Új hozzászólás Aktív témák

• dqdb

nagyúr

válasz DewiL #60125 üzenetére

évek óta thinkpad-et használok, azokon egész jó és tartós volt a billentyűzet
    tartós: a negyedik(?) billentyűzet van a körülbelül 5 éves T430-on úgy, hogy az utolsó 2-2,5 évben csak 2-3 havonta használtam a saját billentyűzetéről, és ezen is elég a jobb Ctrl-t rossz szögben ütni, hogy lerepüljön a kupak. Olyan fél év kellett ahhoz, hogy egy két kupakon megadják magukat a pöckök, pedig nem vagyok nehéz kezű gépelő és mechanikuson megy a touch typing szinte nulla bottom out mellett még lineáris kapcsolókon is.

egész jó: valaha annak éreztem, a legtöbb laptopbillentyűzethez képest az is volt, azonban most már csak egy nagyon kényelmetlen, gépelésre kevésbé alkalmas zörgős-csattogós vacaknak tűnik, amikor rá vagyok kényszerülve a használatára (bár ez teljesen szubjektív)

A jó nagy touchpad ellenben nagyon hasznos dolog egy laptopon, csak találnám meg végre azt a külső touchpadet, amit pár éve vettem, és menne is a kettévágott csuklótámasz közepére. Így ha csak minimális egérmozgásra van szükség, mert billentyűzetről nem megy valami vagy kényelmetlenebb elérni, akkor azt a hüvelykujjal el lehet intézni a kéztartás váltása nélkül, nem kell kinyúlni az egérért és közben elengedve a gépelési pozíciót. Most ezt billentyűzetről egéremulációval végzem, de az nem eléggé finom és gyors.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák