- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
prime77
aktív tag
Sziasztok!
Tud valaki olyan billentyűzetet mondani mint a Logitech K800?
Magyar kiosztással természetesen.
Tehát vezeték nélküli és világító - magyar - gombjai is olyanok mint a K800-nak.
A Logitech 540 nagyon hasonló, csak ott nincsen háttérvilágítás.
Egyébként mindein ami jó, megszüntetik a gyártását vagy újrareformálják, természetesen elcseszve. -
Norby86
őstag
Sziasztok!
Milyen vezetékes billentyűzetet tudnátok ajánlani nekem ami nagyon csendes leütéskor?
Alap dolgokra lenne mint internet, youtube, tehát nem gamer billentyűzetet keresek. Lényeg nekem hogy halk legyen.-Norbi-
-
Norby86
őstag
válasz Tsebacsi #76956 üzenetére
És azok közül melyek ajánlott és melyek kerülendő típusok?
Kettőt kinéztem most, egyiknél tetszik hogy van világítás (este jól jöhet a félsötét szobába) típusa: Fury Hellfire 2 , a másik viszont slim és nem állnak ki a billentyűk (ez talán praktikusabb átlag használatra) típusa: Genius SlimStar 126. Elvileg mindkettő membrános.-Norbi-
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz haddent #76949 üzenetére
Azt tartsd szem előtt, hogy Cherryhez kepést az SA nagyon magas, szóval az próba nélkül azért lehet kockázatos (OSA lényege, hogy kb egymagas a cherryvel, hiába hasonló a profil) viszont abban egyetértek, hogy annak jól áll a shine. A Cyberdeck és a Gaijin/Blocknet nem ugyanaz, a Cyberdeckben nincsenek sublegendek, inkább ez alapján érdemes dönteni, ha amúgy egy TKL-nyi kijön mindkettőből, nekem kb. egy szettnyi 100% kell a backup Redragonra, de amúgy a le vannak válogatva azok a keyek amik a 65-ös layoutomhoz kellenek (kis extra a split bs miatti R4 Del/pipe és emiatt a pipe backspace, ha van), a többi meg porosodik.
Ami tippet tudok adni, hogy lehetőleg jó pár hetet aludj minden kiválasztott szettre, és ha utána is azt érzed, mint most a lézernél akkor érdemes megvenni, illetve ha belefér, akkor használtan elég jókat kinlehet fogni szerintem (Charcoalt 60-ért vettem, plusz 40 shipping, de így is olcsóbb volt, mintha bárhonnan máshonnan rendeltem volna EU-ból)
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz Alan[HUN] #76959 üzenetére
Igen ez a kerdes, csak hulyen fogalmaztam: egyreszt egyaltalan zavar-e a sublegend (esetleg meg jol is nez ki?), es ha zavar akkor zavar-e $70 -nyi ra?
A hetes nyuglodes megvolt, es a sors is igy akarta (ezt magyarazom bele ) mert az Akko klont visszautaltak hogy nincs sorry -
elite.cs11
senior tag
-
dqdb
nagyúr
válasz haddent #76949 üzenetére
Az SP SA kupakok eleve fényesek. Ha az intenzív színek kellenek, akkor azonos designong belül mindig az SP SA színei néznek ki jobban, mint a GMK-é.
De ahogyan említették feljebb, eléggé magasak is, és ha nem jön be a profil, akkor egy SA Laser nem az a készlet, amit könnyű lesz eladni (a GMK Laser sem az).B
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nagyúr
válasz Norby86 #76958 üzenetére
A Slimstar-t én is néztem, de passz, nem rémlik, hogy a Media Markt-ban nyomogattam volna. Amúgy ezt javaslom még, ott elég sokminden ki van rakva, lehet rajtuk pötyögni és meglátod mi az ami szimpi, mi az ami nem.
Ez a Fury ez juj... Akkor már inkább a Redragon Dyaus 2.
#76961elite.cs11: Erre azért majd kíváncsi leszekMinél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
nagyúr
válasz Skynet258 #76957 üzenetére
A CM CK550 brown nekem már hangos, amúgy kedvelem, most a membrános után nagyon furcsa, könnyen járnak a gombok. Asszony is mondja, hogy ezen a membránoson jó gépelni, a Keycrhon-on szintén nem volt annyira jó, mert már túl könnyen jártak a gombok. Abban silent red-ek voltak, a hangjuk egészen rendben volt, de ez a membrános most még halkabb!
A K4-nél az elrendezés, egyes gombok hiánya zavart nagyon, meg hogy nem magyar nyelvű volt. Nem tudtam átszokni rá, nekem a full-full ISO HUN kiosztás jön be.
Még a Redragon Horus lenne képben, de ott is kérdés, hogy melyik switch-el, és mennyire hangos...[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Norby86
őstag
válasz Tsebacsi #76963 üzenetére
Mi a baj a Furyval? Nem ismerem, csak érdekelne. Néztem amit említettél, de az már azért egy fokkal drágább billentyűzet, nem biztos hogy annyit kiadnék most rá. 5-6 ezer ft még oké.
Slimstart megnézem majd ha a Media Markt-ban ki van állítva.#76967 0xmilan: Elég régen gépeltem laptopon, viszont akkor az kifejezetten csak irodai célokra lenne jó, ha éppen játszani szeretnék egyszer-egyszer, gondolom felejtős. Kicsit tanácstalan vagyok mit kellene vennem ami halk, viszonylag olcsó, esetleg RGB-s (nem árt a sötét szobába) és nem emelkednek annyira ki a gombok (kosz nem megy a billentyűzet alá).
#76961 elite.cs11: Ezt hogy érted hogy fel fog hangosodni? Ha kikopnak a membránok? Nekem most egy viszonylag noname iMICE AN-100 vezeték nélküli billentyűzetem van. Nem tudom ez membrános e, de számomra kicsit hangos rajta a gépelés. Meg nem jött be ez a vezeték nélküli megoldás mert néha kihagy egy-egy betűt, pedig új benne az elem.
-Norbi-
-
nagyúr
-
haddent
addikt
Na kesz, leutve, berendelve. GMK Gaijin + Blocknet + Bars +
Novelties + shipping = $120. Ebbol szerintem egy (szamomra) nagyon szep es kulonleges szett kijon. Ha megis baromira nem tetszene eloben, majd… majd eladom esvagy veszek Cyberdeck vagy valami. De szerintem szamomra top1 jelenleg Nagyon varom pedig nagyon nem most lesz itt -
haddent
addikt
válasz elite.cs11 #76974 üzenetére
Hat ez a retek raadasul csak drop.com on van vagy max amazonon 2x aron. Szoval droprol.. szallitas benne van, afa elvileg nem lesz
-
Gabbbb
senior tag
válasz Norby86 #76955 üzenetére
Építesz magadnak 30-40 körül, vagy üzletben végignyomkodod a legolcsóbb membránosakat és választasz egy halkabbat, amit majd újra megvásárolsz, használattól függően 6-12 havonta. Én MS Wired Keyboard 200-al csináltam ezt kb. 5 évig, de most aktuális membrános MS bill nekem már drága lenne ilyen eldobósnak. (családban még a mai napig használatban van 4 ilyen Wired Keyboard 200 )
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Újszülöttnek minden vicc új...
Megjöttek a K2-re az ócsó kupakok. Számomra meglepő módon halkabb lett a gépelés. Lehet csak mélyebb a hangja így, azért tűnik halkabbnak, mindenesetre kicsit meglepődtem.
Megjöttek továbbá az Outemu Silent White kapcsolók, ezeket a Kumara kapta meg. Nem bírtam még összeszedni a modokhoz a vackokat, de ez már így is baromi halk... ehhez jön a lineáris "puhaság", mintha nem is mechanikus billentyűzeten gépelnék. Biztos lesz ez még halkabb/másabb (a stabilizátorok egész csendesek, a space inkább, ami feltűnő), de már így is nagy a változás. Pár napja rendeltem még a Silent Peach kapcsolókból is, többször felmerültek mostanában; kíváncsi leszek, melyik tetszik majd jobban.[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
válasz Tsebacsi #76964 üzenetére
Akkor alapvetően nem a mechanikus billentyűzettel van probléma esetedben, hanem a választás volt rossz. Legalábbis a második esetben mindenképp (ha kell a full méret nem szabad egy teszem azt 60%-ost venni mert csak szívás lesz).
A CK550 egy jó kapudrog volt sokaknak (köztük nekem is) de érezhető volt azért, hogy nem az a mechák csúcsa. Ne ahhoz mérd a dolgokat, nekem is brown volt, hangos is volt (nem is feltétlen a switch hibája miatt, az egy hangos konstrukció sajnos).
A membránosokkal nekem mindig az volt a bajom, hogy első pár hónapban halk, aztán egyre romlik a helyzet. Sajnos nincs kivétel (vagy csak én nem találkoztam vele). Ha halk kell, olyan ami nem csak ma halk hanem évekkel később is, akkor mecha. Higy melyik és milyen switch, azt meg csak a pénztárca szabja meg... -
-
Throme
veterán
válasz Ereshkigal #76980 üzenetére
Nekem is hangosabbnak, csattogósabbnak tűnik a K8 (gondolom K2-vel egyforma anyagú) eredeti kupakkészlete, mint a KEychron oldaláról rendelt fehér-szürke-kék
-
inf3rno
nagyúr
válasz nggabi #76906 üzenetére
Végül egy Trust GXT 856 TORAC lett kemény 8k-ért Eurinicsból. Szerintem megérte, bár egy kicsit visszaütnek nekem a gombok. Nem magamnak vettem, és az illetőnek egy régi gumiharangosa volt, amit már kb. kalapáccsal kellett ütni, hogy bevegye a gombnyomást. Ahhoz képest mindenképp minőségi ugrás. Szerintem nem red switch, mert érezhető, amikor beveszi a leütést, de nem is hiszem, hogy blue, mert kattintást nem hallok. Nekem visszalépés lenne az Anne Prohoz képest, de majd nézelődök még, hátha lesz valami jó magyar kiosztású nekem is. Még játékhoz vettem az Anne Prot, gépeléshez viszont jobb lenne valami, ami magyar, mert képtelen vagyok megjegyezni az ékezetes betűk (öüőűú) helyét. Érdekes, hogy volt ezer féle, és mindegyik máshogy szar.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Domonkos #76989 üzenetére
Komoly. Akkor elég kemény átverés, hogy membrános létére mechanikusnak néz ki. Mindegy igazából, mert bármi jobb neki, mint az előző, és viszonylag tűrhető volt gumiharangos létére. Gondolkodtam is, hogy gyanúsan olcsó, mert a gumiharangos Logitech is ennyibe került. Igaz az sokkal szarabb.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Throme
veterán
válasz Mephike #76987 üzenetére
Nagyon elégedett vagyok ezzel az új kupakszettel. Igen, a jobb hangzás mellett a tapintása is kellemesebb.
Amúgy is kicsiik voltak a karakterek kivágásai az átszűrődő világítással nem voltam kibékülve. Most jobban látom a kupakokon a betűket.
Oké, van monitor lámpám, de monitor fénynél se lennék gondban, annyira kontrasztos.
Persze hagyom "tombolni" a kupakok alatt a ledeket .
-
LLKobe
veterán
válasz Throme #76991 üzenetére
Nagyon kipróbálnám EZT én is, de tartok tőle hogy hiányozna este a shine through.
Vajon ha ésszel csomagolom / próbálom ki, gondolom ezt is vissza lehet küldeni 14 napig ha nem jön be ugye?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Domestos
tag
válasz Mephike #76982 üzenetére
Egyetértek, nekem a Gateron Silent Brown/Red (vegyesen van mindkettő a billentyűzetemben) abszolút jó kompromisszum volt ár/csöndesség terén. Számít viszont a build is, a bélelés, a plate, a stabok és a kupakok is elég sokat számítanak a végső hangban.
Jó minőségű, csöndes mecha van, csak épp nem olcsó móka. Akár készen, akár építve. -
Skynet258
veterán
válasz LLKobe #76992 üzenetére
Próbáld csak, szerintem nem fog hiányozni. Ki lehet csomagolni amúgy szépen, a dobozt simán fel lehet bontani, belül pedig habtálcába vannak ágyazva a kupakok, szóval lazán gyári állapotra vissza lehet pakolni az egészet.
BTW tegnap este frissítettem a firmware-t is 1.4-re (tavaly év végén jött ki) és most már ha a caps lock be van kapcsolva akkor világít fehéren, kikapcsolásnál pedig nincs fény (eddig ha ki volt kapcsolva a világítás teljesen akkor nem üzemelt a pilács bekapcsolt capslock mellett sem). Ez jó hír mert más visszajelzés a bekapcsolt capslockról nem volt (numlock és scroll lock visszajelzés továbbra sincs de nekem mondjuk nem is kell).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest