Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • picur220

    veterán

    válasz Rick4 #26029 üzenetére

    Nem az a baj, hogy csak 40-nel lehet menni, és később érek oda. Az a baj, hogy semmi okuk nincs rá, hogy kirakják a 40-es táblát, semmi értelme annak, hogy kinn van, nem lesz kevesebb baleset ezáltal, csupán annyi a cél, hogy mivel tudják, hogy mindenki 90-nel megy ott, beszedjenek egy csomó pénzt.

    A blokkoló meg annak kell aki egyik helyről a másikra siet és fontos ember, vegye meg, használja ha neki jól esik, de ha baleset lesz belőle, kezét- lábát vágják le, de előtte 15 év kényszermunka a kőbányában... vs. Te mit mondanál egy gyorshajtóra, ha a családtagoddal történne ilyesmi? Megértenéd, hogy ő bármilyen jogcímen is, de sietett?

    Na akkor most hogy is gondolod ezt?

    Tőlem lehet egy gyorshajtás 300 ezer, egy ittas vezetés 3 milla.

    Az ittas vezetésnél jelenleg úgy tudom, azonnal elveszik a jogsid. A pénz utána már sok mindent nem jelent. És akinek nincs 3 millája, soha nem is volt, és valószínűleg nem is lesz, az mit csinál a büntetéssel? Az én véleményem az, hogy nem pénzzel kéne büntetni, mert azzal a gazdagokat nem büntetjük, a szegényeket meg max éhezteted, újabb problémát szülsz vele. Komolyabb büntetést kéne kiszabni, pl autó elkobzása/forgalmon kívül helyezése egy időre, vagy jogsielvétel, ami most is van. Ezek érnek valamit, a pénzbírság nem sokat...

    A kisember meg miért is akar száguldozni? Mert megteheti hogy belecsorgat a kocsiba 100-on + 2 liter benzint? Akkor már nem kisember. Mert fontos találkozóra siet? Akkor már nem kisember.

    Van kocsija? Akkor már nem kisember...:U
    Félretéve ezt, pl azért, mert összesen 2-3 napra tud elmenni nyaralni (kocsival, mert a kisembernek repülőjegyre nem telik), és hogy minél többet tölthessen az adott helyszínen.

    Egyébként szerintem a potyára kinn "felejtett" tábla által szült gyorshajtás nem okoz közvetlenül balesetet, az eszetlen száguldozás már okozhat, de egy ügyes sofőr meg tudhat oldani bizonyos szituációkat gyorsan hajtva is, a béna sofőr meg ugyanezt lassan sem. Ez pedig nem függ attól, hogy 2, 20 vagy 50 éve van jogosítványa, sőt, még attól sem feltétlenül, hogy mennyit vezetett. Ez attól függ, hogy mennyire jó sofőr.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák