Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stickermajom

    addikt

    válasz Tsebacsi #200921 üzenetére

    Reggel mikor leértem Pécsre a szalonban kezdtem és sikerült bepofátlankodnom egy gyors tesztkörre is. Sokkal rosszabbra számítottam a beszámolók és a rá érkezett kommentek alapján. Mondjuk én egyszerű gyerek vagyok, kocka Swiftben nőttem fel és azon tanultam meg vezetni, nem hoz zavarba az olcsóság. :D

    Rövidebb autóra számítottam, simán beférek magam mögé a száznyolcvanpár centimmel, nem éri a térdem az első ülést. Fejtérben azért neccesebb, elöl 2-3 centi van max, hátul pedig elérem a kárpitot a fejemmel (mondjuk a J Astrában is elértem..), de egy fél órát azért ott is kibírnék. Széltében nincs sok hely, nem szabad túltolni a hát/váll napot, ha be akarok férni. :D
    A csomagtartó rendben van, egy normál bevásárlásunk beleférne. A beltér: hát puruttya az tény, de muterom Swiftjének anyagminősége is hasonló ilyen árban, ennyiért nincs csoda. Az üléspozíció magas, kormány nem állítható, de én szépen rálátok a műszerfalra, ami amúgy nekem tetszik is. A tolatókamera nem 4K, de amit látni kell azt lehet benne látni.
    Itt volt egy kis baki: vagy nem jó sorrendben nyomkodtam le a pedálokat, vagy kifogtam valami sw bugot, de hiába raktam R-be nem mozdult az autó. Vissza N, újból R, továbbra is semmi, szóval kellett neki egy kulcs ki-be, de utána már gond nélkül ment. Féltem a menetdinamikától, de gond nélkül felvette a (pécsi ;] ) forgalom ritmusát, 70-ig szépen húzott, rá mertem kanyarodni a főútra, nem volt halálfélelmem. Normál pedálállásnál érzésre agilisebb volt, mint az Astra, de utóbbi nyilván lenyomná, ha minden lámpától padlóval indulnék.
    A kormány szokatlan volt, mert az Astrához képes sokkal könnyebb tekerni, egyértelműen városra van hangolva, az enyém városi módja is maximum fele annyira könnyű. Valamelyik tesztben hallottam, hogy emiatt valakinek gondja volt az egyenestartással, nekem is fura volt, sokat kellett korrigálnom az első pár száz méteren. Az a facebookos autószakértő, akit említettetek mondta, hogy a fék elégtelen: most vagy az Astrán is az, vagy túlzott, mert szerintem rendben volt, bár nem mentünk az orfűi szerpentinen az autóval.

    Összességében nekem kéne. Asszonynak jövő héten lesz lehetősége megnézni, aztán átbeszéljük, ő azért kényesebb.

Új hozzászólás Aktív témák