Hirdetés

Aktív témák

  • Szonyka

    csendes tag

    Sziasztok!

    Egy nagy probléma megoldásában kérek tőletek segítséget. Tegnap előtt felhívott egy haver, hogy a nod32 vmi vírust észlelt, és kb. 10 sec-enként küldi a figyelmeztetést, mit csináljon. Mondom ha ekkora a gond, azonnal kapcsolja ki a gépet.

    Tegnap elmentem megnéztem, és a nod32 több mint 600x blokkolt egy ws.exe fájlt mind a két partíción. Ott nemsokat tudtam vele csinálni, mondom hozza el hozzám, másik gépbe beteszem a vinyóját, lementem a lementeni valót, és újrateszem a rendszert. A gond itt következett be ...
    Ma hozzáfogtam, gép beindít, és mikor megnyitnám bármelyik particiót az ő vinyóján, a következő hibaüzenet kapom: A ws.exe program nem található. "Fájl" típusú fájlokat e nélkül a program nélkül nem lehet megnyitni. Írja be a helyette használandó végrehajtható fájlt: C:/ és ide tudnám beírni a program nevét. Szóval röviden és tömören a sz@rházi zárolta a merevlemez teljes tartalmát. Hozzáteszek még annyit, hogy netkapcsolat nélkül leszedtem a nod32-t és feltettem pendrive-ról az avast legújabb verzióját, és amikor a víruskeresés után a hálózati kábelt csatlakoztattam a frissítés miatt, egyből megfertőzte a pendriveomat is. Amíg nem volt a hálózati kapcsolat csatlakoztatva, a pendriveon nem találta meg az avast a vírust, csak a 2 partición, amint csatlakoztattam, egyből (kb. 1 perc) vírusosnak észlelte a pendriveot is.

    A költői kérdés: mit csináljak, hogy letudjam az adatokat menteni a 2 zárolt particióról? Ha beindítom azt a gépet, és úgy csatlakoztatok egy vinyót, az nem jó megoldás, mert megfertőzi azt a vinyót is, amire mentem az adatokat.

Aktív témák