Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bluyoo

    nagyúr

    válasz kisferi #45900 üzenetére

    Szívesen!
    "Azért gondolkodom mindig egy kicsit komolyabb lapban, mert gondolom minőségibb az alkatrész és 4-5 évig használni szeretném. " Persze ahogy gondolod rosszabb nem lesz a jobb lappal. De a célodat egy olcsóbb lappal is elérnéd. Viszont ha olyan komoly lappot veszel ahhoz tényleg "K"-s CPU viszont ez esetben kár lenne a tuningpotenciát kárba veszni. Végül is mire szeretnéd használni a gépet?Csak játék?
    "A Max Turbo Frequency 3,8 GHZ-et, hogy lehet kihozni belőle? Ezt automatán csinálja? Mit kell beállítani?" Semmit, teljesen automatikusan változtatja a frekvenciát a terheléstől függően. Bár ez a frekvencia nem vonatkozik mind a 4 magra szóval ha egyszerre 4magot terhelsz 100%-ban akkor 3,6GHz ha jól tudom.
    De a linkelt Intel Core i3 / i5 / i7 3xxx "Ivy Bridge" topic-ban pontosan/biztosan meg tudják neked mondani a pontos értékeket és az esetleges tuningban is tudnak segíteni.
    "Fix-re lehet állítani ezt a frekvenciát?" Semmi értelme nem lenne lefixálni.Az energiahatékonyság miatt oldották meg így. Alap estben az én I5 2310-esem (2.9 GHz turbo:3.2 GHz) is csak 1600MHz-en működik a négy mag, majd a terheléstől függően emeli a frekvenciát.

    [ Szerkesztve ]

    Bazinga!

Új hozzászólás Aktív témák