- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tony21
tag
Kis creatorokat én már régóta az alkatrészek alapján válogatom, úgyis sok más készül belőle alapon. Persze azért a gyári készlet is fogjon meg
Ezekből talán a zsiráf ami tetszik, kérdés mennyi joint lesz benne.Lego hogy tud ennyi gyári hibás helikoptert gyártani? Mindig mindet kamion szállítja
Visszanézve, szinte minden évben van valami city/creator helikopter/repülő szállító.
Ennél kicsit jobban is megerőltethetnék magukat. -
HUN_Sector
őstag
Fehérvàri auchan calendarok ára tovább esett. Hp és friends 7000, sw 7000, de ebből az uccsó kettő nálam van
-
Dilikutya
félisten
Épül végre a manó klubház...
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Hosszú idő után (január) végre volt időm kicsit építeni. Nem nagy dolog, de bemelegítésnek megteszi ünnepek előtt. 76906 Ferrari 512M
Király kis SC készlet, jól fog mutatni az Audi Quattro mellett. Speed Champions-ból nekem ezeket a Classic versenygépek jönnek be.
Ide a fórumra is régen írtam már, de azért olvasni elég gyakran szoktam, és közben kicsit irigy vagyok, hogy milyen sok időt tudtok rászánni erre a hobbira.
Szerencsére az ünnepi rakosgatás már előre be van tervezve nálunk, a szettek is megvannak. Ti is szoktatok így év végére betárazni, eltervezni, hogy melyik készlet lesz az ünnepi építés, vagy spontán jön a dolog? -
Mozaart
aktív tag
válasz lazioforever #74404 üzenetére
Nálam: régóta tervezem hogy újra összeépítem: 6091 + 6007 ha a nagy sárga emberke is felül úgy szeretné, meglesznek a pincében a darabok és újra összetudom idén őket tenni, aztán majd szét bomlik karácsony után, de elteszem őlet szétzacskózva.
Amúgy én általában egy kezdetleges kis Town-t szoktam összeépíteni 9V/RC vasúttal a fa alá.Sokan itt WV témát tesznek össze karácsonyra.
WV = Winter Village
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
sb
veterán
válasz Mozaart #74400 üzenetére
Szerintem láttunk már ilyesmit, bár nem biztos, hogy City volt.
Ha jól látom a liftarmok felfogatását a dominó-szerű eldöntéssel ők is dőlnének. De a falakat összetartják és a forgáspontokat is összefogva jóval nehezebben indulna meg oldalra az egész (és szét a fal az illesztéseknél). -
sb
veterán
válasz Tony21 #74401 üzenetére
Majd lesz motorcsónak is, nem kell aggódni.
Ez nálam is szakmai ártalom. Eddig egyszer scrolloztam végig a listát, de már ki van nézve a kombájnon a 4 diff kúp-fogaskerék (darabja 1k jelenleg), íves üvegek a space/Friends szetteken. (Creator meg valóban remek joint-ok begyűjtéséhez, Brickheadz pedig oldalt studos kockákra. )
@Mozaart
Ráadásul dupla vastag falak, azt kihagytam a képletből. Szóval simán lehet, hogy igazad van és így már meg sem mozdul nyírásra.[ Szerkesztve ]
-
petya86
tag
Összeraktam délután a mostani VIP szürke micro várat. Egészen jópofa, bár 6000Ft-ot neccesen ér meg (ennyi pontot kellett beváltani rá), és a másodpiaci 13-15e pláne sok, de úgy tűnik elkelnek ennyiért is.
Én szívesen látnék ebből egy sorozatot, jobban tetszene mint az Adventure Ride készletek. Forestmen, Lion Knights, stb várak.
Érdekesnek tartom egyébként, hogy egy ilyen limitált készlet kedvéért legyártottak két különböző féle micro figurát is. Lehet jön valami micro scale castle készlet?
-
Crus
őstag
Teljesen egyetértek. Viszont - sajnos - minden drágult.
Igen a NHM azzal a 4k darabbal nagyon jó ár/alkatrész arányú készlet, de attól tartok sok benne az alibi alkatrész, hogy rá lehessen írni: 4014.Az Avengers Tower szerintem hiába 5.2k db., azt az összeget bajosan éri meg... rengeteg "üveg" elem, azok zöme is esélyesen karcos. Ettől függetlenül a végeredmény brutális, hál' égnek nem vagyok Marvel fan.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
petya86
tag
FYI, Pab Standard elemek kézbesítési határideje felugrott 45 napra, gondolom van egy kis backlog amit fel kell dolgozniuk, remélhetőleg most nem fogják a teljes szolgáltatást szüneteltetni.
-
RapaNui1
aktív tag
Elkészültem a Rendőrkapitányság első szintjével. Majd holnap teszek fel képeket. Kezd megváltozni a véleményem vele kapcsolatosan, sőt kellemes meglepetéseket és nagyon jó megoldásokat tartalmazott eddig az építés.
-
Llew
senior tag
Nagyon fura, hogy tök koncepció nélkül állnak neki építeni. Rakjuk egymasra a kockakat aztán majd lesz valami. Vagy legalabbis nem látjuk, nem mutat a tervezésből semmit a műsor.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Mozaart
aktív tag
Na. Híd Statika. Senkinek se jut eszebe egy hid statikai vaza. Mivel nincs hely a pillerek felett nagyobb tornyok epitesere. Kozepen kell egy felso reszt epiteni. Egy ivet kell elkepzelni. Mely a pozitiv nyomatekot veszi fel.
.
Tovabba egy hid negativ nyomatekahoz mely egy nagy gorbehez hasonlit a hid alatt. A hid kozepen a nyomateki maximumot. Erdemes a szerkezettel ezt lekovetni.
.
Tovabba ha nincs felso piller mely felvenne a pozitiv nyomatekot ezen terhek is az also negativ gorbet erositi. Ergo még erosebb szerkezet kell.
.
A negativ nyomatek felvetelere lasd az also szerkezetet.AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Throme
veterán
azt a szakállas gyereket kiszedném a műsorból (amelyik átment szemétkedni a másik párhoz). szerintem a legó szellemiségébe nem fér bele a g.ci viselkedés....
szvsz persze -
Llew
senior tag
válasz Throme #74420 üzenetére
Fura az egesz műsor, mert Peti es az edesanyja hidepíteseből csak annyit lattunk, hogy fekete, meg 20 kg alatt görbül, de rugalmas a szerkezet. Elment felora a műsorból két parocska civakodasara, de az epitmenyekből lenyegileg eddig semmit nem lattunk.
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
-
Mozaart
aktív tag
En igy megmondom. 1x16 hole elemek 2sorban pinnel surun osszekotve. Minden masodik lyukba pin.
.
Ezekbol 2x32x2 tehat 2 magas sorban is elemek. Majd ezeket egy gorbet lekovetve osszepinezni. +liftarmok 1x10 vagy amelyik a legnagyobb.
Ugy is eltudod kepzelni ha a ket kezeddel osszefonodnak az ujjaid mint 2 villa.
.
Ugy kell elkepzelni mint a mentorobot ahogy kozlekedik az Interstellarban.
.
T.A.R.S.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
ezzel egyetértek. azt vedd figyelembe, hogy egy olyan csatornán van ez a műsor, ami show műsorokat gyárt, kevesebbet szakmázik. többi is ilyen.
nem láttam külföldi csatornákon ezt a műsort, nem tudom, hogy ott is a show-n (feszkók, drámák, hülyék...stb) volt a hangsúly, vagy esetleg jobban mutatták a "szakmát" .
Petiéknek szurkolok. Nem tudom, hogy az alkatrészek mit bírnak.#74423 Mozaart
biztos megvan ennek a feladatnak a tökéletes megoldása, de 7 órában, tapasztalat nélkül biztos, hogy nem könnyű. -
Mozaart
aktív tag
A 96kg elegansabb megoldas volt mint a 120.
Ami nem tetszett:
-nem volt megszabva hogy bizonyos sulyokat nem idore kellett megbirnia. Igy ergo osszeselett hasonlitva egymassal kgra pontosan a kulonbozo hid.AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Mozaart
aktív tag
Ami a szereplokben nem tetszik hogy majdnem mindegyik gyoker.. marmint.. eltapossa a masikat stilus.. egyik se tud osszinten orulni a masiknak.. kiveve sztem a Peti es az edesanyja..
+Peti kiabalasai... xD
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
-
czanga
őstag
válasz HUN_Sector #74402 üzenetére
Nyilván se Budaörsön se Savoya-ban nem volt egy darab se... SW ennyiért érdekelt volna de többet mondjuk nem nagyon ér.
(Budaörsi dolgozó hölgy: Sajnos nincs már, valamiért nagyon keresték volt olyan aki sokat vitt. Hétfőnként jön a LEGO-tól az ember tölteni, azt mondta hátha lesz még.)[ Szerkesztve ]
-
HUN_Sector
őstag
Lambo 1:8 supercar füzet nélkül 6 óra alatt. Itt véreznék el
-
Mozaart
aktív tag
válasz Throme #74428 üzenetére
Hát igen. De tegyuk hozza ez Veszelyzonas feladat volt. De aki ennyire Pro technicben.. hogy azonnal tudja mit hova mennyit.. Ilyenkor esik le az embernek picit mennyi tervezoi munka van egy ilyen szett mogott. Nyilvan tobb ra az ido de akkor is a sulyat latjuk.
.
A hidban szivesen reszt vettem volna. Petieknek orulok hogy maradtak. A paroknak nem orulok h maradtak. Se a 2 fiu csapatnak..[ Szerkesztve ]
-
Mozaart
aktív tag
válasz Throme #74435 üzenetére
Egy valto vagy kormanymu megoldasa biztos hasonlo. De pl a kaszni vagy a motor kialakitasa vagy a belso vaz nem tudom mennyire egy kaptafa. Nem epitettem még ilyen hatalmas autokat de en ugy hiszem hogy tobb utas megoldasok vannak.
Elmenyre ido utan biztos hasonloak. De a mechanikai reszeken kivul is ugyanazok a belso megoldasok? A kaszni egyertelmuen mas minden autonal. Az is lehet hogy mindig egy valamit megvaltoztatnak hogy ugy tunjon ez masik megoldas a belsejenel.
Annyira komplex az egesz hogy itt biztos nem fogjuk tudni ezt kideriteni csak annyira erdekes.. annyira komplex.. annyira kreativ az egesz.. ez a sok tema sok szett.. mennyire pro lehet az egesz Creative Lead Director reszleg.. meg persze az egesznek a mukodese..
Annyira sok retu a mukodesuk hogy tobb tonnat elbirnak a hidjaik.. amint reped valahol mar tudnak rola es javitjak.. ha a mai musornal maradok.
-
Llew
senior tag
Sajnos szerintem atlagos műsornak is gyenge, ami pedig an legozas resze az minimalis. Engem érdekelne, milyen megoldast miért választanak, hogybindulnak elm stb. A műsoridőbe bele is férne, de amikor beszelnek is a versenyzők, akkor is gyakorlatilag tartalom nelküliség van nagyrészt.
A parosok sem szimpatikusak, a ket nyavajgó pár kimondottan idegesítő.#74428 Throme:
A shianos kommented érdekes, mert én - tapasztalat nélkül - pont azt gondoltnám , hogyha valaki legalabb az egyik nagy autot megépítette már magánban, akkor ha a reszletekre nem is emlekszik, de legalabb valami altalanos elképzelése lehet, hogy miként epülnek fel.Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Mozaart
aktív tag
---- AT-AT ----
Márcsak a térd joint van hátra. Ma is okosodtam. Eddig sima Gear, Tooth-ot használtam. De mint kiderült a Double Bevel sok esetben erősebb, megerősített. Szóval jó döntés volt újratervezni.
"better choice to use than the regular gears, if a gear train will be under a lot of stress."
Korábban a kis gear felül volt, de alulra tettem. Korábban a nagyobb gear volt mozgó, de rájöttem mivel nagyobb, ezért a nyomatéki játéka is nagyobb. Most az alsó fogaskerék mozog, és a két dark tan axle-lel lehet fixálni, kisebb a gear, ergo kisebb nyíródás / nyomaték fog ránehezedni a két axle-re. Ami persze még így is hatalmas lesz. A barna axle-k pedig 3L stop-ok, azért szeretem őket mert nem szükséges Bushokat rátenni, hanem eleve jobban a helyén marad egy oldalról.A két dark tan axle pöcök. Ők is korábban két független axle volt, de rájöttem miért ne legyenek egybe, ezáltal is erősebbek.
-
Throme
veterán
Műsorban is elhangzott, hogy hiába nézte, mégsem tudta úgy megjegyezni, hogy azt vissza is tudja adni. Abban a műsorban sokkal jobbak vannak, mint én.
Amikor útmutató alapján építek egy autót, akkor jönnek elő az emlékképek, hogy már egyszer ezt a felfüggesztést, kormányművet megépítettem máshol. Ahogy a hamis motort is.
Útmutató huszár vagyok. Érzem, hogy hasonlót építek egy korábbi szetthez viszonyítva, de nem jelenti azt, hogy eldobom a segítséget.
A sián szerintem nagyon bonyolult, nem szokványos dolgokat tartalmaz.
Most itt nyilván nem a kerékívekre, kormánykerékre, vagy a 4 kerékre gondolok.
Nagyon néztem a műsort, hogy mit hoznak ki belőle.
Petiéknek jó volt a stratégiája, mert a verdájuk elég bénácska volt, viszont nagyon hamar lezárult ez a verseny. -
RapaNui1
aktív tag
Egy kicsit a Rendőrkapitányságról. Szerintem eszméletlenül jól oldották meg a homlokzatot, a dupla bejárati ajtóval, a nagy lámpákkal, tágas, világos hatást kelt az egész, mégis tekintélyt parancsoló, ahogy annak lennie kell.
Illik hozzá a mellette lévő fánkozó és az épülettől külön álló kis újságos bódé is. Tetszik a fánkozó ferde sütis pultjának megoldása felette a lámpákkal, kávét kináló hölgyeménnyel. Talán még egy kis asztalkát tudtam volna bent elképzelni 2 székkel, vagy anélkül, de így sem rossz az összkép. Van egy pult végig az oldalán végül is egy talponálló fánkozónak megfelel, úgy is mindenki elvitelre eszik, meg kiszállítja a wolt, foodora stb.
A rendőrség földszintjén van a váró, vizes automatával, fogadó pulttal telefonnal és itt kapott helyet a fogda is. A lépcsőt nagyon jól oldották meg az oldalfalra kellett felrögzíteni, eddig én nem is találkoztam még ezzel a megoldással. A fogdában található egy pad és egy rötyi, de az érdekes benne ha a padot felhajtjuk és a fogda ajtaját kiemeljük akkor egy alagútra bukkanunk egy kanállal, szóval ha akarjuk kiáshatjuk magunkat a böriből. Nagyon ötletes kis megoldás, nekem nagyon tetszik. Aztán ott van a kis zöld újságos bódé. Még arra is gondoltak, hogy ez egy bódé, nem lehet összeépíteni az épülettel, szóval valóban külön áll tőle. Az utca fronton a szokásos lámpa fák kerti pad teljesen jól néz ki eddig az egész. A fánkozóhoz illik az a lila szín is, jó a bejárat felett a logo és a napernyő kialakítása. Mindent egybe vetve most hogy már kezd kialakulni nagyon tetszik ez az egész. Kicsit tartottam tőle mert a képek alapján nem tetszett annyira kinézetre, de élőben sokkal jobb. Az AT-AT után ez egy kellemes kis levezetés.
-
csaabz
őstag
válasz lazioforever #74404 üzenetére
Jól néz ki a kis Ferrari! Sokáig éljen az SC vonal!
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
Krajczi
tag
A debreceni Müllerben több készlet is (még) akciós (gondolom, más boltjaikban is). Sajnos a felhozatalt fotózni a 2 éves lányom polcpakolós kedve miatt nem tudtam.
Én a 60398-as készletet [link] hoztam el, mert ÁK ár alatt volt (és a szállítási költséget bele se számoltam!) és régóta meg akartam venni. -
őstag
Sziasztok. Van köztetek olyan aki tud kapcsolatot, hogy sok elemet tudjak vásárolni?
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
Gizmo86
csendes tag
Világítással kapcsolatban: vettem a manó klubházhoz egy Lightailing szettet. Szerintem elég pofás, sajnos a telós fotó egyáltalán nem adja vissza, hogy milyen. Élőben tényleg baromi jól néz ki.
Van két fajta szett, az egyikhez van távirányító is, hogy lehessen váltogatni a színeket meg talán mintha azzal lehetne ilyen effekteket is mókolni. Én a simán vettem, két kábel van, az egyik az épületbe megy a másik meg a karácsonyfára megy. Jár hozzá egy ilyen usb-s doboz, amibe 3 AAA elem kell. Az elemek pedig szerinetm rendes lego elemek (van rajtuk logo és nekem eredetinek tűnnnek), meg vannak furkálva és bele vannak rakva a led-ek. Az összeszerelés nem olyan vészes. Itthon express one hozza ki, mondjuk jó másfél hét, mire ideér, mert kínából jön. Árban sokkal jobb, mint a light my bricks, az az egyetlen összehasonlítási alapom, mert van 10305-höz egy szettem. Ahhoz pl. nem járt alapból ilyen adapter, a lego elemek ilyen utángyártottak voltak és nem is passzoltak olyan jól, a ledek pedig nem voltak belegyógyítva az elemekbe, ott mindent úgymond teljesen magadtól kell összemókolni. Nyilván az egy sokkal nagyobb szett, meg pl. ott a lángokhoz ilyen pislákoló effekt is van, stb, de összességében így nekem jobban bejött ez. Talán egyedül ennek az adapter doboznak van egy minimális enyhe kínais érzete, de amúgy sokkal jobb minőség az egész, mint amire én számítottam elsőre.
-
Dzsuri89
őstag
válasz RapaNui1 #74440 üzenetére
Most lesz decemberben 2 éve, hogy újra belebuzultam a Lego-zásba harminc x évesen gyerek korom után, pont ez volt az első szettem, ami ilyen nagyobb elemszámú és megindított a lejtőn.
Szerintem zseniális szett az Assembly-vel együtt, nagyon tetszik a színhasználata és ahogy te is írtad a technikai megoldások.
Meg van még a Boutique Hotel meg a Könyvesbolt is, de utóbbi a legunalmasabb és leggagyibb szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Autós topik
- DIGI kábel TV
- Bluetooth hangszórók
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Tőzsde és gazdaság
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest