- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
H0P3
csendes tag
Ez a panel dolog ez mit jelent? Panel mint az ''irányítópanel'', gombok, on-screen, vagy panel probléma mint... nemtom, nyák ''panel'' amin szerelik?
Ja es dell... Ha tenyleg veszek egy ilyet (megszereztem papirokat reszlet fizeteshez, most nezek majd uzletet hol lehetne), akkor ugye 3ev garancia van ra, dell-nel, es meg lehet hosszabbitani a garanciat utana is, azt hiszem meg fogom tenni mindenkepp. 29$ ha jol lattam a cnet oldalon egy cikk erejeig, de dell-en is erdemes megnezni.
[Szerkesztve]H0PE
-
Trak
addikt
válasz MegalodonS #149 üzenetére
Szívesen tesztelném őket egymás mellett néhány órát
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
MegalodonS
őstag
A panel a lelke igy van de a regi Dellnek is olyan kepe volt hogy amuldoztam ennek a kepe BRUTALIS es meg 1x elolvastam a 24''tftk tesztjet es a Dell azert lett lehuzva mert filmenezes kozben a fekete nem fekete es ez zavarhat embereket.
Ezzel viszont nem ertek eggyet mert ha filmet nezek akkor nem a kereteket nezem nem is erdekel hogy nem fekete a fekete,A jo film az jo film,jo monitoron es rossz monitoron is a rossz film az rossz lessz minden meg az Apple monitoran is.
En 3 reszre osztanam a 24''tftk felhaszanloit
01.Gamer,Gamer,DVD,altalanos felhasznalas
02.DVD,DVD,Game,altalanos felhasznalas
03.Kizarolag munka es altalanos felhasznalas. -
H0P3
csendes tag
YAY koszi a linket! Mostmar ertem kicsit mi fan terem a panel.
Nos, megrendeltem egy DELL-t, remelem par napon belul enis odakat irhatok rola/hozza.
Mindenkepp koszonet a sok infoert, es egyebkent csak hogy tudjatok a teszt meg a ti valaszaitok alapjan dontottem igy.
Hmm lehet kicsit konnyen befolyasolhato vagyok.
[Szerkesztve]H0PE
-
H0P3
csendes tag
Jaj nekem mi az a HC? en Dell UltraSharp 2407FPW-t mondtam es neztem ezt kertem.
World of Warcraft, kulonbozo fps gamek (ha lesz valami normalis mostmar), strategia game, remelhetoleg SC2. :] Es igen dvd nezes dogivel. Benazgatok grafikaval es zenelgetessel is, kiraly lesz olyan nagy felbontasban latni sok ablakot.
[Szerkesztve]H0PE
-
Móci
addikt
A HC az az újabb, javított kiadás, ami nemrég érkezett meg külföldön a boltokba. Legalábbis remélem.
Wowra kíváncsi vagyok, bár inkább az anime része lesz majd nekem a lényeg. Jó kis hdtv vagy dtv videók.... mmm...."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
H0P3
csendes tag
Féltem hogy ezt mondod, hogy az uj, javitott szeria. Az milyen model? 2407HC, vagy hogy nezzem meg? Remelem csak nagyon minimalisan tud tobbet mert kulonben rossz szajizem lesz, most hogy megvan a moncsi...
Nos, en eleg buhera vera vagyok... De ehhez a dell 2407FPW beallitasaihoz hozza se nyultam. Minden elsore tokeletes, semmit nem kellett allitani. Durva, hogy mindenfele foglalat van rajta, sim card reader, usb, es meg gozom nincs milyen csati helyek.
Amitol leginkabb tartottam, a pixelkioltasi sebesseg: Vagy oregedtem fel ev alatt es romlott a szemem vagy iszonyuan jo ez a technologia es nem vettem semmit eszre gameban, nagy akcio kozepette, semmilyen utanhuzas...
A fekete? ööö, biztos szinvak vagyok de kis ikonokon direkt neztem (szines hatter elott fekete keret, abban megint szines grafika, ikonok), ejfeketenek tunt nekem. Nem is igazan dolgoztam meg fel a dolgot. Akkora a screen hogy nagyon.
Megerte megvennem az tuti, mar csak a 19'' crt-m kene eladnom (szegenyke, beke poraira).H0PE
-
MegalodonS
őstag
-
xlaci
senior tag
Háj! Képernyővásárlás előtt állok és valami jófajtát szeretnék kb 22-24'' körüli méretben, amire rá tudnám kötni a tv kábelt... Játékra és filmnézésre is használnám egyaránt. Örülnék ha mondanátok nekem egy két tippet a legjobbakból (az ár csak annyiban lényeges hogy ne legyen feleslegesen drága ) Köszi!
''valami nóném szar, pedig direkt nem a legolcsóbbat vettem hanem a 2. legolcsóbbat :)''
-
H0P3
csendes tag
Hi xlaci,
Ha visszaolvasgatod a beszelgetest az elmult par napban, akkor lathatod pont ebben a cipoben jartam. Beruhaztam egy 160-170kozotti monitorra, amire azt mondom hogy nagyon megerte. Tokeletes szinek, nem is allitottam kontrasztot semmit, ugy van ahogy kivettem a dobozbol. Jatekot tegnap teszteltem, nagyon mas igy, 19''es utan, sokkal nagyobb a kep sokkal ''in your face'' erzes.
Amit adtak linket nagyjabol atneztem a panel tipus leirasrol. http://www.tftpanel.hu/article.php/paneltipusok
Az olcsobb kategorias (130alatt ha jol emlekszem a samsung) tft-kel tessek vigyazni mert ha a regebbi technologiaju panel, akkor a latoszog nagyon rossz, es akar milyen nagy, akar milyen szep szembol ha tobben ultok le dvdzni szerintem eleg savanyu szolo lesz belole. Az a sok extra ''lukacs'' amit most nem tudok egyenlore kihasznalni, mert nincs szuperhiper digitalis kameram, meg sim kartyas kutyuim egy even belul szuperul fognak jonni. Magaba a monitorba be lehet csatlakoztatni rengeteg mindent, tobbek kozt sima video jelet, RGB (juj remelem nem mondtam rosszul) dugoval. Az olcsobb kategoriasokon azt irjak semmilyen ilyen csatlakozas nincs.
Amit azt hiszem kiemelnek enis, az, hogy minden iranyba, nagyon finoman csusztathatoan mozgathato a monitor, mint kes a vajban ugy csuszik es megall ahol megallitod, jo a mechanikaja a labnak. Poenbol majd kiprobalom egyszer fuggolegesre tenni a windowst milyen lehet ugy, hehe...
Mint irtam szinek tokeletesek, 0utanhuzast lattam jatekban (world of warcraft, sotet labirintusban nagy ''pukkanasok'', robbanasok, fenypontok, berantottam az egeret es semmilyen csunya utanhuzast nem erzekel a crt-hez szokott 120Hz-es szemem a sotet hatter elott, minden tulzas nelkul... jo par orat nyustoltem direkt). Megneztem par fps bemutato videot is, igaz a felbontasuk nem volt tul jo az 1920*1200-on de ott sem lattam semmilyen utanhuzas, lassu kepkioltast, halvanyulo pontokat sotetre valto kepnel...
Erm, erdekes gondolatom tamad, romolhat-e a ledek teljesitmenye idovel? Kioregedhetnek es gyengulhetnek, ergo elo johet a szellemvilag szabadon a kepernyon?
Szoval amit en vettem az a DELL UltraSharp 2407WFP. Nezelodj utana, van jopar teszt is, osszehasonlitgatjak oket rendesen.H0PE
-
xlaci
senior tag
Oks, köszi, meglesem. Természetesen én sem akarok azért olcsóbbat venni hogy megsporoljak 30 vagy akarhányezer forintot, és aztán meg 10 vagy több évig azon mérgelődjek. Akkor az egyik kiszemelt már megvan
''valami nóném szar, pedig direkt nem a legolcsóbbat vettem hanem a 2. legolcsóbbat :)''
-
H0P3
csendes tag
válasz MegalodonS #166 üzenetére
Nem is neztem meg, biztam benne hogy ennyiert nem kapok poo-poo-t. :] Najo meg bennetek is, hamar fps gamerekrol van szo akik ezt veszik es te lattad elso kezbol.
H0PE
-
fudi2002
veterán
Nos ma érdekes napom volt. Találkoztam egy apple 23 cinema hd tft-vel, asszem szerelem van kialakulóban
Előszöris: 400:1 kontraszt, pár éves darab, 300-as fényerő. Tehát technikailag fejletlen gépezet.
De mikor bekapcsolták, azthittem leülök. A fekete olyan fekete, amit lcdtől még SOHA nem láttam!!! Fekete háttérképet próbátunk, hát ha a feketét néztem és kitakartam a világossat, nem lehet megmondani, hogy bekapcsolt vagy kikapcsolt állapotban van a kicsi. Alapbó színkalibrált. 800x600ba visszabutítottuk, interpolálásnak szinte semmi nyoma, kicsit a betűknél látszik windowsban. Holnap céghez viszek játékot, azt kipróbázzuk hogy milyen, ha ottis helytáll, magamévá ke tennem egy ilyetSzakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
MegalodonS
őstag
válasz fudi2002 #170 üzenetére
Fekete-Fekete
Eloszor is nem fekete kepernyot nezegetek hanem szines kepernyot ha meg filmet akkor az a par centis also felso csikot meg ugy sem figyelem mert nezem a filmet.
Azert oda tennem a monitorom melle es lehet hogy meglepodnel.
Azt nem tudod a LAN partykon a profik miert nem jatszanak Apple monitorokon pedig hidd el lenne ra penzuk -
balinyo
tag
Ha ilyet lehet kérdezni, aki mostanában wett Dell 2407wfp-t, hol (kitől) és mennyiért vette? Engem is nagyon foglalkoztat a gondolata.
-
fudi2002
veterán
válasz MegalodonS #171 üzenetére
Mivel fotót is szerkesztek, ezé a fekete az fekete legyen. A másik, nem 2 évre veszem. Vagy királyat, vagy semmit. No ezé vacillálok most az Apple és az Eizo között
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
MegalodonS
őstag
-
Dale
aktív tag
válasz fudi2002 #170 üzenetére
A 23-as Cinemát csak ajánlani tudom, nekem is az van, életem egyik legjobb hardware vásárlásának tartom már lassan 2 éve. A fekete tényleg fekete, a színek jók, és játszani is szoktam rajta 1600x1200-ban (fekete sávokkal a két oldalon) vagy 1920x1200-ban, szóval mindíg natív felbontásban, nekem bántja a szemem ha kisebb felbontású képet húzok szét rajta. (Szerk: Bármilyen LCD-n bántja, ez nem arra van hogy mindenféle kisebb felbontással tolja a user...)
Egyet tudni kell mert az nem derül ki a tesztjeidben szerintem: képet csak akkor ad ha már bejött a Windows desktop, a BIOS karakteres üzemmódját és egyéb nagyon kis felbontású módokat nem tud megjeleníteni. Így mindenképp kell legyen egy másik monitorod is elfekvőben a rendszer telepítéséhez meg esetenkénti BIOS bizgetéshez... Mac-en persze nincs ilyen probléma mert ott eleve minden nagyfelbontású, még az EFI is.
[Szerkesztve]https://enginedesigns.net
-
balinyo
tag
Nekem is az EIZO jött még szóba, most egy elég jó ajánlat van, a Tripontban Flexscan S2111w az bruttó 191940, az S2411w 271740. Viszont ebből csak a 21''-osra futná nekem, és még így is drágább, mint a 24''-es dell. Ráadásul egy tesztet olvastam, amiben valami gamma egyenetlenségről ír róla, de lehet, hogy csak szőrszálhasogatás, és egyébként tökéletes.
-
dr42
tag
válasz MegalodonS #137 üzenetére
semmi. hulyeseget irtam
[Szerkesztve] -
fudi2002
veterán
Huhúú, köfi hogy írtad. Ezt látod nem figyeltem, működő gépre tótuk rá. Mivel jáccol? (input lag és utánhúzás miatt kérdem)
Vki aki Eizo-t használ. Mivel a 24-esükben állítólag samsung panel lapul, felmerül az input lag kérdése. A 244t samsung viszi a pálmát, a leglagossabb kijelzők között. Eizonál?Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Dale
aktív tag
válasz fudi2002 #180 üzenetére
Nem szoktam túl sokat játszani, de pl. CS:Source meg NFS Most Wanted nálam gond nélkül megy, utánhúzást nem látok, összehasonlítva a régi 19-es Neovommal amin azért láttam. Szóval szerintem teljesen jó játékra is, de ha valaki csak és kizárólag arra figyel hogy na, ott volt egy kis elmosódás, akkor lehet hogy nem. Szerintem ez paranoia, és audiofilekkel sem szoktam vitatkozni. Biztos van ennél gyorsabb monitor, de szerintem nem showstopper a dolog, ha van is utánhúzása, számomra nem észrevehető, és nem vagyok egy igénytelen fajta.
https://enginedesigns.net
-
JaniS
senior tag
Ez tulajdonképpen lehet nem idevágó kérdés lesz, de itt van esély, hogy valaki tud rá válaszolni.... szóval sorry előre is.
Jól gondolom, hogy egy 6600GT DVI-n keresztül csak max. 1600x1200-on tudna használni egy ilyen dögöt? VGA-n pedig elvileg 1920x1200-on is?
JaniS -
Dale
aktív tag
Szerintem nem jól, hisz egy régebbi, gyengusabb videokártya is viszi az 1920x1200-at, mint nálam egy X800 tette régebben (oké az se gyengus, de régebbi modell). A használhatósági határ viszont ha jól tudom itt van, mert efölött a következő általánosan elérhető felbontás a 2560 x 1600, ami a 30''-os monitoroknál figyelhető meg, ehhez már Dual-Link DVI kell. Alatta szinte bármilyen mai kártyával mennek a monitorok, és a 6600GT is közéjük tartozik. Viszont például egy 7300 simán meghajtja a 30''-os monitort is. A VGA csatit meg nem ajánlom semmilyen LCD-hez sem, max olyanhoz amin nincs DVI, de az meg kell a fenének.
https://enginedesigns.net
-
JaniS
senior tag
Hmmm... Azért kérdeztem, mert külföldi fórumokon több helyen olvastam, hogy bajuk volt a 6600GT-vel (általában nVIDIA 6x00-val) és az nVIDIA nyilatkozott úgy, hogy ezek a kártyák a DVI kimeneten keresztül max. 1600x1200-ra képesek, míg a D-SUB-on meg tudják jeleníteni az említett felbontást. Felteszem másképpen a kérdést, sikerült már valakinek ilyen felbontást a DVI-n keresztül ezzel a kártyával beállítani? Lehet, hogy a probléma csak egyedi volt, bár nem hinném, mert nem csak egy topicban olvastam. Most persze jó lenne tudnom, hol is olvastam...
A választ mindenképpen köszönöm.
Ja, jut eszembe, nVIDIA kártyákról volt inkább szó, ATI-nál mint ha rendben lettek volna a dolgok.
JaniS
[Szerkesztve] -
JaniS
senior tag
No, itt egy link, mire is gondoltam. Nem friss, de a probléma az, ami miatt feltettem a kérdést:
[link] -
Ch4os
aktív tag
Új vagyok ezekben az új monitor témákban.
Anno még sikerült egy 17''-os SyncMaster 700p Plus- hoz hozzájutni (1280*1024 @ 85Hz), de azóta semmi.
Címben is szereplő méretű moncsit keresnék én most. [link]
Viszont azóta annyit változott a világ, hogy semmit nem értek. TN meg még van 3 féle panel, meg 500köbnégyzetkandelláber/lábcentigyök, 1000 valami kényerő/nemtudom.
Na körülbelül így értek hozzá.
Tudtok valami általános linket adni ahol ezt le van írva, hogy mi micsoda, mi a jó meg ilyenek?
Utána jönne az, hogy milyen monitort ajánlanátok?
cél: game: 5%, net, TotalCommander, Word... 65%, film 40%
Előre is köszi. -
Memphysto
tag
válasz mimi_bacsi #197 üzenetére
Hát a paraméterei tényleg elég jók és ezzel arányos az ára is sajnos!
380 körül!
Amúgy meg gugli bácsi segít! -
bakatol
csendes tag
Annyira dícséritek ezt Dell UltraSharp 2407FPW monitort, hogy még ma betipegek a Westendbe, és jól megnézem magamnak! Megkérdezem ezt HC típust!
Csak nehogy megtetszen
Kérdés: 8600GT van a gépemben, a játékokkal elbír 1900*1200-ban, vagy elégedjek meg 1600*1000-el? Nem mintha nem lenne elégNekem játék és több ablakos használat miat kellene ez a méret, filmeket nem nézek a gépen.
Még nem láttam 24" monitort játék közben (meg sehogyÍrok majd, ha megnéztem.
bakatol
-
hardzsi2
aktív tag
Azért ezt gondold át még1x! A 2407WFP-HC-nak feltehetően/többek szerint ghosting problémája van, amit az október 5-i gyártói nyilatkozat szerint nem is kívánnak orvosolni.
Részletek itt (olvasd el a 'The Ghosting Issue' részt és nézd meg a mellékelt YouTube videót is - egyébként még más videók is fellelhetők erről ugyanott) és itt (itt az 'Updates' szekcióban követhető az ügyben gyártóval történt levelezés, illetve az "Update 5/10/07: - ChrisM posted the following official statement from Dell today" alatti rész vonja le a szomorú konklúziót e modellel kapcsolatban).De mindezt csak azért írtam, hogy a nagy dícsérgetés nehogy elhomályosítsa a tisztánlátásod - különösen ilyen nagy értékű beruházás esetén.
Pár napja használok csak 24"-ost (főleg játékra a böngészés mellett) és nekem a 8800GTX-szel is voltak félelmeim - szerencsére többnyire alaptalanul.
Pár jaték, amiket eddig próbáltam natív felbontásban (1920x1200 egyébként): DiRT, Half Life 2, FEAR XP, C&C3 Demo, R6 Vegas + widescreen hack, Redneck Kentucky Demo - Unreal2.x motoros csirkemészárlás!!!
Ezek alapján azt mondom, ezzel a kártyával -és konfiggal- egész jól futnak, de azért van ahol vagy vissza kell vennem a high beállításból, vagy 3GHz fölé kell majd húznom a C2D-t és egy picit a kártyát is megpöckölni - szóval nem tudom, hogy 8600GT-vel mire számíthatsz - érdemes pár fórumot átböngészned előbb, másnál hogy fut.
Ami pedig az 1680x1050-re (vagy kisebb felbontásra) való visszakapcsolást illeti, ott azért több szempontot is érdemes figyelembe venned, nehogy a széthúzással/képkonverzióval járó homályosodás vagy 1:1 / Aspect módok esetén a fekete keretek bevilágítása (sötét szobában) elrontsa a játékélményt...flood-resistant mirror driller (cuccok: Skylake NUC és Xbox One X)
Aktív témák
Hirdetés
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest