Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pötyi

    őstag

    válasz Eastman #8231 üzenetére

    Mostanában már egyre gyakrabban feltűntetik. Régen ez még nem volt divat.

    ILLETVE...

    ...ez azért nem ilyen egyértelmű. Például itt van a gyönyörű 928-as számú klasszikus űrlegó 1979-ből, melyről tudni kell, hogy az USA-ban 497 számon adták ki. Tök ugyanaz a két készlet, csak más számuk van.

    Namármost! Európában a 928-as számú készletnek a dobozán nincs feltűntetve az elemszám, de érdekes módon az amcsi 497-es számú készlet dobozon ott a felirat: "325 interlocking pieces"

    Tehát akár még olyasmi is elképzelhető, hogy lehet, a tengerentúlon már 1979 táján volt egy olyan szabályozás, ami kötelezően előírja a játékgyártónak, hogy feltüntessék az elemszámot a játékok dobozán. Például hogy a szülő utána tudjon számolni, nem nyelt-e le a gyerek pár darabot?

    Lehet, hogy mostanában takarékosságból már csak egyfajta dobozt gyártanak világszerte és egy esetleges amcsi előírásból fakadóan minden régióban, minden kontinensen feltüntetik a darabszámot. Amúgy nem rossz dolog.

    (Ja, még van valami. Örök dilemma a vér-legósok közt, hogy a több darabból álló alkatrészek azok egy, vagy több darabnak számítanak-e? Például egy zsanér. Két féldarabból van, de összerakva csak EGY zsanérról van szól. Vagy a kocsik kereke: EGY darab féltengely, vagy két kerékagy, két gumi, egy tengely és egy zsámoly? EGY darab markolókanál, vagy két fél-rész plusz a közös tengely?)

    :DDD

    [ Szerkesztve ]

    QNX is cool!

Új hozzászólás Aktív témák