Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    veterán

    válasz nihill #73712 üzenetére

    "Hoztam egy olyan döntést hogy a PMÁPban lévő, de nem lejáratig tartani tervezett pénzemet átrakom DKJ-be, ki tudja mit fognak esetleg kavarni a visszaváltási %okkak stb, a DKJnek meg legalább van konkrét (közeli) lejárata és kb ugyan annyit fizet jelenleg mint a PMÁP."
    Ebben a mondatban van egy hianyzo viszonyitas: az elso evre... addig fizet ugyanannyit, es mivel (elnagyoltan nezve) a dkj a jelenlegi kamatkornyezethez kepest fizet kamatot, a pmap meg a multbelihez, ezert a mostani pmap-felbontassal elbukod annak az idein alapulo jovo evi kamatat. Foleg ha me'g az ev korai szakaszaban fordulo pmap-od van, ami 10-11 honap mulva az idei alapjan fizet, akkor nominalisan is magasabb varhato 1 ev mulvai osszegrol mondasz le.
    Persze lehet hogy 1 ev mulva pont indulni fog ugyanilyen konstrukcioju pmap ami a mostani inflara epit, csak ez nagyobb bizonytalansag mint az hogy hova emelik a visszavaltasit (szvsz). Es a pemap-nal mar lattuk hogy hogyan erodaltak az elonyt, inflakoveto meg lehet -1.5% kamatigerveny eseten is... (granitnak mintha lett volna ilyenje).

Új hozzászólás Aktív témák