- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsc
nagyúr
Köszi mindenkinek a tanácsokat, hogy legyen egy kis csavar is a dologban a gyerek az msi 970 gaming-et választotta, én meg egy giga 970a-ud3p-t rendeltem. Majd írok milyenek, lehetőleg nem a gondokról. Most még annyi van hogy remélem gigából már kifogyott a rev1-es és 2-es jön.
Az élet kegyetlen .
-
bluyoo
nagyúr
válasz AMD_ok #66951 üzenetére
+1 a Giga lapjának.
40K-ig "gamer" deszka pl. az Asus Z97-PRO GAMER, MSI Z97-G45 GAMING.(#66952) lsc
Audio tekintetében mindenképp szerencsésebb lenne a rev. 2.0.
Az MSI új deszkájáról meg várjuk az "élménybeszámolót".Bazinga!
-
Andrej1
aktív tag
Komoly tuning elég szubjektív . Én nem tuning rekordokat akarok álligatni hanem a prociból a legtöbbet kisajtolni stabilan (Vizzel lesz hűtve) . Kezdetben egy I5 k szériás proci lesz később egy I7 k proci . Kb annyi tuning kell mint a mostani C2D E8400 ami 4000 Mhz-en megy feszemelés nélkül . Nos ennek függvényében érdeklődök Ranger VS Hero ? Nincs valami teszt ahol a két lap tuningpotenciálját hasonlítják össze ?
Az tényleg igaz, hogy mi-újság van veled ? :D
-
bluyoo
nagyúr
válasz Andrej1 #66958 üzenetére
Félreértesz! Azt mondom hogy az egekbe tuningolhatod azt a CPU-t, a teljesítményét már egy Pentium, sőt megkockáztatom, bizonyos felhasználási területeken egy Cerka is veri. Nekem is volt. Jelenleg egy idős hölgynél van alapórajelen alulfeszelve, mint netezős gép.
Szóval egy szorzózáras I5 is csúnyán lealázza, órajelemelés nélkül is, egy I7 meg főleg.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz AndrewTdi #66962 üzenetére
Nekem legutoljára 775-ös deszkám, egy Asus P5QD Turbo volt.
P5Q Deluxe, most is van az aprón.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Most akkor érted, vagy nem as csupasz szó jelentését?
Mellesleg kötve hiszem, hogy jobb/strapabíróbb lenne egy csupasz tápkörű deszka, mint egy hőcsöves rézhűtővel ellátott. Hiszen pont azért nincs rajta bordázat, mert "spórolt" a gyártó!
De csak kérdeztem, hogy szerinted tényleg jobb a EP45-DS3R ugyanannyiért mint a p5q Deluxe?#66968) AndrewTdi
Akkor rendben!(#66967) AMD_ok
Szívesen![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Andrej1
aktív tag
válasz bluyoo #66959 üzenetére
Szerintem meg te értesz félre Példaként a mostani procimat hoztam fel (E8400) de nem a teljesítményét akarom összehasonlítani egy I5-höz képest, nyilván ha egyformán teljesítene egy majd 8 éves proci akkor senki nem váltana újabbra . Pusztán a tuning mértékét írtam le hogy a leendő két lap közül melyik lenne a jobb választás a tuningot figyelembe véve illetve hasonló MÉRTÉKŰ tuningot melyikkel tudok elérni . Kápizs ? . De nagyon elkanyrodttunk az eredeti kérdésemhez képest...
Teaway Nyilván , nem veheti fel a versenyt a 8 éves proci a mostaniakkal. Nem is ezt írtam
[ Szerkesztve ]
Az tényleg igaz, hogy mi-újság van veled ? :D
-
bluyoo
nagyúr
válasz Andrej1 #66971 üzenetére
Értelek! Mondjuk tuningertrdményt nem tudunk garantálni. De a jobb tápkör, alapból jobb eredménnyel kecsegtet, esetleg alacsonyabb feszültségértékkel az adott órajelen.
Na meg a Haswell esetében (is) jócskán múlik a kifogott CPU-n.
Mindkét lap jó választás lehet, bár egyértelmű hogy melyik deszka jobb (HERO hőcsöves tápkör hűtés, ami ugye valamivel jobb is ,na meg az a pár apróság).
De hogy neked megéri, vagy nem, azt a ~7K-t, az 50K felett. Azt csak te tudhatod. Ha órajel/Forint tekintetében nézzük, egyértelműen nem (de így nézve a tuning sem éri meg).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
törölt tag
válasz bluyoo #66921 üzenetére
(#66921) bluyoo: "Csak kíváncsiságból mire kell 64GB RAM?"
Van egy matek feladatom amit ugyan képtelenség megoldani (még senkinek sem sikerült), de jókat lehet rajta sportolni (értsd: megtámadni mindenféle algoritmussal). A legutóbbi agymenésemet képtelen vagyok hatékonyan 32GB-ba beletuszkolni (min. 40GB kellene és akkor még van ott egy op.rendszer is).
-
Viktorka070
csendes tag
sziasztok! Új gépet szeretnék össze állítani. A többi hardvert már nagyrészt össze állítottam. Egy alaplapot is kinéztem ami kicsit drága , nem tudom ,hogy ez túl erős vagy túl gyenge-e a többi elemhez képest . Leírnátok nekem ,hogy ezekhez a hardverekhez melyik,milyen illene a legjobban? Főleg a most legújabb játékokkal szeretnék játszani FULL HD-ban , viszont később szeretnék egy 2560:1080 felbontású monitort helyette. ATX méretű kártyát szeretnék. Ha jól tudom most a HDMI a legjobb monitor csatlakoztató?! szóval azzal ellátott monitort szeretnék majd vásárolni. A CPU-t szeretném majd tuningolni.
Ezeket a hardvereket szeretném a gépbe venni(lennt), ha valemelyik nem jó vagy nem illenek egymáshoz légyszíves azt is írjátok le. köszönöm(nem értek hozzá szóval kérlek úgy válaszoljatok )TÁP: CORSAIR CX Series Modular CX600M
24.587 Ft
HÁZ: CORSAIR Carbide Series 400R CC9011011
32.052 Ft
VGA: MSI GTX 970 GAMING 4G PCIE
113.215 Ft
RAM: CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9R
23.853 Ft
SSD: SAMSUNG 120GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E120B/EU
X24.879 Ft
HDD: WD Black 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD1003FZEX
21.607 Ft
CPU: INTEL Core i5-4670K 3.40GHz 1150 BOX
64.953 Ft
Eddig kinézett alaplap: ASUS MAXIMUS VII RANGER
51.236 Ft
-
nTom
aktív tag
válasz Viktorka070 #66975 üzenetére
összehasonlításképp: itt vettem a bazárban a ranger lapom, 44-ért, 3 év garral. Ha Te bolti árakat néztél, akkor az aprón is szétnézhetsz, szinte minden beszerezhető, garral, újonnan. És olcsóbban.
ja, és a 4690K-t 55-ért
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz geckowize #66923 üzenetére
Szia!
Sajnos az LGA1155-ös foglalat kifutóban van. Szinte már nincs is új deszka. Főleg annyiért, "komolyabb" deszka.
Szerencsére az ASRock, az Intel LGA1155-ös foglalattal jobb mint az AMD oldalon.
A garancia tekintetében 3év a hivatalos az összes gyártóra nézve. De itthon némely üzlet 2évet biztosít az ASRock lapokra (erre nem árt figyelni).
Szóval 25K környékén szerintem használt lapot keress.
Pl. láttam ennyiért Asus Z77-A-t (az Asus egy olcsóbb/puritánabb lapja, rövid ideig kapható) 3év garival.
Olcsóbb deszka újonnan amit még kapni az ASRock Z77 Extreme4 30K környékén.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Viktorka070 #66979 üzenetére
A lap ok. De ha érdekel ugyan ezen a vonalon/márkában a MAXIMUS VII HERO jobb, és drágább is valamivel.
Az I5-4690K alig drágább.
Adattárolásra megfelelő lehet egy olcsóbb HDD is, mint a WD RED(de ha nem sajnálod rá a pénzt ..).
Nem a HDMI, hanem a DisplayPort a legújabb.
A gyárinál egy jobb CPU hűtő is kelleni fog. RAM-ból nem vennék magas bordásat, maradnék az alacsony profilú kit-eknél.
A CX600M -nél is van jobb táp, és a 400R-nékl is jobb ház.
A megfelelő topic-okban segítenek ha gondolod.
De ennek ellenére az általad vázolt konfig működőképes, és sok kiigazításra váró konfigurációnál klasszisokkal jobb is.
De egy CPU hűtőt biztos be kell még szerezned.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
ingalls
senior tag
válasz Viktorka070 #66979 üzenetére
Teljesen, bár proci jöhetne inkább 4690k.
Keresd a tematikus fórumot inkább, de ha a kérdés a lapra vonatkozott, akkor nem kell aggódnod, tökéletes választás ehhez a konfighoz! -
lenrok
tag
Üdv (:
Milyen alaplap ASUS Z97-K? Mit lehet róla tudni, mit jelöl az a "K" végződés? És ehhez viszonyítva milyen alaplap a MSI Z97-G43? Mi a véleményetek erről a két laproló?
[ Szerkesztve ]
-
Blue Thunder
senior tag
válasz lenrok #66982 üzenetére
Hát ha én nekem kellene választanom azt hiszem gondolkodás nélkül az asus-t venném...elég rendesen összerakták ezt a lapot....kitűnő hangzásra, magas játékigényre, biztonságra, rengeteg lehetőségre, beállításra, tuningra fejlesztették...és a biosát elnézve...hát le a kalappal...nálam nem lenne kérdés a döntés...
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Blue Thunder
senior tag
válasz Viktorka070 #66975 üzenetére
Ha már ilyen jó lapban meg, vga kariban gondolkodsz akkor én is azt ajánlanám hogy ne ezt a tápot vedd főleg ha játékra kell....szinte ez az alsó kategória a corsairnál (inkább könnyű-közepes játékra ajánlják) mondjuk esetleg ajánlanék mondjuk egy Thermal Take Toughpower Grand 650W picivel drágább viszont nagyobb teljesítmény, illetve ez már 80+ goldos...Ramot is vehetnél akár nagyobb teljesítményűt is 25-26k körül kingston hyper x beats 1866Mhz vagy picivel drágábbak a 2400 Mhz-esek, CPU az jó, meg mondjuk a lap is...de miért pont 1150-ben gondolkodsz? 1155-ös lapot olcsóbban megkapsz ráadásul a különbözetből akkor már egy i7-est is tudnál venni...de te érzed ez sem rossz választás
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
PetiPécs
csendes tag
Sziasztok, kérlek segitsetek!
Nemtudom, de valoszinuleg az alaplapom hibája, hogy a ramok nem mukodnek rendesen. Egy EP31-DS3l-em van, benne 1 db 2 gb-s ram és 2db 1 gb-s rammal. Sok ideig jól mentek, ugy, hogy az 1 GB-sek a sárga slotban, dual channelben mentek, a 2gb-s pedig a piros slotban. Viszont amikor videokartyat cseréltem akkor nem muködött a piros slot, nemtudom hogy miért. Ezért eddig 2 gb rammal toltam egészen idáig, most újra megprobaltam beraktam ugy a ramokat ahogy régen, most viszont elindult (windows 8-am van, 64 bites) és kiirta hogy felkészulés az automatikus javításra, de nem történik semmi. Mintha lefagyna a képernyő és nem is tölt. (vártam rá kb háromnegyed órát és semmi) Mit kéne csinálnom hogy újra müködjenek valahogy? (amugy a ramok mukodnek, külön külön kiprobaltam őket!) -
PetiPécs
csendes tag
válasz Blue Thunder #66988 üzenetére
Igen VGA driver bol a legújabb van fent. Biost nemtudom hogy hogy kéne frissiteni, de ha az megoldás akkor utána nézek és megoldom!
-
gallus
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit lemaradtam a tuning terén.
Még 1156-os rendszerem van, amit lehet húzgálni ha az ember akarja.
Viszont nem tudom, hogy mi a helyzet a 1150-es rendszerekkel.
Akarok venni egy Pentium G3258 processzort,plusz egy itx lapot hozzá.
Az olvasható mindenütt, hogy a "Z"-s alaplapok tuningolhatóak csak.
Viszont azt is látom néhol, pl a proci PH-s tesztje végén is, hogy néhány másfajta chipkészlettel szerelt lapot is meg lehet rángatni.
Szóval az lenne a kérdésem, mi az igazság, esetleg tudtok-e jó leírást ahol erről tájékozódni lehet, illetve: Milyen alaplapot vegyek?
A "Z"-sek ugyanis drágák sajna. -
bluyoo
nagyúr
válasz gallus #66990 üzenetére
Szia!
A régi nóta. Az Intel nem adott el csak a "Z"-s chipset-el tuninglehetőséget, ezt több gyártó kijátszotta. Ami Intelnek nem tetszik de azóta elvileg maradt minden a régiben. Viszont annak lehetőségére a gyártók felhívják a figyelmet, hogy nem garantált a későbbi tuningképesség. Hiszen az Intel képes olyan Intel olyan "szoftver- vagy firmware frissítést eszközölni, ami működésbeli változásokat eredményezhet."
De hogy pontosan mely lapok igen, és mely lapok nem képesek rá jelenleg, azt ne kérded.
Amúgy meg a legdrágább méretet nézted ki (mATX), amiben egy ~30K-s Z97-es deszka, nem is annyival drágább mint a legolcsóbb ~20K-s H81, B85, H87, H97-es deszka. Ha meg a chipseten kívüli szolgáltatásait is nézzük, pl. az MSI Z97I AC -nek, akkor akár meg is éri azt a kis plusztőkét.
Esetleg egy (szorzózársas) I3 -al nyitni ....(#66984) Andrej1
Szívesen! Remélem azért sikerült segíteni.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Blue Thunder
senior tag
válasz PetiPécs #66989 üzenetére
Alaplapod gyári oldalra katt ott letöltések...bios...leszeded a legújabbat (én mindig win alól csinálom vagyis exe file-t szedek le), telepíted...újraindít
Itt azért nézd meg melyik rev. lapod van...1.0, 2.0, 2.1[ Szerkesztve ]
-
Bnorbu
tag
Sziasztok!
Egy uj felkonfigot szeretnek magamnak osszedobni. Adott egy atx haz egy enermax liberty 500W-os tap es egy sapphire hd 5770 (tudom nem mai darab ) es ugye a hddk, dvd iro.
Proci:
Intel i3-4330
Ram:
Kingston Hyperx 4gb 1600Mhz
Ezekhez pedig ezeket a lapokat talaltam:
MSI H97 guard pro vagy Asrock H97 Pro 4 (inkabb az MSI fele huzok)
Ha rabolintotok meg is vennem. Barmi segitseget szivesen fogadok. Esetleg ebben az arkategoriaban mas vagy kis plusz tokevel mas.
Udv.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz Bnorbu #66993 üzenetére
Ha már újítasz akkor már "Z"-ben gondolkozz...pl.: Asrock Z97 Anniversary (25k körül mozog), vagy épp Asrock Z97M PRO4 (29k körül), mert ha netalán tovább akarsz lépni fejlesztésben...értem ezalatt nagyobb proci, mondjuk k-s széria, vagy épp magasabb frekijű ramokat akarsz és beleízlelni a tuningba akkor inkább ezek között néznék szét...gondolom játékra rakod össze a gépet
Mondjuk nem tudom mennyi a kereted, illetve a leírt cuccokból melyik az ami már fix illetve megvan[ Szerkesztve ]
-
Bnorbu
tag
válasz Blue Thunder #66994 üzenetére
Koszonom a valaszodat, az Asrock lapok akkor megbizhatoak?
Amit felsoroltam az 65-bol jonne ki es 70 a plafon jelen pillanatban. HTPC-s feladatai lennenek inkabb, par regebbi jatek olykor inventor. Most csak processzor,ram es alaplap vasarlas van teriteken.
[ Szerkesztve ]
-
gallus
aktív tag
válasz bluyoo #66991 üzenetére
Köszönöm, érdeklődni fogok vásárlás előtt.
Az árát ne is mond, főleg azok után, hogy 1155-ös ITX szerű lapot 6-ért vettem postával itt a PH-nl.
Beleaplikáltam egy ITX házba, és csak egy laptop táp kellett neki, az meg volt itthon.
Szóval szívom a fogam az árcímke láttán, de ITX kell...
Köszönöm. -
Blue Thunder
senior tag
válasz Bnorbu #66995 üzenetére
Eléggé megbízhatóak...jómagamnak is az van...de volt már asusom is nem egyszer de azokkal mindig ráfaragtam más más foglalattípusnál is, most vagy 3 generáción keresztül asrock-om volt és tökéletes, stabil, megbízható és szinte azt egyik legjobb tuning alany
Akkor elég az első asrock lap amit ajánlottam az kb 25k körül mozog, a többi akkor egyenlőre jó amire kell neked
Tv-zéshez, videólejátszáshoz bőven elég a memória amit akarsz, de alap 2 giga is elég lenne, de mivel esetlegesen játszani is fogsz vele így jó a 4 giga. Mondjuk ha csak kimondottan HTPC-s dologra használnád akkor kisebb cucc is elég lenne, mondjuk kisebb táp, hdmi-s vga, a vinyók helyett mondjuk ssd ami halkabb is de gyorsabb is...egyszóval kezdésnek nem rossz[ Szerkesztve ]
-
Bnorbu
tag
válasz Blue Thunder #66997 üzenetére
Koszonom szepen akkor mostmar merek Asrock lapot venni
-
bluyoo
nagyúr
válasz gallus #66996 üzenetére
Hát használtan egyértelműen olcsóbb, főleg egy kifutó szériás lap.
Mindenesetre alapból a tuningot sem erőltetnem. Már egy szorzózáras CPU s minden felhasználásra elég lehet. Persze ha olcsón meg tudod úszni, akkor más a helyzet.(#66998) Bnorbu
Kár, hogy a legtöbb üzlet 3év helyett csak 2év garanciát intéz az ASRock deszkákra (ilyen "gond" a többi gyártóval nincs).
Személy szerint amúgy sem tartom a legjobb választásnak ezeket az olcsósított tuninglapokat.
Persze vannak kivételek mint az MSI H97 PC MATE - MSI Z97 PC MATE amik szinte egy árban vannak, és a felszereltségük is teljesen megegyezik. Ez esetben egyértelmű hogy inkább a "Z"-s deszka ...
Sőt esetedben maga az ATX méret sem igazán indokolt (csak feleslegesen drágább a deszka).
Pl. az Asus H97M-PLUS, Gigabyte GA-Z97M-D3H, és hogy az ASRock se maradjon azért ki a H97M Pro4 tökéletesen elég lenne.
Ha meg extra igényeid vannak 30K környékén már "gamer" deszkák is vannak pl. az MSI H97 GAMING 3 (ha már szimpatikus az MSI)[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
ingalls
senior tag
Sziasztok!
Z97 Pro GAMER legyen 45k-ért, vagy RANGER 47k-ért?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs