- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sas55
aktív tag
válasz SoulReaver #84145 üzenetére
Azért arról tudj hogy z370-ben nem megy a 7700k csak z170 vagy z270-ben.
Eladó Harman/Kardon AVR-355
-
dugo_
veterán
válasz SoulReaver #84152 üzenetére
Mert megvariálta az Intel a lábkiosztást, hogy véletlenül se menjen.
-
t72killer
titán
válasz SoulReaver #84154 üzenetére
Ha a 4790k-t tuningoltad, akkor a 7700k kb zéró előrelépés lenne...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz SoulReaver #84156 üzenetére
Valóban, tesztprogikkal a 4.6GHz-re húzott 4790k és a 4.9GHz-re húzott 7700K között ki is mérnél úgy 10%-ot erősen cpu-kritikus alkalmazásokban.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz djrozsomak #84143 üzenetére
Belépő szintű Z-s deszka.Ha nem akarsz túl sokat tőle akkor elégedett leszel vele,bár lehet én inkább a Fatal1ty K4-et venném,alig drágábban.
Memóriát az alaplap gyártójának az oldalán lévő memory qvl-ből kéne választani,mert csak azzal garantált a működés és emlékeim szerint a te szetted nincs benne.Érdekesség képpen a memória gyártó listája szerint meg mindkét fent említett lap kompatibilis vele,így elvileg okés.
A többi kérdés más topickba való (milyen házat,léghűtést,stb....). -
azazbeza
tag
válasz Milka 78 #84163 üzenetére
Értem, köszi. Azt még leirnád légyszi hogy melyik topicra gondoltál?
Még annyit kérdeznék hogy meddig ajánlottak a cpu-k ehhez a laphoz?
Mert ha megveszem az 1200-1400 cpu-k egyikét, egy darabig időtállónak lehet majd mondani?
Ha később ugrani szeretnék majd?[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz t72killer #84162 üzenetére
Az SLI esetében természetesen a kárty 8/8-ba vált,de lehet elnéztem valamit,mert én nem látok csak egy szimpla 1080-at és szóba került az 1080ti amire simán elég a fenti setup. SLI-ről én biza nem olvastam egy szót sem,csak egy vga+hangkar+ssd-ről.
A 100-asnál igy van,de a 200-as 16+4+4-et tud egyidejűleg használni,így nem korlátozza a vga-t. -
SoulReaver
veterán
Szóval akkor az eredeti kérdésemre nem tudtok valami infót?
Aorus ultrának nagyon fikázzák a vrm hőmérsékleteit, olyat azért nem akarok.
-
dugo_
veterán
válasz SoulReaver #84169 üzenetére
Ebben az árkategóriában az Asrock Fatality K6 / Taichi népszerű a fórumon. CL topikban vannak már tulajok.
-
PeTeR_33
tag
Üdv srácok!
Alaplapot szeretnék vásárolni i5 8600k-hoz.
Kettő alaplap között vacilálok.
Tuning nagyon minimális lesz ha lesz egyáltalán.ASUS TUF Z370-PLUS GAMING
ASUS ROG STRIX Z370-H GAMING
A kívénalmam csupán annyi a lappal szemben,hogy beton stabil legyem.2-3 évig nem szeretném piszkálni a gépet.
Nem tudom eldönteni van e értelme kifizetnem a felárat.
Melyiket válasszam?
, GIGABYTE Z390 AORUS ELITE,I5 8600K,PALIT RTX 3070 GAMING PROBE QUIET STRAIGHT POWER 10 700,CORSAIR VEGENANCE LPX 3200 16GIGA,SAMSUNG EVO SSD 500G
-
apple87
senior tag
Sziasztok
Tudnátok Intel Core i5-8600K proci hoz
Ár értek arányban alaplapot ajánlani, amit érdemesebb megvenni ? -
PeTeR_33
tag
válasz #Morcosmedve #84173 üzenetére
Megkérdezhetem,hogy te minimális tuning mellé melyiket ajánlod 6600K-hoz.?
ASUS TUF Z370-PLUS GAMING
ASUS ROG STRIX Z370-H GAMING
Bármilyen szépen próbálom kérdezni nem kapok választ a kérdésemre.
, GIGABYTE Z390 AORUS ELITE,I5 8600K,PALIT RTX 3070 GAMING PROBE QUIET STRAIGHT POWER 10 700,CORSAIR VEGENANCE LPX 3200 16GIGA,SAMSUNG EVO SSD 500G
-
apple87
senior tag
válasz #Morcosmedve #84173 üzenetére
A 8700 vagy 8700k hoz is ajánlott ez a lap?
-
apple87
senior tag
válasz #Morcosmedve #84177 üzenetére
Annyira nem vagyok benne a témában
De játszani nem nagyon játszók gépen
Csak programokat használok 3d
Nem tudom miben tudnám jobban a drágábbat kihasználni!? -
apple87
senior tag
-
palfitom
félisten
válasz #Morcosmedve #84181 üzenetére
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Cry0
őstag
sziasztok!
intel Core I5 6500 mellé milyen lapot ajánlotok ?
használtan szeretnék vásárolni így a ráfordított keret maximum 25 ezer lenne.Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
EczkE
veterán
Sziasztok!
Egy AMD A6-5400K ala kellene nekem egy koltseghatekony megoldas. Uj kellene mindenkepp.
Koszi elore is!
Asszem mindenféleképpen!
-
törölt tag
Sziasztok,
Melyik lapot ajánlanátok ezek közül?
Amit ki kell szolgálnia
-1151 LGA
-Micro-ATX
-Intel speedstep (800mhz terhelés nélkül)
-CPU feszültség állítási lehetőség
-Min. 4 memóriafoglalat
-4 db. USB port
-4 DB Sata 3 (2 db SSD + 2 db hard drive)
-Min. 2 PCI expressz (1db a VGA-nak, 1 db a Wireless adapternek)Amiket én találtam:
Gigabyte B250M-Gaming 3
https://www.pcx.hu/gigabyte-b250m-gaming-3-alaplap-780515Asus Prime B250M-Plus
https://www.pcx.hu/asus-prime-b250m-plus-alaplap-976709MSI B250M Mortar
https://www.pcx.hu/msi-b250m-mortar-alaplap-131918MSI B250M Gaming Pro
https://www.pcx.hu/msi-b250m-gaming-pro-alaplap-627746Asus Prime B250M-A
https://www.pcx.hu/asus-prime-b250m-a-alaplap-301237Gigabyte GA-B250M-D3H
https://www.pcx.hu/gigabyte-ga-b250m-d3h-alaplap-218435Asrock B250M-Pro4
https://www.pcx.hu/asrock-b250m-pro4-alaplap-563306MSI B250M Pro-VDH
https://www.pcx.hu/msi-b250m-pro-vdh-alaplap-881558 -
palfitom
félisten
válasz #34576640 #84185 üzenetére
MSI B250M Mortar
Asrock B250M-Pro4
Asus Prime B250M-PlusAmelyik a legszimpatikusabb ezek közül.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
Ha később sem lesz tuning (és fejlesztés), akkor szinte mindegy. Én mindenképp valami hűtött VRM-mel rendelkező Asus-t, MSI-t vagy Asrock-ot választanék, pl: MSI B150M Bazooka PLUS, MSI B150M MORTAR,
ASRock B150M Pro4, ASRock B150M Pro4V vagy Pro4S.
Természetesen ha belefér a keretbe, akkor mehet B250, vagy komolyabb Z-s lapok is.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
palfitom
félisten
Értem.
Többek között Asrock Z170 Fatal1ty K4, Asus Z170 Pro Gaming elő szokott fordulni az aprón, ezekre érdemes lecsapni.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Nzothan
tag
üdv.
csak megerősítésképpen:
Asrock H110M-DVS R3.0 ez alapból ugye kezeli a g4600-at ?nem kell biost frissíteni? -
azazbeza
tag
Sziasztok, ismerosom is pc ujitast tervez. Intel 1151 7.generacioig.
Az alabbi lapot nezte ki.
ASUS ROG STRIX B250G GAMING.
Errol a laprol mi lenne a velemenyetek? Megeri a mostani 26000ft-os arat? Egy g4560 mellett szeretne hasznalni.
Kesobb ha lepne erosebbre, mondjuk 6700 hogy nagy kulonbseget irjak, a lap birna?
Vagy van ennel jobb ar erteku most a piacon 26000ft-ig? Plussz cpu 22000ft-ig? -
palfitom
félisten
válasz azazbeza #84192 üzenetére
Ajánlott lap, nyugodtan megveheti.
Ezekre érdemes még ránézni: Asrock B250M Pro4 / MSI B250M Mortar / Asus Prime B250M Plus.A G4600 mostanság OLCSÓBB, én inkább azt venném.
-
törölt tag
válasz palfitom #84186 üzenetére
A B150-es változatokról mit gondolsz?
B250-est nem találtam használtan, legalábbis azokat nem amiket leírtál.A b150-es verzióból viszont van
- asus b150m pro gaming
- msi b150 mortar
- asrock b150m Pro4sEzekről mit gondolsz? Képesek arra amiket fentebb írtam?
"
-1151 LGA
-Micro-ATX
-Intel speedstep (800mhz terhelés nélkül)
-CPU feszültség állítási lehetőség
-Min. 4 memóriafoglalat
-4 db. USB port
-4 DB Sata 3 (2 db SSD + 2 db hard drive)
-Min. 2 PCI expressz (1db a VGA-nak, 1 db a Wireless adapternek)"[ Szerkesztve ]
-
hunvarlan
aktív tag
Sziasztok van 1 db AMD 8320e processzorom 1 db GTX1060 3gb-os vga-m az lenne a kérdésem hogy ha megvenném ezt az alaplapot https://www.asus.com/Motherboards/M5A78L-M-PLUS-USB3/specifications/ akkor rendesen működne mert most egy asrock 970es ....ar alaplapba van és folyamatosan gondom van vele újraindul kék képernyő stb stb. Ha esetleg ajánlanátok másik lapot örűlnék neki mert elég karcsú lett a kinálat AM3 foglalathoz a ryzen miatt sajnos új configra nem szeretnék beruházni az anyagiak miatt.
-
palfitom
félisten
válasz #34576640 #84194 üzenetére
A Pro Gaming-en nincs VRM hűtés, a másik kettő viszont ajánlott.
Ezek még ajánlott, olcsóbb lapok:
MSI B150M Bazooka PLUS / ASRock B150M Pro4 / ASRock B150M Pro4V.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz azazbeza #84198 üzenetére
Igen, kezelik mindkét generációt.
Tuningot nem tudnak, ahhoz Z-s lap kell (Z170 / Z270).
Hasonló áron adnak nagyjából hasonló szolgáltatást (mindegyik Intel LAN-os, hasonló a hangkártya, stb.), szinte mindegy melyiket választjátok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest