Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • wrrs

    tag

    Sziasztok!

    Nem akarok itt gondolatébresztőt nyitni, mert már lehet volt is, de.

    Szóval gyerekkoromban (37 éves vagyok) egy nagy doboz vegyes/szettes LEGO-ból éltem. Ez jó is volt, amíg kangyerek nem lettem, aztán nagy részét meglovasítottam és vettem belőle gitárt. :) Nem ez a lényeg.

    Kb. 3-4 hónapja az 5 éves kislányomnak vettem Friends akcióba 2-3 szettet. Olyan közepeseket.
    Mikor kibontottuk rájöttem, hogy ezt én akarom kirakni, meg hogy WOW, mennyit változott a LEGO, mindenfelé csempék és micsoda ívek, stb. Gyorsan megnéztem milyen szettek futnak és látom, hogy a moduláris épületek és az Ideas vonal szinte már művészi. Nem is kellett több, előbb vettem 2 köbméter alig használt vegyes LEGO-t (SW és CITY, HP szettek egybekutyulva)! Nagyon sok, atom olcsón, de tényleg.

    Mikor ezeket átmostam, válogattam, MOC-oztam kicsit, már a háttérben hozták is a 21310 Old Fishing szettet.
    Mire felraktam az utolsó sirályokat, csöngetett a futár a Diner-rel és biznisz alatt volt a Brick Bank. Szóval a téma kicsit az a bizonyos lejtő. :)

    Nem akarok terepasztalt sem várost, csak a polcon akarom tudni ezeket a szebb, nekem tetsző cuccokat. Viszont látom, itt többen is a gépszíj áldozatai vagytok. Tényleg azt kell mondjam, hogy ennyi évesen egyáltalán nem tartom gyerekjátéknak a LEGO-t, de nem is takarózom az AFOL kifejezéssel, mert élvezem az építést és aztán még 1-2 sztorit is van kedvünk eljátszani, hogy Yoda bankot rabol, vagy iszik egy kávét.

    De való igaz, hogy érzem magamon, hogy nyilván nem ész nélkül, de azért jönnek a kockák a lakásba elég szépen. Amikor a Ninjago City-t kezdem el nézegetni, akkor már tudtam, hogy akkor Millennium Falcon nem kell, most meg már a Slave sem, mert azért az SW szettek tényleg túl vannak pörgetve.

    Nem bagózok, nem iszok ez tény, de ez egy elég költséges (és helyigényes) hobbi.

    Szóval csak ennyi, hogy ezt is megéltem, hogy jó 20 év után olyan örömmel és műgonddal pakolom a kockákat és az új, zseniálisabbnál zseniálisabb elemeket, hogy rendesen flow élményem van. Imádom a MOC-okat, imádom a mini bútorokat, imádok mechanikus gépeket utánozni és nem érzem dedósnak a dolgot.

    De a vásárlásokból havi szinten csökkenteni kell, mert (más hobbi is van, drón, zene...) ez a hobbi nagyon súlyos függőséget okoz. :)

Új hozzászólás Aktív témák