Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    Nagyon off, de elnézve mekkora objektívek jönnek FF Sony mirrorless-re egyre inkább az az érzésem, hogy ennél a szenzorméretnél lehet már tényleg nem lenne olyan sok értelme elhagynia a Canon-Nikonnak az eredeti bajonettet és bázistávolságot.
    A minimális előnyök helyett lehet most már tényleg inkább ötvözniük kéne a két rendszert.

    Nálam ez valahogy úgy nézne ki, hogy a jelenlegieknél csinálnának egy kicsit kompaktabb DSLR-t, aminek már nem pusztán TTL optikai keresője van, de a tükröt felcsapva abba elektronikus keresőképet is be tud vetíteni.

    Van durván 2-3 olyan eset, mikor egy modern AF-es FF szenzoros mirrorless objektív is tud kicsi lenni.

    Első körben bőven elég lenne ezeket a fent vázolt hybrid DSLR gépre kihozni, megtervezni úgy hogy mechanikusan összecsukva a hátsó lencsét mélyen a vázba tolva nem lenne nagyobb egy vékonyka kis palacsintánál.

    A user errorból fakadó tükörtörést meg simán meg lehetne úgy oldani, hogy egy ilyen vázon bayonett oldáskor minden esetbe mechanikusan felcsapódna a tükör. A direkt ide tervezett hátra a vázba lógó obi bajonettjén meg lenne valami plusz, amit ha váz érzékel felcsavaráskor, akkor eleve nem ereszti vissza a tükröt. Az marad felcsapva, a keresőbe meg menne a bevetített elektronikus élőkép.

    Más esetekben, mint például a Zeiss FE 35/1,4 pedig be kell lássuk, hogy így FF szenzor mellett olyan túl sok jelentősége azért nem volt a kisebb bázistávolságnak. :DDD

    Ezeket végiggondolva nekem már egyáltalán nem tűnik olyan butaságnak megtartani az eredeti bajonettet és bázistávolságot, csak persze nem szabad olyan bután nekiállni, mint ahogy azt a Pentax tette a K-01-gyel. :)

Új hozzászólás Aktív témák