- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz Reyhach #66501 üzenetére
Mert a tuningrendszer megéri a felárat?
Mindenesetre szerintem igen. Nemrég egy eszmecsere alkalmával kiveséztük a dolgot. Az akuális árakat nem néztem (arányában nincs nagy eltérés).
"Ugyan azon CPU családról van szó, így feltételezhetjük, hogy a teljesítményük nagyban függ az aktuális órajelüktől. Így (egy üzletből nézve):
I5-4440: 46000Ft / max. 3100MHz vagyis 14,83Ft/MHz
I5-4590: 52400Ft / max. 3500MHz vagyis 14,68Ft/MHz
I5-4690: 56400Ft / max. 3700MHz vagyis 15,24Ft/MHz
Vagyis egy egységnyi teljesítmény, ugyan annyiba kerül I5-4440/I5-4590 esetében (sőt az I5-4590 minimálisan olcsóbb), a I5-4690 meg egyértelműen drágább!"
Az I5-4460 +100MHz és persze 1-2K-val drágább i, szóval az arányok itt is maradtak.
Amúgy sok üzletben nincs az 6K, inkább csak 4K.
De ez nem a topic témája, ezeket a hozzászólásokat/kérdéseket címezzétek a megfelelő topic-ba (de min. tedd off-ba).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
MZsoltee
veterán
válasz bluyoo #66502 üzenetére
Ez akkor lenne logikus összehasonlítási alap, ha az órajellel lineárisan gyorsabb lenne a programok futása és lineárisan nőne a felhasználói élmény.
Amire elég egy 4690-arra elég a 4440-es is. Amire kevés a 4440 ott a 4690 se fogja megváltani a világot. Szóval fölösleges 20%kal többet fizetni.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
radgyulaba
tag
Sziasztok,gépet szeretnék cserélni ,mert már a régi 10 éves,ebbe már nem lehet kapni dolgokat,kinéztem a prociban I5-4440-est,memoria is lesz 2*4 giga 1600 mhz,video GTX 750 Ti oc 2 gigás,mostmár csak az alaplapnál vacilálok a kőv. néztem ki, ATX legyen -asus b85 plus -asrock b85 pro4-- asrock b85 killer--msi z97pc mate --asrock h97 pro4. Tuning nem nagyon lesz hébe hóba majd játszunk is főleg kocsis játékokat,beszeretném rakni ebből a gépből a merevlemezeket ami 2*200gb samsung,van 1 külső lemezem is 500 gigás ,a tápot is gondolom cserélnem kell mert ez itt ChieftecATX 2-es 400W,kinéztem egy Hexa 450W-gondolom ez jo lesz,tehát alaplapnál segitsetek,nagyon megkőszőném. Gyulaba tiszteletel.
Ford Mondeo 1995
-
=HG=
addikt
válasz radgyulaba #66505 üzenetére
Gyulabá tisztelettel!
Amit így felsorolt, az kb jó is lehet, de a legfőbb gond, hogy ha ennyire régi a gép, akkor valószínüleg nem satás merevlemezekről van szó, hanem még "IDE"csatlakozósról... Viszont már kizárólag satás alaplapok vannak..Először ezt kéne tisztázni! Jól gondolom?
[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz radgyulaba #66508 üzenetére
Az msi z97pc mate és asrock h97 pro4-es lap mindkettő jó választás.. Azt vedd, amelyik szimpatikusabb..Ha netán későbbiekben tuningolni szeretnél, akkor inkább a Z-s lapot, ha nem, akkor teljesen mindegy, mivel egy árfekvésben is vannak....
De várd meg a többiek véleményét is ! -
MiklosSaS
nagyúr
Valakinek van valami tapasztalatja az MSI Gaming Z97 9-es laprol?
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz MZsoltee #66512 üzenetére
Tényleg nem tudom miről beszélsz.
Az I5-4590 kemény 4K-val drágább a I5-4460 -nál. A 4440 nem is volt képben de annál is 5300 FT-al drágább a I5-4590 (ami 10% sincs). Renderelésnél meg számít, hogy erősebb/magasabb órajelű a CPU. És ahogy levezettem még jobb is valamivel az I5-4590 ár/teljesítményben.
De ha szerinted ennyire mindegy az órajel, és nem éri meg a magasabb, neked pl. miért "K"-s CPU-d van?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz jim bcs #66511 üzenetére
Volna most egy aktualis csere, odaadom az MPower Max AC lapomat, rafizetek 10K HUF-ot es kapok egy bontatlan Gaming 9-et.
Csak azon agyalok hogy meger 10K-t az egesz buli, vagy nem. Hisszen az MPower Max AC iszonyatosan jo alaplap.
-
bluyoo
nagyúr
válasz micafighter #66516 üzenetére
Ok, ha egy normális táp függ attól a 4K-tól egyértelmű, hogy a leggyengébb I5 is megfelelő, helytáll a legtöbb helyen. De ettől eltekintve a combosabb társaik is alternatívák lehetnek.
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
=HG=
addikt
válasz radgyulaba #66515 üzenetére
Bármilyen laphoz tehetsz ssd-t. Ehhez is.
-
istvan 28
újonc
udv tudnatok valami infot adni errol az alaplaprol fujitsu siemens d2461 a12 gs 3 ? menyire bovitheto ram proci stb elore is koszi a valaszokat
-
TwentyFour
tag
Sziasztok, mini-ITX lapot szeretnék venni. Az összefokglalóban az alábbiakat láttam:
Asus H97I-PLUS
ASRock H97M-ITX/ac
Gigabyte GA-H97N-WIFI
MSI H97I ACEredetileg az Asus-t néztem, ki de az majdnem 10k-val kerül többe a többinél, így elbizonytalanodtam. A gép játékra, mozizásra lenne használva. Kérdés, hogy az Asus megéri azt a felárat? Vagy bőven megleszek bármelyik másikkal? (Wifi nem szempont, mert kábellel lesz a routerhez kötve.)
Előre is köszönet a válaszért.
24 -
MiklosSaS
nagyúr
válasz TwentyFour #66520 üzenetére
En a MSI-t valasztanam, es most nem azert mert el vagyok fogulva az MSI irant hanem azert mert az az ici-pici borda a VRM-en neha sokat szamit. Nekem volt mITX lapom (gigabyte) VRM borda nelkul es sokszor elerte a 70-80 fokot is siman.
Es plusssz egy a gigabyte es MSI -nek a wi-fi miatt. Nincs szukseged ra, de lehet hogy valamikor jol johet
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz TwentyFour #66520 üzenetére
Szia,
Nekem speciel a Gigabyte lap van és teljesen meg vagyok vele elégedve. Bár ami azt illeti vásárlásnál nekem nem volt alternatíva az MSI meg az ASUS deszka de végülis nem bántam meg a gigát. Teszi a dolgát ahogy kell.
Hello darkness, my old friend...
-
micafighter
nagyúr
válasz radgyulaba #66515 üzenetére
M.2-re gondoltál? Az nem minden lapon van, de Sata-val minden újabb lapra tudsz kötni SSD-t, ahogy (#66518) =HG= -is írta, nincs különbség ebben az SSD és HDD között.
(#66517) bluyoo ezzel is egyet értek
[ Szerkesztve ]
-
radgyulaba
tag
válasz micafighter #66523 üzenetére
Szia,hát igen M.2-re gondoltam,arra az elektromos lemezre amire Wint szoktak pakolni,de ha lehet minden Sata-val lapra tenni nem kell sok pénzt kidobni a méreg drága lapra.
Ford Mondeo 1995
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz TwentyFour #66526 üzenetére
A giga lapok is nagyon jok. Nekem volt B75N lapom toluk, remek lap. Annyi volt csak hogy neha a VRM elerte a 75-80 fokot amikor terhelve volt az i3-2100. De soha semmi gebasz nem volt vele.
-
micafighter
nagyúr
válasz radgyulaba #66525 üzenetére
Akkor nem ugyanarra gondolunk Sata egy csatlakozó felület, ahogy a PCI és az M.2 szintén egy csatlakozó felület, amikek az előnye a Sataval szemben hogy gyorsabb adatátvitelre képesek. Az SSD az az adattároló amire az operációs rendszert szokták tenni az SSD adattároló gyors sebessége miatt. Az SSDt több felé keppen is csatlakoztathatod a gépbe, például M.2, PCI vagy Sata. Az M.2 és a PCI csatlakozás gyorsabb, azonban jóval drágább is az ehhez való SSD.
Neked Sata csatlakozós SSD kell, azt szokták a gépekbe pakolni leggyakrabban, az m.2 és pci SSD-re nagyon kevés embernek van pénze.
Kérdésedre válaszolva Sata csatlakozást támogatnak az újabb lapok, szóval szinte bármire rá fogod tudni kötni az SSDt Sataval. Viszont ha mondasz egy processzort akkor konkrét alaplap típust is ajánlanak itt a kollégák.
Satabol is van több fele, a Sata 3 a leggyorsabb így Sata 3-as SSDt és alaplapot érdemes nézni, ezeknek nincs felára a Sata 2hoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
radgyulaba
tag
válasz micafighter #66528 üzenetére
Pont most nézegetem a SSD[Solid State Drive]meg van a Flash SSD,na a flash az olcsobb,de kurv'ra drágák.--Nékem megfelel procibol I5 4440 -es proci,hozzá,mondom olcsobak a B85 lapok,azért kell SATA 2 is mert van 2 db. Samsung lemezem még nagyon jok,lehet veszek hozzá Sata3 lemezt ,mert gyorsabbak ,meg van külső lemezem sata 3 ,de mostani gépben nagyon lassan müxik,sata 2 es gyosaságal megy.Elébb gondolkoztam hogy ezt a gépet ujitsam v. nem ,de xerintem nem igen van már hozzá semmmi.A mostani g;pem pedig[AMD 939 lap ,3500+-os proci egy magos 7300Gt video,2 Giga ram.
Ford Mondeo 1995
-
Compika
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék 3 lap közül melyik éri meg a legjobban vagy ti mit ajánlanátok 45000Ft-ig fontos lenne a jó hangzás. Meg ez a killer lan mennyire jó vagy bugos
GA-Z97X-Gaming 5
MSI Z97 Gaming 3 vagy 5
ASUS Z97-Pro Gamer
Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Compika #66531 üzenetére
Nehez dontes. Szemely szerint MSI Gaming 5-re voksolnak mivel nagyon jo lapokat gyart mostanabban. Jo az UEFI, stabil, megbizhato alaplap. De ez nem jelenti azt hogy a Gigabyte vagy az Asus rosszabb dontes volna.
(#66530) jim bcs: szerintem is ezt kellene...de olyan szep a Gaming 9 AC
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz radgyulaba #66529 üzenetére
Azért, ha belefér, egy ilyen gép mellé már érdemes egy SSD-t tenni, máskülönben nem fogsz érezni akkora előrelépést.
-
=HG=
addikt
válasz BomiBoogie #66533 üzenetére
Hűűűűűű....Micsoda svájci csiga!!!
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Sokat olvasgattam és kinéztem magamnak az AsRock Fatal1ty Z97 Killer alaplapot. Olvastam egy tesztet angolul, ahol kiemelkedő tuningpotenciállal summázták. Sok helyen aranyérmesként végzett, még sincs az összefoglalóban, mint ajánlott lap. Van ennek valami oka?
Ugyanebben az árkategóriában (~30k) jobb esetleg az MSI Z97 Gaming 5 vagy az Asus Z97-K vagy -C?Az lenne a cél, hogy egy darabig menjen egy G3258-cal, majd Broadwellt szeretnék beletenni. Tervezek majd órajeleket emelni. A jelenlegi konfigom már 2-3 éves és még elvagyok vele, szeretném, ha a következő jó alapon nyugodna.
Köszi a válaszokat!
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
Tibroo
aktív tag
válasz jolti05 #66537 üzenetére
Egy munkatársnak kellet CPU+Mainboard,minden mása volt,RAM,VGA,TÁP,HÁZ,stb.Mi az ASRock Fatal1ty Z97 Killer mellett döntöttünk+egy Core i7 4790K Haswell-R 4.0Ghz 8M-os proccal szereltem,szépen megy még ma is!
[ Szerkesztve ]
Mindent meg lehet oldani,csak igazán kell akarni.......!!!!
-
Molk
tag
Sziasztok.
Csak egy rövid kérdés-
Ez a HP(ősrégi) alaplap a LGA775, PLGA775 processzorok befogadására képes? Azaz ez a köznyelvben a 775-ös processzor foglalat?
Amire igazán kíváncsi vagyok, hogy bármilyen 775-ös procit bele lehet rakni?Köszönöm a segítségeteket.
(Tudom, nem állok a helyzet magaslatán... ) -
Nowi
tag
sziasztok!
ASUS H97M-Plus lapnál vajon miért nem tudom a házban lévő ventiket vezérelni a szoftverrel???
nem is látja pedig ott pörögnek
-
Nowi
tag
válasz micafighter #66547 üzenetére
persze..
ezért nem értem hogy miért nem látszanak a szoftverben..
csak a CPU ventit látom a többit nem
-
stickles
tag
Sziasztok
Pár napja szereztem egy fx 8320-t ( bontatlan ) és jelen pillanatban egy asrock 970 pro 3 alatt működik , de mihelyst húznám , össze omlik a rendszer , gondolom alaplap lesz a gond, de az elődje egy fx 6300 volt amit akár 4.5re is feltudtam húzni és gond nélkül működött ha használtam .
Nah most ez a gond proci baj lehet? , vagy csak melegedik a lapom ? mert iszonyat forró az alaplapon lévő hűtőborda
A legfőbb kérdésem
Milyen lapot vegyek aláMSI 970 GAMING
ASUS M5A97 EVO R2.0
Nem lesz Crossfire építve , szerintetek ez a két lap megfelel a célra vagy mást ajánlotok
( Észre vétel : alapon használom a procit és bf4 mocskosul droppol míg fx 6300al stabil 60 fpsem volt ez mitől ? )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest