- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomazin
veterán
na ugy erzem most lesz izzadas az ibkr miatt
megkuldtek az m30am, amin ott van mennyi volt az osztalek (szoval aki emiatt izgult, hogy molyolni kell vele, jelentem nem kell, mert ott vam hova kell beirni azokat a hatalmas osszegeket)
meg ott van meg egy partizezres osszeg is, amit gondolom en azert kaptam, mert bent parkol az eur.
ezt a kamatot milyen neven kellene keresnem a havi statementeken? -
Ixion77
addikt
Elég átmásolni
Amúgy meg tök igazuk van. Be vagyok lépve, tehát azonosítottam magam. Ezek után mégis mit szórakozzanak "aláírással"? Gondolom, ami van azt is csak azért teszik mert valami értelmetlen jogszabálynak így felelnek meg.
Ha nagyon akarnák erőltetni a biztonságot, akkor max. küldenének egy 2FA-t mint belépéskor.[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
avl
senior tag
nnna, elbukott a "szabadsagharc" ? az utolso harcosunk is feladta ?
akkor most még nem gyengül HUF (?) akkor PMAP hozamig tartson ki es mehet €-ba (a nagy resze) ...bár van aki nem var HUF gyengülést ! (számomra [is] meglepö)
"itt-a-nagy-hir-belement-magyarorszag-ukrajna-eu-s-penzbol-tamogatasaba"
-
daniel1024_
újonc
válasz sunavlys #113233 üzenetére
50M felett nem érné meg az Erste World? Van ezzel valakinek személyes tapasztalata?
Ha működik, akkor a meglévő pénzt a Erstenel lehetne hagyni, az új befektetés meg mehetne az IB-hez. Így diverzifikálsz, nem egy brókernél lesz minden pénzed, és nem kell TBSZ-t transzferelni.
Itt összehasonlították a díjakat (kép):
Aktuális hirdetmény:
https://gate.erstebank.hu/ebh_internet_hird_frontend/document/download?documentId={26FC74C2-00BB-4AAF-9ED1-642F07CE038F} -
buherton
őstag
Kénytelen volt. Ukrajna jelenleg nagy bajban van - az oroszok nem vétlenül foglalnak egyre nagyobb területet - , mert az USA-ban még nem szavazták meg a támogatást és Orbán miatt a legutóbbi EU-s támogatást sem szavazták meg, így nincs se pénz, se lőszer. Ha Orbán a mostanit is elkaszálta volna, azzal Ukrajna léte kerülne veszélybe. Ezzel pedig minden nyugati országot magunkra haragítottunk volna.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Ixion77
addikt
-
nort_on
senior tag
válasz daniel1024_ #113258 üzenetére
ERSTE World nem egy nagy durranás, a befektetésit tudjuk, de a banki kondíciók sem olyan fényesek (pl fizetni kell tranzakciós adót nagyobb összeg utalása esetén...), pl egy Rafi Gold 2.0 simán veri havi 400 ezerért vs 50M, lol.
Rafi + IBKR elég best buy jelenleg, költségben és szolgáltatásban is.
Ez a táblázat (gondolom nem véletlenül) meg pontatlan, IBKR költségek pl EU tőzsde nem ennyi, olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
Már nem lehet olyat csinálni hogy hitelkártával feltöltöm a revolutot és onnan átutalom tetszőleges bankszámlámra, mert terms of useba ütközik.
Akkor mi rá a mód manapság? Wise? Ott jó magas díjak vannak mindenre, de gondolom maradt ez. Curve-öt emiatt nem akarok csinálni.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Ixion77
addikt
válasz Oppenheimer #113265 üzenetére
Curve már messze nem olyan jó mint régen
-
Balikaa
csendes tag
Legközelebbi DKJ vásárlás hitelkártyával, rögtön eladás, kiutalás? Ha jól nézem, 0,07% kb a költsége.
-
SpdY24
csendes tag
Ha arra gondolsz, hogy bankszámlára érkezzen meg havi megfelelő összeg akkor itt feljebb írta valaki, hogy DKJ-ben tart annyit pénzt és havonta kiutaltatja a számlájára majd vissza a kincstárba viszont nem tudom, hogy ez így működik e és hosszútávon is fentartható?!
-
Dare2Live
félisten
Mikortól? Én jan 4.én még pörgettem egyet Erste max 0záshoz és nem történt semmi. Tény nem volt nagy összeg.
btw most febr 21el (pmap) és marc 1el (feleségemet elküldték) jön egy nagyobb összeg és per pillanat nem tudom mibe kéne rakni. Nagyon PMAP túlsúlyos lett a portfolionk a 7,9% (bár még mindig reálkamat) de annyira nem vonzó amit tőzsdén nézek meg amibe pénzünk van egekben... jajdekényelmesvoltapmap...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
daniel1024_
újonc
válasz nort_on #113263 üzenetére
Köszi az infót!
Az Erste Worldnél csak a befektetési részt gondoltam érdekesnek, az ingyenes pénzparkoltatás miatt, a bankszámla rész csak akkor érdekes, ha esetleg kötelező nyitni a befektetési mellé.
A táblázat lehet, hogy csak simán régi, itt találtam:
https://szendreiadam.hu/szamlak/ertekpapirszamla-osszehasonlitas/# -
axioma
veterán
válasz daniel1024_ #113272 üzenetére
Ugy remlik, hogy csak konkretan az 50M feletti reszre engedik el...
-
nort_on
senior tag
válasz Monyos #113266 üzenetére
Köszi az infót!
Ahogy nézem ezek változtak az új csomagokban (régi GOLD, GOLD 2.0, stb kondíciói maradnak):
- jogosultság: havi 533.600 beérkezés (eddig 400e volt)
- eseti utalás: korlátlan számú és havi 1M-ig ingyenes (eddig korlátlan volt az összeg is, illetve napi 25M limit volt, de havi nem volt)
- állandó utalás: korlátlan számú és havi 500e-ig ingyenes (eddig korlátlan volt az összeg is, talán ide is volt a napi 25M limit volt, de havi nem volt)
- kártyadíj: éves 1.5M költés (eddig 500e volt)Napi használatra nem vészes a különbség, talán a kártya, ami nehezebben megugorható, bár a mostani bolti árakkal...
[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
válasz nort_on #113274 üzenetére
Bank szla topikban olvastam hogy van Erstenel olyan hogy Erste Privilegium 2.0 csomag BM Partneren keresztül nyitva 3 évig teljesen ingyenes ha jól néztem.
Annyi hogy a hozzá adott deviza szlan csak havi 500k -ig kedvezményes a devizaváltás, nem 1m -ig mint az Erste Word -nél. Viszont nem kell hozzá 50m megtaki, hanem csak havi 225 ezer forintos fizetés érkeztetés.Érdemes ránézni akinek kell Rafi Gold 2.0 alternatíva.
[ Szerkesztve ]
-
daniel1024_
újonc
válasz axioma #113273 üzenetére
A sima lakossági befektetési számlánál tényleg csak az 50M feletti részre engedik el,
viszont az Este Worldnél elvileg a teljes állományra díjmentes a számlavezetés a hirdetmény szerint.Csak hát jó lenne tudni, van-e valami buktatója, rejtett költsége az egésznek, mert ez sajnos nekem nem egyértelmű a hirdetmény alapján. Szóval ha valakinek van személyes tapasztalata, és megosztaná, az nagy segítség lenne.
-
Paxker315
addikt
válasz PredatorZoli #103907 üzenetére
Ha már mindig szóba kerül az Emerging Market & sokan miért Kína-szkeptikusak. Megnéztem milyen UCITS etf-ek vannak, amik EM ex-China indexet követnek.
Kettőt találtam
iShares MSCI EM ex-China UCITS Acc, IE00BMG6Z448
Amundi MSCI Emerging Ex China UCITS Acc, LU2009202107Ami eltér: iShares-es physical - full replication, az Amundi-s swap-based. Ennek előnyeiről-hátrányairól már volt szó.
Eltér még, hogy az Amundis luxemburgban jegyzett, de van ennek így jelentősége swap-based ETF-nél, amiben ráadásul 0 USA részvény van? : )Igazából mindkét opciót értelmesnek látom azoknak, akik szeretnének több EM-t, de Kínamentesen, illetve, mindkettő elég nagy már, bár az iShares-es lényegesen fiatalabb.
Nem gondolom, hogy hosszabb távon nagy eltérés lehet a kettő közt, de a szív inkább az iShares-es opció felé húz
(mivel ész továbbra sincs, ahogy eddig sem volt)
CSak gondoltam, valakinek érdekes lehet. -
tomazin
veterán
Kicsit keresgéltem és érdeklődéssel kérdem, hogy te magyar adórezidens vagy?
Mert nekem ott 15%van withholding tax cimszoval.Eltöltöttem vele egy kis időt, így gondoltam megosztom, masnak ne kelljen, meg ha ibie nem csinal ilyet, akkor jövöre lehet hasznalni:
Eur credit interest (meg amugy huf interest is) összegyülik valamennyi. IB a kamatfizetés pillanatat vesi alapul, tehat amit decemberben kamatozott és januarban fizetik ki az januari adoev.
Az ebbol szarmazo forintos összeget a bevallas 18. sorának b és d oszlopába írta be.
A levont adóelőleget a 65. sorban tüntették fel.Az ajandek reszveny osztaleka igy nez ki:
[kép] -
peetie1
aktív tag
válasz tomazin #113262 üzenetére
Na ezért tölti ki neked akkor a szolgáltató magától, mert te ibce-nel vagy. És ezért félrevezető ha olyanokat írsz, hogy nem kell vele molyolni, pedig aki ibie-nel van annak kell. És annak az osztaléknál is másik sorokat kell kitolteni mert külföldi szolgáltató. Jó lenne már ha mindenkit migralnanak végre és egyrol beszélnénk
-
buherton
őstag
válasz peetie1 #113283 üzenetére
Valószínűleg megvárták az adóévet, mert - gondolom - adó bejelentési kötelezettsége van az IBKR-nek a volt IBCE-s felhasználók után. Idén szerintem mindenkit áttolnak az IBIE-re vagyis jövő ilyenkor ugyanattól fog a fejünk fájni.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
PredatorZoli
Topikgazda
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz daniel1024_ #113278 üzenetére
A world-nél a díjak listaár szerint pontosan megegyeznek a normál értékpapírszámlával! Nincs díjmentesség!
Díjmentességet csak egyedi megállapodás megkötésével lehet kapni, amit a kirendelt bankár vagy megad, vagy nem! Ráadásul mostmár az IB miatt ennél kisebb állománnyal is lehet alkudni valamennyit. A kedvezmények mindig határozott időre szólnak és esetenként feltételhez kötöttek.
Csak folyószámlával együtt működik a world. -
Enrico77
csendes tag
válasz Enrico77 #113242 üzenetére
Nos, sikerült egyeztetnem a Generalival is, az adójóváírást és annak +20%-át mindenképpen levonják, így nincs mire várni, felmondtam ezeket a szerződéseket is.
Ha minden jól megy, egy hét és számlán lesz a megtakarítás.A segítségetekkel már legalább tudom mi az új irány. IBKR-nél nyitok TBSZ-t, itt lenne két kérdésem ha lehet:
1. Egyéni ügyfél számlát nyissak, vagy közöset, vagy esetleg két külön számlát (egyet párom, egyet meg én)?
Én úgy gondolom, hogy nem kell több számlát nyitni, feleségem és a saját megtakarításom az nyugdíj kiegészítés lenne (ha megélem ) a gyerekeknek meg tanulmány, vagy más, hosszútávú megtakarítás.
Van esetleg ellenérv?
2. nyitáskor felajánlja, hogy SYEP, részvényhozam-növelő programban részt lehet venni. Szimpatikus amit ír, mivel valamennyivel növeli a megtakarítást, de mi ennek a hátránya? -
Blaymoira
csendes tag
válasz Enrico77 #113287 üzenetére
2. SYEP az részvények kölcsönadására van (shortoláshoz), amihez min. 50.000 USD-vel rendelkező account kell. A kölcsönadásnak van egy kamat, amit fizetne az IB.
De TBSZ-en levő részvényeket nem lehet kölcsönadni azt hiszem. ETF-eket meg nem igazán szoktak shortolni, így nem is nagyon van igény kölcsönadásra.
https://www.interactivebrokers.hu/hu/pricing/stock-yield-enhancement-program-hu.php
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hátha érint valakit:
A legjobb MFB lakáshitelkamat amit kaptam az most 5.7, ebből jön még le az egyedi kedvezmény, ha olyan a hitel és az ügyfél is."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
törölt tag
válasz AMD Power #113132 üzenetére
Ha kitör egy újabb háború, front a közel keleten vagy bármi az is ronthat a feltételen.
Bármi megtörténhet. Nem lehet eldönteni jelenleg melyik a legjobb döntés. esetleg ha mindkettőből veszel, kiegyenlítik egymást, minden esetre.Régebbi sorozat jobban megérné még...
Ez a fix máp is érdekes... csak kockázatosabbnak tűnik, ha nem csökken az infla.
A 32I-nek a közel 10%-a tetszik. De utána évekig csak 0,5% prémium, ami nem tetszik
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz Enrico77 #113287 üzenetére
"Nos, sikerült egyeztetnem a Generalival is, az adójóváírást és annak +20%-át mindenképpen levonják, így nincs mire várni, felmondtam ezeket a szerződéseket is."
Ha megvan a 10 év, akkor sem a 300eFt adójóváírást, sem azt a 20% büntetést nem kellett volna visszafizetned, szerintem itt valami félreértés volt. De most már mindegy...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
peetie1
aktív tag
válasz PredatorZoli #113285 üzenetére
Na frankó akkor én is marhaságot mondtam, az osztalékot kevertem, csak a papírt nem küldik ki hozzá. Elnézést Akkor viszont lehet törölni is kéne a hszt, ne maradjon hülyeség itt
[ Szerkesztve ]
-
peetie1
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- BestBuy topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- alza vélemények - tapasztalatok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Dolce Gusto
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest