Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Horvi

    őstag

    Hát ennek is eljött az ideje. Volt egy "szabad" napom(éljen a HO) és minden alkatrész a rendelkezésre állt így nekiláttam megépíteni az első billentyűzetemet.
    Az egész build alapja egy Q3 lett. Az alap már egy ideje megvan, azt már tüzetesebben megnéztem, a minőségre nem lehet panasz. Az egyetlen negatívum ami volt, hogy az én billentyűzetemből az a hangtompító foam valahogy kimaradt.
    De ahogy írtátok páran, illetve videókban is látszott, hogy az olyan vékony mintha kb ott sem lenne. Így nem volt akkor érvágás a dolog.

    Dobok be pár képet az építés folyamatáról is, hogy ne csak a szövegelésemet kelljen olvasni. :DD
    Mivel még sosem csináltam ilyet így ha valamit elbénáztam akkor minden kritikát/tanácsot szívesen fogadok.

    Az első lépésben szétszereltem az egészet és kezelésbe vettem a stabokat. Gyárilag volt rajtuk valami kenés de nem volt az igazi így szétszedtem az összes stabot és kitakarítottam őket.
    A papírtörlő/fogpiszkáló/fültisztító kombó kitartó használatával tiszták lettek az alkatrészek.

    Gondoltam ha már darabokban vannak a stabok, javítok rajtuk valami moddal. Néztem róla videót, hogy melyiket lenne célszerű használni(Holee, Epsi, Band-aid).
    Megpróbáltam mindegyiket viszont amikor össze akartam rakni a stabot(egyelőre zsír nélkül) akkor elég nehezen ment és mintha picit szorult volna a drót. Pedig elég vékony volt a ragtapasz amit használtam de még így is. Lehet amúgy elbénáztam valamit, vagy ez másfajta stab nemtudom.
    Így a vége az lett a dolognak, hogy nem használtam egyik modot sem. Lehet később majd még visszatérek rá.
    Viszont megkentem a stabok házát egy kis 205g0-val illetve a drótok kaptak egy kis superlube-ot. Utólag értékelve a dolgot a superlube-al bánhattam volna bőkezűbben is.

    Beszerelésre készen:

    Bepróbáltam a stabokat a nyákba aztán ment be pár kapcsoló meg a kupakok és jöhetett a stab tesztelés.

    Alapvetően nem sikerült rosszul de nyilván közel sem tökéletes. Egyik másik stabnak adni kellett még egy kis superlube-ot aztán egész elfogadható lett a végeredmény.

    Következő lépés gyanánt a PCB megkapta 3 rétegban a jól ismert tape modot valamint a ház a force brake modot, itt elég volt a két réteg ragasztó.

    Ezután jöhettek a kapcsolók. Itt a kiválasztott a Gazzew Bobagum lett 68gr-os rugókkal.
    Jöhetett egy kis tesztelés, csillog-villog-rgb meg minden, de szerencsére az összes kapcsolót érzékelte, nem volt semmit gond.
    Illetve egy kis fennakadás volt mire megfejtettem a VIA működését és minden gomb azt csinálta amit én akarok :DD

    Végül felkerült a pont az i-re az MT3 Susuwatari kupakok képében így végre valahára elkészült az első buildem.

    A jelen hozzászólást már erről gépelem. Az első benyomások, hogy nagyon halk és viszonylag puha. De eddig tetszik. A kupakokat és a kapcsolót is szokni kell(elég éles váltás az MX Green + Cherry profile keycaphez képest).

    Gépelés során azért sikerül melléütni meg néha megy a duplázás is vagy hagyok ki betűt. Lehet elbírna a build egy silent tactile-t, legfeljebb majd tesztelem azzal is. Egyelőre marad így a dolog, megkapta a "wife approve"-ot. :DD

    A jövőbeli fejlesztési terv lehet a rendesen modolt stab, vagy másik stab. Illetve másik kapcsoló is képbe kerülhet.

    Itt ragadnám meg az alkalmat és mondanék köszönetet mindenkinek aki tanácsokkal és ötletekkel segítette az építést :R
    Külön köszönet micafighter-nek rengeteg segítségért és hozzávalókért(próbakapcsolók, kenőanyag és persze a BOGO) :R

    [ Szerkesztve ]

    Hello darkness, my old friend...

Új hozzászólás Aktív témák