- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz Shamli86 #84741 üzenetére
Te ezt állítottad: "mert nagyon sok mindent nem használ ki a chipset a prociból."
Ez nagy butaság. Kb. csak annyi hátránya van a Z370-nek a 390-hez képest, hogy a 9. generáció nem fog benne menni.
A már meglévő 8700K-dból mindent ki tudsz sajtolni az általam ajánlott lapokkal.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
pucz
senior tag
Kicsi off, de azért szorosan tartozik az alaplaphoz is, szvsz.
Valakinek nincs elfekvobe egy csomag cablemod kanóc, Corsair RMX taphoz? Szín mindegy...
-
Tepsifüles
tag
SZiasztok, tanácsot kérnék alaplap választáshoz.
1. Mennyit szánsz az alaplapra? 25-40.000Ft (nagyon max 50)
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? valami i5 (de itt meg vagyok lőve mert windows server 2012 vagy 2016 alá lesz
3. Milyen méretű lapot szeretnél? Mindegy
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...) SSD + 2 HDD RAIDBE
5. Milyen a monitorod csatlakozása? Mindegy, alaplapit használna
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? Nem
7. Használt, vagy új alaplap? ÚjEgy kis windows servert raknék össze ami kb 12 workstationt látna el. Elsősorban file sharing ill. adatbázis szerverként funkcionálna. Igazság szerint azt sem tudom, hogy Windows Server 2012 vagy 2016 legyen rajta. Emiatt képben sem vagyok, hogy egy 4. generációs i5 vagy egy skylake lenne a jobb. Eddig egy dual core-t használtunk Centos alatt, de már nagyon kiöregedett szegényem, és van egy új SAP-szerű dolog amit bevezetnek a cégnél és ahoz meg windows platform kellene
Válaszokat előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
Sabee
-
patky77
csendes tag
Sziasztok,
Egy kósza ötlettől vezérelve ismét vissza térnék az asztali géphez.
Az elképzelés a sablon. Olcsó, sokáig és bika erős!Na jó viccet félre téve.
Procitól indulok (mert ez az alap szerintem), ami egy Intel Core i5-7400 3.0GHz Socket 1151 dobozos. Ehhez kellene nekem egy olyan alaplap ami majd még később bővíthető nagyobb procival.
Első körben egybe 8gb ramot tervezek bele, de természetesen majd idővel ez is bővülne.3D tervezés lenne a fő szempont Fusion 3D-vel. A többi amire használnám biztos megy majd rajta. Meg egy pici játék. De csak olyanok amik nincsenek xbox one-ra. Szóval nem kell hogy bika legyen.
Mit ajánlanátok?
Válaszotokat köszönöm.
Üdv&Tnx: Patky
-
palfitom
félisten
válasz patky77 #84755 üzenetére
Szia!
50k körül/fölött nem szabad 4 magos i5-öt megvenni, főleg nem a 7400-at.
Lap: Asrock Z370M Pro4 / Asrock Z370 Pro4 / MSI Z370 SLI Plus
Proci: Intel i3-8100 (3,6GHz, ugyanúgy 4 mag / 4 szál, mint a korábbi i5, a NEVE NE ZAVARJON MEG!)Ez a platform még jócskán fejleszthető 6 mag / 12 szálas i7-ig, s árban sem jársz rosszabbul, mint a 7400-al!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
csucsu1
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
3-4 lapban gondolkodom, szerintetek melyik éri meg jobban:
MSI Z270 GAMING M7
ASRock Fatal1ty Z270 Professional Gaming i7
ASUS ROG MAXIMUS IX HERO
ASUS ROG STRIX Z270E GAMINGKöszönöm!
[ Szerkesztve ]
Samsung SM981 NVME 1Tb SSD, Western Digital Red pro 4TB, Toshiba 4TB, Western Digital Green 3.5" 6TB, NearLine, Core i9 9900K, Asus Rog Z390-F gaming, Asus front base panel, Corsair Vengeance LPX 64Gb DDR4 3600Mhz, Asus strix geforce gtx 1060 6Gb, SB X-Fi Xtreme Audio, A4Tech X750F, iiyama ProLite B
-
palfitom
félisten
-
csucsu1
csendes tag
Bocsi
Tehat max 80-ig megyek el.
1151-es z270-es chippel, mert van egy i7 7700k-m
mellette corsair vengeance ddr4 4x16gb 3000
legyen viszonylag sok mindenre befogható, a tunning nem feltétlen szempont.
Ehhez van még egy samsung sm951 pro m.2, illetve egy kingston kc1000-es m.2-es
vga geforce 1060 6GbSamsung SM981 NVME 1Tb SSD, Western Digital Red pro 4TB, Toshiba 4TB, Western Digital Green 3.5" 6TB, NearLine, Core i9 9900K, Asus Rog Z390-F gaming, Asus front base panel, Corsair Vengeance LPX 64Gb DDR4 3600Mhz, Asus strix geforce gtx 1060 6Gb, SB X-Fi Xtreme Audio, A4Tech X750F, iiyama ProLite B
-
Milka 78
nagyúr
válasz csucsu1 #84761 üzenetére
Ha a tuning nem annyira szempont akkor feleslegesen drága deszkákat nézegetsz,szerintem nem keveset sporolhatnál.
ASUS PRIME Z270-A,ASRock Z270 Extreme4 simán kiszolgálná az igényeidet.
Érdemes kicsit utána olvasnod a 2db m2 ssd témának is.
Ha meg abszolúlt a fentiekből kell választani akkor az Apex ami egy csúcs oc lap vagy az Asrock ami egy jól felszerelt mindenes. -
Milka 78
nagyúr
válasz #Morcosmedve #84763 üzenetére
Az Extreme 4-nek sincs semmi baja,inkább bios szinten volt egy kis galiba az elején vele.Árában teljesen jó választás lehet,ha már nem akar oc csúcsokat dönteni (értelmes keretek között arra is jó).
Ha a több fesszel megy dologról van szó az már a múlté,minimális az eltérés.(tesztelve MSI Z270 sli/Z170 Fataly1ty K4/fent említett Extreme 4@7700k).[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz #Morcosmedve #84765 üzenetére
Azt tudta az én procimmal mint a K4 vagy az MSI.1.220v@4.8 ,mindháromban ment.A K4-ben megvolt 1.200v-n is (nagyon kicentizve),de ezt a beállítást nem próbáltam a másik kettőben és igazság szerint itt ez elhanyagolható difi.Lehet koppig feszelve nagyobb lenne a szórás,de mint fent említve volt nem az oc a legfontosabb szempont ergo nem lesz 1.320v@5ghz@delid
Nem rossz deszka az Extreme 4,tisztességesen össze van rakva,csak éppen semmiben nem kiemelkedő. -
pele81
tag
Üdv mindenkinek!
Hozzáértők véleményére lenne szükségem erről az alaplapról: [link]
Mennyire ajánlott, és ha nem, akkor miért, és mik az alternatívák?
Egy i5 8600k-alá menne, lenne egy kis OC is.Köszönöm a válaszokat!
-
SenorDave
tag
Sziasztok,
Mostani spec:
Gigabyte B250M-D2V
i5 6500
ASUS GeForce GTX 1050 Ti
G.SKILL Ripjaws4 16GB (2x8GB) DDR4 2133MHz
Kb ami lényeg..Procit cserélném Core i5-8400-ra és ha már itt tartok lapot is szeretnék , semmiféle tuningot nem szándékozom legfeljebb hogy pár évig még ne keljen cserélni , használtban gondolkozom kb 35 ig. Esetleg egy ASUS Z170-A? (találtam ilyen lapot kedvező áron ami még a limitem alatt van )
Válaszotok nagyon szépen köszönöm.
-PS3/4 gépek tisztítását, pasztázását vállalom. 3 kerület .Írj bátran!
-
nagyúr
válasz SenorDave #84769 üzenetére
Üdv!
8.gen -hez sajna csak z370-es lapjó, 100 és 200-as sorozatúak nem.
Legolcsóbban Gigabyte 37e magassága....
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
palfitom
félisten
válasz pele81 #84768 üzenetére
Szia!
Ha kell a "disco" és ahogy írtad csak kis OC lesz, akkor mehet.
Ha komolyabb OC-t szeretnél, akkor: ASRock Z370 Extreme4 / Asus STRIX Z370-F Gaming / Asrock Z370 Fatal1ty Gaming K6 / ASRock Z370 TaichiLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz SenorDave #84769 üzenetére
Szia!
Jelenleg csak Z370, visszafelé nem kompatibilis a 8. gen.
Az olcsóbb, nem tuningos lapok (B360) 1-2 hónapon belül várhatók.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Beast007
aktív tag
Sziasztok!
MSI Z370 GAMING M5 lapról mi a véleményetek? Egy 8600k menne bele. -
palfitom
félisten
válasz Beast007 #84773 üzenetére
Közepes, jó tuninghoz is alkalmas, de jobb nála (nem csak) ár/értékben az Asrock Z370 Extreme4.
-
palfitom
félisten
-
Milka 78
nagyúr
válasz pele81 #84777 üzenetére
Ultra Gaminget nem nagyon vennék,igen csak le van spórolva a vrm része és ennyiért már alaplapot is kapsz.Egy Extreme 4 köröket ver rá és diszkrét megvilágítást ő is tud (rgb,bios vagy op.rendszer szabályós).
-
#Morcosmedve
veterán
-
pele81
tag
válasz Milka 78 #84779 üzenetére
Köszönöm a választ, de "sajnos?" már megrendeltem.
Sajnos most nincs annyi pénzem, hogy egy ASRock lapot is vegyek, ráadásul már nem is érne ide a héten, akkor pedig nagyon szomorú lennék. Tudom, hogy van 14 napos elállási jog, de mire abból visszakapom a pénzt, az nagyon sok idő! Tényleg annyira szar a gigabyte? Pedig azt hittem, hogy ez azért már nem a low end kategória.[ Szerkesztve ]
-
SenorDave
tag
Köszönöm a válaszokat!
Esetleg más alternatíva van?Gondolok itt más lap procira csak mert ugye a 8400 ára megzuhant egyszóval jelenleginél erősebb spec kb 90 körül ? (használtan) Így már tuning téma is belefér ha kibírom jól passzírozni ,jelenlegi hűtő Zero Infinity , viszont hajlandó vagyok cserélni ha jobban kijövök .
[ Szerkesztve ]
-PS3/4 gépek tisztítását, pasztázását vállalom. 3 kerület .Írj bátran!
-
Tamyra
tag
Szerintetek ASUS TUF B350M-PLUS GAMING vagy ASUS PRIME B350-PLUS lenne ideálisabb majd egy R5 1600-as procihoz?
Kívülről lehet, hogy szőke vagyok, de belül sötét!!!
-
Beast007
aktív tag
válasz #Morcosmedve #84781 üzenetére
Na de akkor ha nem zavar, hogy lényegében tudásához képest túlárazott akkor vehetem azt is nem? Akkor használható egy 8600k menne bele előre láthatólag bár még gondolkodom lehet 8700k lesz a végén.
-
Beast007
aktív tag
válasz #Morcosmedve #84787 üzenetére
Értem, köszi!
-
-
palfitom
félisten
válasz Tamyra #84785 üzenetére
ASUS PRIME B350-PLUS-szal van sok, jó tapasztalat, én inkább ezt venném.
-
-
pele81
tag
válasz Milka 78 #84792 üzenetére
Köszönöm megnyugtató szavaid!
Már nálam van az alaplap és processzor is, bár azt hittem, hogy a lap még péntekre sem fog idérni.
Le a kalappal a PCX előtt.
Most már csak a hűtő hiányzik, mert jelenleg egy Arctic freezer 33 van, de azzal nem merem összerakni.
Egy itteni fórumozó pont egy ilyen procit hűtött 5ghz-en egy Raijintek Tisis-el, és inkább azt rendeltem a Be quiet Dark Rock TF helyett.
Majd hétvégén tesztelem a kicsikét.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget. -
palfitom
félisten
válasz Mans20 #84794 üzenetére
(#84792) Milka 78: "Azért nincs pánik, nem egy szemétre való izé, pusztán ebben az árban van sokkal jobb választás is."
[ Szerkesztve ]
-
pele81
tag
válasz Mans20 #84794 üzenetére
Köszi szépen! Van a kaby lake fórumban olyan, aki a gigabyte legolcsóbb z370-es lapjában 4,9-ig jutott egy i5 8600k-val! Nekem nagyon úgy tűnik, hogy sok múlik a kockán. Ha rosszat fogsz ki, akkor rakhatod azt egy taichi- ba is, akkor sem fog sokkal többet menni. Erre mondják néhányan, hogy szilikonlottó.
[ Szerkesztve ]
-
pele81
tag
válasz #Morcosmedve #84797 üzenetére
Valójában úgy szoktam tuningolt, hogy amíg fesz emelés nélkül stabil, mindössze egy alkalommal tuningoltam úgy processzort, hogy feszültséget is emeltem (i7 6700k) , úgy ment stabilan 4,7-et,, pedig csak egy alsó kategóriás Arctic liquid freezer 240 hűtötte. Egyszóval nagyon kezdő vagyok ezen a területen, de most megint szeretnék egy kicsit játszani vele, ezúttal léggel.
-
pele81
tag
válasz #Morcosmedve #84799 üzenetére
Úgy értem, hogy nem babráltam a biosban a beállításokkal, csak a szorzót emeltem kis lépésben, aztán beállítás elment, újraindít, tesztel....
Semmi mást nem állítottam, csak a szorzót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- LEGO klub
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- További aktív témák...
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs