Az Intel javítja majd a Haswellhez tartozó vezérlőhíd hibáját

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az új generációs Haswell kódnevű Core processzorok startja nem lesz zökkenőmentes, ugyanis ha a platform USB 3.0-s interfészére egy USB 3.0-s adattároló kerül, majd arról valamilyen fájlt megnyit a felhasználó, akkor az alvó módból (S3 státusz) visszatérés nem lesz zökkenőmentes. Gyakorlatilag arról van szó, hogy ha az USB 3.0-s eszközről nyitott marad egy dokumentum, vagy arról megy a zene, illetve a videolejátszás, akkor a gépet ilyen formában nem érdemes alvó módba kapcsolni, mivel felébresztés után azok a programok nem válaszolnak többé, amelyek az USB 3.0-s tárolóról szerezték az adatot. Ilyen esetben a feladatkezelő megnyitásával ki kell keresni a lefagyott folyamatot, majd azt kényszerítve be kell zárni. Ezután az adott fájlt újra megnyitható, így folytatódhat a munka.


(forrás: techPowerUp!) [+]

A friss információk szerint az Intel saját fejlesztésű USB 3.0-s vezérlője a probléma forrása. A gyártópartnerek már megkapták a listát, hogy mely lapkák érintettek, és gyakorlatilag kiderült, hogy az összes 8-as sorozatú vezérlőhíd hibás, illetve a szerverbe és munkaállomásban szánt C222, C224 és C226 jelzésű lapkák is. Ezek egységesen a C1 steppingjelzést viselik, és a nyár elején esedékes start pillanatában lesznek elérhetők. Készül azonban a javított C2 stepping, amit hamarosan tesztelnek majd a partnerek. A friss adatok szerint ez a verzió nyár legvégén vagy ősz elején kerülhet kereskedelmi forgalomban.

A vásárlás során fontos észben tartani, hogy az Intel ezúttal a hibáról tájékoztatja a vevőket. Ennek megfelelően minden alaplap vagy termék dobozán fel kell majd tüntetni a gyártópartnereknek, hogy a vásárlandó eszköz az első bekezdésben részletezett hibával küszködik, ugyanis a későbbi, javított hardverre nem lesz lehetőség kicserélni az adott terméket a garancia keretein belül. Ennek tudatában, ha mindenképp Haswell processzorra van szükség, akkor érdemes lehet a vásárlást elnapolni őszre, amikor már a piacon lesznek a hibátlan megoldások, így a felhasználó pár hét várakozással megkímélheti magát a későbbi kellemetlenségektől.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés