- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
motacilo
aktív tag
"Én lelőttem a veszett rókát és most krómozom újra a netet, a feleségem pedig fefedező alkat."
De mindkét böngészővel a McAfee SiteAdvisor Live fut. Valami promóban szereztem fél vagy 1 éves licencet hozzá, azt használom. Eddig teszi a dolgát, ami nem sok, mert nem vagyok egy tévelygő alkat: mi használjuk a netet és ne ő használjon ki minket! -
dave666
aktív tag
-
csaba1203
addikt
válasz Butcher-HUN #6600 üzenetére
Részemről csak a KIS Anti-banner-ét használom és tökéletesen végzi a dolgát
-
wilburwalsh
tag
válasz Butcher-HUN #6558 üzenetére
Valóban kevesebb beállítás található benne. Ám a felhőben tényleg otthon vannak. Lehet, hogy többen használják nálunk, mint gondolnánk, a szolgáltatók előszeretettel kínálják biztonsági megoldásként (pl. Tré-Home, Yodafone és JuhPC).
-
Nhorbee
aktív tag
Ugyan nem tartozik (kifejezetten) a fórum profiljába, de érdemes elolvasni: Kamu minden mobilos víruskereső?
Vélemények?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Nhorbee #6605 üzenetére
Nem kamu, de nem is PC-Windows-os szemmel kellene nézni az okostelefonokat. Ott nem a windows-os tradicionális vírusok jelentik a problémát hanem a személyes adatok védelme illetve androidnál konkrétan az, hogy nem megoldott a frissítés. Míg mondjuk a 10 éves Windows XP-hez a mai napig jönnek frissítések, addig az Android-nál a gyártó vagy befoltoz egy komoly biztonsági rést vagy kiadja arra a készülékre a legújabb androidot. Általában egyiket sem szokták...legalábbis ilyen okból nagyon ritkán.
A vírusirtóknak erre kell megoldást találniuk, a személyes adatok védelmében nagyon jó szolgálatot tesznek, még akkor is megmentheted ha ellopták a telefont, a biztonsági rések ellen marad a hagyományos védekezés.
Senki fejéhez nem tartanak fegyvert, hogy telepítsen vírusirtót, jelenleg meg lehet lenni anélkül is.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
ErosenZold
senior tag
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz wilburwalsh #6604 üzenetére
Aham most találtam meg! Milyen rafináltak Vodafone PC Security --->[link]<---
A kérdés az melyik F-Secure terméket kínálják? A 2010-es vagy 2011-es, mert azt nem hiszem hogy a 2012 verziót...✔<<<My Gaming PC>>>: http://butcherproductions.webs.com/my-gaming-pc ✔ <<<My Gameplay Channel>>>: https://www.youtube.com/user/szakozs✔
-
Mosanke
senior tag
válasz Butcher-HUN #6611 üzenetére
Ha követik a "trendet" ahogyan az UPC is a Smart Gurd védelemmel, akkor szerintem inkább a 2009-es lehet csak.
-
zed01
őstag
Tehát nekem azért kell félnem Ubuntu Linux PC-n a vírusoktól, mert az Androidot futtató okostelefonokra megjelent pár kártevő?
Az Android nem GNU/Linux. A GNU/Linuxban a Linux rövidítés a Linux a kernelt jelenti, a GNU magát az operációs rendszert. Androidban a nincs GNU, teljesen más az operációs rendszer, a kernelt meg a Linux kerneléből fejlesztették tovább/alakították át. Tulajdonképpen a kernel is csak hasonlít az Ubuntus kernelre, és maga az operációs rendszer teljesen más. Nem életképesek az Androidos vírusok GNU/Linux környezetben.
[ Szerkesztve ]
“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
-
Mosanke
senior tag
válasz Butcher-HUN #6613 üzenetére
Na igen.
Onnan tudom ezt egyébként, hogy az én "nagy eszű" szomszédom felrakta a probaverziót nem régen. Persze köszönő viszonyban sincs ez az UPC-s Smart Guard az UPC által reklámozott F-Secure 2011IS-el, hiába írják nagy büszkén azt. Még a GUI is valami förmedvény.
Na, hogy folytassam tovább, természetesen mondanom sem kell, olyannyira megfogta a gépét, hogy ihaj.
Leszedni meg nem volt egyszerű. Csak úgy sikerült végül, hogy csökkentett módban és Revoval és így utána még több mint száz maradék bejegyzést töröltünk a Registry Managerrel. Normál módba egyáltalán nem lehetett leszedni mert több modulját (tűzfalat...) egészen egyszerűen nem lehetett (nem engedte!) kikapcsolni. -
Butcher-HUN
senior tag
válasz Mosanke #6615 üzenetére
Ne is mond nekem is rossz tapasztalataim vannak a régebbi F-Secure-ral ha jól emlékszem 2009. Annyi beépülő moduljai voltak amik egyrészt leterhelték a rendszert, másrészt eltávolítani nem lehetett, mert maradtak vissza bejegyzései ami megakadályozta hogy újabb vírusirtót feltegyen az ember mivel az azonnal szólt hogy F-Secure van a gépen és aktív is. Akkoriban még nem voltam " annyira " otthon a számtechben főleg nem registry és hasonló programok kezelésében. Nem akarok hülyeséget írni, de akkoriban talán még nem is volt ezeknek a programoknak saját eltávolítójuk. Szerencsére mára már könnyebb ezeket a vírusirtókat uninstallálni majd a hátrahagyott maradékokat viszonylag jól eltávolítani. Régebben több mint egy évig használtam F-Secure pontosabban Client Security-t azzal nagyon meg voltam elégedve. Egyetlen dolog zavart a nem annyira részletese beállítási lehetőség illetve időnként érthetetlen módon megtekerte a procit mint ha full scant futtatnák. Erre a jelenségre azt mondták nekem hogy a háttérben scannel folyamat rootkitek és vírusok után és ha egy nagyobb adatmennyiséghez ér akkor az már neki nagy falat így ilyenkor van az hogy megtekeri a procit. Megkérdeztem olyat aki FSIS használt ő azt mondta ilyet még nem tapasztalt. Alapjaiban hasonló az FCS és az FSIS, de még is különböző produktum. Ettől függetlenül tényleg jók. Egy szinten említik az ESET-tel, de én megkockáztatom azt hogy szerintem jobb annál már csak ha a felhő alapú védelmet nézzük. Én három terméket favorizálok és ezeket is szoktam ajánlani: Kaspersky, Norton, F-Secure
✔<<<My Gaming PC>>>: http://butcherproductions.webs.com/my-gaming-pc ✔ <<<My Gameplay Channel>>>: https://www.youtube.com/user/szakozs✔
-
ƵøŁĭ
veterán
Avira
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
McKane
senior tag
-
ƵøŁĭ
veterán
HitmanPro 3.6 Teaser
Added Scanning for Malware Remnants.
This feature crawls the File System and Registry for common malware related paths (files, folders, keys).
Added Scheduler (hmpsched.exe) to allow scanning Daily, At Startup, Mon, Tue, Wed, Thu, Fri, Sat, Sun at specific times.
Added detection for infected Volume Boot Record.
Added detection for files signed with weak Authenticode signatures (RSA 512-bit keys).
See also: http://blog.fox-it.com/2011/11/21/rs...d-in-the-wild/
Added third opinion scan using VirusTotal.
To use this feature you enter your personal VirusTotal Public API Key on the Advanced tab under Settings.
Added chevrons to highlight items in the result list that are running [PID] or start by [Run], [Service] or [Driver].
Reworked several areas of the user interface, including a polished new Logo.
Tons of other stuff ... A more complete list will be posted tomorrow.[ Szerkesztve ]
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
motacilo
aktív tag
Ki mit tud róla?
ZoneAlarm Extreme Security -
12-es csaj
senior tag
Egy kisebb körzeti orvosi rendelőben levő gépen mennyire fontos a biztonság?
-
sz.j
nagyúr
válasz 12-es csaj #6621 üzenetére
Szerintem fontos, mert képzeld el ha az odajárók adataihoz, és a velük kapcsolatos feljegyzésekhez hozzáférnének és esetleg valaki visszaélne velük.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Pano
addikt
válasz 12-es csaj #6621 üzenetére
Az beteg adatok miatt szerintem eléggé. Hiába van kartonra is rögzítve.
Meg ha jól tudom arra törvény is van, hogy óvni kell, gondoskodni a biztonságáról.[ Szerkesztve ]
-
12-es csaj
senior tag
És azok az adatok közvetlenül az orvos rendelőjében levő számítógépen vannak? Nem csatlakozik az a gép valami központi szerverhez?
Mert tényleg nagyon kicsi rendelőről van szó...Meg egyáltalán... az a gép mennyire van kitéve veszélynek? Mennyire izolált magától a világhálótól vajon?
[ Szerkesztve ]
-
szaki26a
aktív tag
válasz 12-es csaj #6624 üzenetére
Nem ott van minden helyben elvileg. Receptíró progit pl. úgy kell letölteniük, az se felhőből megy. Szokott rajta lenni net pedig elvileg max csak helyi háló kéne. Bár információim nem napra készek, lehet azóta javult a helyzet, de nem hiszem.
-
12-es csaj
senior tag
válasz 12-es csaj #6624 üzenetére
Azon a gépen mellesleg avast! volt...
Ha már MSE lett volna, az legalább tényleg legális (ugye 10 gépig, ott meg össz. kettő a két szobában).
De ezek szerintem nem jó megoldások olyan helyre, ahol fontos a biztonság.
(Nem akarom az MSE-t leszólni, de... azért a fizetős élvonalbeli I.S. termékek biztos jobbak nála.) -
motacilo
aktív tag
válasz wilburwalsh #6630 üzenetére
Köszönöm a választ. Nem kívánom használni, csak érdeklődtem mert valahol láttam és kíváncsi voltam.
Jelenleg Trustport TP 2012-t használok (játékon nyert 1 éves liszenszel)
Bár erősen gondolkodom rajta, hogy a feleségem netbookján meghagyom (2 liszenszem van ) és a saját gépemen kipróbálom az Avira IS 2012-t. Régen jó darabig használtam az Avira free-t Comodo FW mellett.
Még olvasgatom a véleményeket róla. Nem tudom -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Csak nekem fura,hogy a Spyware Terminator 2012 verziója nem tud magyarul?
Illetve felkínált a telepítőben valami olyat,hogy még nagyobb fokú védelmet kapok,ha oda kattintok,de nem azt választottam. -
wilburwalsh
tag
válasz motacilo #6632 üzenetére
Az Avira IS 2012 nálam nagyon belassította a programjaim indulását, működését, miután a tűzfalbeállításait testre szabtam (haladó szabályokat lehessen létrehozni, többször kérdezzen az egyes alkalmazásoknál...). Az alapbeállításokkal rendesen működik, a böngészés egy picit lassabb vele. Viszont az nem tetszik nekem, hogy alapból a tűzfala egy alkalmazásnál csak egyszer kérdez, és így vagy tilt, vagy kifelé és befelé egyaránt engedélyezi a kapcsolódásokat. Szerintem a Comodo Firewall + Avira Free tényleg jobb az Avira IS-nél. A Comodo erős, jól konfigurálható tűzfala, HIPS-e, sandboxa, felhő alapú ellenőrzője miatt + az Avira Free majdnem azt tudja, amit a fizetős változat. A Comodo Leak Testen a Comodo Firewall egymaga 330-340 pontot szokott elérni, az Avira IS-ből pedig csak 170 pontot tudtam kihozni - ez a teszt leginkább a proaktív védelmi képességeket mutatja meg.
-
newgamer
aktív tag
válasz wilburwalsh #6634 üzenetére
Érdekes teszt.
-
borix
őstag
Üdv.AZ Eset és az AVG IS-nek milyen erősnek számít a tűzfala? Melyik a jobb?
-
blattida
nagyúr
Mint nyers tűzfal, mindkettő ugyanazt tudja és ugyanolyan erős, mint más tűzfal, viszont az eset már tartalmaz hips-et is, ezért az a jobbik, bár még koránt sem hibátlan, ugyanis automatikus módban gyakorlatilag nem igazán használható, de összességében azt lehet mondani, hogy az eset tűzfala az erősebb.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
borix
őstag
Akkor inkább a PC Tools + KAV vagy a NAV páros lesz.
-
motacilo
aktív tag
válasz wilburwalsh #6634 üzenetére
Talán a legjobb, ha egyre inkább linux alól netezek és nincs vírusirtó probléma. Linux Mintben van tűzfal, van linux alá vírusirtó is ha kell. Csak sajnos van olyan spec. programom ami windows alól fut és emiatt kell a win.
-
félisten
válasz ErosenZold #6641 üzenetére
Az AVG tűzfala, az pont olyan "erős", mint a Comodo tűzfala, vagy a W7 tűzfala., az hogy egy tűzfal milyen erős, az értelmetlen megközelítés, mert azt, ami egy tűzfal feladata, azt minden kergető tűzfala elvégzi.
A proaktív képességek, meg a tűzfalak alap feladata, az 2 külön dolog, nem lehet egy kategóriába sorolni.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
blattida
nagyúr
válasz ErosenZold #6641 üzenetére
Mitől erősebb?
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
T_Stark
őstag
válasz blattida #6638 üzenetére
Az igaz hogy az eset HIPS-ének van még hova fejlődnie.
Először én is úgy voltam vele hogy majd használom interaktív módban, és majd jó lesz az...
Aztán bírtam kb 1 hétig, keservesen, mert annyit kérdez hogy az nem emberi... használhatatlan tőle a gép mert 2 percenként a kérdéseire kell válaszolgatni.
És nem csak eleinte kérdez sokat mint pl a Comodo, hanem állandóan.
Szóval maradtam az automatikus módnál. -
Mosanke
senior tag
Elég érdekesen alakult, - a jó irányba természetesen - a NIS 2012 tűzfala nálam. Nem is kérdez sokat szerintem. Aztán ha már megtudta amit akart utána már békén hagy.
Én anno a telepítésekor, már a NIS2011-nél is így volt, a Tűzfalat hagytam úgy ahogy volt, az Automatikus programszabályozás beállításokon. Aztán gondoltam egyet és néhány hete átállítottam a 'Speciális események megfigyelése' állapotra. Úgy két napig kérdezgetett aztán azóta békén hagy. Csak ha valami változás van akkor kérdez.
Legutóbbi ilyen akkor volt (egy fél órája) amikor telepítettem majd a FF-nál futtattam a MozBackupot. Elmentettem a jelszavaimat vele mert eddig mindig elhanyagoltam. Azonnal rákérdezett, kétszer is, engedem-e, hogy a MozBackup módosításokat hajtson végre a Mozilla Firefoxban? -
herb555
tag
Akkor összegzésként. Androidos telóra tényleg nem kell vírusvédelem? (Galaxy Ace vagy Htc WF S)
-
borix
őstag
Köszi az infókat.
-
HZoli87
veterán
Üdv!
Kérnék egy kis helpet. Adott egy Vipre IS 2012 + TP-Link router. Böngészőn keresztül csak akkor tudok belépni a router kezelőfelületére, ha kikapcsolom a Web Filtert. Ha nem kapcsolom ki, ezt a hibát kapom (ugyanezt a hibát dobta az ESET v5 is jó ideig). Már próbáltam hozzáadni a kivételekhez a eszköz IP címét, de úgysem működött. Nem lehetetlen hogy rosszul csináltam. Ha valaki jártas a témában vagy tud segíteni, az ne habozzon és írjon, akár itt vagy privátban. Ha nincs ötlet, akkor marad a support. Köszi
-
wilburwalsh
tag
@ newgamer
Melyik AVG-t próbáltad? Én sem az AVG Free 2012, sem az AVG IS 2012 esetében nem vettem észre különösebb gépterhelést. A böngészés is rendesen működött.@ blattida
Nem vagyok egy hajasbaba, de az Eset HIPS-e annyit kérdez, hogy a maradék hajam is kihullana tőle...@ motacilo
Melyiket használod tűzfalként a Linux Mint alatt: Gufw, ufw vagy iptables? A windowsos cuccokhoz kipróbálhatod a Wine emulátort, bár lehet, hogy nem ez a legjobb megoldás...@ ErosenZold
Az AVG tűzfala valóban egész jól konfigurálható. Az Eset cuccát leginkább azért tettem fel, hogy leteszteljem a HIPS-ét, de az nem jött be...@ Mosanke
Szerintem nem túl biztonságos dolog a böngészőkkel tároltatni a jelszavaidat. Ha nem kívánod megjegyezni őket, akkor inkább használj vmilyen Password Managert.@ TFSi
A Kaspersky AV tényleg nem komálja más biztonsági cégek megoldásait...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest