatod is le őket a TV-n normális felbontás mellett. Kis képernyős HD Ready, szóval 720p-s tévém van, és így is számottevő a minőségbeli különbség DVD és 720p-s filmek között. A mediaboxokban azonban szintén nem vagyok jártas, szóval csak irányt tudok mutatni, típusokkal nem tudok, és ezért nem is akarok dobálózni. Ami a HDD-t illeti, nyilván mindenki a maga igényeihez mérten használja a tárhelyet, de egy 720p-s kamerához bőven elég egy 320 vagy 500 GB-s HDD. De ez persze szubjektív.
Végezetül csak annyi, hogy ha mindenképpen DVD-zni szeretnél, akkor is ajánlom a HD kamera vételét. Egyrészt szebb az olyan film, amit HD-ről konvertáltak DVD minőségűre, mintha SD-ből készítették volna, másrészt pl. az én Samsung HMX H200-asomon is van SD felvételi opció, szóval gondolom, hogy a hasonló árkategóriája kamerákon, de a Samsungokon biztosan szintén megtalálható ez a lehetőség.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
mokiber
tag
köszönöm, kezd tisztulni a kép...
jól értetted. a filmeket még meg szoktam vágni és utána írom ki dvdre. a vágóprogramról gondolom mindegy, hogy milyen formátumban írom ki (amúgy szinte mindig wmv-t ajánl fel):
1., ha dvdre írom, akkor olyan lejátszó kell ami olvassa wmv-t
2., a külső memoria Hdd az tiszta, de a mediabox nem világos, hogy működik a tv-n, de gondolom a fáljkiterjesztés itt mégoly mindegy.a jelenlegi dvd asztali lejátszómat amúgyis cserélni kell mert csak avit, mp4-t és dvdfomátumat bír lejátszani. utánanézek ennek a boxnak. box =multimédiás lejátszó?
-
Wlac
Ármester
válasz mokiber #9611 üzenetére
Pontosan, itt a topikja: LINK
Ha jól tudom, a legtöbb mai kamera mp4-ben vesz fel, de a mai vágóprogramok gyakorlatilag bármilyen formátumot megesznek, illetve bármilyen formátumba képesek menteni.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
Nos, megnéztem a pana v100-ast és a sony cx190-est is a 60-65 ezres kategóriában. Hát nem vagyok meggyőzve.
Néztem a JVC gz-e10-et is. És megmondom őszintén ebben az árkategóriában jobban tetszene, mint a sony és a pana.
DE! Kérdezném tőletek, hogy ha többet áldoznék egy kamerára, akkor lenne most bestbuy típus 60 és 90 ezer Ft között? Vagy még mindig ott járunk, hogy nagy csodát és nagy kült ne várjak ettől a kategóriától? Többet nem szeretnék kiadni, mert csak alkalomszerűen, havonta 1-2-szer szeretném használni.
-
narumon
őstag
válasz mokiber #9611 üzenetére
Öööö azért a wmv fájlt a helyedben nem eröltetném. Számtalan sokkal jobb formátum létezik videóra és a különböző kütyük is jobban szeretik a sokkal elterjedtebb fájlokat. Ha a videóvágó szoftvered csak ezt ismeri (milyen istenverte szoftver ez?), akkor szerintem az legyen az első, hogy azt lecseréled, mert valami nagyon komolytalan stuff az.
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
Chrystall
senior tag
60-90 között használtan van Best Buy. Újonnan nem igazán. De egyébként 60-90 között nem rossz a Canon HF R306 széria sem. Én úgy voltam vele, hogy nem jó, de mikor magam leteszteltem, elég jónak tűnt. Az esti felvételi képesség is meglepett. Sokkal rosszabbra számítottam, de korrekt. Nézz meg pár tesztvideót, hátha tetszenek a színei. Ha nekem kéne venni más számára, akkor én lehet azt választanám mert korrekt gép. Színei nem rosszak, mikrofonon a jelszint állítható, van rá torzításgátló is, kép aránylag éles. Szerintem korrekt kis eszköz. Viszont ha megamnak kellene venni, ebben a kategóriában csak használtan, vagy valami nagyobb akció keretében tenném. Normál áron újonnan ez a kategória nem egy nyerő. De ha muszály, lehet azért normálisat kifogni. Persze ott van a garancia kérdése is, jómagam bevállalós vagyok. Van aki nem, de ez nem baj persze.
[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
válasz mokiber #9615 üzenetére
Nem nagyon ismerem az ingyeneseket, de az egészen biztos, hogy a windowsos bengálkodást felejtsd el gyorsan. Biztosan tudnak mások ajánlani jó ingyeneset. Olcsó fizetősök közül a Pinnacle Studio szerintem nem olyan rossz 10-14e forint vagy valami ilyesmi ha jogtiszta szoftverre van szükséged.
Van ennek egyébként egy őrülten lebutított minimális változata ami ingyenes Pinnacle Videospin néven fut. Ezt viszont én még nem láttam közelről, egy próbát lehet, hogy megér. A movie maker-nél rosszabb nem lehet
-
q13579
senior tag
Hát köszönöm mindkettőtöknek, sokkal beljebb viszont nem jutottam . (EZ NEM SZEMREHÁNYÁS!)
v700-at nem nagyon látok, 110 alatt sem perpillanat. Ez meg már kapsából dupla annyi, amennyit kb rá szerettem volna szánni sajnos.
Használt kamera azért nem játszik, mert nem nekem lesz. (én be merném vállalni).
Lehet, hogy maradok a sony hdr-cx190-nél, 60-ért nem tűnik ez rossz alternatívának. Könnyű kezelhetőség, korrekt képminőség az elsődleges fontosság, na meg az ár. Vagyis ár/érték arány.
-
tiszavirág
tag
-
q13579
senior tag
válasz tiszavirág #9620 üzenetére
Nagyon köszönöm a tippet.
A kérdés, csak az, hogy az ezek által készített full HD videók minősége van-e olyan, mint az ezen az áron kínált kamerák által készített felvétel minősége?
-
Wlac
Ármester
Szimplán az mp4 jobb tömörítésű, szebb képet ad, mint a wmv, ezért jobb is vele dolgozni.
Én személy szerint Power Directort használok, nem ingyenes ugyan, de nagyon megéri az árát. Most [56 euróért] hozzá lehet jutni, ennyit tényleg meg is ér, bár tény és való, hogy én green screennel való játszadozástól kezdve minden másra használom, ha te csak vágni szeretnék, esetleg egy-két alapeffektet beszúrni, akkor felesleges lenne kiadni érte a pénz.
Itt van néhány ingyenes videoszerkesztő, pár darab tényleg elég jónak tűnik.
-
kdezso
csendes tag
Sziasztok!
Tervezek egy jobb kamerába beszállni.
Az alapkövetelményeim a következően: kártyára vagy belső vinyóra rögzítsen, Full HD, 3CCD (ha lehet), szuper képminőség.
Az ár elmehet 400.000 pénzig.
Van ötlet, javaslat ?
Előre is köszi.
-
kdezso
csendes tag
válasz Chrystall #9627 üzenetére
Köszi a segítséget.
Tudom, hogy 400.000 ft írtam, de ha nem eszem 1-2 hónapig, akkor még ezek is szóba jöhetnek. Mi a véleményetek ezekről:
1) http://www.argep.hu/popup.asp?pid=137899690&pnr=10001&foto=1
2) http://www.argep.hu/popup.asp?pid=203147041&pnr=10001&foto=1
3) http://www.arukereso.hu/digitalis-videokamera-c38/panasonic/ag-hmc41eu-hd-p39018449/termek-leiras.html#properties
4) http://www.digitcam.hu/Profi-videokamera/Canon-XA10-Belsomemoriakartyas-videokamera-fekete-22411-p22411.html
5) http://www.digitcam.hu/Profi-videokamera/Sony-NEX-VG20E-Full-HD-SEL-18-200mm-objektiv-23032-p23032.html
6) http://scentrum.hu/termekeink/kamera/cserelheto_objektives/585_sony_nex-vg20eA sorrend nem fontos. Csak így másoltam be.
Előre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
A Canon XL 1S-t kilőheted azonnal, mert az egy 1998-as SD kamera széria. Nem rossz cucc, de eljárt felette az idő.
A Panasonic mdh1-t nem ismerem, a AG-HMC40 egy 2009-es széria. Lehet jó, de pár évvel ezelőtti broadcast cam-ek este nem mindig jól muzsikáltak. Tehát van vele szembe egy előítéletem, de ennél többet én sem tudok róla, szóval akkor a biztos, ha kipróbálod.
Ami viszont biztos, hogy a Sony NEX-hez képest mindenképp jobb a Canon XA10. Az egy nagyon fejlett cucc, képességeiben az egyik legjobb amit belinkeltél, és a HF G10-nél is jobb elvileg. Viszont már kijött a HF G25, lehet azt nem űbereli, de arról sokat nem tudok. Minden esetre az XA10 szinte mindenben nagyon jó: nagylátószög, hang, képminőség, részletesség, esti felvétel. Viszont a Canon nem nagyon szokott 50p-t rakni a kameráiba, mindössze 50i/25p elérhető bennük, néhány kivételével persze, így ha 50p-s felvételt akarsz, arra nem jó. Azt a Sony tudja, de ezen kívül sajnos az sokminden másban alulmarad az XA10-től. Itt meg is nézheted:
http://camcorder-test.slashcam.com/compare-54da3b20103859b906f1bb0c6b5e75c1.html
Minden esetre az XA10-est sok amatőr filmes kedveli. Szóval én arra mennék. A két Panasonic kérdéses, az AG-HMC40 évjáratából ítélve lehet már nem egy nagy durranás, az MDH1 meg passz, nem ismerem egyáltalán. A Canon XL1S meg felejtős, ha a Full HD világában akarsz utazni.
-
Chrystall
senior tag
válasz maxika2004 #9631 üzenetére
Ezt el sem hiszem!
-
narumon
őstag
válasz mokiber #9633 üzenetére
Melyik részét nem értetted? Vannak különböző codec-ek (kvázi ezek tömörítenek), ilyen pl az MPEGI és MPEGII valamint az MJPEG meg az ezer másik mellett még a H264 is. A H264 most az egyik legfejlettebb. Az, hogy mi a fájl kiterjesztése az nem egyenlő a codeccel az csak egy konténer azaz tároló formátum. Biztos láttál már mkv-t. A legtöbb mkv h264-ben van tömörítve, de ettől ez még nem csak az lehet, mert a szabvány szerint mkv kiterjesztéssel lehet még egy csomó más codec-kel tömörített adat is.
A normális programokban meg ki is tudod választani, hogy milyen codec-kel akarsz tömöríteni. Gondolom abban is amit te használsz. Szóval kicsit pontosabban tedd fel a kérdést mert én meg azt nem értem, hogy mit nem érteszhttps://www.facebook.com/Naruvideo
-
narumon
őstag
válasz mokiber #9636 üzenetére
Nem tudom milyen progi ez, de kezd azzal, hogy kidobod (vagy beszerzed belőle a PRO verziót mint a képen látszik), és szerzel egy normális szoftvert, aminél kiválasztod, hogy milyen fájlba akarsz menteni (mondjuk mp4 vagy mov) és aztán kiválasztod, hogy mindezt h264 tömörítéssel xMbittel xMbit hanggal, xy felbontásban. Ez minimum alapkövetelmény bármelyik mai szoftvernél!
-
asde3
csendes tag
Sziasztok! Akinek van egy kis ideje segíthetne nekem. Van egy Samsung Hmx-u20 fullHD camom. Ki akarom cserélni egy nagyobb testűre, "tenyeresre". A cam adatait google-ba megtudjátok nézni. Ami néztem helyette használtan: Samsung VP-HMX20C, vagy új toshiba vagy samsung stb camok, 40-50között max. Aminek a legszebb a képe, és képstabilizátora forgatás közben, olyat szeretnék ebben az árban. Mit ajánlotok ? Üdv
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
-
Satro
csendes tag
Sziasztok! keresek egy olyan típusú kamerát, amit építkezési területeken használnának. A videók a pereskedésnek veszik elejét, ezért fontos, hogy ha baj van a kamerával, Akkor is le lehessen őket menteni. Az sem lenne utolsó, ha a masszív külső hatásokat (por, nedves levegő, esetleg ütésálló stb.) is bírná. Szívesen venném egy jártasabb tanácsát.
U.i.: A felbontás akkor is tökéletes, ha csak SD. -
Chrystall
senior tag
-
Chrystall
senior tag
Ezt nézd amit írtam, mert a többi az nem vízálló a JVC-nél. Ezt az egyet csinálták olyanra, amit lehet strapálni. De most jut eszembe, hogy van ez a Kodak ZX5 is. Az olcsó, strapabíró, és szerintem neked megfelelne. Amit látni kell, szerintem az látható lesz rajta, és lehet strapálni is. Először azt nézd meg. A GoPro meg a JVC is jó, de talán neked nincs is szükség ezeknek a komolyabb tulajdonságaira, a Kodak is megtenné.
-
Satro
csendes tag
válasz Chrystall #9646 üzenetére
Szuperek ezek az akciókamerák, viszont akksival nem bírják 1-2 órácskánál tovább, és abban biztos vagyok hogy ezen fenn fognak akadni. Most azon gondolkodom, hogy egy JVC gz-e10 Vagy 15ös egy 3000 mAh-es akksival és egy sdxc 64gigával megfelel-e nekem. Mivel a mostani kamera sem egy strapabíró jvc, ezért bízom benne h tudnak vigyázni rá.
-
maxika2004
őstag
Ilyen téren a pana vizalatti fényképezőgépei sem rosszak !
-
Chrystall
senior tag
Azok se fogják sokáig bírni. De mondom, szerintem neked ez a Kodak ZX5 tökéletesen meg fog felelni, pont ez illene ahhoz, amit csinálsz, és ezekbe nem sok azt aksi se. 2-3.000 froint a csereaksi. Veszel 3-4-et, még mindig jobban jössz ki, mint egy általad említettel, amik nem is időjárásállók. Azt action cam-mel meg ne foglalkozz, azt csak úgy első gondolatra írtam, de nem jó az, ez a Kodak a te masinád. Strapabíró kamera, és olcsóbb is sokkal.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Lexus, Toyota topik
- Star Citizen
- Dell notebook topic
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- iPad topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest