-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz buzasgergo99 #99950 üzenetére
A B-s lap akkor támogatja a 2933mhz - es ramokat, ha I7 vagy I9 kerül bele, ellenkező esetben 2666 - ig. Igazából ha IGP - t akarsz használni Intel esetében oly mindegy milyen lapot veszel, játékra úgyis gyenge lesz, netezéshez meg oly mindegy hogy 2666 vagy 2933, csak arra ügyelj hogy dual channel - ben menjenek a ramok, IGP esetében ez kifejezetten fontos.
[ Szerkesztve ]
-
Tom456
tag
Üdv srácok, az MSI MEG X570 Unify lapom megadta magát, esetleg tudnátok ajánlani valamit helyette? Proci az egy 5800x a többi az adatlapomon van.
-
Hibarin
tag
Sziasztok!
A Milyen gépet vegyek topic segítségével már összeraktam egy gépet, csak látom, hogy kapható lett az Asrock B560M-es lapja és én úgy érzem azt jobban megérné megvenni, mint az én választottamat, ami egy MSI B460M Mortar. Szeretnék tanácsot kérni tőletek, hogy valóban így van-e.
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
Max 40
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Intel Core i5-10400
G.SKILL AEGIS 3200MHZ 16GB (KIT 2db)
Kingston A2000 500GBAOC 24G2AE
ID-Cooling SE-224-XT Basic
FSP Hydro Pro 500W
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
mATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
nincs különleges igényem
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
nem
7. Használt, vagy új alaplap?
új
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
nem
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
igenElőre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Hibarin
tag
válasz sajti_pajti #99954 üzenetére
A kérdéssora most próbáltam válaszolni, csak kicsit siettem.
Egyelőre netezés és filmnézés. És amint konszolidálódik a vga piac, vennék egy videokártyát is. -
arabus
addikt
válasz Hibarin #99955 üzenetére
Több szempontból is előnyösebb a b560 elvileg a memóriád is menne 3200-on másrészt esetleg később még upgrade is lehet benne.
Ha esetleg ezt választod légyszi ird meg a tapasztalataidat a proci topikjába.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
palfitom
félisten
válasz Hibarin #99953 üzenetére
HibarinSzia,
Nem egy kategória a két lap. A Mortar egy minden szempontból jó minőségű, erős VRM-mel, és ALC1200-as hangcsippel ellátott deszka, a Pro4 (merthogy valószínűleg erre gondoltál) egy alacsonyabb kategória, ALC897 hangkártyával.
Mindezek mellett is inkább a B560-at javaslom, hisz az erős VRM-mre nincs igazán szükséged (még ha fejlesztesz majd i7-re akkor sem), a hangcsipek közti különbség meg nem eget-verő (sőt, ha nincs jó minőségű megszólaltató egység mellette, akkor szinte észrevehetetlen).Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
KROK640
nagyúr
35-40 ezer ft körül.2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Intel I5 10400F (LGA1200), G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GIS memória, Gigabyte GTX950 2GB VGA, A Data 480GB Sata3 SSD, 2TB WD Green + 4TB Toshiba HDD3. Milyen méretű lapot szeretnél?
Lehetőleg mATX4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
10-12db USB, minimum 1 PCI-E, 1db M2, 6db SATA, LGA12005. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
DVGA, egyelőre GTX950 HDMI6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem, nonK-s proci lesz bele7. Használt, vagy új alaplap?
Új8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
RGB nem kell+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Egyelőre nem, de nem lenne rossz ha lehetne, ezért nézegetek H-s lapot B helyett, hogy adott esetben a 11th gen belemenjenVan is amiket kinéztem : melyiket javasolnátok inkább GIGABYTE H470M DS3H (rev. 1.0) (41 ezer ft) vagy ASROCK H470M Pro4 (37 ezer ft).
Ahogy elnéztem a két lap kb ugyanazt tudja (Asrockon nincs dual bios, legalábbis nem említik) meg kettő helyett egy M2 csatoló van rajta, cserébe van két USB 3.1-es portja. Viszont nagyon komoly hűtésnek látszó design elem van az Asrcokon a VRM-ek környékén.
Igazából erősen hajlok az Asrock felé, hacsak nincs valami baja ami miatt ellen javalt.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
palfitom
félisten
válasz KROK640 #99959 üzenetére
KROK640Inkább egy harmadikat ajánlok: Asrock B560M Pro4.
(azt a Gigát pedig inkább felejtsd el, nem való 6/12-es proci alá)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz KROK640 #99962 üzenetére
Az tényleg fura...
Persze, új csipszett, a 11. gen-hez készült.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz KROK640 #99964 üzenetére
Mitől ne menne?
"Supports 10th Gen Intel® Core™ Processors and 11th Gen Intel"Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Fenn3gyer3k
tag
Sziasztok!
Az összefoglalóban nem találtam még a Z590-es lapokról semmit. Vannak már tesztek, hogy melyikek ajánlottak ? Tudom tudom az új procik még meg se jelentek de úgy is havonta / két havonta veszegetem meg majd hozzá az ilyen drágább cuccokat.
-
Amerigo57
őstag
válasz Fenn3gyer3k #99968 üzenetére
Fenn3gyer3k .
A Z590-s alaplapokból, eddig a vásárlók legjobbra értékelték az
ASUS ROG STRIX Z590-A GAMING WIFI, GIGABYTE Z590 AORUS ULTRA alaplapokat.
Link:
Tesztek még nem nagyon vannak, csak rövid ismertetők. -
ScomComputer
veterán
Thx...MSI.... [link]
"MSI Z490 Motherboards Open Up for PCIe 4.0 Graphics Cards and SSDs" -
z123456z
őstag
válasz ScomComputer #99970 üzenetére
Ez vajon számokban kifejezve hány FPS-t jelenthet játékokban, minden mást változatlanul hagyva?
-
palfitom
félisten
válasz ScomComputer #99970 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
TechN7ne
nagyúr
-
bonifa333
aktív tag
Sziasztok!
Van egy gigabyte z490 gaming x alaplapon.tudja a pci 4.0at, kezeli a 11 generációs Intel procikat.
Érdemes valtanom z590re max 68e ftig?Mit ajánlotok?
Koszi
-
-
bonifa333
aktív tag
válasz gordonfreemN #99981 üzenetére
-
nobela
senior tag
Sziasztok, 10400F-hez keresek mATX lapot.
Ezer éve AsRock alaplapjaim vannak, most egy B460M Pro4-et néztem ki.
Ajánlott ez a típus, esetleg hasonló árszinten van olyan ami egyértelműen jobbnak tekinthető?
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
Ace Ventura
addikt
válasz nobela #99983 üzenetére
Ha ragaszkodsz az Asrock-hoz, akkor már érdemes ránézni a B560m-pro4-re is. Azzal a ramjaid se lennének visszafogva, ha esetleg magasabb frekvenciast vettél volna.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
kolopele
nagyúr
válasz Ace Ventura #99987 üzenetére
Abban is csak 2666 mhz- en fognak menni a ramok 10. genes I5 esetében:
"11th Gen Intel® Core™ (i9/i7/i5) support DDR4 up to 2933; Core™ (i3), Pentium® and Celeron® support DDR4 up to 2666.
10th Gen Intel® Core™ (i9/i7) support DDR4 up to 2933; Core™ (i5/i3), Pentium® and Celeron® support DDR4 up to 2666."[ Szerkesztve ]
-
gidalight
tag
válasz kolopele #99988 üzenetére
ebből mondjuk semmi nem derül ki, csak a hivatalos támogatás (11 genre is ugyanezt írja).
A B560 Pro4 spec oldalán ez szerepel:
- 11th Gen Intel® Core™ Processors support DDR4 non-ECC, un-buffered memory up to 4800+(OC)*
- 10th Gen Intel® Core™ Processors support DDR4 non-ECC, un-buffered memory up to 4666+(OC)*[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz gidalight #99989 üzenetére
Amennyi kavarás most van Intel oldalon, én már nem csodálkoznék semmin. Mondjuk a 11. gen esetében az I5 is ott szerepel mint 2933 mhz, a 10. gen esetében nem. Azért kíváncsi lennék arra, hogy a procik memóriavezérlője hogyan birkózik meg egy 4600 mhz feletti ram OC - val.
[ Szerkesztve ]
-
gidalight
tag
válasz kolopele #99990 üzenetére
Ill. ebben a tesztben egy B560 Steel Legend-el és egy 10900K-val hajtották 4GHz-en a RAM-ot, szóval úgy tűnik a RAM OC megy comet lake-el is (ha jól tudom i5-től felfelé csak).
Hát ezek többnyire marketingszámok, nem is ezért írtam, csak h egyáltalán van lehetőség az Intel által hivatalosan támogatott órajeleken felül hajtani a ramot .
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
-
nobela
senior tag
10400F mellé kolopele kartárs ajánlotta az MSI B460M Mortart, én még megszokásból gondolkodom az AsRock B460M Pro 4-en.
Nyilván jobb az MSI de drágább is.
Van esetleg olyan mATX lap amit érdemes lenne még megfontolnom, vagy ebből a kettőből kéne döntenem?
Láttam egy-két érdekesnek tűnő Asus és Giga lapot is... (ASUS Prime vagy TUF Gaming, esetleg Giga Aorus)?
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
nagyúr
Mikor kezdenek el vajon szállingózni a Z590 lapokról tesztek?
Csak mert baromi jó áron tudok hozni 10850K-t és akkor a mellé néznék lapot, viszont a best buy lapok nehezen elérhetőek (pl Z490 Tomahawk) ami meg elérhető és szóba jöhet azok ezek:- ROG STRIX Z590-A GAMING WIFI 86K
- ROG STRIX Z590-E GAMING WIFI 99K
- ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI 92K
- ASRock s1200 Z490 Taichi 88K
- ASUS ROG Strix Z490-F Gaming 72KMSI-ből csak a tomahawk lenne jó, de az sehol nincs per pill, így maradnak a fentiek.
Asrock párti vagyok, de Z490 esetén elég gyengére sikerült a középkategória, nem véletlen csak a Taichi-t vettem a listára, talán az már használható.
Viszont ahogy az árakon is látszik nagy difi nincs köztük így nem akkora a felár, hogy esetleg ne gondolkodjak egy Z590-A-ba mondjuk.Valakinek van már itt ilyen lapja, ha igen tudna beszámolót mondani róla?
[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Óvodások homokozója
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xbox Series X|S
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen SSD-t vegyek?
- macOS PC-re
- További aktív témák...
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest