- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD FX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
Aktív témák
-
marinea2
addikt
uppot a sok jó nagy monitornak.
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
sK0t
tag
Üdv.!
Samsung 2493HM -ről valami vélemény ?Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi.
-
old_artist
addikt
válasz szeva000 #654 üzenetére
BenQ FP241W: 6ms g2g 24"WS AU Optronics P-MVA (M240UW01 V0) panelos, elég jó kis monitor, szvsz megéri(?) az árát, különösen a panelja miatt, de...
ajánlanék egy "picivel" drágábbat, ami fantasztikus szinterével kitűnő választás lenne a DELL 2408wfp, ami 150e a Brekk-nél, pixel hiba mentesre tesztelve!!! - jobban megéri!!!Dell 2408WFP: 6ms g2g 24"WS Samsung S-PVA (LTM240CS05) panelos!!!
-
wmarci
senior tag
Valaki megtudja nekem mondani, hogy mi a különbség az Eizo S2431WE-BK és az S2431WH-BK között? Árban van 15-20K.
Köszi..
-
szeva000
addikt
válasz old_artist #656 üzenetére
hááát az a 158k ami próbálható...nem éri meg nekem..az már sok:S A benq 137klenne,ez is már nagyon határeset anyagilag..sztem az is lesz,de már találtam 2408-at 142k-ért...még agyalok rajta
-
szeva000
addikt
válasz Hedgehanter #655 üzenetére
ezen én is agyaltam,mert pont szinte fele lenne,de 1szer akarok költeni és nekem nem is játékra kell..hanem inkább a fotók miatt kellene..uh nem hiszem,hogy egy TN panel ennyire jó lenne....sztem...
Bár nem hiszem,hogy az FP241W is a mostani iiyama diamontron csöves crt moncsimmal felveszi a versenyt ...inkább ettől félek igazán -
old_artist
addikt
Üdv!
Igen,
az S2431WH-GY / S2431WH-BK magasság ("H") állítható állvány-t jelenti (" v " talpa van),
az S2431WE-GY / S2431WE-BK EasyUp ("E") állvány-t jelenti ("kör" talpú), vagyis bármerre/bárhova állítható/tekerhető, sőt egyes kiviteleknél még falra is szerelhető,Hol veszed - a Hexaa-tól?
-
wmarci
senior tag
válasz old_artist #661 üzenetére
Tervezgetek még csak. Meg nézelődök. Akkor két állvány közt ennyi lenne az árbeli különbség?
Ez elég furcsa.[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
Igen, sajnos, mivel az EasyUp-os álványok még a 22'-ig meg tudták oldani, hogy egy árban adják, de a 24'-nál már - ha bármely irányba forgatható legyen - igen komoly állvány tartót/talpat kellett építeni (stbilitás miatt), hogy elbírják a kijelzőt, ha izgatják-mozgatják - ne döljön el!
Viszont megtérül, mivel nekem is EasyUp-os van, és néha bizony mozgatom, és nagyon stabil!!!
[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
válasz szeva000 #659 üzenetére
Üdv!
Ha 140e a keret, akkor miért nem veszel egy EIZO FlexScan 2231W-t, az nagyon is tökéletes vásárlás lenne (elhiheted, mivel nekem is ez van: színbontásra, DTP-re és szinte mindenre tudom használni), és ha még hardveresen be is kalibrálod (én megtettem a koloriméteremmel), frenetikus és olyan szinterü, ami kielégíti minden vágyaidat. Ezért az árért, csak szuper latinuszokban tudok róla írni!
Bár 22'-os, de itt a PH-n a HEXAA - mint EIZO viszonteladó -, most kezdte el forgalmazni már br. 136e-ért.
Nagyon-nagyon jó ár/érték/tudásbeli BestBuy kakukktojás - ez a PH-s teszt -, a saját mezőnyében!
5 éves világgaranciával, bárhol is veszed!szvsz érdemes lenne meggondolnod!!
[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
válasz Hedgehanter #665 üzenetére
Üdv!
Vigyázat, nem S-PVA panelos, hanem már említettem, hogy a
BenQ FP241W: 6ms g2g, 24"WS AU Optronics P-MVA (M240UW01 V0) panelos!!!
Bár ez nem von le az értékéből, de nem mindegy! -
Hedgehanter
őstag
válasz old_artist #668 üzenetére
Innen olvastam valoszinuleg el van irva...
-
old_artist
addikt
válasz Hedgehanter #669 üzenetére
Igen, valószínüleg, mert nem megbízható az oldal, sőt elég hiányos!
Semmi baj, mivel csak helyesbítettem!
[ Szerkesztve ]
-
MegalodonS
őstag
válasz old_artist #667 üzenetére
Azert 22" es 24" kozott eleg kicsi, de meg is nagy a kulonbseg.24" jobban megeri mert most mar lassan a 17"-19"-22" kifuto szeria lessz.Ar ertek aranyban 1-2 ev es kb senkinek nem fog kelleni egy 22"tft.Jon a 24"-26" kepernyok korszaka.
-
wmarci
senior tag
válasz MegalodonS #671 üzenetére
Miért lennének kifutók. Jön az Oled, amelyben biztosan lesznek 20-22"-os modellek.
[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
válasz MegalodonS #671 üzenetére
Ezzel szvsz nem nagyon tudok azonosulni, mivel "wmarci" is megírta, hogy jönnek az oled technológiájú kijelzők, amik, ha jól olvastam valahol 19'-ostól felfelé kezdik el majd a gyártásukat, tehát ezek fogják felváltani a TFT-LCD "korszakot", és nem a méret!
Kutatók szerint azért, mert a mesterségesen előállított éa az LCD-monitorok sorozatgyártása során felhasznált mesterséges gáz jóval nagyobb terheket ró a környezetre, mint azt korábban gondolták, a technológia terjedése pedig komoly következményekkel járhat. Sőt, ráadásul a nitrogén-trifluorid globális felmelegedésben fontos szerepet játszó potenciálja a szén-dioxidnál mértnek akár 17000-szerese is lehet. Igy veszélybe került az LCD monitorok gyártása, azért is próbálkoznak más technológiai megoldásokkal, viszont a minimális méretek nem fognak változni, maradnak a jól bevált 19'-os minimum határnál (ez lesz az alap, bár bevezetésképpen lehet, hogy még alacsonyabb collal kezdik meg a gyártás/értékesítés/tapasztalatokat), már csak amiatt is, hogy megfizethető és elérhető közelségbe kerüljenek a már jól megszokott (vizuális betekintés miatti) felhasználók körében!.
-
wmarci
senior tag
válasz old_artist #673 üzenetére
Azért kíváncsi leszek az Eizo Oledjeire.
-
MegalodonS
őstag
válasz old_artist #673 üzenetére
A gazdasagot soha nem erdekelte a klimavaltozas de ez nem ide tartozik.
Az oled draga es most elkezdett vasarlobarat aruva valtozni az LCD-TFT piac.Amikor en eloszor lattam es jatszottam Dell 24" 1200 Font volt az ara, en 480 Fontot fizettem erte es ez folyamatosan csokkken es egyre tobben vasaroljak.Az emberek is szeretik a nagyobb kepernyoket.Aki egyszer meg izlelei nehezen szakad el tole.24" vissza 19"-22" ahhh semmi esetre sem tennem de masok sem.Az elkovetkezo 1-2 a sok sok mostani monitort probaljak majd eladni.
Igaz jon majd az ujabbb, meg az ujabb technologiak, lasd OLED, de addig meg a sokan vesznek inkabb egy sima TFT-LCD-t az asztalra mert olcso, es nagyon sokaknak ez a legfontosabb tenyezo. -
old_artist
addikt
válasz MegalodonS #677 üzenetére
Igen, én is arra kezdtem utalni, hogy ha bejönnek az új technológiából adódó monitorok (pl. oled), akkor elkezd a TFT-LCD piac is erősen árával csökkenni! Ez mérföldkő lesz a piacon (előreláthatólag 2010), mivel aki most nem tudta megvenni "álmai" monitorát a TFT-LCD-k közül, az erősen fog várni a nagy árrobbanásra!
Én is, mikor megvettem az EIZO első 21"-os L997-K -t 2000CHF-ért (majd 2 éve), nemrég meg egy 22"-os Wide S2231W-t kaptam a feléért, és jelenleg már szinte a harmadánál tart!!
Abban viszont igazad lehet, hogy ha valaki megízlelte a nagy képrnyőt, az nem szívesen fog váltani - visszafelé! -
wmarci
senior tag
válasz old_artist #678 üzenetére
2010? olyan soká? Oled Tv-k már szivárognak, de a monitorok nem nagyon.
Lehet, hogy 1 év múlva kellene berúházni egy Eizo SX3031W-BK-ra és egy S2431WH-BK-ra.
Bár lehet, hogy akkorra már elavultak lesznek . Otthon most 3 monitorom van.
3 db Samsung... 19"-os. Ezeket szeretném lecserelni majd. Várom a jó vételeket. -
old_artist
addikt
szvsz a monitor gyártók megvárják a TV-ben tapasztaltakat, s azután ültetik át a monitorokra a technológiából adódó tapasztalatokat - pl. oled!
Hát, igen, talán már csak egy év, és szinte "bagóért" juthatunk egy S-PVA kitűnő, vagy esetleg egy (most emlegetett) "professzionális" monitorhoz. Bár kétlem, hogy addigra azért még sem lesznek annyira "elavultak"!
Sőt, be fog indulni a nagy "eladom" hadjárat, és a TN-eseket, mint most a CRT-ket 5-20e közötti áron (a pixel hibákra kihegyezve hirdetik majd meg), imádkozva, hogy csak vigyék már el, szinte utánad fogják dobni. A komolyabb szériák még egy darabig "tartani fogják az árukat", de ahogy növekszik majd a technológiák versenye, annyira csökken majd ezek ára is, de nem annyira, mint a TN-eseké!
2010? - az már szinte elérhető közelségbe kerül, nap mint nap![ Szerkesztve ]
-
wmarci
senior tag
válasz old_artist #680 üzenetére
Olyan közepes grafikai munkára ( nem annyira profi ) , melyik Eizo monitort tudod ajánlani?
24-30" között. Persze 30-as is lehet. Valami CG sorozatot néztem, de lehet, hogy azok nagyon komolyak. -
tomi0405
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy dell 2408-as monitort és lenne pár kérdésem.
Radeon 9800pro 128mb-os karim van,játszani nem szeretnék csak hd-s filmeket nézni.
Ezzel a kártyával nem fog szaggatni a film?
Pécsen lakok és sajnos elég nehéz beszerezni ezt a típust ezért a netes rendelésre gondoltam. Argep.hu-n beírtam és a legolcsóbb ajánlatot a General direction dobta ki.Szerintetek mennyire biztonságos tőlük megrendelni,ismeri valaki a céget??Segítségeteket előre is köszönöm!
-
SPARKIEONE
csendes tag
Hali
Azon gondolkozok beruházok egy 22 colos tft-be.Géphez lenne meg néha rá lenne kötve a ps3
melyiket ajánljátok?http://www.pixmania.com/hu/hu/1110945/art/samsung/syncmaster-2253bw-22-wide.html?form=57#tech-specs
http://www.pixmania.com/hu/hu/950823/art/samsung/syncmaster-t220-22-wide-t.html?form=61#tech-specs
Köszi az infót és a válaszokat előre is
[ Szerkesztve ]
-
S.F.
csendes tag
A BenQ FP241W-nél van jobb - az áráért?
-
szeva000
addikt
szerintem nincs..én már nézegetem majd 2hete őket...bizta nincs.De nagyon úgylátom...akármelyiket is nézem,hogy az iiyama VMPro-m színeit egyik sem tudja utánozni.A héten láttam 1 dell2408-at..hát nem estem hasra a színeitől,fekete az szép,sajna benq-t nemtudom megnézni sehol ,de sztem nekem is ez lesz.
[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
Hááát, a CG sorozatúak nagyon komoly grafikai, képfeldolgozási és CAD munkára ajánlott panelú monitorok, ami az árukban is megmutatkozik (br. 350e - 1millió Ft-ig)!
Közepes grafikára és képfeldolgozásra az alábbi monitorokat ajánlom az EIZO-k közül:
belépő szintű:
Eizo S2231W, 6ms g2g, 22"WS Samsung S-PVA (LTM220M3)
24 és 27"-os már-már profi minőségű, ami nagyon ajánlott:
EIZO SX2461W és SX2761W, 6ms g2g Samsung panelosak,
A 30"-osok közül még ajánlott, az
Eizo SX3031W, 6ms g2g, 30"WS Samsung S-PVA (LTM300M1).Az SX szériák igen kiváló a homogén háttérvilágítás a Digital Uniformity Equalizer-nek köszönhetően, a Wide Gamut LCD még több színnel, erőteljes színtelítés mellett gyors kapcsolási idők Dynamic Motion Picture Overdrive révén, sőt Full HD, 1080p 50 Hz-nél és 60 Hz-nél!
Persze ezek már az árukban is megmutatják a tudásukat!
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz old_artist #664 üzenetére
Én is egy 24"-os Eizo monitort néztem ki magamnak és pont ezen az easy-up állványon filózom. Az S2431 valamelyike lesz, de majd +20k csak az állványért elég soknak tűnik. A forgathatóságon kívül van még valami előnye? Általános felhasználásra (net, filmezés, játék) kell, bár később lehet használni fogok cad programokat is.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Tulajdonképpen nincs semmi hardveres előnye az EasyUp állványnak az oszlopossal szemben, csak az, hogy nagyon mobilis, bárhova és bármilyen szögben kiválóan működik, még szinte "asztal" formátumban is lehet használni! Nekem S2231W-m van, ez árában azonos mindkettő, de a 24"-tól változik az ára a stabilitás miatt!
A PH-n van egy viszonteladó az EIZO-knak - elég jó árakon árulja, próbálj vele megegyezni - nagyon megbízható és korrekt kereskedő!
Egyébként nagyon kiváló monitor, különösen CAD, képfeldolgozás és grafikai tervezésekre![ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz old_artist #690 üzenetére
Jó lesz nekem az oszlopos, nem ér meg annyi plusz pénzt az easy-up. Eddig csak azért érdekelt, mert azt hittem hogy az oszlopos állvánnyal nem forgatható a monitor, de úgy látom mégis.
-
old_artist
addikt
Üdv!
A Samsung SM245B 5ms 24"WS Samsung TN+Film (LTM240CT01) panelos monitor, netre, videóra elég kiváló és HDCP támogatása is van, viszont CAD felhasználásra (abszolút) nem igen ajánlanám szvsz!
Ha 100e körül gondolkozol, akkor szvsz a CAD használatához elengedhetetlen egy S-PVA monitor. szvsz egy kicsit még hozzá kell tenned, hogy a CAD alkalmazásokra is megfelelő legyen, és akkor gondolkozz el egy EIZO S2231W (135e) vagy egy DELL 2407wfp-hc vagy 2408wfp (150e) kijelzőn.
100e körül csak lenovo L220xw S-PVA panelos jöhetne szóba, bár ezekkel elég sok pixel hibás van, és 22"-os! -
lor
tag
válasz old_artist #694 üzenetére
regota cad-ezem /kb 15 ev/
most is egy tn panelesen csinalom /kicsit hobbi is/de kivancsi volnek miert jobb egy s-pva panelesen csinalni a mesterseget
jarkaltam uzletekben nezelodni nincs nagy valasztek
es ami van azt is 1024x...-on jaratjak, hogy bemutassak a parasztnak
/de meg nemetben is igy megy/a 24"-hoz ill az altala nyujtott felbontashoz azonban ragaszkodnek
/legfeljebb nem egyszerre cserelem a vassal/dell-ket megcsekkolom
mik is azok 150 meg kb birhato osszegtobb otlet is johet!
pityputy
-
lor
tag
no kicsit nezelodtem listakat mik olyanok, hogy jok arban
EIZO FlexScan S2431WH
najo ez lehet sokBENQ 24" FP241VW
LG 24" L245WP
LG 24" L246WHSamsung 24" 2493HM
Samsung 24" T240 Wide
Samsung 24" T240HD Widemost mergelodok, hogy nincs korrektul kiirva melyik mifele
ha vki csuklobol tudja leirhatja infokat
mindent!
enis neki feszulok netpityputy
-
old_artist
addikt
Üdv!
Na egy kis info:
Eizo S2431W: 6ms g2g, 24" WS Samsung S-PVA (LTM240M2) ~ 189eBenQ FP241VW: 6ms g2g+BFI, 24" WS AU Optronics AMVA (M240UW01 V2) ~150e
LG L245WPM: 8ms g2g, 24" WS AU Optronics P-MVA (M240UW01 V0) ~ 155e
LG L246WP (egyező, mint a 245-ös, csak országonként mást értékesítettek): 8ms g2g, 24" WS AU Optronics P-MVA (M240UW01 V0) ~ 155e
LG L246WH: 5ms, 24" WS AU Optronics TN Film (M240UW04) ~ 105eSamsung SM2493HM: 5ms, 24" WS Samsung TN Film (LTM240CT01) ~ 100e
Samsung T240 (HD): 5ms, 24" WS TN Film ~ 110-125eEgyenlőre ennyi, a vastagon jelölteket ajánlom figyelmedbe!
[ Szerkesztve ]
-
MegalodonS
őstag
Szerintem valaki mar azt is elkezdhetne osszegyujteni,hogy az adott monitorokat hol lehet mukodes kozben is megtekinteni.
-
old_artist
addikt
válasz MegalodonS #699 üzenetére
A "megalomániás"!
Nem semmi egy monitor, különösen a válaszideje és a homorú átláthatósága, na meg a VGA kártyája (lehet, hogy Matrox?) - megnézném élőben is - azért!
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Politika
- Posta, csomagküldés
- Öregszem
- Mazda topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest