Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    Nagyon elgondolkodtam most én is lakásvásárlással/építkezéssel kapcsolatban (kelet-mo-i megyeszékhelyen ez igazán érdekes lehet).

    10+10 millióval nem kívánok foglalkozni, de két gyerek vállalása még egészséges mértéket jelentene számunkra. Van lehetőségem egy nagyobb összegű kamatmentes hitel felvételére is, ami szintén egyszerűbbé tenné a lehetőségeket (a hogyanja lényegtelen, az összeg annál inkább lényeges: 6 millió - ezzel a banki hitelt jelentősen tudnám csökkenteni) .

    Folyamatosan olvasgatok most már a témában, de néhány kérdésre még nem találtam választ.

    Ha vásárolok egy félkész házat, amit magépítő épített addig, akkor igénybe lehet-e majd az addig félkész házra is az adókedvezményeket valahogy? (vagy csak ingatlan, ill. saját építkezés után vehető ez igénybe?)

    Ezt a megoldást mindenképpen preferálnám, hiszen, így igényekre tudnék szabni mindent és hamarabb kulcsrakész lenne, mintha semmiből kezdenék építkezést.

    A telket ill, az egyéb beruházásokat - amit addig egy másik magánszemély bonyolított - el lehet valahogy számoltatni a visszaigényelhető ÁFÁ-ba?

    Amikor korábban egyeztettem a számlavezető bankomnál - OTP - akkor azt mondták, hogy önerő nélkül is könnyen megkaphatom a jövedelmem alapján a szükséges hiteleket (két ingatlan fedezettel).
    A saját építésű ház ez esetben, ha jól tudom, akkor ingatlan fedezetnek számít, illetve ebbe bevonható egy olyan ház is (~20 millió értékű, családtag nevén), amin minimális hitel van csak? (~1 millió hitel van csak rajta). Ez esetben ez az ingatlan további ingatlan fedezetként számba vehető?

    Relatíve homályos még a képlet, ezért sorry, ha képzavarok is vannak a kérdéseimben :) De ezért is 'jöttem hozzátok', hogy kitisztuljon a kép :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák