- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD FX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Perillustris
senior tag
Sziasztok, 2 db Elgato 4K60 PRO és egy VGA befogadására alkalmas alapjavaslatot (Intel) szeretnék kérni, ahol az elméleti sávszélességek is megmaradnak és nem oszlanak többfelé. Jó lenne 100K-n belül maradni.
Alternatív javaslatként olyan alaplap is jó lenne, amin van legalább 2 USB kontroller (mert amúgy 2 db Camlink 4K-val olcsóbban megúsznám, de ezek ezt igényelnék):
"Two Elgato USB 3.0 Devices on one Computer - Two USB 3.0 Root Hubs Needed. If you want to use two Elgato USB 3.0 Devices on one computer at the same time, your computer will need to have two separate USB 3.0 Root Hubs or Host Controllers."
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
-
hfrankee
senior tag
Sziasztok!
Ryzen 3 3100-hoz milyen alaplapot vegyek ha nem akarok BIOS-al mókolni?
ASRock B450M Pro4-F jó nekem? Vagy valami más hasonló árfekvésben?
Kösz és üdv? -
nagyúr
válasz hfrankee #100705 üzenetére
Üdv !
Megfelel hozzá bőven, de legalább P 2.00-ás BIOS kell legyen fent.
Ahonnan veszed, ha van lehetőség kérd BIOS frissítéssel, mert e lapnál (meg a legtöbbnél) eme művelethez olyan CPU kell amit az adott BIOS ver. is támogat.
Ha tutira akarsz menni, akkor B550-es lapot nézz, azok alapból is támogatják, pl. Asrock B550M PRO 4-et.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
errorcode06
őstag
Sziasztok!
5900x alá keresek valami lapot. Tuning nem lesz, ramból valami 3600-3800 közti ramot tervezek (még válogatok). SSD/HDD-ből 3, +1 nvme amin rendszer is lesz. Legalább 4 sima 2.0-ás usb kellene (bill, egér, webkamera, usbs hangkeltő), 1-2 kivezethető, pár 3.1, type-c is jó lenne de nem feltétel. Dvga 1 db, esetleg néhány venti. Cpu hűtő valószínűleg dark rock 4.
Keret kb 10-100k.Szerk.: Egy satás ODD is lesz rákötve, méret legalább ATX.
[ Szerkesztve ]
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
Mangosztán
tag
Sziasztok!
ASRock H570 Phantom Gaming 4 mennyire ajánlott, max 11700 menne bele?
Üdv. -
g@bo
nagyúr
urak ez az msi b560m lap [link] (36e) vállalható? a proci még kérdéses, de kb. mit lehet belepakolni majd max, hogy ne gyulladjon ki?
-
veterán
Én egy Asus Prime B560M-K lapot vettem multkor 90 euróért, 10700F-fel jól elboldogult.
Végül házkompatibilitás miatt Z590 lett belőle és visszaküldtem, de ha azon kívül hogy bírja el a procit nincsenek nagy igényeid olcsón tökéletesen megteszi.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Pepe78
őstag
Sziasztok!
i7-10700 NonK cpu-hoz keresek lapot.
Játékra is használom a gépet.
ATX-es házam van
Jó hangkártya feltétel lenne.Az MSI B460M Mortar szimpatikus lenne, de ez m-atx.
A kb 50-60K-s kategóriában mit nézegessek? -
veterán
válasz Pepe78 #100718 üzenetére
Ha van 50-60 ezred lapra ne is nézegesd a B460 lapokat, mert az az alsó-közép kategória, és rögtön bukod a ram OC-t vele, így csak 2933-mon fog menni a ramod, holott 3600-ast is tudsz venni jó áron.
RAM OC természetesen van a Z490 és Z590 lapokban mint mindig is volt a Z lapokban, és az új 5-ös szériánál újdonság, hogy a B560 és H570 lapoknál is van.
60-ból már kitelik egy MSI Z590-A Pro, 40 és 50 közt pedig már jó B560 lapok vannak. Persze mehet Z490 is de csak akkor venném, ha azonos képességek mellett olcsóbb a Z590-nél.
MSI 5-ös szériára van most cashback akció, én egy Z590 Pro Wifi-t vettem (Z590-A Pro wifivel és bluetooth-szal), 180 euró volt és elvileg visszakaphatok 20€-t, így ugyan annyiba kerül mint a Z490-A Pro.
De ahogy írtam már egy 36 ezer forintos Asus B560M-K is éppen elég a 8 magos nonK procihoz, ha megelégszel az egyéb szolgáltatásaival (2 ram slot, 2 venti csati, nincs 5V argb csak 12V rgb) és van egy minimális szellő a házban.
Szerk: A B560M-K hangkártyája nekem szubjektíven ergyának tűnt.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Tom456
tag
válasz errorcode06 #100709 üzenetére
Szia, esetleg MSI MEG B550 UNIFY? igaz kicsit több mint 100K de nem vészes és az 5900X megérdemli
-
Nemmegy
csendes tag
Üdv, kéne némi help lap terén
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
30-40e körül
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
AMD FX8120 (AM3+)
1ssd, 2 hdd
sapphire r9 270x
most 2x4gb (ddr3 1600mhz corsair vengeance) ram van, később valszeg 2x8 vagy 2x16 lesz
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
4-6 USB
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
van a videokártyán
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nope
7. Használt, vagy új alaplap?
Újat leginkább
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
mindegy
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
nopeAz egész gépen ér 60e forintot, ha lehetne nem költenék rá, de szükségszerű kösz-kösz!
-
hfrankee
senior tag
Sziasztok!
MSI B450M-A PRO MAX
ASUS PRIME B450M-K II
A kettő közül melyiket ajánlanátok inkább? Megbízhatóság a prioritás.
Ryzen 3 3100 lesz benne
(Vettem a rohadt Alzától egy ASUS PRIME B450M-K-t, de heatsink nélkül küldték... )
Most kell egy másik
Kösz -
peterson79
őstag
Sziasztok,
Következő dolgokat néztem ki magamnak egy kb. 5 éves időtartamot nézve:
Intel Core i9 9900K
hozzá vízhűtés: Cooler Masterliquid Lite 240
Gigabyte Z390 Gaming X
Kingston DDR4 3200 32 GB Hyper X Predator CL16 KITVideókártya marad, Geforce GTX 1070. Egy 1kw-os táp van jelenleg a gépben, azt eléggé túllőttem mikor cserélni kelett a rgéit.
Többnyire World of Tanks-el játszom, de ha valami aktuális mainstream játék megjelenik és tetszik, akkor azokat is ki szoktam próbálni. Szeretem, ha valami szép, tehát jó lenne max-on, utrán futtatni a játékokat, legyen az bármi, de kompromisszummal is elvagyok (Most például Death Stranding, de az pl. nem új, de szép , de érdekel az Outriders, szerintem valami leárazásnál megveszem..valamikor )
Igazából az érdekelne, hogy ezt a procit elbírja-e minimális tuninggal a lap? Memória szintén kompatibilis és egy kicsit tuningoltam, 3200-on szeretném használni.
Esetleg más tipp? ASUS-ok? abból néztem TUF és ROG verziókat, de jelenleg egyiket sem lehet annál a cégnél kapni, ahol a fentieket egyben megkapnám.
Köszi előre is a segítséget.
-
Perillustris
senior tag
válasz rasotamas #100719 üzenetére
Sziasztok! Megakadt a szemem az MSI Z590-A Pro ajánláson. Eddig egy ASRock Z590 PG Velocita volt a kiszemelt, de örömmel költök kevesebbet, ha egyébként ajánlott lap (a plusz egy PCIe-t vélhetően el tudom engedni). Mit "vesztek" még, ha az MSI lesz? Vagy hosszútávon mindenképpen érdemes az Asrocknál maradni, ha belefér? 11700K lesz benne.
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
Amerigo57
őstag
válasz Perillustris #100724 üzenetére
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Perillustris #100724 üzenetére
Z490 nél MSI lenne a befutó ,de a z590 nél elég csak rájuk nézni (vrm ,stb.) ,Asrock nagyon patent...
Alapjában véve az MSI z490 pro lap jobb mint a z590 pro ,utóbbinak a kinézete is elég gyatra.[ Szerkesztve ]
-
Gyick
őstag
Azt szeretném kérdezni hogy Intel oldalon van-e valami olcsó bestbuy 50k-ig bezárolag...
50k
11600K
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
M
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
4-5usb,1db m.2
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
IGP,Displayport
Nem
Új
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
Nem
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Az LGA1200-ba már úgyse fog belemenni a 12th gen szóval mindegy[ Szerkesztve ]
-
scope2007
addikt
Halihó
Egy Intel i7 6700K hoz tudnátok ajánlani egy fullos alaplapot?
WiFi és RGB vezérlés, jó ventilátor vezérlés ami fontos kB.Méretben lehet a legnagyobb a házba befér (phanteks Primo)
M2 SSD még nincsen de tervben lesz majd.
Használt is szóba jöhet
Köszi[ Szerkesztve ]
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
palfitom
félisten
válasz Gyick #100727 üzenetére
GyickBestbuy nincs 50k, sőt Z-s lap sem igazán. Ha nem lesz tuning, akkor mehet ASRock Z590M Phantom Gaming 4 (tuningképes lap, de melegedős), ez éppen 50k alatt van.
Ha tényleg nem lesz tuning, akkor mehetnek B560-ak is, így egész olcsón is megúszhatod pl. Asus Prime B560M-K / B560M-A / TUF Gaming B560M-Plus / Gigabyte B560M D3H / B560M Aorus Elite.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Nemmegy #100721 üzenetére
NemmegySzia,
Nem érdemes arra a platformra költeni 30-40k-t, ráadásul nem is igen kapni már új AM3-as deszkát. Ha mindenképp megtartanád a konfigot, akkor az apróról vadássz valami lapot, az Összefoglalóban találsz ajánlott lapokat!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kolopele
nagyúr
válasz rasotamas #100735 üzenetére
Nagyon jó lap a Z490 A-PRO, de nem kell aggódnod az 590 miatt sem. Semmi gondod nem lesz vele. Amikor egy 10400 - al hajtja az ember az ilyen lapokat nyilván semmi problémát nem tud tapasztalni, mert az a kis proci egy fapadosabb B - s lapban is vígan elfut, csak legyen rajta VRM hűtés. Stressz teszt van fenn a neten az 590 - ről, 60 fok alatt van a VRM.
[ Szerkesztve ]
-
-
SpaceJam
aktív tag
Ryzen 5 3600 alá most mit ajánlanátok?
• 50 ezer alatt, újonnan (az se baj, ha 40 alatt van)
• ATX méretben
• M.2 slottal
• 5-6 ventihez (akár elosztóval), RGB nem kell
• van egy Sound Blaster Z (PCI-E) hangkártyám, aminek el kéne férnie a VGA-tólSe sok SATA, sem egyéb extra nem kell. Húzni nem fogom, a stabilitás a lényeg. Később fejleszteném az RX 470-et.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
veterán
válasz TechN7ne #100740 üzenetére
A probléma közben bios frissítéssel megoldódott.
Ha nem oldódott volna meg egyértelműen cserélem ahogy mondtad, most meg némi fejvakarás következik, 26-án rendeltem, 27 kaptam kézhez (kevesebb mint 24 óra, ilyen se volt még), szóval kis idő van még dönteni.https://tinyurl.com/rasoapro
-
TechN7ne
nagyúr
válasz rasotamas #100744 üzenetére
Most hogy mondtad csak úgy felraktam a legfrissebb 7C75v29 bios t a z490-re ,érdekes de max. terhelés alatt 5-7 fokkal hűvösebb lett a cpu m.
Vízhűtésem pumpáját azonos szintre állítottam mint eddig volt és a szoba hőmérséklete is szintén azonos a tegnapi nappal.Lehet nincs sok köze a friss bios nak ,de azért érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz rasotamas #100749 üzenetére
Hmm ,akkor jól ítéltem ,eddig sem voltak rosszak (max. 74 fok) ,de most 67-68 fölé nem mennek.
Szép adat egy 8 mag 16 szálas prockotól.kolopele
Játék nem 100%-on hajtja ,Intel-Burn-Test-2.54 amit hazsnálok erre a célra jelenleg.
10 menetet szoktam lenyomni very high-on ,közben Core-Temp-el nézzem a hőfokokat.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Mazda topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Call of Duty: Black Ops 6
- Politika
- LEGO klub
- Napelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs