Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gondwana

    addikt

    válasz k1csi #17517 üzenetére

    Van otthon valahol egy képem, a Rudas előtt fújta fel valaki:
    „Magyarázd meg egy vonalnak, hogy mi az a gömb” (vagy valami hasonló, most itt, Essenből nem férek hozzá az otthoni cuccokhoz)
    Én értem, amit írsz, és nem értem, másoknak miért default, hogy minden szenzorban van olyan, hogy pixel binning? A Pana ezt megcsinálta (ettől is olyan gyors az autofókusszuk - változó összevonással olvas ki kontrasztotelemezni), a Sony felvásárolta a Pixmiet, hogy ők meg máshogy növeljék a pici pixel dinamikai átfogását. Elég komoly ipari trükkök vannak az egyik oldalon, 3dB-nyi zajszintemelkedést szemre kiszúró fórumozók meg a másikon. (Gratulálok a szemükhöz, de tényleg! Én 200-300K színhőmérséklet-elmászást esetleg meglátok, de tudom biztosan, hogy ezek a képrészletek között a zajkülönbséget esetleg JPG-tömörítéses méret-teszttel tudnám megsaccolni)

    Mindegy, én ma örömködtem egy kört Amsterdamban a GH1-gyel (halszem nélkül fel is ...hattam volna a ... azokban a sikátorokban).
    Akinek van Samyang 7.5mm f/3.5 üvegje, időnként érdemes ránézni a hátsó lencséjére, mert hajlamos lelazulni - nálam 0.15m-nél volt a végtelenje, amíg meg nem lett az oka és vissza nem tekertem.

    ... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

Új hozzászólás Aktív témák