- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz TechN7ne #64449 üzenetére
Hát ha már B85-nél tartunk én nyugodt szívvel ráengednék az Asrock B85m Pro 4-re egy Asus Vanguard-ot , úgy elveri szegény asrock-ot hogy a mosfetek ílyedtükbe helyet cserélnek a ram slotokkal .
A verseny jelen esetben nem helytálló, a H81-es legalja ellen egy B85 középkategória hmmmm , ez olyan mintha egy Opel Astra-ra engednél rá egy CLK Kompressor-t, nem egy kategória.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Zsmester89
őstag
Akkor én valamit elcsesztem, mert Asus Hero VII-t vettem Ha lomha lesz benne a 4790k, akkor pic.án rúgom hogy igyekezzen
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
XenHai
senior tag
Üdv mi a véleményetek az msi h81m-p33 alaplapról?
g3220 cpu menne bele
irodai munka lenne a felhasználási terület.
Igen és projektor is lenne rá kötve megbirkózik vele az alaplap?[ Szerkesztve ]
-
polgi803
őstag
A lomha kifejezést azért írtam, mert tényleg így éreztem ugyanazon procival. Nyilván, lehet rosszul ítéltem meg és amint látszik is nem vagyok elfogult,de Asrock tényleg jobb volt. A funkciói is gyorsabbak voltak úgy vettem észre. De én nem megyek bele vitákba, mert nem érdekelnek. Amúgy ahogy írtam is, most kipróbáltam volna egy Giga lapot is, de kifejezettem a külsőségek miatt. Szép lap. Ha valakinek van egyéb javaslata, akkor még szívesen veszem. Amúgy az Asus lapom H87 volt,de már nem tudom melyik...
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz XenHai #64458 üzenetére
Az egyik, ha nem a legolcsóbb LGA1150-es deszka, nagy elvárásokat nem kell támasztani vele szemben.
A projektorral meg a CPU (APU) iGPU-jának kell megbirkóznia. Nem tudom milyen felbontáson dolgozik, de gondom nem lesz neki probléma. A CPU-s topic-ban majd megerősítik ....Bazinga!
-
jim bcs
nagyúr
Nem furcsa az, nincs OC és kevesebb csatlakozót kapott, az 5év garancia meg tényleg nem vicc ezért a TUF-ok a legjobbak, tudja az Asus mit csinál nemhiába ők zsebelik be a legtöbb innovatív díjat minden évben.
Mutass még egy gyártót aki 40k-ig büszkén vállalja az 5év garit
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz jim bcs #64463 üzenetére
Alapból az 5évet, évekig csak az Asus adta a TUF deszkákkal. Sokak meglepetésére pont az ASRock volt a második, aki az egyik lapcsaládjára bevállalta. Ugye az Overclocking sorozat tagjai, kivéve a legolcsóbb Z87M OC Formula-t (az 40K alatt lett volna ).
Kár hogy legtöbbször a kiskerek, ezekre a lapokra is 2évet adnak itthon, jobb esetben a 3-at!
A TUF lapoknál legalább a 3évet vállalják, néhol az 5-öt is.
De egyes üzletekben tudsz garanciakiterjesztést vásárolni, ahol néztem +16K.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz jim bcs #64465 üzenetére
Nem mindenre megoldás a garancia,ha nem tudod érvényesíteni.
Instabilitás,lassulás,melegedés,stb.,ezek mind nem hibák ha ezek mellett tökéletesen működik a lap,mehetsz a jó istenhez is.
Ilyen esetekben nyugodt szívvel hordozhatod vagy 5 évig a fent említett hibák valamelyikét,te főzted,edd is meg.Van egy jó példám erre,.
Anno vettem egy HD7770-t MSI példányban 3 év garanciával,melegedett,hangos volt.
Itt az oldalon eladtam rá pár napra,új tulajdonosának garanciáztatni kelletett,mert megadta magát rá 2 hónapra,el is intézte neki az adott bolt.
Én az MSI után nézegettem a többi 7770 kártyát,és egy XFX-re jutott a választásom amihez hazánkban csak 1 évet adnak. Az egyik legjobb minőségű HD 7770 kártya volt,teljesen hangtalan hiper szuper.
Mai napig működik,boldogan használja jelenlegi tulajdonosa.Szerk.: 2 év bőven elég mindenre,de rengeteget számít a választott bolt intézkedése,megbízhatósága.
[ Szerkesztve ]
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
Új gépet építek, Intel alapokon.
i5 avgy i7 procival, még nem tudom.
Többen ajánlották a z97 chipsetet, de amennyire utána néztem nem sokkal tud többe a z87-nél.
Nem játékra választok gépet, inkább hosszú távra, szóval 3-4 éven belül újabb proci nem lesz, addigra ez a chipset már a múlté lesz.Szerintetek?
-
jim bcs
nagyúr
válasz TechN7ne #64466 üzenetére
(#64466) TechN7ne
Számít a bolt nem is keveset és az is számít hogy egy adott kategórián belül nem mindegy melyiket veszed, minden gyártónál van semmirevaló.(#64467) Ciripke
Teljesen jó a meglátásod 2 év egy széria így nagyon nem kell belemélyülni. Nem kell neked Z-s lap, vegyél egy Asus Vanguard B85-öt hozzá megy egy i5-4440/4570-et vagy egy i7-4770-et és majd cserélsz ha kevésnek érzed.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
TechN7ne
nagyúr
válasz jim bcs #64468 üzenetére
"minden gyártónál van semmirevaló"
Nem mindegyik gyártonál,azért ezen is vitatkoznék.
pl. Asrock 10k-s lapjai is ugyan olyan gyors és megbízható minta felső kategóriás darabjaik.
Különbség a bemenetek száma-típusa,hogy van e rajtuk hűtés és esetleg tuningolhatóak e,ezeken kívül ugyanolyan működő képesnek kell lenniük,mint nagy testvérük.[ Szerkesztve ]
-
Ciripke
tag
válasz jim bcs #64468 üzenetére
Köszi a választ, igazad van, így nem is szállok e l a költségekkel.
nem írtam, de ITX-es méretben gondolkodom a hely miatt, ezért az Asrock B85M-ITX lapját néztem ki. optiaki Kimenet is van rajta, ami külön jól jön az erősítőre kötés miatt.
Köszönöm a segítséget, szerintem őt választom
-
tag
Sziasztok! Új konfig vásárlása előtt állok a közeljövőben. Processzornak mindenképpen egy FX-6300-at szeretnék. Mellé pedig egy 1866 Mhz-es (kezdetnek) 4 Gb-s HyperX RAM-ot. Mivel operatív tárként SATA3-as támogatottságú winchestert használok, gondoltam, hogy lehetne az alaplapon SATA 3 csati, talán dobna egy keveset a teljesítményen.
Szeretnék az alaplapra 4 db RAM slot-ot is, mivel a későbbiekben 4x4 Gb RAM-ot szeretnék /természetesen apránként/.Gondoltam egy alaplapra, mégpedig egy ASUS M5A78L-M/USB3 nevezetűre, 17.000 Ft-ból megvan, és mivel nem szeretném húzni a processzoromat, szerintem bőven megfelelne neki egy ilyen olcsóbb lap is.
Kérni szeretnék pár véleményt az említett alaplapról! Tudnátok mondani esetleg eddig az árig elfogadhatóbbat?
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
-
jim bcs
nagyúr
Ez így nem lesz jó , 1000 éves halott konstrukció és még zabál is nem keveset, inkább legyen Intel.
GIGABYTE GA-B85M-D3H vagy ASUS Vanguard B85 + i5-4440
ram
2x4GB CL9 1600mhz: Adata XPG, Patriot Viper 3 Black Mamba, Avexir Core, Crucial Ballistix Tactical, G.Skill[ Szerkesztve ]
-
tag
Sajnos ez egy közel 50.000 Ft-os processzor, erre nem mostanában lesz pénzem. Mindenképpen maradnék az árkategóriánál.
-
jim bcs
nagyúr
Mire az FX-re veszel egy normális hűtőt márpedig arra kötelező akkor árban már az i5-nél vagy. Ha marad az amd akkor viszont az ASUS M5A97 EVO R2.0 vagy ASUS M5A99X EVO R2.0 lenne a legjobb választás, vész esetén marad az ASUS M5A78L-M/USB3.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Ciripke #64471 üzenetére
Ha nem tudod mire való az Intel® vPro™ Technology jó eséllyel nem is kell neked.
De ha a lapod nem támogatja, akkor nem tudod használni. Viszont csak az üzleti szférának készült deszkák támogatják. Pl. az Intel Q87 chipset-el szerelt lapok.Bazinga!
-
reset
senior tag
Üdv.!
Az üzletek polcain lévő Intel Z87-es lapok már mind javított (C2 stepping) vezérlőhidasok? [link] -
Blindfish
tag
Sziasztok!
Intel i7 4790k procihoz auss z97-pro alaplap jó választás ha modellezni akarok?
Üdv! -
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok!
Új alaplap vásárlás előtt állok.
ha minden jól megy Intel Core i5-2400 procival menen majd 16Gb DDR3 Ram, és egy Asus Radeon R7 250x VGA videokártya.
Melyik lapot ajánlanátok hozzá?4 lapot néztem eddig.
Asus P8H77-M PRO
Asrock H77 PRO4-M
Asrock Z77 PRO3
Asus B75M-PLUS -
Lui76
őstag
Egy kis help kéne.
Apám öreg AMD-s 939-es alaplapos gépe haldoklik.
Lap , proci ,ram csere nyilván az új géphez, de nem követem már napi szinten a piacot.
FM2+ os lap, integrált vga-s proci, 4 Gb ram sztem ami elég lenne nekik.
(meg az unokák néha egy egy régi játékot tudjanak futtatni pl .Flatout2 )10 körül amik vannak FM2+-os lapok, az már elég ilyen szinten?
www.kezmuveskeramia.hu
-
bluyoo
nagyúr
válasz sesomaru1989 #64482 üzenetére
Szia!
Mindkét H77-es deszka ajánlott, nyugodtan megveheted őket. Bár én az Asus deszkát venném, többek között a bordázott digitális tápköre miatt. Plusz mindenhol 3év rá a garancia, nem pedig 2év.
A B75 Asus deszka helyett, inkább az ASRock B75 Pro3-M -et nézném.
Ha pedig azt a kis tuningot is szeretnéd kihasználni ami az i5-2400 -ban van akkor Z77-es deszkát vásárolj, bár szerintem ne a PRO3 -at. Mekkora a kereted?(#64484) Blindfish
Szívesen!Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz sesomaru1989 #64487 üzenetére
Szívesen!
Annyiért talán használt deszkát kellene nézni. Úgy megkapod az ASRock Z77 Extreme4-et is.
Ha újonnan akkor az Asus Z77-A 19K környékén már kapható.(#64485) Lui76
Hát a 10K-ba talán a legeslegolcsóbb deszka beleférne.
Milyen a monitorotok csatlakozója? Mennyi a max. kereted? Gondolom tuning nem lenne.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
-
sesomaru1989
aktív tag
LUI76 Privátot ha tudsz olvass légy szíves.
köszi.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
Akkor gondolom D-Sub csatlakozós, de azért olyan lapot írok amin van DVI-D, és HDMI is. ASRock FM2A78M Pro4+ , A6-6400K, HyperX 4GB Genesis DDR3 1866MHz CL9 KHX1866C9D3/4G összesen ~44K
Bárt gondolom a tápod sem ártana már cserélni, pl. FSP Hexa+ 400W ~11K.(#64490) sesomaru1989
Hol tudod 14-15K-ért megrendelni? Nem melegednek vészesen, a szorzózáras CPU-d alá bőven megteszi.Bazinga!
-
Teaway
veterán
válasz sesomaru1989 #64493 üzenetére
De azzal legyél tisztában, hogy ez egy butított verzió a sima V-hez képest.
Nincs itthon csokid??
-
bluyoo
nagyúr
válasz sesomaru1989 #64493 üzenetére
Hát így kár volt kérdezned ....
Semmi köze az ajánlott laphoz.
Alapból H77 -es deszka, nem Z77-es, szóval a tuning ugrott ....Bazinga!
-
Teaway
veterán
válasz sesomaru1989 #64495 üzenetére
Hát...a tápkörök számát tuti megnyírbálták, a LAN vezérlőt vmi olcsó Realtek-re cserélték és a hangon is variáltak vmit, de hogy mit, azt passzolom.
Nincs itthon csokid??
-
bluyoo
nagyúr
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
25e-ig milyen 1150-s mini-itx-s lapot ajánlotok? Nagy vágyaim nincsenek vele kapcsolatban, mert 5.1 van már szinte mindegyiken, illetve gigabites már mind. Annyi kéne nekem, hogy stabil lap legyen, ami 3-4 évet gond nélkül elmegy. (Tudom, ezt nehéz megjósolni, de értitek..) Annyi lenne a maximum plusz, amit akarok rajta, hogy legyen 3.0 USB és SATA III-ból 2 csati.
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- PayPal
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest