- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Mahrenburg #45200 üzenetére
Igen, azzal is szemezek. Most oszinten meg vagyok elegedve a sabertooth-al 1155 platform alatt, de az asrock elott volt maximus gene IV lapom ami jobban tetszet mint a sabertooth.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz BomiBoogie #45201 üzenetére
2 darab megolda van:
1. AM3+ tesztre , 20 napig, ha OK marad, ha nem akkor 2011 platform lesz belole.
2. LGA2011 es pont!Szerintem az 1-es jobban hangzik, nem ?
Elnezest kerek hogy nem szerkeztettem az elozot, azt hittem hogy lejart mar az ido !
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz MiklosSaS #45197 üzenetére
Azt nem tudom a te FX-eddel mit művelne de a világrekordot az FX-8350 -el 8670,22MHz-el a ROG Crosshair V Formula-Z alaplappal tartják. Szóval nem hiszem hogy rossz választás lenne. Még ha nem is hétköznapi módon ..... és rövid ideig.
(#45203) miklosss2012
Hát szerintem két hét és nálad úgy is LGA2011 lesz belőle.
De szerintem is az 1-es pont így legalább azt is kipróbálod és ráadásul idén nálad így többször lesz karácsony.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Mahrenburg
őstag
válasz MiklosSaS #45202 üzenetére
Ebben a topicban úgyis ritkán "offolok", így talán belefér egy magánjellegű megjegyzés, de irigylem a "problémáidat"... (azazhogy Crosshair Formula, vagy Sabertooth)
[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Mahrenburg #45205 üzenetére
Most elpirultam.
[ Szerkesztve ]
-
Norbi.Sz
senior tag
Gigabyte MA770T-UD3 alaplapom meghibásodott. Milyen típust ajánlanátok helyette, ami stabil, Kingmax DDR3 1333MHz-es memóriával jól működik (ez a Giga lap sokszor hibázott a RAM miatt) és egy AMD Athlon II X2 265 3.3GHz AM3 procihoz kellene...
Különösebb dolog nincs, manapság elég USB, normális hangkártya, stb. van rajta.
Nem kell integrált VGA, egy Sapphire HD4870 1GB Vapor-X kártya volt benne.THX
Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
bluyoo
nagyúr
válasz Norbi.Sz #45207 üzenetére
20K környékén Asus M5A97 R2.0 SATA3 , USB3 , Realtek ALC887 audio , jó hűtés. Későbbiekben az FX sem lesz neki gond.
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
shadoan
tag
Sziasztok!
Az alaplap csere után újrahúztam a Windows 7-et és 8G memória helyett csak 6-ot lát. Vagyis látja a bios is és a Win is a fizikai 8gigát de csak 6ot kezel, nem tudjátok miért?
köszi!
[ Szerkesztve ]
Ezer ember hallgatása sem nyomhatja el egyetlen ember üvöltését
-
nonames
tag
válasz BomiBoogie #45148 üzenetére
Szia!
Ezt ajánlották nekem! Megnéznéd?
[link] -
=HG=
addikt
válasz BomiBoogie #45213 üzenetére
Már megint lebuktam ! De így okosnak tűnök!
-
shadoan
tag
válasz shadoan #45215 üzenetére
Annak van jelentősége, hogy a RAM-ok hogy helyezkednek el?
4 slot van, most áttettem a haverom GAIL 2133 2x4GB ramjait A1 és A2 slotba, erre 6500-at lát a Windows, egy fokkal jobb de még mindig nem 8 A1 - B1-be kellene raknom őket?
köszi
-
shadoan
tag
válasz BomiBoogie #45217 üzenetére
megoldotta
-
=HG=
addikt
válasz BomiBoogie #45217 üzenetére
Ne lottózz a héten !
(#45218) shadoan: Kis könyvecskébe benne van: A1-B1,vagy A2-B2 De az eredeti felállásban 4x2 Gb volt nem ?
[ Szerkesztve ]
-
shadoan
tag
válasz BomiBoogie #45223 üzenetére
nem nem, dehogyis, ez már a
googleOlaszrizling translator voltEzer ember hallgatása sem nyomhatja el egyetlen ember üvöltését
-
a1200
aktív tag
Hali.
Milyen rendszer lenne a legoptimálisabb ehhez?
Már van új 400W-os táp, 2 db SATA2 használt HDD (250+80 GB), mikro ATX ház, optikai egér, billzet, monitor, hangszóró.
Tehát lap, CPU, RAM kéne, lehetőleg DDR3, SATA3, USB3 is.
Kérem hogy csak profi hozzáértők írjanak.1-- Egyszerre 4-5 böngészőben 130-150 böngészőlap használata.
2-- Semmi játék (max. böngészőben játszható). Semmi komoly programfuttatás nem lesz, csak Winamp, youtube, stb. Nem gamer gép lesz.
3-- 10-es skálán 6-7-es minőségű dolgokat szeretnék, hogy változatlanul hagyva (max. HDD-t cserélve) 3-4 évig használni tudjam, ha kell, kicsit komolyabb dolgokra is, és még akkor se legyen nagyon elavult.
4-- Intel, AMD, stb. konfigot is kérek, ÁRAKKAL, boltokkal, nem csak 1155-ben.
6-- OS W8 64 bit Enterprise 90 napos.
7-- Persze minél olcsóbban. -
bebe159
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég rákérdeztem, milyen alaplapot vegyek, Miresz adott is tanácsot, azóta szépen kikerekedett a konfigom, és már tényleg csak a deszka hiányzik, de nem tudok dönteni kettő között.
Asus M5A99X EVO R2.0
Asus M5A99FX PRO R2.0Milyen különbségek vannak köztük? Azt tudom, hogy a pro jobb , ha nemcsak 1 vga-t akarok belerakni, de van még valami?
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz bebe159 #45226 üzenetére
Szia!
Ha nem lesz CF/SLI akkor az M5A97 EVO R2.0 is megfelel. Tápellátásban ugyan az mint a M5A99X EVO R2.0 , M5A99FX PRO R2.0 csak a hőcsövek hiányoznak a két borda között. Szóval ha nem lesz több VGA akkor máris spórolhatsz 5-8K-t.
Viszont ha CF/SLI is tervben van akkor az M5A99FX PRO R2.0 jobb választás lehet a 16X16X -módban képes kiszolgálni a két VGA-t.(#45227) bebe159
Manuális bekapcsolási lehetőség az UEFI-ben és az oprendszer alól is kezelhetők.(#45225) a1200
A 3 és a 7-es pont máris üti egymást.INTEL:
i3-3225 3.30GHz 3MB 1155 BOX 32K
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9B 14.5K
ASUS P8B75-M 20K
összesen: 66,5KAMD:
A10-5800K 3.80GHz FM2 BOX 31K
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9B 14.5K
ASRock FM2A75 Pro4-M 18,5K
összesen: 64KÍgy hirtelen az iPon-ból néztem de a PCX-et is merem ajánlani mindkét üzletben garanciafutár szolgáltatás.
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Acheron
őstag
Sziasztok!
Asus P8Z77-V Deluxe lapban okoz -e valamilyen teljesítménybeli különbséget, ha a VGA -t nem az első (kék), hanem a második (fehér) 16x slotba teszem? A három slotos VGA miatt talán célszerűbb lenne ezt használnom, több 1x Pcie slot maradna szabadon. -
bluyoo
nagyúr
válasz bebe159 #45231 üzenetére
Ritka amikor ilyen "komoly" lapba tesznek szolidabb CPU-t.Inkább egy gagyi lapba próbálják a legdrágább CPU-t.
(#45232) Sonja
De hová lett deszka?Nálam a régi arcképed jelenik meg ....(#45233) Acheron
Szia!
Ahogy én tudom a 2. slot az "csak" 8X viszont PCIe 3.0 -ás szóval nem tudom mennyire fogná vissza már ha ....
Ki kell próbálni. Bár a gyártól az elsődleges használatát javasolják általában. Mint a te esetedben is:
"In single VGA card mode, use the PCIe 3.0/2.0 x16_1 slot (navy blue) for a PCI Express x16 graphics card to get better performance."
Viszont ott a 3. PCIe 2.0 16X slot is így ugyan annyi PCI-E 1X kártyát tudsz használni ha a felső PCI-E slot-ba helyezed a VGA-t.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
balazs022
csendes tag
Üdv Mindenkinek! Alaplap vásárlás előtt állok, és szeretnék tanácsot kérni hogy milyet vegyek. Mert 2 dolog miatt muszáj cserélnem a mostanit Sata 3 és AHCI mód. Most egy Asrock N68 GS-3 UCC van de nem támogatja egyiket sem, és így az SSD-m nagyon lassúcska
Szóval az új lapban ezek legyenek és kb ennyim van rá + - 1-2 ezer FT.
-AM3as foglalat
-Sata 3
-Bios tudja az AHCI módot
-Támogassa a procimat (AThlon II X3 460 3,4 Ghz )
-Elég ha 8GB-ig támogatja a Ramot
-16 ezer forint (nem gond ha használt a lap)Kb ennyi a lényeg. Az hogy ATX vagy MATX az teljesen mindegy.
Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
balazs022
csendes tag
válasz BomiBoogie #45240 üzenetére
Írtam neki de "sajnos már nem eladó" választ kaptam!
-
Strix Aluco
aktív tag
mikloss2012: ASRock FM2-A75M-DGS-t vennék, bár az nem volt felsorolva. Van már SATA3, USB3 port is, ha ezek nem kellenek, bőven elég az A55-ös chipsetű is.
kungzi: Pont nemrég volt róla szó: [ ]
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Strix Aluco #45244 üzenetére
Nem lesz semmi SATA3, lesz egy db 60 gb vertex es 2 db 2 TB HDD green.Meg optikai meghajto sem, csak 8 giga ddr3, haz es tap. Az a fontos hogy minnel olcsobban oldjam meg. Eloszor egy alaplapra integralt Zacate-n jart az agyam, de szerintem ez jobb.
-
bluyoo
nagyúr
válasz kungzi #45245 üzenetére
Egyértelmű hogy javít a hőleadáson. Bár én így is a M5A97 EVO R2.0 -t választanám Nem tervezel CF/SLI-t és annyit nem ér csak az a hőcső (szerintem). De ha gondolod kérdezz rá az Asus M5A alaplapok topic-ban. A tulajok első kézből adnak neked infót ez ügyben. Hol vennéd? Mennyit spórolnál vele?
Bazinga!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Strix Aluco #45247 üzenetére
Mar megvan. Itt van az iroasztal fiokjaban 2 x 4 gb ddr3 corsair xmp3.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs