Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz axioma #4814 üzenetére

    Nézd én nem védeni akarom őket, mert a környezetemben is rengeteg felelőtlenül felvett deviza hiteles van. Én mikor felvettem forint alapon, akkor rajtam röhögtek, mondván te barom miért fizetsz 6x annyit, mikor itt az olcsó hitel. Kikalkuláltuk feleségemmel, és akkora fába vágtuk a fejszénket amivel tudtuk, hogy elbírunk /forinthitelem is kiketyeg 2 legrosszabb esetben 3 év múlva/.
    Viszont a környezetemben /munkahely, barátok/ olyan is van aki felvette, kiszámolta, viszont erre nem számított. Mert lehet számolni vmennyi emelkedéssel, nade asszem a 140-ről 250-re az már nem ez a kategória./abba most ne menjünk bele, hogy ebbe mennyire van része az aktuális kormánynak/ Nem sipákol, de senki nem mondta, hogy vegyél fel mást, a bankok is a devizahiteleket nyomták. Mikor mi mentünk felvenni a hitelt, komolyan mondom neked a bankban kiröhögtek, hogy forint hitelt veszek fel. Arról már nem is beszélve, hogy boldog/boldogtalannak adtak hitelt./Itt is tudok mondani egy érdekes sztorit. Cégünknél volt kollega 2 lakáshitellel. Igen, nagyon mohó és nagyon hülye volt. Viszont a válság óta az egyébként jó fizetésével is alig tudta fizetni a törlesztőket próbált a bankkal egyezkedni. Nagy eredményt nem hozott, így a srác elkezdett melót keresni külföldön. Összejött, leléptek Új - Zélandra, a hitelt meg itthagyták a banknak. Nahh ehhez a hozzáálláshoz is csak gratulálni tudok../ Hozzon három havi közüzemi számlát azt jó lesz. Nahh én ezért mondom, hogy a bank is nyugodtan szívjon. A felvevő nyílván hülye volt, mert a nagyrészük utána se nézett, a bank meg kaszálni akart..Bár megint a felvevő védelmében megemlíteném, hogy az oktatásban lehet inkább pénzügyi ismereteket lehetne tanítani és akkor nem lenne ennyi pénzügyi analfabéta Magyarországon.
    Amit meg leírsz, hogy ugye a jó adós issza meg a levét az meg sajna a másik röhej. Bár ha most megnézi az ember a törlesztési morált sikerült a kormánynak jól agyonvágnia a remek mentőcsomagokkal, aki tudná most már az se fizeti. Persze ezzel megint az szív aki meg hónapról hónapra kiköhögi nagy nehezen a törlesztőt.
    Teljesen egyet értek veled, akik ráfáztak azok most sárt dobálnak, viszont a kormány meg ahelyett, hogy kategórikusan elzárkózna a további mentegetéstől még hitegeti őket ami csak olaj a tűzre.. Én a partvonalról szemlélődöm, de azt látom, hogy sajnos akinek nincs devizahitele, a kialakult helyzet miatt az is szív :((

    "It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo

Új hozzászólás Aktív témák