- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
Értem.
Én nem cserélnék platformot, inkább belepattintanék egy 4790K-t (vagy 4770K). Az i7-tel előrébb lennél mint egy újabb i5-tel.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
Helyes!
Szerk: Ne ölj most sok pénzt az i5-be (4 mag / 4 szál), nem ez a jövő.
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
Komoly proci a 4790K.
A ram órajele, pedig nem sokat hoz FPS-ben, szóval nyugodtam maradhat a DDR3.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
nagyúr
Üdv!
Ryzen 5 1600X alá keresnék lapot, sok USB 3.0 előny, illetve a stabil nagy sebességű LAN is.
Nagyjából 30k-ig bezárólag keresnék ilyet.Előre is köszi.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Tamás9x
őstag
Sziasztok
3-4WAY sli képes lapot keresek, jelenleg 1150-es proci van, ha ezzel megoldható akkor nem keresnék másikat.
Szóval:
CPU LGA1150 vagy nagyobb
3-4WAY SLI
Tuning nem szükséges
Memória foglalat 4db DDR3-4
Alaplapméret: mindegy, a gépház óriási.Keret 35000FT jelenleg, de lehet tud rá többet is költeni a kuncsaft.
A segítséget előre is köszönöm.
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz Tamás9x #83464 üzenetére
Újonnan úgy indul,hogy Core i7-6850K (ebben a prociban van 40 pcie csatorna és nektek 48 kéne ami nem fog menni) és ehhez egy normális X99 (2011v3) kerül összevissza majd 180-200k-ba.Itt 16-8-8-as kiosztás jöhet létre vagy 8-8-8-8 (laptól függően).Ez a sávszél elég simán csúcskártyáknak is.
A használtba már nem mennék bele,de ott jóval olcsóbban ki lehet hozni 40 pcie csatornát (pl x79-es lapok és annak topikjában tudnak segíteni)...
AMD Ryzen Threadripper már tud 60 csatornát és potom 420 ropiból meg is van
Egyszóval használtan esetleg de újonnan esélytelen (a lapra fordított árhatárból kiindulva),hogy ezt a tulaj benyelje
A 35-ezres árban még a PCIE3 8-8 is épp hogy kijön,platformtól függetlenül,de ez elég két 1080ti-nek is. -
Tamás9x
őstag
válasz Milka 78 #83465 üzenetére
Köszönöm szépen, jelenleg 5db ti van nekem is, és nem hsizem, hogy sokáig fognak bányászni iylen piac mellett azért gondolkodtunk ebben, a srácnak 12db... elkezdek utána olvasni, de így horrorisztikus egy kis játékért, és rendelerésért.
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
speedygonzi2
tag
válasz speedygonzi2 #83442 üzenetére
Erre esetleg van valakinek bármilyen gondolata?
ASROCK AB350M Pro4 elbir majd egy későbbi R5-R7 fejlesztést, netán majd a future 2nd gen R5-R7-et? Vagy ahozz valami komolyabb kellene? Ha igen mi lenne az?
alapvetően nem játék-ra kell, 1050-esnél erőssebb kártya nem hiszem hogy menne bele.köszi
Speedy -
Milka 78
nagyúr
válasz speedygonzi2 #83469 üzenetére
Ha nem akarsz komolyabb oc-t (főként R7-es proci esetén) akkor elég lehet,de húzva már necces lehet.Hogy a Ryzen 2 mit fog hozni az passz,de ugyam ebbe a foglalatba fog érkezni,így jónak kéne lennie.
-
xekta
csendes tag
Sziasztok, többen is írhattok ha időtök engedi, minél több választ kapok annál jobban át tudom gondolni
1. 40-50 körül, de igazából nincs feltétlen limit vagy konkrétum.
2. 4x ddr3 Kingston Hyperx 4 gb 1600mhz,
intel core i5 4460,
ASUS GTX 760
(Videókártya biztosan lesz cserélve, procit annyira nem akarok, mert szerintem ez egy jó proci (?))
3. Atx vagy nagyobb
4. Sata min 4, de minél több annál jobb
5. Dvi, hdmi
6. nem feltétlen
7. Csak új.[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Szeretnék áttérés miatt vásárolni egy 1151 es foglalatú alaplapot, olyan kellene amin van m2 es foglalat és sata és pcie SSD-t is fogad. Melyik lap a legjobb ár érték arányú most? Néztem gigabyteot asust msit de nem tudtam dönteni. Szeretném ha az integrált hangja se lenne rossz, és ami fontos minél olcsóbb legyen, ha lehet akkor a legolcsóbb ami még minőségi és jó is. 2400mhz es ramokat kéne hogy tudjon vinnie.
I3 6100 és pentium 4500 széria közt mi a különbség órajelen kivül? Akkora nagy teljesitménybeli eltérést nem látni az ára viszont majdnem a duplája.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
GODDAMMIT
újonc
Sziasztok!
Alap cserére szorulok, mivel proci cserére szorulok MIVEL ramot szeretnék bővíteni de DDr4 re Húúú
szóval... khmm
Szeretnék venni egy új alaplapot, a meglévő gépembe, mivel egy FX 6350 AMD proci, egy R9 380 4gb gaming, és sajnos ddr3-as ramot támogató Gygabyte GA-970A-D3P alaplap van most a gépembe.
Erősebb processzort szeretnék Ryzen kategóriában, ill. ddr 4 ramot, a meglévő VGA-val és cfg.-vel
Tehát, idevágoan szeretnék segitséget kérni alaplap és processzor ügyben egyaránt? 100ft van rá kb. rammal együtt.
Ryzen R3-5szériát néztem ki, azon belül a
AMD Ryzen 3 1300X Quad-Core 3.5GHz AM4 37 000 Ft
AMD Ryzen 5 1500X Quad-Core 3.5GHz 50 000 Ft
vagy esetleg: AMD Ryzen 5 1400 Quad-Core 3.2GHz AM4 Processzor 42.000 Ft
Ezekhez kéne alaplap.
Táp szerintem elég hozzá: Chieftec Smart 500W de ugassatok le ha tévedek, ill. más processzort is elfogadok ryzen kategóriában. csak ne haladja meg a 48 millióóóó forintot. 100 ezer van rá, alaplap ram CPU
VAGY ha esetleg elég a DDR3 és megoldható hogy AM4es foglalattal menjel az alaplap (bár nem láttam ilyet) akkor mégjobb lenne, ill. szükséges bőviteni egyáltalán ddr4re? játékra használom, pl DyingLight úgy néz ki mint ha oda hányták volna itt döntöttem el hogy ujitunk. 8gb van most benne...
KÖSZÖNÖM szépen a segítséget fiatalok !!!!![ Szerkesztve ]
-
-
sakkay
aktív tag
Sziasztok.
Jövő Hónapban veszek egy i-7 8700k.
Milyen alaplapot vegyek hozzá, nem akarom szénné hajtani, de azért egy normál tuning lesz.
Látom jó nagy ár különbségek vannak a z370 lapok között.
Most egy i-5 3570 k van, 4300 fut, MSI GTX 1070 gaming-el, Asrock Z77 Pro3 lappal. -
leviske
veterán
Sziasztok!
Bocs, hogy itt kérdezem, miközben csak tavasszal lesz aktuális.: Eddig az LGA1151 vonalon a MSI mennyire volt megbízható a Gigabyte/ASUS/AsRock viszonylatában? Szemeztem a Z370 Gaming Pro Carbonnal, de ez ugye azért messze nem a kínálat teteje, nekem meg az alaplap/CPU pároshoz nem lesz kedvem nyúlni 2020-ig.
Tudom, hogy elvileg AM4 fronton is jön frissítés februárban, de szeretek előre tervezni (ill. azon a platformon is MSI a kiszemelt, csak ott a Titanium).
-
leviske
veterán
válasz varmi2 #83482 üzenetére
Ez igazából annyira nem érdekel. AM4 mellett akkor fogok dönteni, ha a refresh hoz olyan előrelépést februárban, amilyet anno a Phenom I > II vagy a FX81 > FX83. Magyarán, ha képesek megverni a 8700K-t.
EgyszerSokszor fogadtam már az AMD-re a fokozatos fejlődés reményében. Nem jött be. Most olyan teljesítményt akarok majd venni, ami kitart addig, amíg nekem kell. Így majd max magamat utálhatom, ha nem jön be a választás.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz leviske #83481 üzenetére
Még új foglalat,nincs vele tapasztalat.Ellenben nagyon úgy fest,hogy papper launch a Coffee,egyre több hír kering,hogy a tényleges szállítás December,Január környékén lesz csak.Addig meg arany áron lehet dealerektől szerezni.A Sky Lakenél is ez volt,én itt álltam egy komplett géppel és 91 ropiért még copnom is kellett,hogy legyen egy nyavajás 6600k-m,úgy hogy csak óvatosan!Előbb a proci és utána a deszka
Ha meg a fenti hír tényleg igaz és Januárra normalizálódik a helyzet én már Z390-be gondolkodnék.Abba jön még egy sorozatnyi proci.[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
Sziasztok!
Anyámnak kéne egy munkás gépet, irodai gépet összedobni.
Pentium G4600-at ajánlottam a cpu topicban, kérdeztem i3-at, azt mondták elég a pentium.
Ehhez kéne egy mAtx alaplap ajánlás, lesz benne 2x4 GB ram.
Dedikált vga nem, elég ami a cpu-ban van.Win 10, office, könyvelő programok fognak futni rajta ssd-ről.
Előre is köszönöm az ajánlásokat!
-
xekta
csendes tag
Sziasztok, többen is írhattok ha időtök engedi, minél több választ kapok annál jobban át tudom gondolni
1. 40-50 körül, de igazából nincs feltétlen limit vagy konkrétum.
2. 4x ddr3 Kingston Hyperx 4 gb 1600mhz,
intel core i5 4460,
ASUS GTX 760
(Videókártya biztosan lesz cserélve, procit annyira nem akarok, mert szerintem ez egy jó proci (?))
3. Atx vagy nagyobb
4. Sata min 4, de minél több annál jobb
5. Dvi, hdmi
6. nem feltétlen
7. Csak új. -
őstag
válasz nimfas #83485 üzenetére
2017-ben még biztosan jó döntés egy 2/4-es Pentium arra amit írtál. SSD ide vagy oda idővel az agyon path-elt OS miatt is elfogy a 2/4-es Pentium és ekkor azért egy használt 4/4-es I5 még éveket adhat majd az egésznek.
A legolcsóbb ami még ajánlható szerintem G4600 alá irodába:
- Asrock H110M-HDV R3.0 15 tHUF környékénAmit én vennék hozzá és később akár évek múlva is etethető egy használt 6-os vagy 7-es I5-el:
ASROCK B250M Pro4 24-25 tHUF környékén[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Ryzen 3 1200 alá Asrock B350M Pro4 vagy MSI B350 PC Mate?
Az MSI nekem ránézésre és felszereltségre jobban bejön, viszont nem nagyon láttam hogy ajánlanátok. Azt tudom hogy az Asrock lappal nem lőnék mellé.
[ Szerkesztve ]
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
zolee3000
tag
Üdv,
Új PC-t építek általános használatra, (remélhetőleg) hosszú távra (i5-7600 + GTX 1050 Ti + 8 GB SDRAM) és az alábbi 3 alaplap között vacillálok. Papíron nagy különbségek nincsenek közöttük, ezért inkább a használati tapasztalatok érdekelnének, ill. hogy derültek-e ki pl. típushibák, ami miatt valamelyik kerülendő. Nekem a fő szempont a megbízhatóság, a minőségi anyaghasználat (VRM hűtés, kondik), illetve a kezelhető (laikusok számára is érthető felépítésű) bios (UEFI).
ASUS RoG STRIX B250F GAMING – gondolom ez a legstabilabb konstrukció a felhozatalból (a jelenleg használt sokéves konfigom mondjuk pont ASUS deszka halódása miatt csereérett ), viszont ezzel együtt is túlárazottnak tartom (+4-5k a másik kettőhöz képest)
ASRock Fatal1ty B250 Gaming K4 – a legolcsóbb versenyző. A design-ja nagyon tetszik (bár ez mondjuk totál mellékes), de kicsit idegenkedek a márkától (nincs konkrét alapja, csak előítélet).
MSI H270 GAMING M3 (ami most olcsóbb, mint a B250-es párja ) – árban meg úgy általában az én szememben valahol a fenti kettő között van: az MSI megbízhatóságáról olvastam hideget is meleget is. Nem tudom, hogy erre a szériájára éppen mi jellemző. Bár BIOS (frissítés) problémákra mintha már többen panaszkodtak volna – igaz inkább AMD-s lapoknál.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz zolee3000 #83492 üzenetére
Az első kettő mehet,de mivel nem lesz oc,így tök felesleges hiperszuper lapot venned,mert semmivel sem leszel előrébb és még spórolhatsz is.A helyedben vennék egy MSI B250 PC Mate-et (jól felszerelt és olcsó deszka,különösebb problémáktól mentes)és mivel hosszú távra nem ajánlanék sima i5-öt inkább vegyél egy i7 7700-t vagy akár 6700-et ami azért a 4 mag/8 szállal időtállóbb.Nézz szét az H.A-n,mert elég baráti áron vannak alig használt példányok.
Esetleg elgondolkodhatsz egy Ryzen-es platformon is.
Harmadik lehetőség,hogy kivárod ezt az évet és jövő év elején amikor stabilizálódik a helyzet vehetsz Coffee Lake platformú intelt (most jött ki,így még hiánycikk,viszont ez valóban időtálló lesz)[ Szerkesztve ]
-
zolee3000
tag
válasz Milka 78 #83495 üzenetére
Sajnos az i7 már kiesik a keretemből, meg nincs is értelme az én felhasználási körömhöz szerintem. Mivel nem játszom, a c2d-val is elvoltam 9 évig, és csak azért kezdett kevés lenni, mert egyre többet dolgozok HD anyagokkal. Az említett alaplap-haldoklás miatt meg amúgy is kénytelen lennék váltani, illetőleg emiatt kicsit sürgős is a dolog. De mindenképp maradnék az Intel vonalon, az AMD nem az én világom.
Árérzékenység ide vagy oda, a legolcsóbb belépő modellt sosem szerettem megvenni semmiből, ezért nem számoltam pl. a PC Mate-tel (Asusn-ál a Plus/Pro-val etc.) sem. Érdekes amúgy, hogy az azonos lapkakészletes modellek között mi indokolja az 5-7k-s árkülönbözetet. A specifikációs leírásokat nézve a szokásos paraméterekben, felszereltségben (csatlakozók, bővítőhelyek száma, típusa etc.) nincs nagy difi. Így csak a picivel jobb anyaghasználatra, fejlettebb chip-ek, jobb minőségű kondenzátorok, több hűtőborda alkalmazására tudok gondolni a felsőbb szegmensben. Persze, az igénybevétel sem lesz olyan nagy, mint hardcore játék/OC esetén, de megnyugtató a tudat, hogy nem a legfapadosabbat vettem (még ha ez részben placebo is).
-
Chris78
aktív tag
Sziasztok. Régi 775 platformomat cserélném már újabra. Elsősorban játék a cél. Olyan lapban gondolok amibe esetlegesen fel tudnám használni a gépem eggysmás régi alkatrészét (ház, táp codegon450w vinchester 1Tb) gondolom felhasználható csak azt nem tudom a ddr3 ramokkal van e értelme szenvedni. Video kari most hd7850 de később az is csere 1050ti vagy valami hasonló. Új lap lenne jó mert vissza tudom igényelni az ÁFÁ-t. Kb25-30k Előre is köszi
....és akkor a hetedik napon az Úr megnyomá a 'reset' gombot.
-
abdulka1
őstag
válasz Chris78 #83497 üzenetére
Szia!
Ragaszkodsz valamelyik processzor gyártóhoz? A RAM elvileg maradhatna mert 1151-es lapok között is, még van ami kezeli(ha nagyon spórolni akarsz), de azt a tápot felejtsd el ha jót akarsz a gépednek, és magadnak.[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
addikt
Sziasztok! Venni szeretnék egy h110m alaplapot, a legalapabb is bőven elég nekem (csak egy ssd lesz rákötve meg egy dvd-író, + a szokásos egér bill füles). A kérdésem csak annyi lenne, hogy alapból melyik tàmogatja(bios frissítés nélkül) a g4560 procit (nincs másik cpu-m, hogy tudjam frissíteni)? Illetve melyik a legolcsóbb? Használt is jó lenne.
Választ előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
3800+
őstag
válasz Milka 78 #83494 üzenetére
Végülis igen, csak MSI lappal még nem volt dolgom, és csak a gyártó oldalán lévő adatokból tudom megítélni. Sajnos túl sok véleményt nem találtam a lapról ezért kérdezlek Titeket, hogy ajánlott darab-e.
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest